Dog.bg Форуми : Безпородно куче уби 3 год. дете

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Безпородно куче уби 3 год. дете Перник Оцени темата: -----

#81 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 19 September 2011 - 10:39 AM

Показване на мнениетоceltic soul, в 19 September 2011 - 07:08 AM, написа:

Показване на мнениетоTи Джей, в 18 September 2011 - 05:24 PM, написа:

Цитат

Но ако имах дворно куче, не бих го оставила с детето и за минута само!

Интересно! Защо ли? В какво невежество се плюем и обвиняваме цяла страница,пренебрегвайки детската любопитност и наивност и животинските инстинкти?

А какво се разбира под дворно куче?....нещо не мога да схвана логиката.Дворното куче,не е ли пак куче?
Защото моето би могло да мине за "дворно".Има къщичка на двора и диван и постелка в кухнята ми.Стои където му хареса,като нощите обикновено прекарва пред леглата на децата в тяхната стая.Имам и три котки също,които се мотаят около него през цялото време.

Казвам умнице,че между комуникация- малко дете и животно,би трябвало да има някакъв контрол и условия.Дани го е казала добре-цената за глупостта е висока! Няма значение дали е дворно или домашно.Какво си мислете-че животните ще се държат точно така както вие искате? Че нямат техни инстинкти и техни настроения? Пренебрегвайки природата,цената е висока.

#82 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 19 September 2011 - 11:02 AM

Дворно куче, което живее изцяло на двор, не е така социално към хората, както апартаментното куче, на което се посвещава много повече време/ поне на моето, което ходи с мен и на работа/.
Имаше въпрос: Кой би си оставил 3 годишното дете само с кучето за някакво време, и аз отговорих! От тук нататък, " дебатите" и обясненията са безсмилени!

#83 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 19 September 2011 - 11:30 AM

Показване на мнениетоDanyto, в 19 September 2011 - 09:39 AM, написа:

Без някой да се опитва да чете м/у редовете и да ми казва какво съм искала да кажа, като майка ще коментирам само 1 нещо, което ми е правило в живота - никой не е длъжен да ни гледа и пази децата (дори и кучето ни)..., а като кучкар ще кажа, че животните ни се държат с нас така както ние с тях...мога да си представя как се държи ром с дворно куче...(виждала съм го), така се държи и с коня и с децата си....
Истината е че сами си плащаме за грешките...понякога цената е безбожно висока, но така е в живота....

Абсолютно .
Според мен уцели в 10 -ката :af_089:
Вероятно си мъжки пол , жена няма физиологически откъде да извади толкова акъл .

#84 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 September 2011 - 12:12 PM

Показване на мнениетоtotschica, в 19 September 2011 - 12:02 PM, написа:

Дворно куче, което живее изцяло на двор, не е така социално към хората, както апартаментното куче, на което се посвещава много повече време/ поне на моето, което ходи с мен и на работа/.

Мммм, може ли без стереотипи? Защото има дворни кучета, които са много социални към хората, а има и апартаментски кучета, които може и да хапят хората.

Всичко зависи от стопаните (и от характера на кучето, но стопанинът е този, който трябва добре да познава характера на кучето си и да направи всичко възможно да не допуска проява на нежелано поведение).
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#85 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 September 2011 - 12:15 PM

Показване на мнениетоwind, в 19 September 2011 - 12:12 PM, написа:

Мммм, може ли без стереотипи? Защото има дворни кучета, които са много социални към хората, а има и апартаментски кучета, които може и да хапят хората.

Всичко зависи от стопаните.

:ba_025:

#86 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 19 September 2011 - 12:17 PM

Аре пак... аз изхождам от себе си! Мисля, че спора е достатъчно тъп и му отделихме твърде много време! Всеки си отговаря сам за действията и си носи последствията, нали?

#87 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 19 September 2011 - 12:20 PM

Изхождайки от себе си човек не бива да прави генерализации.

Иначе по темата какво да кажа - живот! Не може без грешки, без нещастия, без злополуки, затова пък си има и хубави моменти.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#88 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 September 2011 - 12:21 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 19 September 2011 - 11:30 AM, написа:

Показване на мнениетоDanyto, в 19 September 2011 - 09:39 AM, написа:

Без някой да се опитва да чете м/у редовете и да ми казва какво съм искала да кажа, като майка ще коментирам само 1 нещо, което ми е правило в живота - никой не е длъжен да ни гледа и пази децата (дори и кучето ни)..., а като кучкар ще кажа, че животните ни се държат с нас така както ние с тях...мога да си представя как се държи ром с дворно куче...(виждала съм го), така се държи и с коня и с децата си....
Истината е че сами си плащаме за грешките...понякога цената е безбожно висока, но така е в живота....

