Dog.bg Форуми : Черен Руски Териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (59 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Черен Руски Териер

#441 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 October 2006 - 11:21 AM

Здравей!
Много се радвам, че има още един горещ почитател на нашата прекрасна порода! 1super
Правите ли вече нещо по въпроса и какво, за да се сдобиете с ЧРТ?
User's Signature

Качена снимка

#442 Потребителят е офлайн   Bojan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2006 - 11:35 AM

Najavljujemo leglo "V" odg. "Slovenska dusha" w)

Качена снимка

#443 Потребителят е офлайн   джуджанка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2006 - 11:42 AM

Ами за сега само на лични с кросс! За съжаление в момента не можем да отделим такава сума за едно наистина "добро" кученце. Все повече чета и все повече се влюбвам. Преди години като съм гледала как хора се прехласват по определена порода кучета съм се смяла. Никога не съм вярвала, че ще се влюбя в куче! Сега не мога да спя от мъка, че не мога да се отдам на такова "човече". Сигурна съм, че ако някой ден се сдобием с такъв екземпляр като вашите, то не аз ще го притежавам, а то мен. Такова куче се обича доживот. МОят мъж е имал ризен преди 10-тина години и до сега си спомня с мъка радостните им моменти (откраднали са му го cry2 ). След като му показах снимки на вашите прекрасни приятели и той е пленен.
Ще се радвам, ако споделите повече подробности около отглеждането на вашите "деца" и ежедневните рижи които изискват. Искам да съм напълно подготвена, когато един ден (Дай Боже) се сдобием и ние. Интересуваме по специално храните и добавките които са необходими. Подръжката на космената покривка в какво се изразява освен в ресане и подстригване. Какви са особеностите в отглеждането във всякакви аспекти. За каквото се сетите ми пишете, а аз ще чета и ще се уча виртуално wink
Благодаря за информацията предварително.
User's Signature

Качена снимка

#444 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2006 - 12:24 PM

Цитат

За съжаление в момента не можем да отделим такава сума за едно наистина "добро" кученце.

За каква сума става дума, че не можете да си я позволите? Понякога има вариянти кученце да се даде в наистина добри ръце за по малка сума или на изплащане или на съвладение. Ако желанието ви наистина е голямо се намира начин. 1super
НО, имайте в предвид, че освен първоначалната сума докато малкото расте ще ви е необходимо някъде м/у 50 и 100 лева на месец за качествена храна, добавки и други текущи нужди на кученцето. Това не е специално за ЧРТ, а за всяко едно кученце от едра порода.
User's Signature

Качена снимка

#445 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2006 - 12:39 PM

Цитат

Интересуваме по специално храните и добавките които са необходими.

Повечето от собствениците на ЧРТ ползват качествените сухи храни за кучета от едри породи, съобразени с възрастта на кучето. От една страна те са добре балансирани и дават всичко необходимо на любимците ни, от друга са по удобни за поддържане на разкошните им бради.
В повечето случай не се налагат и допълнителни добавки. В някой моменти от разстежа след проверка на съотношението на калция и фосфора в кръвта може да се даде допълнително калций, а при проблеми със ставите при разстежа на по тежки кученца се дават препарати за поддръжка и идоизграждане на хрущялите.

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#446 Потребителят е офлайн   джуджанка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2006 - 01:05 PM

Цитат

Цитат

За съжаление в момента не можем да отделим такава сума за едно наистина "добро" кученце.

За каква сума става дума, че не можете да си я позволите? Понякога има вариянти кученце да се даде в наистина добри ръце за по малка сума или на изплащане или на съвладение. Ако желанието ви наистина е голямо се намира начин. 1super
НО, имайте в предвид, че освен първоначалната сума докато малкото расте ще ви е необходимо някъде м/у 50 и 100 лева на месец за качествена храна, добавки и други текущи нужди на кученцето. Това не е специално за ЧРТ, а за всяко едно кученце от едра порода.

Ами чесно казано, можем да отделим за храна между 100 и 120лв месечно. При нас основния проблем е не че нямаме възможност да ги дадем тези пари, а да ги съберем n) Всички пари, който влизат при нас на месец са първо за текущите разходи ( сметки, памперси, лекарства, храна и т.н. консумативи) и след това, което остане е за забавления и пътувания. Това, че не можем да спестяваме пари, не значи, че няма да можем да отделяме необходимите средства за подръжката на едно куче, което не е редно и не трябва да бъде "осакатявано". С ясното съзнание сме, че притежавайки подобно куче ще са нужни, не само любов и разходки, а и разходи и време за обучение. Обмисляме варианта за куче още преди да решим да имаме дете.В последствие решихме, че за нас е по-добрия вариант първо да имаме дете и след това да преценим дали ще можем да се грижим за още едно "детенце". Искахме първо дъщеря ни да поотрасне (сега е на 1г и 7 м). Да не е съвсем бебе, но в същото време да израстне с домашен любимец, който би я научил на много неща.
Напишете ми повече за козметиката, която използвате за Вашата прекрасна Льова. На снимки изглежда очарователна, а на живо сигурно е още по красива. А Вие лично каква храна предпочитате да консумират Вашите кучета?
User's Signature

Качена снимка

#447 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2006 - 01:22 PM

Цитат

Напишете ми повече за козметиката, която използвате за Вашата прекрасна Льова. На снимки изглежда очарователна, а на живо сигурно е още по красива. А Вие лично каква храна предпочитате да консумират Вашите кучета?

До преди 3 месеца, нямах възможност да използвам професионална козметика за кучета и затова използвах качествена човешка козметика за коса. Шампоани и балсами за суха, боядисана или изтощена коса на Велла, Шаума и Глис Кюр.
Къпя кучетата си поне веднъж месечно, преди всяка изложба или ако ми се струва, че някое е мръсно и по рано. Задължително използвам балсам за брадата и по лапите. Реша след къпане, докато козината е влажна и при такъв режим на къпане се оказва, че е достатъчно/ 1-2 пъти в месеца/ да се среши за да изглежда добре винаги. Други грижи за козината освен къпането, ресането и подстригването няма. Подстригването се състой от минаване с машинка на определени участъци, а останалото се подстригва с ножица.
За храната, ще ти напиша на лични за да не се възприеме като реклама r)
User's Signature

Качена снимка

#448 Потребителят е офлайн   джуджанка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2006 - 11:54 AM

Ако имате време ще напишете ли повече за забавните моменти с Вашите любимци? С какво са по-различни от другите кучета с, чиито собственици разговаряте? НАистина ли женските са по-уравновесени или има и щури изключения? Някое от вашите кучета има ли специфични навици, които изглеждат странни?
И един малко неграмотен въпрос: Има ли някаква особеност при избора на име на новородено куче с потекло? При конете знам, че се взимаха букви от името на майката и на бащата и така се получават имена. И при кученцата ли е така или е достатъчно да носят името на развъдника, в който са родени?
User's Signature

Качена снимка

#449 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2006 - 12:18 PM

Цитат

Има ли някаква особеност при избора на име на новородено куче с потекло? При конете знам, че се взимаха букви от името на майката и на бащата и така се получават имена. И при кученцата ли е така или е достатъчно да носят името на развъдника, в който са родени?

Всички кученца от едно кучило имат официални имена започващи с една и съща буква и ако майка им е от развъдник с регистрирано име и името на развъдника.
Например:
Ледогор из Русской Династии
Лидер из Русской Династии
Ликвидатор из Русской Династии
Леонтий из Русской Династии
Лизавета из Русской Династии
User's Signature

Качена снимка

#450 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2006 - 12:21 PM

Цитат

НАистина ли женските са по-уравновесени или има и щури изключения?

Според мойте наблюдения, женските са по спокойни и уравновесени, но разбира се има "щури" изключения. За това по добре питай Кросс wink

Въобще за човек без голям опит в отглеждането на голямо служебно куче бих препоръчала първото да е женско.
User's Signature

Качена снимка

#451 Потребителят е офлайн   джуджанка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2006 - 04:50 PM

Ризенът, който мъжът ми е имал е бил женски. Когато е отишъл до развъдника и го е взел са му дали и едно мъжко кученце, за да го докара до София. Той ги е гледал и двете заедно няколко дена. Разказвал ми е, че са били коренно различни. Женската /Сара/ е била много спокойна, а мъжкото кученце не се е спирало. Неговото куче е направило само една беля за времето когато го е гледал. Изгризала една врата / дървена- масив/ и пред вратата е изронила балатума. Това се случило буквално за минути. Негова прителка много се страхувала от кучета и той затворил Сара в неговата стая. А тя тихо първо оправила балатума и като чул, че ръфа нещо стабилно бил ужасен. Като отворил вратата тя се изстреляла и кротко легнала на леглото l) ни лук яла ни лук мирисала. От тогава не е посмял да затвори врата и тя да е от другата страна. Само входната като излизал, но с нея не са имали забавни изпълнения b)
User's Signature

Качена снимка

#452 Потребителят е офлайн   Вельо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2006 - 06:50 PM

Здравейте джуджанка,

изборът мъжко/женско зависи на първо място дали сте готов(а) да се съобразявате с изискванията на съответния пол. При женските неприятните моменти са с разгонванията два пъти в годината, когато трябва да пазите кучката, да я лишавате от разходки, тя става по-нервна през този период и т.н. Мъжките са винаги разгонени и готови да щипнат на някъде подир кучка, това може да се коригира с добро обучение.
Повечето казват че женските са по-привързани към стопанина, но аз лично не съм съгласен. И първото ми куче и сегашното са мъжки и въпреки че са с корено различни характери не мисля че са по-малко привързани, даже напротив.
Ако решите да вземете женско куче с цел последващо участие в изложби и развъдна дейност, трябва да предвидите че ще са ви необходими и условия за отглеждане на десетина бебета до 50-60 дневна възраст, съпроводено със съотвеното цапане и разрушения из къщата/апартамента.

На първо място обаче преди да вземете куче трябва да сте сигурни в правилния избор на породата.
Руският черен териер е сериозна порода - под красивата външност се крие твърд характер.

---------

За имената - те се дават в развъдника и често остават само на хартия защото са прекалено дълги или сложни за изговаряне или и двете :) Всеки е свободен да си даде галено име каквото му харесва. Например Рая по документи е Птица Счастья из Алмазного Острова, Шама е Лизавета Ангел Мой из Ночь на Купалу и т.н.
При мен по случайност Бари по паспорт е Барет Крейзи Даймънд Словенска Душа :)

#453 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2006 - 08:31 AM

Каприза Катеринка с Рус Московии BIS бабу на изложбата в Луковит! w)

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#454 Потребителят е офлайн   джуджанка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2006 - 09:01 AM

На колко месеца е тази принцеса? Невероятно красива е.
User's Signature

Качена снимка

#455 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2006 - 09:25 AM

На 11 ще стане на 5 месеца!
Благодаря за комплимента r)
User's Signature

Качена снимка

#456 Потребителят е офлайн   джуджанка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2006 - 04:48 PM

Айдееееееееее, честитете ни новия член на семейството!
Анита Лолита Джамалица!!!
Утре ще пусна и снимки! Още с влизането вкъщи детето и ЛОЛА се заобичаха. Зашеметената все още ЛОЛА тича след детето и го дърпа за панталона. Страхотна двойка са! Запишете ни и нас в клуба на Черният руски териер!
User's Signature

Качена снимка

#457 Потребителят е офлайн   Вельо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2006 - 06:12 PM

Честито ви бебе b)
Да се радвате и слушате взаимно :)

Дружинката на младите чернилки се увеличава bravoS bravoS
d)

#458 Потребителят е офлайн   Bojan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2006 - 08:46 PM

Цитат

Айдееееееееее, честитете ни новия член на семейството!
Анита Лолита Джамалица!!!
Утре ще пусна и снимки! Още с влизането вкъщи детето и ЛОЛА се заобичаха. Зашеметената все още ЛОЛА тича след детето и го дърпа за панталона. Страхотна двойка са! Запишете ни и нас в клуба на Черният руски териер!

super best

Cestitamo!!!

Dobrodoslica u svet crnih terijera victoryVVV

Cestitam i Klubu bravoS Znaci da dobro radi, kada ce clanstvo i broj pasa uvecava.

Pozdrav, "Slovenska Dusha"

#459 Потребителят е офлайн   джуджанка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2006 - 08:47 PM

Само да се похваля, че Лола за сега слуша много! Навечеря се и само се овърта около мен :) Май аз ще съм и новата водачка в гллутницата l) Като клекна и я извикам идва размахващо кучана w) Опита се да изяде една салфетка с която и избърсах брадата. сега ще се гушкаме и ще спим! bravoS
User's Signature

Качена снимка

#460 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 11 October 2006 - 09:11 PM

джуджанка, честито ! bravoS

• (59 Страници) +
  • « Първа
  • 21