Черен Руски Териер
Публикувано: 05 October 2006 - 11:42 AM
Ще се радвам, ако споделите повече подробности около отглеждането на вашите "деца" и ежедневните рижи които изискват. Искам да съм напълно подготвена, когато един ден (Дай Боже) се сдобием и ние. Интересуваме по специално храните и добавките които са необходими. Подръжката на космената покривка в какво се изразява освен в ресане и подстригване. Какви са особеностите в отглеждането във всякакви аспекти. За каквото се сетите ми пишете, а аз ще чета и ще се уча виртуално wink
Благодаря за информацията предварително.
Публикувано: 05 October 2006 - 12:24 PM
Цитат
За каква сума става дума, че не можете да си я позволите? Понякога има вариянти кученце да се даде в наистина добри ръце за по малка сума или на изплащане или на съвладение. Ако желанието ви наистина е голямо се намира начин. 1super
НО, имайте в предвид, че освен първоначалната сума докато малкото расте ще ви е необходимо някъде м/у 50 и 100 лева на месец за качествена храна, добавки и други текущи нужди на кученцето. Това не е специално за ЧРТ, а за всяко едно кученце от едра порода.
Публикувано: 05 October 2006 - 12:39 PM
Цитат
Повечето от собствениците на ЧРТ ползват качествените сухи храни за кучета от едри породи, съобразени с възрастта на кучето. От една страна те са добре балансирани и дават всичко необходимо на любимците ни, от друга са по удобни за поддържане на разкошните им бради.
В повечето случай не се налагат и допълнителни добавки. В някой моменти от разстежа след проверка на съотношението на калция и фосфора в кръвта може да се даде допълнително калций, а при проблеми със ставите при разстежа на по тежки кученца се дават препарати за поддръжка и идоизграждане на хрущялите.
Прикачени файлове
-
post_20_1159045977.jpg (206.84K)
Брой сваляния: 195
Публикувано: 05 October 2006 - 01:05 PM
Цитат
Цитат
За каква сума става дума, че не можете да си я позволите? Понякога има вариянти кученце да се даде в наистина добри ръце за по малка сума или на изплащане или на съвладение. Ако желанието ви наистина е голямо се намира начин. 1super
НО, имайте в предвид, че освен първоначалната сума докато малкото расте ще ви е необходимо някъде м/у 50 и 100 лева на месец за качествена храна, добавки и други текущи нужди на кученцето. Това не е специално за ЧРТ, а за всяко едно кученце от едра порода.
Ами чесно казано, можем да отделим за храна между 100 и 120лв месечно. При нас основния проблем е не че нямаме възможност да ги дадем тези пари, а да ги съберем n) Всички пари, който влизат при нас на месец са първо за текущите разходи ( сметки, памперси, лекарства, храна и т.н. консумативи) и след това, което остане е за забавления и пътувания. Това, че не можем да спестяваме пари, не значи, че няма да можем да отделяме необходимите средства за подръжката на едно куче, което не е редно и не трябва да бъде "осакатявано". С ясното съзнание сме, че притежавайки подобно куче ще са нужни, не само любов и разходки, а и разходи и време за обучение. Обмисляме варианта за куче още преди да решим да имаме дете.В последствие решихме, че за нас е по-добрия вариант първо да имаме дете и след това да преценим дали ще можем да се грижим за още едно "детенце". Искахме първо дъщеря ни да поотрасне (сега е на 1г и 7 м). Да не е съвсем бебе, но в същото време да израстне с домашен любимец, който би я научил на много неща.
Напишете ми повече за козметиката, която използвате за Вашата прекрасна Льова. На снимки изглежда очарователна, а на живо сигурно е още по красива. А Вие лично каква храна предпочитате да консумират Вашите кучета?
Публикувано: 05 October 2006 - 01:22 PM
Цитат
До преди 3 месеца, нямах възможност да използвам професионална козметика за кучета и затова използвах качествена човешка козметика за коса. Шампоани и балсами за суха, боядисана или изтощена коса на Велла, Шаума и Глис Кюр.
Къпя кучетата си поне веднъж месечно, преди всяка изложба или ако ми се струва, че някое е мръсно и по рано. Задължително използвам балсам за брадата и по лапите. Реша след къпане, докато козината е влажна и при такъв режим на къпане се оказва, че е достатъчно/ 1-2 пъти в месеца/ да се среши за да изглежда добре винаги. Други грижи за козината освен къпането, ресането и подстригването няма. Подстригването се състой от минаване с машинка на определени участъци, а останалото се подстригва с ножица.
