vlado zoo, в 11 November 2011 - 02:14 PM, написа:
Съдържание:
Царевица, месо от риба (> 14%, 4,1% рибено масло), брашно от херинга (2,5% рибено масло), сушено цвекло, животински мазнини, смляна риба, сушени дрожди, сушени цели яйца, калиев хлорид, натриев хлорид, натриев хексаметафосфат, DL-метионин
2 източника на протеин (риба и яйца) И НИКАКЪВ ГЛУТЕН :)
Естетствено става и с домашно приготвена хипоалергенна диета - риба или агнешко, ориз или картофи, зехтин, източник на фибри, витамините и минералите не се наемам да коментирам. Както и колко ще е пълноценна и балансирана.
Алергия към царевица е също често срещана. "Животински мазнини" от какво са не разбирам? Чест алерген е и пилешката мазнина, добавяна в сухите храни. Яйца в началото бих изключила, защото яйчния протеин също може да е причина за алергия. Иначе яйцата са чудесен хранителен продукт.
Съветът ми е да се изчисти изцяло храната(един източник на протеин- месо по избор-теле, свиня, агне) и след това поетапно да се добавят- яйца, млечни продукти... като се следи внимателно дали и кога симптомите се появяват отново, за да разберете към какво е алергията.
Не съм съгласна с едно нещо в поста на Владо "Желателно е преди това да минете 2-3 месеца на хипоалергенна храна и плавно да минете към обща. " Защо да се връща към нормалната храна?
Та това, че на чувала пише "хипоалергенно", да не ви подвежда. Също и факта, че ще ви ги препоръчат и продадат в 90% от вет.кабинетите. Горе цитирах състава на Роял канин-а.