Черен Руски Териер
Публикувано: 26 April 2006 - 05:41 PM
Цитат
Честито и на вас всички!
Князик е добре. Откакто се върнахме започна да вдига крак като голям мъж, може би затова в Белград беше започнал да се сдърпва с другите мъжкари. Много е смешен w)
Публикувано: 01 May 2006 - 01:10 PM
Извинявам се за размера на снимката cl)
МОД: За вбъдеще, моля те, не качвай снимки по-широки от 500 пиксела.
Прикачени файлове
-
post_29_1146481850.jpg (62.02K)
Брой сваляния: 157
Публикувано: 02 May 2006 - 01:15 PM
Публикувано: 02 May 2006 - 01:36 PM
сайтове ЧРТ
Разкажи къде видя на живо ЧРТ, успя ли да контактуваш с него или само от далече. Ако си от София и искаш мога да те запозная с мойте две кучета Льова и Княз.
Публикувано: 02 May 2006 - 04:12 PM
Цената е разтегливо понятие и зависи от много фактори.
Преди това, трябва да си наясно за какво искаш кучето и какви са грижите за него. Например за поддържане на внушителния му и импозантен външен вид.
Публикувано: 03 May 2006 - 06:34 PM
Цитат
Любовта към дадена порода може да бъде породена не само от външния вид, а и от характера.
Според мен Руския Черен Териер е на първо място характер и на второ външен вид. Екстериорът е необходимо да се разглежда по-скоро като телосложение, замускуленост, правилно развитие на главата и челюстите, позволяващи на кучето да извършва основното за което е селекциониран - охранителна и защитна служба.
Който търси в РЧТ само външен вид и го интересува предимно прическата и класирането по екстериорните изложби, може би е по-добре да си вземе пудел, вместо да унищожава труда на селекционерите на РЧТ и да превръща едно страхотно куче в кукла Барби. Пуделите също са високи, имат прически и голяма част от тях са черни b)
Публикувано: 04 May 2006 - 09:42 AM
не четеш добре какво пишат другите, а се стремиш да се самоизтъкнеш.
Момчето иска когато се разхожда по улиците, тези който го виждат да се влюбват в кучето му. Смяташ ли, че за тази цел той трябва да го води мръсно, с намордник и синжир за да вдъхва страх и ужас. Работните качества на породата не се демонстрират на разхождащите се наоколо мирни граждани. Да не говорим, че именно спокойния и уравновесен характер е едно от предимствата на породата.
Когато видиш някоя несресана и мръсна девойка, ще се влюбиш ли в нея с идеята, че може би има добър характер, както и обратното разбира се: Не се влюбваш само във външния вид, но той те предразполага да разбереш дали обекта на възхищението ти има и добър хатактер и друди качества на които държиш.
Щом си се разтревожил за съдбата на породата, се потруди да прочетеш стандарта. Да подскажа там е написано: задължителен тримиг по установена форма.
Нима искаш да подстрижем ЧРТ до голо за да може да се насладим на това което описваш? По скоро ще си взема друга порода - късокосместа, например така харесвания от мен риджбек.
JoRkAtA
така е кучето е хубаво, но иска грижи!!!
Затова и споменах за тях, защото, този който се занимава с тази порода, трябва да е готов да вложи много грижи за кучето си.
Така се отсяват подходящите стопани dribble
Публикувано: 04 May 2006 - 12:56 PM
Публикувано: 04 May 2006 - 01:53 PM
Много харесвам и далматинци, но след едно гостуване на приятелка с далматинец две седмици намирах по дрехите и багажа си бели остри косъмчета.
За мен лично по подходящи и любими от ЧРТ няма, и грижата за тях ми доставя удоволствие. Между другото има варианти на по късо подстригване за лятото, което прави по лесно поддуржането им, но затова можем да говорим, ако наистина си станал фен и се "влюбил" изцяло в породата.
Някой беше ми казал, че според него те са хуманоиди и аз започвам да вярвам в това. w)
Спокойни, разсъдителни, лесно обучаеми, очарователни като никой друг w) w) w)
Е за това сигурно ще спорят с мен b)
Публикувано: 04 May 2006 - 02:10 PM
Хигиенното подтригване е поне на 2-3 месеца, а аз моите ги подстригвам веднъж на 1,5 месеца и преди всяка изложба. След лятно много късо подстригване, може да се изчакат и 4-5 месеца, но през останалото време трябва да се решат поне веднъж седмично.