За храната, ще ти напиша на лични за да не се възприеме като реклама r)
Публикувано: 06 October 2006 - 11:54 AM
И един малко неграмотен въпрос: Има ли някаква особеност при избора на име на новородено куче с потекло? При конете знам, че се взимаха букви от името на майката и на бащата и така се получават имена. И при кученцата ли е така или е достатъчно да носят името на развъдника, в който са родени?
Публикувано: 06 October 2006 - 12:18 PM
Цитат
Всички кученца от едно кучило имат официални имена започващи с една и съща буква и ако майка им е от развъдник с регистрирано име и името на развъдника.
Например:
Ледогор из Русской Династии
Лидер из Русской Династии
Ликвидатор из Русской Династии
Леонтий из Русской Династии
Лизавета из Русской Династии
Публикувано: 06 October 2006 - 12:21 PM
Цитат
Според мойте наблюдения, женските са по спокойни и уравновесени, но разбира се има "щури" изключения. За това по добре питай Кросс wink
Въобще за човек без голям опит в отглеждането на голямо служебно куче бих препоръчала първото да е женско.
Публикувано: 06 October 2006 - 04:50 PM
Публикувано: 06 October 2006 - 06:50 PM
изборът мъжко/женско зависи на първо място дали сте готов(а) да се съобразявате с изискванията на съответния пол. При женските неприятните моменти са с разгонванията два пъти в годината, когато трябва да пазите кучката, да я лишавате от разходки, тя става по-нервна през този период и т.н. Мъжките са винаги разгонени и готови да щипнат на някъде подир кучка, това може да се коригира с добро обучение.
Повечето казват че женските са по-привързани към стопанина, но аз лично не съм съгласен. И първото ми куче и сегашното са мъжки и въпреки че са с корено различни характери не мисля че са по-малко привързани, даже напротив.
Ако решите да вземете женско куче с цел последващо участие в изложби и развъдна дейност, трябва да предвидите че ще са ви необходими и условия за отглеждане на десетина бебета до 50-60 дневна възраст, съпроводено със съотвеното цапане и разрушения из къщата/апартамента.
На първо място обаче преди да вземете куче трябва да сте сигурни в правилния избор на породата.
Руският черен териер е сериозна порода - под красивата външност се крие твърд характер.
---------
За имената - те се дават в развъдника и често остават само на хартия защото са прекалено дълги или сложни за изговаряне или и двете :) Всеки е свободен да си даде галено име каквото му харесва. Например Рая по документи е Птица Счастья из Алмазного Острова, Шама е Лизавета Ангел Мой из Ночь на Купалу и т.н.
При мен по случайност Бари по паспорт е Барет Крейзи Даймънд Словенска Душа :)
Публикувано: 09 October 2006 - 08:31 AM
Прикачени файлове
-
post_20_1160323474.jpg (235.46K)
Брой сваляния: 167
Публикувано: 11 October 2006 - 04:48 PM
Анита Лолита Джамалица!!!
Утре ще пусна и снимки! Още с влизането вкъщи детето и ЛОЛА се заобичаха. Зашеметената все още ЛОЛА тича след детето и го дърпа за панталона. Страхотна двойка са! Запишете ни и нас в клуба на Черният руски териер!
Публикувано: 11 October 2006 - 06:12 PM
Да се радвате и слушате взаимно :)
Дружинката на младите чернилки се увеличава bravoS bravoS
d)
Публикувано: 11 October 2006 - 08:46 PM
Цитат
Анита Лолита Джамалица!!!
Утре ще пусна и снимки! Още с влизането вкъщи детето и ЛОЛА се заобичаха. Зашеметената все още ЛОЛА тича след детето и го дърпа за панталона. Страхотна двойка са! Запишете ни и нас в клуба на Черният руски териер!
super best
Cestitamo!!!
Dobrodoslica u svet crnih terijera victoryVVV
Cestitam i Klubu bravoS Znaci da dobro radi, kada ce clanstvo i broj pasa uvecava.
Pozdrav, "Slovenska Dusha"
Публикувано: 11 October 2006 - 08:47 PM