Абсолютно .
Според мен уцели в 10 -ката :af_089:
Вероятно си мъжки пол , жена няма физиологически откъде да извади толкова акъл .

хихих - 'emilvr' не знам твойта физиология какви ги вади, ама Данито щом е майка, няма как да е мъжки, защото опитите в тази насока още продължават, но без особен успех. Хайде и ти докато не станеш майка, да не се изказваш неподготвен.

И не е ли време да спрем да пишем простотии в тази тема - с вина или без, родителите са достатъчно наказани.

#89 Потребителят е офлайн   celtic soul Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Basement Cat

Публикувано: 19 September 2011 - 12:24 PM

Показване на мнениетоTи Джей, в 19 September 2011 - 10:39 AM, написа:

Казвам умнице,че между комуникация- малко дете и животно,би трябвало да има някакъв контрол и условия.Дани го е казала добре-цената за глупостта е висока! Няма значение дали е дворно или домашно.Какво си мислете-че животните ще се държат точно така както вие искате? Че нямат техни инстинкти и техни настроения? Пренебрегвайки природата,цената е висока.

Контролът и условията ги определяш ти,а не кучето ти Ти Джей.
Ако ти му позволиш да доминира над децата ти,то доминира защото е в природата му.Ако го "сложиш на мястото му" имаш едно безпроблемно и възпитано куче.То си знае мястото в йерархията и не я нарушава.

Цитат

Имаше въпрос: Кой би си оставил 3 годишното дете само с кучето за някакво време, и аз отговорих! От тук нататък, " дебатите" и обясненията са безсмилени!

Това че живее изцяло на двор,не му пречи да бъде възпитано.Когато имаш куче и деца,това е първото нещо на което се обръща внимание:отношението на кучето към децата.
Когато имаш и котки или други животни също...
Но тук /а и не само/става въпрос за куче което просто е "гледано" но не и отглеждано като член на група със определено място в нея.Кучето не е лъжица за всяка уста,та било то и безпородно.
User's Signature

Качена снимка

#90 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2011 - 12:33 PM

celtic soul ,благодаря че ме открехна.Аз каква песен ти пея от две страници насам,че така бавно загряваш?

#91 Потребителят е офлайн   celtic soul Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Basement Cat

Публикувано: 19 September 2011 - 12:44 PM

Показване на мнениетоTи Джей, в 19 September 2011 - 12:33 PM, написа:

celtic soul ,благодаря че ме открехна.Аз каква песен ти пея от две страници насам,че така бавно загряваш?

Не просто бавно,ами аз изобщо не загрявам какво точно искаш да ми изпееш. :ab_041:

Цитат

Какво си мислете-че животните ще се държат точно така както вие искате? Че нямат техни инстинкти и техни настроения? Пренебрегвайки природата,цената е висока.

Ако кучето не се държи така както аз искам,и си прави всичко според неговото си настроение и инстинкти то това е едно пренебрегвано и асоциално куче.От такова куче може да се очаква всичко.
User's Signature

Качена снимка

#92 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2011 - 12:59 PM

Ех,хората :md_064: Повелители и господари...!

#93 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 September 2011 - 02:13 PM

http://news.zapernik.com/288542.html[
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#94 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2011 - 02:48 PM

Показване на мнениетоsheba, в 19 September 2011 - 02:13 PM, написа:

Качена снимка Дано повече хора прочетат това и престанат с мозъчните си напъни точно в тази тема. Достойно писмо,и с него би било добре да се затвори темата. Моите уважения и съпричастност към всички близки на малката Мирела
User's Signature

Качена снимка

#95 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 19 September 2011 - 05:37 PM

Показване на мнениетоsheba, в 19 September 2011 - 12:13 PM, написа:

Много показателно писмо.
Дори на мен, корава, цинична, гадна личност ми заседна буца в гърлото голяма колкото айсберг.

Това ли сме ние, кучкарите? И след подобни коментари, отправени към покрусено семейство, искаме да ни уважават, зачитат?

Би могъл да е всеки един от нас. За скалпираните рани по главата щом не знаят по-опитните стопани, какво да говорим за останалото население. А снимката на детето удря право в сърцето.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#96 Guest_wolf_paw_*

• Група: Гости

Публикувано: 19 September 2011 - 06:22 PM

Аз като бях малка,родителите оставяха Рекс да ми бъде бавачка вкъщи.Рекс... :dh_188:

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни