Dog.bg Форуми : Помощ за 3 кучета, които ги грози опасност да бъдат заровени живи на строителен обект

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Помощ за 3 кучета, които ги грози опасност да бъдат заровени живи на строителен обект

#1 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 September 2011 - 06:20 PM

В София, ж.к. Люлин, пред блок 404 на бул. "Захари Стоянов", живеят женско куче Джина и двете и малки, три - четири месечни. От известно време ремонтират булеварда - има голям изкоп, сменят тръбите и кучетата се научиха да влизат вътре вечер да спят, пъхат се в тръбите. Най - ужасното е, че работниците не ги е грижа за тях и са казали, че ще ги заровят живи, не било техен проблем, че вътре има кучета! Три дни подред един добър човек ги вади от там и те всяка вечер се пъхат пак, а на сутринта не смеят да излязат от шума, който вдигат машините. Това не може да продължи вечно, защото малките са страхливи, особено женското мъниче и от страх вече няколко пъти хапе човека, докато той го вади, а тръбите са много дълги и навсякъде има разпиляна стъклена вата... Човекът толкова се беше отчаял, че върза Джина на верига в близкият изоставен строеж, за да не влиза в изкопа, защото малките без нея сигурно няма да посмеят да влязът. Идеята ми беше денем да я пускаме, а вечер да е вързана, докато заровят изкопа. Обаче някой я е отвързал и е взел нашийника и веригата и те веднага са се напъхали пак там. А междувременно работниците си заваряват тръбите и има огромна опасност да ги затворят вътре и после да ги заровят. Даже някои минувачи са казали "ами нека умрът, бе".
Има ли начин да им се намери временен дом, докато завърши ремонта? Не се знае колко ще продължи, може би седмица или месец... Обаждах се на приют Надежда в кв. Хладилника, но не искат да ги вземат, защото не са ваксинирани. Ако някой може да помогне, казвам се Диана а телефонът ми е 0897 92 43 50

А иначе Джина и малките са добрички, разбират се и с котки.

#2 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 September 2011 - 09:06 PM

Охххх, много ми е тъжно да прочета това. Диана, знам колко котки са ти на главата, и сега и това :(

Хора, моля ви, помогнете с идеи - какво може да се направи? Има ли някъде двор, където да ги приберем? Ще помагаме с храна, вет прегледи, търсене на дом...
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#3 Потребителят е офлайн   karat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 September 2011 - 11:11 PM

На каква възраст са малките? Ако са достатъчно големи за ваксина, аз се наемам да ги ваксинирам и ако се навият да ги вземат от приют Надежда ,нека да бъдат настанени там поне докато свърши ремонта.

#4 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 September 2011 - 12:41 AM

Докато се направи обезпаразитяването,а след седмица ваксината,а след това срок в който е подействала, за да ги приемат в приюта,кучетата ще са заровени.Необходимо е сега спешно да се приберат някъде,а после да се направи всичко,което предлага karat.

#5 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2011 - 12:15 PM

Оказа се, че работниците не са чак такива изроди, за каквито ги мислех - че нарочно ще ги заровят, но опасността си остава. Те се пъхат вечер, а всяка сутрин заваряват нови и нови тръби и накрая ще пуснат горещата вода. Ремонтът ще продължи още месец. Хубавото е, че майката е голяма и умна и излиза сама, така че само за малките е проблем. Междувременно успях да убедя бащата на мъжа ми да занесе едното кученце - мъжкото, на село Якимово, където живее неговият баща, там има двор и къщичка. Ние с него отдавна водим преговори да го вземе, но той все се ослушва и днес му казах, че е спешно. Той днес е там и иска утре като си дойде, да види кучето и ако го хареса, ще го закара. Лошото е, че то е страхливо, пък и е вече доста едричко, защото се е метнало на майка си, която е много голяма. Дано да го хареса и изобщо да успеем да го вкараме в колата. Иначе днес бяхме самички с него и ми даде да го погаля по коремчето.

Ели предложи да спонсорира престоя им в кучешки "хотел", което било едно тясно оградено място. Много съм и благодарна, защото знам, че е затънала и тя с бездомничета, за които се грижи, та само и е до моите, но доброто сърце няма граници. Но проблемът е, че така ще ги спасим от смърт, обаче след месец като ги пуснем пак на улицата, те ще са вече съвсем забравили животът на свобода и има опасност да почнат да тичат панически и да ги блъсне кола, а сега поне се пазят от улицата. Говорих с приют "Надежда" дали след месец, когато ще са вече ваксинирани, ще ги приемат за постоянно, докато се мъчим да им намерим домове от там чистосърдечно ми казаха, че в момента нямали място дори за едно куче. Очаквали да ги спонсорират за ремонт или разширяване, но шансът да се отвори място за тях е общо взето нулев. Телефоните, които "Богров" са дали в сайта си, не са актуални и им писах, но мисля, че и при тях положението е същото - претъпкани са. Жените, които също хранят Джина и малките, предложиха да се направи нещо като заграждение на изоставеният строеж и вечер да вкарваме малките там. Според човекът от "Надежда", това е по - добър вариант, отколкото да ги затвориме в т. н. хотел, защото наистина после няма да могат да се адаптират на улицата. Няма кой да го направи освен мен , защото жените се изпариха набързо и сега отивам да се мъча - там има дъски и павета, от които може да се сътвори нещо. Ако не стане, чакаме да видим утре какво ще каже бащата на мъжа ми поне за едното кученце и ако не го хареса /което няма как да стане, защото то е прекрасно кученце/ или се окаже диво и не даде да го хванем, ще трябва да приема предложението на Ели и да се опитаме да ги натикаме някак в колата на собственика на хотела и да ги караме натам двечките заедно. Едно момиче Елиза се свърза с мен и сега ще дойде на място да види какво е положението.

#6 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2011 - 12:21 PM

http://kotkite.com/f...php?f=19&t=3423 ето линк към една от обявите, която бях пуснала, там ги ма на снимка

#7 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 06 September 2011 - 12:28 PM

Нека да има и тук снимчици :)

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 06 September 2011 - 12:49 PM

Nikoga nqma да ги затворят в тръбите , плашат ви .
Не са толкова луди , и знаят че ще запушат после системата на непредсказуемо място .
Дори камъче 1 см се чисти от там . Кажи им , да си запушат вечер тръбите с камък ,
( това си е тяхно задълж. ) и излъжи , че си сигнализирала вече шефовете в топлофикация :smile:

#9 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2011 - 06:55 PM

Те са много големи тръби, дори човек може да влезе в тях. Такъв камък няма от къде да вземат, то си трябва канара. Лошото е, че те сутрин като дойдат, наистина не знаят дали малките са вътре или не и си продължават работа, а днес един човек ме уплаши, че влязат ли в " новата отсечка", каквото и да значи това, тогава наистина щели да ги заварят.
Ще ги помоля да запушват с нещо друго, ако въобще ми обърнат внимание. Аз днес заградих с дъски там, където на строежа липсва ограда, а долу под оградата запуших с кавото намерих и сега имат целият строеж на разположение. Бяха бутнали една дъска и се измъкнали през дупката, но преди малко бях пак и този път по - добре запуших, дано да не излезнат този път. А Джина макар и голяма, си прескача като козичка. Утре чакам бащата на мъжа ми да каже дали ще вземе момченцето, та поне него да махнеме от там. И без това вече взеха да събират погледите на местните злобари.

Наистина ще се обадя в топлофикация - ако това са тръби за топлата вода, едва ли ще искат трупове вътре.

#10 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 06 September 2011 - 08:21 PM

Наистина ще се обадя в топлофикация - ако това са тръби за топлата вода, едва ли ще искат трупове вътре.

Абсолютно .
Изобщо пиша това , за да не се притесняваш излишно . Не биха допуснали каквото и да е в тръбите , то ще обесмисли трудът им , не са луди .

И да има луди , ние строителите сме като Самуиловите войни , задължит . на 10 слепи/ луди , има 1 с едно око ,
и на 100 един напълно нормален, който влачи на гърба си останалите . :ab_041:
( пиша сероизно )
Просто звънни 1 телефон , запомни името с кой си говорила( спомени го пред работниците ) , и това ще е по- ефективно отлколкото да тичаш
да запушваш тръби , и какво ли не . :af_089:

#11 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2011 - 04:26 PM

Днес сутринта малките пак били вътре - Джина е завела човек до изкопа и той за пореден път ги е измъквал. Този път се зарече, че ще е за последно, защото целия се изподрал и си изгубил 45 лева, а те го и хапят. Каза ми, че през смях му били разправяли как и друг път са погубвали котки и кучета по тръбите. Не мисля, че ме лъже. Едва ли му е приятно да се вре там. Възможно е те да говорят така от злоба или на майтап, но ми призлява като си помисля, че може и да е вярно.
Аз изгубих много време, разправяйки се с бащата на мъжа ми, който в крайна сметка каза, че не го искал, защото било много голямо и страхливо, стояло с подвита опашка, "нещо не му било наред с главата"... Много несериозен човек.
Оказа се, че крайният срок на ремонта бил 7ми и се очаква уж до 10 дни да приключи, за това решихме с Ели да ги заведем в Обеля в "Пиф и Еркюл" за това време, понеже не сме сигурни дали и след обаждането ми ще запушват вечер тръбите или не. А те наистина сами може и да не излезнат - първия път са стояли вътре два дни, докато ги измъкне човека. Обаче той днес беше отишъл някъде и с ветеринаря не можахме да ги хванем, а така разчитах на неговата помощ. Скриха се под колата му и дори като потегли не искаха да излязат, едвам ги изкарахме. Иначе като са само с мен и майка си, са много смели, даже момченцето ме изпохапа през панталона по краката. Но вета каза, че са много хубави кучета и наистина едното е като немска овчарка, даже ако му се дава калций може да си изправи ушите, а момичето било като каракачанка, дори на повярва, че са от една майка. Според човека, който ги вади, таткото бил каракачанка. Но днес бяха толкова мръсни от тръбите, че не си пролича какви са сладури.
И така, утре ще дойде докторът пак, само че с негова колежка, която била много печена и щяла да ги хване. Все не мога да ги снимам, защото като сме сами, скачат по мен и ме хапят, а като има хора, се крият под колите.
Звънях на топлофикация, но ми казаха, че при тях не било отбелязано за такъв ремонт, та да звънна на "топлоподаване", само че можела съм да ги намеря само сутрин.

#12 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 September 2011 - 06:07 PM

От вчера кученцата са прибрани на сигурно място. Обезпаразитени са, засега нищо не изкараха. Благодаря на Arha за компанията :)

Много се уплашени, мъжкият (късокосместия кафевелко) е по-спокоен и се заиграва, но женската (пухкавелката) е доста стресирана и предимно се крие в кучешката къща.

di_di мина през много перипетии и не беше спала с дни от притеснения, ужаси и неочаквания усложннения. Ако има възможност, тя ще пише.

Ще сме много благодарни за финансова помощ. Кученцата са в хотел (където е и Златан. Той е в съседната клетка и много помага за соцализацията на малките :). Сумата на ден е 14 лева.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#13 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2011 - 12:02 PM

Няма да ги връщаме пак на улицата. Ремонта се проточва, като заварят тръбите, ще почнат изграждането на нещо като тунел над тях, в който ако се заврът едва ли ще ги измъкнем. А ако престоят месец в хотел и после ги пуснем, със сигурност ще се разтичат напред назад, а блока, пред който стояха, е точно на булеварда, където денонощно минават коли. Да не говорим, че женското искал да го вземе един циганин за разплод - било уж каракачанка и щял да го носи на село, да го развъжда и продава по пазарите. А тя е мелез и ще ражда непородисти. Чували сме какво правят някои хора по селата - мелезчетата в реката... Изобщо не бих поверила живо същество връцете на този човек, видях го лично и се уплаших.

Решихме да им търсим дом в чужбина, което ще отнеме време и средства, но си заслужава - вече извадиха веднъж късмет, може да им провърви и да ги осиновят. Ще съм благодарна за всякаква помощ, каквато ви хрумне - и финансова, както и да намерим връзки къде да ги предлагаме.

#14 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2011 - 07:44 AM

Кръстихме кучовците ДиДи и Декстър, дано им донесат късмет имената. Вече са прибрани в домашна обстановка и имат и първа ваксина.

За съжаление, обаче, ДиДи не е добре. От събота в при добрите доктори в ДХ... Има положителен тест за Парво и Корона. Плюс респираторна инфекция с кашлица и жълто-зелени гъсти сополи :( Моля, стискайте й палци!!! Вчера ходих да я видя, тупкаше с опашка. После си изяла и абоката. Да оздравяваш, мъниче, толкова хора те обичаме и мислим!

Декстър е ок, той пък нали е мъж-лигльо и от лай да се оплаква, че сме му отнели ДиДи, си спукал капиляр на окото. Ама вече лека-полека свиква.

Да използвам възможността да благодаря много на М. М. за всичко - ти си толкова всеотдаен приятел и професионалист! Благодаря и на Ina Gencheva, че ме изтърпя тоя уикенд и въобще за цялата незаменима помощ! Качена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#15 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2011 - 07:58 AM

Явно стискането на палци дава резултат, пу-пу! Благодаря ви Качена снимка

Всеки ден ходя да виждам ДиДи, тя е все по-добре. Вече даже говорим за изписване, това ще стане най-вероятно днес, да стискаме палци.

Голяма е беладжийка - счупила е металната клетка в инфекциозното :) Не обича да е затворено, момичето.

Неудобно ми е да моля за помощ, но имаме нужда от финансова подкрепа. Кучовците са ваксинирани, чипирани, паспортизирани, при чудесни условия на хотел с минимално заплащане, но сега с това боледуване дойдоха непредвидени разходи. Дотук съм дала 160 лв за чипиране, ваксини и паспорти, 430 лв за хотела (ще стигнат до края на месеца, ще додам още), 20 лв за транспорта и прибирането, 70 лв за храна, 20 лв за каишки и лакомства, част от лечението - 110 лв за първите няколко дена и тестовете (правихме бързите блок тестове както за Гана и т.н. - вижда се на снимката по-горе, за щастие (-) така и за Парво, Корона и т.н.). Т.е. общата сума е над 800 лв за около месец. Предният месец за Салваторе и с-ие се наложи да платя над 1,000 лв за лечение и за заминаването на Роузи. Това напълно изтощи финансовите ми възможности, включително и заемите....
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#16 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2011 - 09:55 PM

Имате много поздрави от двама дивака :) Ама много фотогенични тез палета, бреее :)

Като цяло са добре, на топло и обичани. Единствено ДиДи малко ни притеснява, защото не иска да яде, та ще я изкушаваме :)

Цялата сума за лечението й е 251,60 лв. Ще сме много задължени, ако някой може да помогне.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#17 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 November 2011 - 09:18 AM

Ами аз естествено пак с огромно закъснение, но да рапортувам от името на двамцата, че си имат всички ваксини. Добре са, пу-пу (вече съм станала ултра суеверна и внимавам д ане предизвикам съдбата). Стараем се да хапват повечко, че нали растат супер бързо, а са и големички. Малко имаха лек разсройство, имаше и едни срамен инцидент с изясен изпражения, но тези момент са зад гърба ни вече :)

Свикнаха с повода, научиха се на изнудвачески трикове (поглед от типа на 'ооообиииичам те, я дай сега едно лакомство' и други). Прекрасни са!

А как се размечтахме да ги осиновят заедно... Те са неразделни: докато ДиДи беше в клиниката, Декстър прегракна да плаче за нея. Нямате си представа каква радост е била като са се събрали!
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#18 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 November 2011 - 04:17 PM

Милите ми глупчовци растат като гъби :) Много са умни и възприемчиви. Ето какво ми писа момичето от хотела:

Цитат

Самостоятелно се опитват да се стискат вътре! Е, не им се получава все още, нооо важно е желанието. Безобразни сладури и пазачи - щом ги изведа дори и за малко на вън почват да се разправят с "нарушителите" :-) Много са добре, спряхме с яденето на "нерегламентирана храна", лакоми и двамата, като печурки - гиганти са - растат с часове, много са възприемчиви и без въобще да съм се занимавала си сядат

Проблемът 'злоядство' е решен, това повлия положително и на козината и въобще общото състояние. Отдавна свикнаха с повода и с разходките вътре (доскоро не излизаха, за да мине нужното време след ваксините. Само за снимките ги изведохме).

Има и още една добра новина - Джина, майката, е кастрирана. Не мина без перипетии и невероятно безкъсметие. Важното е че тя е добре и че вече си е обратно при хората в квартала, които я обгрижват. Не посмяхме да организираме кастрацията в Сеславци, а в Българо-Немския кастрационен център в Студентски град (благодарности за помощта!).

Искам горещо да благодаря на М.М. която безплатно пое превоза им на няколко пъти до клиниката (за лечението на ДиДи и за поставянето на ваксините). Направихме й колата на нищо :( Обаче малките вече се движат безпроблемно в превозно средство, надявам се и проблемът с повръщането в кола да е решен. Въобще, М.М. ти си злато Качена снимка Не ме бий! Знам, че не даваш да ти се благодари, ама какво даправя като заслужаваш толкова много! Затова: Благодаря ти!

Ще сме много благодарни, ако някой може да ни помогне с трохички за хотел или с храна. Платила съм хотела до 4 ноември. Много ми е трудно, защото плащам хотел на още 2 кучета...

Слагам малко стари снимки, да ви подсетя за тях :) Надявам се скоро да ида да ги нагушкам и наснимам.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#19 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2011 - 02:25 PM

Не сме се похвалили, но на 20 ноември, Дидка замина за Австрия, благодарение на АРС! Качена снимка
Пожелавам й да е много, МНОГО щастлива, заслужава го! Ще се радвам, ако получаваме новини от осиновителите, пратихме придружително писмо на английски и немски, дано, дано!

Хиляди благодарности на М.М, която изтърпя не една моя истерия и организира всичко по превоза до Богров. Ти си приятел!

За Декстър също стискаме палци, чух, че добри хора работят по осигуряване на Коледния му подарък: дом :)
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#20 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 29 November 2011 - 02:46 PM

Ма вие не се хвалите, ама ние четем и по други сайтове и се чудехме що си траете:-) Честито на адашката :mc_004: , пожелавам и най-най-най послушните хора, да я обичат, да я глезят и да им каже, да изпращат снимки.
Хайде и Декстър така!
Напоследък най-безднадеждните на пръв поглед теми имат страхотни развръзки!
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни