Dog.bg Форуми : Съвет за корекция на агресия ?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Съвет за корекция на агресия ? Телетакт Оцени темата: ***** 1 Гласове

#141 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 September 2011 - 05:02 PM

Показване на мнениетоmikivt, в 21 September 2011 - 04:50 PM, написа:

Пак почват да се ръсят глупости на тема лов и ловно куче,и то от хора дето хабер си нямат.
Вие рехабилитатори и почитатели на "позитивните" методи знаете ли как да се отучи 3-годишен мъжки курцхаар,примерно,да яде пъдпъдъци на лов?Аз знам как с ел. нашийник.Как да отучиш същия да ловува прекалено далече?Защото и това знам,пак с ел. нашийник.С какви,според вас "позитивни" методи може да се случи това?
PS Незнаещите що е пъдпъдък да видят в Гугъл.Преди или след като са прочели статията от далечната 2000г.

По-лесно ще е ако си кажеш, че просто не ти се занимава. Пределно ясно и известно е, че позитивните методи на възпитание са далеч по-бавни, отколкото тези, свързани с употреба на сила и натиск. То това си е научно доказано и при хората. От 100 деца, 30 ще възприемат позитивна картина от ежедневието (например гушкане на кукла), която биха повторили, а останалите веднага ще приложат негативна такава (например разчленяване на същата кукла).
Затова си против позитивните методи, нищо, че те дават по-дълготраен резултат. Просто не ти се чака и те мързи (като повечето хора).
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#142 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 September 2011 - 05:13 PM

Показване на мнениетоwind, в 21 September 2011 - 04:57 PM, написа:

За мен ловът е безсмислен и жесток. Всичко, свързано с него, също е безсмислено и жестоко. Изобщо дори няма нужда да се дискутира, нито спори за разните ЕГОИСТИЧНИ прищевки на ловците.

И мен не ме интересуват моралните ти устои в живота.Но с горното ти ми ги навираш в лицето.
Това е форум за кучета.За всякакви кучета,ловни също.А те принадлежат на ловци.И изобщо няма нужда да се дискутира има ли нужда да се дискутира за Е-И прищевки.
Началната учителка пак се включи така,на ангро,потретвайки вече казано,все едно тя ей сега то е измислила :ab_041:

#143 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 September 2011 - 05:32 PM

Ама те принадлежат и на психопати. Е, и?
Въпрос на цена е. Какво на каква цена се постига и допустима ли е тя.

#144 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 September 2011 - 06:45 PM

Показване на мнениетоmikivt, в 21 September 2011 - 05:13 PM, написа:

Началната учителка пак се включи така,на ангро,потретвайки вече казано,все едно тя ей сега то е измислила :ab_041:

Ами какво да се прави ! :ab_041: :ab_041: :ab_041: Изоставащите ученици не мръдват от първи клас и т'ва е. :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#145 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2011 - 06:48 PM

Показване на мнениетоwind, в 21 September 2011 - 04:39 PM, написа:

Показване на мнениетоdog.bg, в 21 September 2011 - 05:03 PM, написа:

ходя и на лов и ловни състезания

Уффффф, то ловът си е най-висша проява на егоизъм и безсмислена жестокост към живи същества. В сравнение с лова за развлечение ел. нашийниците са наистина хуманни. Само в сравнение обаче. Затова нищо чудно, че ловците използват ел. нашийници - техните очи и сърца са жадни за кръв и убийства, единствено за собствено развлечение, за нищо друго.

И всичките им приказки как се грижат за и подхранват дивеча, са ала-бала. И кокошките в пилчарника са подхранвани, направо угоявани, както и прасетата и т.н., но с цел да бъдат заклани и изядени ... Дори промишленото отглеждане на животни за храна, въпреки отвратителния начин на самото отглеждане, има повече смисъл и донякъде оправдание, отколкото лова за развлечение.

Едиенствената моя статия, която не бе публикувана бе „За лова и за ловците”. Това беше още по времето на комунистите.

Когато главният редактор на списанието (Природа и знание) я прочете (а всъщност, още докато я четеше ръцете му започнаха да треперят) ме попита: „Ти даваш ли си сметка какво ще стане, ако тази статия бъде отпечатана?! Мен ще ме обесят, а ти ще изчезнеш безследно”.

Мнението ми за ловците остава непроменено !

#146 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2011 - 06:53 PM

Показване на мнениетоmikivt, в 21 September 2011 - 04:50 PM, написа:

Пак почват да се ръсят глупости на тема лов и ловно куче,и то от хора дето хабер си нямат.
Вие рехабилитатори и почитатели на "позитивните" методи знаете ли как да се отучи 3-годишен мъжки курцхаар,примерно,да яде пъдпъдъци на лов?Аз знам как с ел. нашийник.Как да отучиш същия да ловува прекалено далече?Защото и това знам,пак с ел. нашийник.С какви,според вас "позитивни" методи може да се случи това?
PS Незнаещите що е пъдпъдък да видят в Гугъл.Преди или след като са прочели статията от далечната 2000г.

Има много по-хуманни методи как се отучва куче да яде пъдпъдък, пък и каквато да е друга птица. Въпросът е, че аз не съм ловец, мразя лова и ненавиждам ловците, защото за мен това са хора с девиантно поведение.

Доставянето на удоволствие чрез отнемане на живот не подлежи на коментар..

#147 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2011 - 06:55 PM

Показване на мнениетоmil_, в 21 September 2011 - 04:46 PM, написа:

Защо така настоятелно задавам въпроса? Всички знаем, че кучетата се стараят да не демонстрират болката. Тъй като ни е много по-понятна степента на болката на човек, направих просто търсене в YouTube dog shock collar on human
Изгледах 5-6 случайни, изберете си и вие някакви случайни, да не подбирам тенденциозно.
За мен остава само един въпрос: колко близко до това е усещането на кучето?

Чувствителността на човек към електрошоков нашийник е по-уместно да се сравнява с тази на прасето.
При кучето устойчивостта е по-голяма, с което съвсем не искам да кажа, че при кучетата трябва да се използва.

#148 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2011 - 06:55 PM

коментарът ми се е повторил два пъти, поради което тук го изтрих.

#149 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2011 - 09:24 PM

Показване на мнениетоmil_, в 21 September 2011 - 02:24 PM, написа:

Нещо за електрическата проводимост някой знае ли? При еднакъв по сила и напрежение ток кой ще изпита по-голяма болка - човек или куче?

Електрическата проводимост зависи от специфичното съпротивление на проводника ,които се явява тялото в случая.Въпроса не е зададен правилно,понеже при еднакво напрежение тока който ще премине през човека и кучето ще е различен.По закона на Ом ,тока е равен на напрежението върху съпротивлението .Тоест колкото по голямо е съпротивлението толкова по малък е тока.Специфичното съпротивление на всеки организъм е различно.При човека зависи от количеството влага в кожата, от секреция на потните жлези в дадения момент и от количеството космени отвори по кожата на единица площ по сечението на източника на ел.напрежение.При кучетата знаем ,че няма потни жлези, тоест съпротивлението на кожата трябва да е доста по голямо от човешката, като прибавим и козината която си е направо ел.изолатор предвид кератиновата си структура излиза че кучешката кожа е с по голямо съпротивление. Но има и нещо друго, че тока може да преминава и по въздуха в порите през които израстват космите и така зависимостите стават много и променливи в зависимост моментното физиологично състояние. Но определено при еднакво напрежение ,тока при човека ще е доста по силен от този при кучето.Не мога да се ангажирам с точни примери в цифри, съпротивлението на човешката кожа мисля че варираше между 20 и 150-200 кило ома ,а за кучетата и идея си нямам.

п.п. Като цяло и дума да не става за употребата на телетакт върху хора.Може да предизвика узгаряне по кожата и дори сърдечна фибрилация.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#150 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 September 2011 - 07:50 AM

Ok, благодаря.

#151 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2011 - 09:09 AM

Показване на мнениетоkangal_bg, в 21 September 2011 - 06:53 PM, написа:

... Въпросът е, че аз не съм ловец, мразя лова и ненавиждам ловците, защото за мен това са хора с девиантно поведение.

И аз не те познавам.Но не те ненавиждам.Възпитание.
И не,не е в това въпросът.За втори път помолвам,спрете да ни занимавате с душевните си състояния.Който има нужда от внимание да си го търси другаде.
И Деси,вкарай малко "позитивни методи",стига с тва набиване на канчета.Да отлепят учениците :ab_041:

#152 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2011 - 09:12 AM

Показване на мнениетоmikivt, в 22 September 2011 - 09:09 AM, написа:

Показване на мнениетоkangal_bg, в 21 September 2011 - 06:53 PM, написа:

... Въпросът е, че аз не съм ловец, мразя лова и ненавиждам ловците, защото за мен това са хора с девиантно поведение.

И аз не те познавам.Но не те ненавиждам.Възпитание.

Не е нужно да познаваш някого, за да имаш вече определена нагласа към него.
Достатъчно е да знаеш каква е ценностната му система !

#153 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 September 2011 - 09:31 AM

И Деси,вкарай малко "позитивни методи",стига с тва набиване на канчета.Да отлепят учениците :ab_041:

:ab_041: Че то постоянните обяснения са все "позитивни методи". Има, обаче, една индивидуална особеност и тя се нарича "капацитет". Каквито и методи да употребиш капацитета е един и същ, променя се само утвърждаването на наученото, но не и неговото количество. Така, че .... правим каквото можем, ама его на ! Не се получава с преминаването в по-горен клас и т'ва е. Разбира се, има изключения, но ... "светлината в тунела" е все още твърде слаба. :ae_085:
User's Signature

#154 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2011 - 09:35 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 22 September 2011 - 09:31 AM, написа:

:ab_041: Че то постоянните обяснения са все "позитивни методи". Има, обаче, една индивидуална особеност и тя се нарича "капацитет". Каквито и методи да употребиш капацитета е един и същ, променя се само утвърждаването на наученото, но не и неговото количество. Така, че .... правим каквото можем, ама его на ! Не се получава с преминаването в по-горен клас и т'ва е. Разбира се, има изключения, но ... "светлината в тунела" е все още твърде слаба. :ae_085:

Деси, ако не се лъжа, ти беше начална учителка, нали?
Не опонирай на хора, завършили булевардната академия.

#155 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 September 2011 - 09:41 AM

Показване на мнениетоkangal_bg, в 22 September 2011 - 09:35 AM, написа:

Да, покрих едни изпити за педагогическа правоспособност, ама не знаех, че толкова често ще ми се налага да използвам наученото. :ab_041: :ab_041: :ab_041: Кангал .... както се казва .... всеки учи това, което може ..... :md_064:
User's Signature

#156 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2011 - 09:47 AM

Иншаллах! :ae_085:
Бъди упорита.Пътят все някъде ще те изведе :md_064:

#157 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2011 - 09:50 AM

Кангал,"неприятелю",не можеш да си сигурен,че съм завършил.Не се надценявай като Оракул. :md_064:
Да приключваме лирическите отклонения,а?

#158 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2011 - 10:44 AM

Показване на мнениетоmikivt, в 22 September 2011 - 09:50 AM, написа:

Кангал,"неприятелю",не можеш да си сигурен,че съм завършил.Не се надценявай като Оракул. :md_064:
Да приключваме лирическите отклонения,а?

Няма проблем.
Въпросът е, че някои от "сериозните коментари", не са по-стойностни от "лирическите отклонния."

#159 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2011 - 12:25 PM

Показване на мнениетоmil_, в 21 September 2011 - 12:03 PM, написа:

Нямам мнение засега, но да речем, че се опитвам да си съставя.
Пределно ми е ясно, че в законите залягат и глупости заради предразсъдъци. Също така ми е пределно ясно, че тези нашийници някой ги произвежда и може да плати колкото си иска проучвания и статии, така че за малко да оставим това настрана.
Имам 2 въпроса:
1. Някой може ли да ми каже все пак някакви сравнителни данни за ел. проводимостта на човек и куче? Никъде не намирам. Много ме интересува.
2. Някой освен агалина има ли опит с тези неща - да е виждал куче как реагира на тях със собствените си очи? Щото Админ тук обвини агалина, че пишела наизуст, пък собствен опит не сподели. Уикипедия си е уикипедия.

На първият въпрос Alexy даде доста професионален отговор, за което му Благодаря, защото аз донякъде по пътя на логиката бях достигнала до подобен извод, но все пак не бях съвсем сигурна.А и ме интересуваше наистина.
На вторият въпрос бих могла да споделя малко от личния ми опит и впечатления, според мен е ненужно и няма да е полезен по същество на кой знае колко хора, защото, както споделих в предишния си пост...Kолкото хора има на тази земя, толкова различни ситуации, желания и търсен ефект.
Винаги, когато заемам дадена позиция по някои важен въпрос гледам да съм подсигурена с някакъв опит, естествено за да предотвратя в по следващ етап, някой да изкара, че си говоря за идеята.В този смисъл един от първите ми сблъсъци с въпросните нашийници и разбиране за съществуването им въобще, беше когато един хубав слънчев ден хванах куче с подобен в моя имот.След известно време се появи стопанина и тъй като аз съм доста позитивен и слънчев човек :md_064: му казах, че ако иска да му се размине нарушението без последствия от съдебен и т.н характер, просто трябва да ми докаже, че използуваните от него методи, биха били приемливи в дадени ситуации.Той съвсем изпълнително и услужливо изпробва пред мен върху себе си споменавания продукт, след това за да се убедя напълно за какво говорим, пробвах и аз(еее да не съм луда да си тресна някои волтаж, от които да ми се накъдри косата, без проверка?!).Ако дори и минимално бях преценила, че нещо е недопустимо, въпросният щеше да си види кучето през крив макарон или поне след мнооого време и проблеми.
Друг случаи...Хващам човек и куче нарушители...Естествено използвах същите 'позитивни методи' към стопанина...Все пак при положение, че за малко не ги хванаха ротвайлерите и, те да си призная или поне предполагам, че няма да седнат "да им разказват вицове" :smile: , та нали...
Така мога да продължа 3 дни и 3 нощи да разказвам.
В моята ситуация имам проблем с нарушители, които не се спират пред нищо.Т'ва ловци, т'ва търсачи на трюфели и други видове гъби.Режат оградите, прескачат...местността е доста обширна и пресечена, така че аз нямам възможност да я обхвана с поглед.Така, че на финала се принудих(въпреки 2'20 заграждения, въпреки, че целият имот прилича на коледна елха от предупредителни табели, че обекта се охранява от кучета и t.n), да прибягна до използването на предлаганите алтернативни варианти на ел.нашийника, които НЕ ВЕДНЪЖ СПОМЕНАВАМ, но никoй не го вълнува явно.Както и да е..(Пука ми, всеки да се оправя, както може и мисли, че е разумно).Помагат ми доста, особено, когато кучетата са извън полезрението ми или, когато съм наистина далече от някоя случка.Все пак, да си призная все още не мога да приема идеята, че кучетата ми един ден от гранули, може да преминат на човешко или кучешко :ud_009: !!Ако бях по иначе разсъждаващ човек, може би понякога щях импровизирано да оглушавам..., но ТЦ засега не мога...
Само искам да вметна, че в резултат на тези и въобще всички мои методи(особено 'позитивните' , насочени най вече към двукраките, случките от 20-30 на сезон, намаляха до 4-5...Тази година надявам се да забием нула и въобще да не ми се налага да използвам помощни средства.Та това е в общи линии...С две думи...Ел. нашийник съм пробвала върху себе си(естествено преди това за сигурност върху собственика :md_064: ), виждала съм, че ефект Има върху вече обучени кучета, Но аз лично никога не съм го ползвала върху моите.Както казах при моите използвам алтернативни варианти(звук, мирис), които по мое скромно мнение са доста по функционални, щадящи и освен забранителни или коригиращи функции, предоставят възможност и за позитивни начини на обучение.Никoй не трябва да забравя НИКОГА, че това са просто ПОМОЩНИ СРЕДСТВА и всеки с достатъчно сиво вещество си прави преценка на ситуацията, естествено се допитва до специалист и после действа.Последно, което ми се иска да допълня е, че , ако някои си въобразява, че купуваш-слагаш и с магическото копченце си решаваш всички проблеми.. е в сериозна заблуда...Трябва точно толкова старание, време и труд, колкото за всяка команда.Така, че моля не го описвайте като по лесен вариант, няма такова нещо.
Продължавам да твърдя, че трябва да се гледа малко по широкоспектърно на възможните съществуващи ситуации и да не се задълбава в личното конкретно.Разказах мои опит, не защото смятам, че на някои ще му е полезен, просто защото попитахте, а и защото не съм съгласна категорично да се отрича нещо, ей така първосигнално.С това искам да кажа, че ако не съществуаха алтернативни варианти :mg_062: , предполагам бих прибягнала и до ел. нашийник.Едно, защото съм пробвала и съм наясно със степените и второ, защото просто някак си, когато сложа на везна...Моментния дискомфорт на моите кучета или живота на някои или нещо(въпреки, че моите са покрити и в правото си поне на 90%)...Не мога...Дори и когато съм намирала простреляна или разкъсана котка или друго животно и съм се заричала, че ще си платят виновните подобаващо...Пак не мога(еее тук има уловка и защото, не успявам да хвана на място, точно тъпанара, които ми стреля котките, но това е друга тема).
Хубав ден на всички... :ae_085:

p.с...Малко съм по емоционална(болна тема ми е въпросната), просто защото от 18 септември до края на януари, освен от всичко, каквото съм предприела, като мерки, ще имам нужда, от доза късмет и оптимистично си пожелавам тази година да е първата от 10 насам, в която всичко да си върви по правилата, всеки да спазва закона и да има респект и уважение към всичко, което го заобикаля. :rc_036:
p.s.2 Мил общ е отговорът ми, не е лично към теб....Просто се захванах да отговоря на въпросите от моята гледна точка и ситуация, с цел да покажа, че всяко нещо има и друга страна. :ae_085:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#160 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 March 2012 - 06:48 PM

Оффтопик!
Как се ползва електрошоков нашийник ПРАВИЛНО:

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни