Английски булдог - говорилня
Публикувано: 09 September 2008 - 10:57 PM
Защото аз като лекар, за първи път чувам, че секциото скъсявало живота! ;D
Съжалявам, че човека който най-дълго развъжда тази порода си мълчи, може и просто да не е прочел всичко изписано за това колко болнаво куче е булдога и колко малко живее, но както казах в един от предишните ми постове, това лично мен много ме обижда,защото това е моята порода и затова и не мога да си замълча! Моята първа женска е на 7 год. и е в отлично здраве и кондиция, игрива и "закачлива" ;) / дай боже и занапред!/
Все пак, днес след като прочетох поредната глупост си направих труда, да се обадя на доста хора в БГ отглеждащи тази порода от 16-18 год. и научих, че в момента от произведените в БГ булдози /а те не са много /, има две кучета на по 14 год., едно на 13 г., едно на 12 г. и доста на 9-10 год., също в отлично здраве. Разбрах и че в момента има бебета от мъжкар който е на 8.5 год.
Та за пореден път моля, - НЕ СЕ ИЗКАЗВАЙТЕ НЕПОДГОТВЕНИ!!!
Не могат болните екземляри от една порода да дават облика на цялата порода!
Публикувано: 10 September 2008 - 12:11 AM
И айде започна се интригата...ако такава има въобще!
1. стига да разправяме на съфорумците колко здрав е булдога!
2. Кои са тези доста хора с изключение на г-н Валери Пеев не знам кой друг е гледал булдоци 18 години?
3. Избройте имената на тези буллдоци,прехвърли 10 години...да и се нарадваме и ние!
4.При интервенцията "секцио" кучето се упоява,нали?...А всяка упойка какви последствия носи ЗА ЕДИН БУЛДОГ г-жо ЛЕКАР?
5.Някои истини водят до по-ниски продажби... ;D ;D ;D
Чудя се кога вие ще водите ваш булдог на една голяма изложба,като Европейско или Световно?Аз знам отговора...и вие го знаете! ;)
И хубаво отглеждате булдоци от 15 години,ама тъпчете на едно място и това жалкото.Не желая да произвеждам кучета на кило,но някой го прави мисля!За болните булдоци не всички знаем,понеже НЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ!!!За много неща не бях подготвен г-жо Лекар и за злобата и за оплюването и за ред други нещица...но едно разбрах,след като прогледнах и видях как работят хората на вън.Те произвеждат булдоци,а ние гледаме с увиснали ченета :o :o :o!Като се занимавата с "вашата" порода то поне вървете във възходяща линия,а не стремглаво на долу!А аз за моята порода ще кажа,че има много да уча,но вие за 15 години се научихте единствено да продавате булдоци!!! :palec:
Не желая да обиждам никого тук във форума,ако някой се е почуствал засегнат се извинявам чистосърдечно!
"Та за пореден път моля, - НЕ СЕ ИЗКАЗВАЙТЕ НЕПОДГОТВЕНИ!!!"
Тази реплика,ама много ме кефи... ;)!
Публикувано: 10 September 2008 - 12:20 AM
"Добре де защо нашия булдог не прилича на вашия"...
Ама това е една друга тема...
Аз бях до тук,съвети драги приятели не мога да ви дам,понеже съм некомпетентен и глупав :huh:!Но има просветени хора в "тяхната порода",те ще ви насочат в правилната посока! :palec:
Публикувано: 10 September 2008 - 06:55 AM
Публикувано: 10 September 2008 - 07:22 AM
Не съм адвокат на Елена, но bulldogmen мисля, че е по-добре да се спреш с (меко казано) неподготвените си и необосновани изказвания, както по-въпроса за продължителността на живота, така и по-въпроса за работата на Г-жа Йорданова. Отдавам ги на емоцията и на еуфорията на всеки начинаещ в породата. Според мен и дължиш извинение, истинско. Не е добре да пишеш половин страница необосновани обвинения и накрая : Не желая да обиждам никого тук във форума,ако някой се е почуствал засегнат се извинявам чистосърдечно! Ако ще се извиняваш, значи съжаляваш и не го пишеш изобщо. Ако го напишеш, значи стоиш зад думите си и не се извиняваш.
Винаги съм твърдял, че няма човек, който да се грижи по-добре за кучетата си от Елена. Що се отнася за развъдната програма на който и да е, то ТОВА СИ Е РАБОТА НА САМИЯ РАЗВЪДЧИК и на никой друг. Дали някой ще си заведе кучето на изложба и на коя изложба, ТОВА СИ Е ЛИЧНО НЕГОВА РАБОТА и не е критерии за кучетата, които произвежда. Абсолютно неоснователно, непрофесионално и НЕПОЧТЕНО е да пишеш неща, с които не си запознат. Елена е произвела 70-80(може и повече да са) кучета досега, което е забележителен резултат. Естествено е сред тези кучета да има някои, които не са ярки представители за породата. Вземете обаче 3-те най-добри кучета, които е произвел всеки в България и ги сравнете, вземете 5-те най-добри на всеки, вземете 10-те. Сигурен съм, че и в трите категории Елена, ще е сред първите двама. Това е защото работи изключително много, а само който не работи той не греши.
Споменавал съм пропагандата в своите постинги многократно и ето сега един нагледен пример. След като беше писано много пъти за Елена в негативен план(абсолютно необосновано) сега тези негативни изказвания вече се приемат за чистата истина.
Има толкова неща, за които да се говори в тази порода и е проява на лош вкус да се нападаме персонално. Добре е обаче, наистина да се изказваме професионално и ОТГОВОРНО, защото четат и хора, които нямат опит с породата. Аз лично с радост отговарям на всеки, които ме пита нещо за породата, но през последната година нямам време да следя форума и да пиша често.
Публикувано: 10 September 2008 - 07:27 AM
Публикувано: 10 September 2008 - 07:44 AM
Аз лично се радвам,че има булдоци надхвърлящи 10 години...надам се и мойте да живеят повече,да са ми живи и здрави!Вашите също!Лошото е когато някой иска да развива нещо никой не му помага,а тук си личи по всичко,че не си помагаме!Всеки се спотайва и гледа сеира на другия,там е жалката картина.
Има производство...но няма...
Пак ще има обидени и засегнати,но картината е една и никой не иска да я променя...лошо!
Мойте уважения към теб Валери :palec:!
Публикувано: 10 September 2008 - 08:06 AM
За 26 години "bulldogmen", не за 15 год. ;)! И къде точно прочетохте, че не съм имала болно животно!?! Все пак подчертах, че съм отглеждала 4-ри породи, до самият край на техният живот ! Добермана ми живя 13 год., бултериерите ми- единият до 10, другият до 12 год., шар-пеите - съответно 14 г., 11 г., 9 г., сега имам жив и здрав булдог на 7 год.Как мислите, от какво ли са починали тези кучета......., с годините идват и заболяванията г-не, нали така или бъркам ! ;) Това е естественият път на развитие- има ли начало има и край! Не естественият е, когато краят дойде, много рано.......! Та от всичко което написах до сега, искам да Ви подчертая отново, че булдогът не е порода, която боледува по-често от всички останали породи!Колкото до:2. Кои са тези доста хора с изключение на г-н Валери Пеев не знам кой друг е гледал булдоци 18 години?
3. Избройте имената на тези буллдоци,прехвърли 10 години...да и се нарадваме и ние! - ами това, че Вие не ги знаете, то не значи, че ги няма, поинтересувайте се и ще ги научите! То не става само да си вземете куче от дадена порода и да си мислите вече, че всичко знаете!
4.При интервенцията "секцио" кучето се упоява,нали?...А всяка упойка какви последствия носи ЗА ЕДИН БУЛДОГ г-жо ЛЕКАР? - а какви последствия носи bulldogmen !?!
5.Някои истини водят до по-ниски продажби... - Вашите "истини" г-не! И само едно не мога да разбера, защо си взехте кучета от тази "болна" порода, живееща толкова малко, или може би сте мазохист!?!
Чудя се кога вие ще водите ваш булдог на една голяма изложба,като Европейско или Световно?Аз знам отговора...и вие го знаете!
И хубаво отглеждате булдоци от 15 години,ама тъпчете на едно място и това жалкото.Не желая да произвеждам кучета на кило,но някой го прави мисля!За болните булдоци не всички знаем,понеже НЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ!!!За много неща не бях подготвен г-жо Лекар и за злобата и за оплюването и за ред други нещица...но едно разбрах,след като прогледнах и видях как работят хората на вън.Те произвеждат булдоци,а ние гледаме с увиснали ченета !Като се занимавата с "вашата" порода то поне вървете във възходяща линия,а не стремглаво на долу!- ще оставя злобните Ви нападки без коментар! Под достойнството ми е, да влизам с Вас в такива пререкания! Само едно не разбирам, защо толкова много ме мразите!?! - макар че и това е нещо, защото безразличието, лично за мен е по-убидно!
"За много неща не бях подготвен г-жо Лекар и за злобата и за оплюването и за ред други нещица..."- не зная какво точно имате впредвид от по-горе написаното,може би страдате от параноя....... , не зная,...... но аз лично нямам никакво отношение към Вас! Или ако бъдем точни, до скоро Ви уважавах, като един от нас-обичащ и имащ англ. булдог!
"А аз за моята порода ще кажа,че има много да уча,но вие за 15 години се научихте единствено да продавате булдоци!!! "- така ли и откъде го знаете това, та Вие ме познавате от 1 година ;D Или трябва да се почуствам поласкана, че сте следили живота ми за тези 15 години ;)
"Не желая да обиждам никого тук във форума,ако някой се е почуствал засегнат се извинявам чистосърдечно!"- ;D ;D ;D, нещо все не желаете никого да засягате и обиждате, а все се извинявате ;D ;D ;D
Та за пореден път моля, - НЕ СЕ ИЗКАЗВАЙТЕ НЕПОДГОТВЕНИ!!!"
Публикувано: 10 September 2008 - 08:29 AM
Ако трябва да се гордеем с нещо, мисля, че това е факта, че има наши кучета в почти всички страни в Европа. Има и в Америка и в Азия. Има наши кучета, които са купени от развъдчици в Европа и са използвани в развъдните им програми.
Друго, с което можем да се похвалим са клубните изложби, които правим от 9 години със съдии от чужбина. Първата и втората бяха съдии от Словакия и Сърбия и след това са били най-видните производители на булдози от Англия. Лес и Елен Котън - развъдник Олдридж; Антони Дарманин - Сътъс, Тери Дейвисън - Брамптън(имате го в родословието си), Кевин Дейвис - Май Стайл; Норман Дейвис - Окобо. Това са не просто съдии от Англия, а хора, които произвеждат от 20-30 години и са произвели някои от най-добрите кучета в породата изобщо.
Тази година 27.09.2008 ще се проведе традиционната клубна изложба. Съдия ще е Г-жа Сю Гарсайд (Айсглинт).
http://www.iceglint-bulldogs.com/
Не сме уточнили още мястото на провеждане в София, но най-вероятно ще е до музея Земята и Хората. Ще напиша допълнително.
Публикувано: 10 September 2008 - 09:49 AM
"Не желая да обиждам никого тук във форума,ако някой се е почуствал засегнат се извинявам чистосърдечно!"
...не се отнасяше за вас,макар,че вие се обиждате от истината!Моито изказване"понеже съм некомпетентен и глупав"го казах с цел да се самоиронизирам ;),понеже знаех,че ще се появите вие.Е успях да ви манипулирам ;D ;D ;D!
И не знам много за "вашата порода",а вие какво знаете!?За коя по точно "ваша порода" бултериер,шар-пей,кавказка овчарка,доберман...евала всички са "ВАШИ породи"!Ние нямаме "НАША ПОРОДА"...от вас нищо не ни остана!И "БОЛНА ПОРОДА" няма има болни мозъци!!!
#1075 Guest_LucaB_*
Публикувано: 10 September 2008 - 09:52 AM
Първо искам да кажа, че не съм съгласна и с двете страни по спора- аргументи мога да напиша много и да се мотивирам, ала ще пропусна възможността да занимавам аудиторията с неща, за които смятам, че следва да се разискват на клубните събрания, а не по форумите- поне, ако претендираме, че разискваме сериозни въпроси, а не само убиваме време в нелепи спорове, които няма как да бъдат решени ТУК! Не приемам за нормално отвреме на време да се 'впускаме от коневръза' и да се хващаме гуша за гуша, най-малкото защото с това не допринасяме нищо за породата, но пък 'чешем' някои свои чисто човешки нужди- за всекиму различни, тъй като ясно се видя, че в повечето случаи ни вълнуват различни 'болки'- в това няма нищо лошо, ала хайде като зрели хора да си ги 'лекуваме' на събранията, а не в нета! Лично аз имам позиция и мнения, които на места се припокриват с Вашите, ала друг път направо се изстрелват в друга посока /говоря за Всички спорещи тук/- в това, разбира се, няма нищо лошо, защото в дискусиите ще се роди истината, ама когато ги правим на точното място... и добре, че всички не сме на едно мнение, че тогава ще си останем завинаги там, откъдето някои са тръгнали...!
Цитат
[color=blue][b]Поздравления, за което....! Тази стъпка отдавна лично аз я очаквах по две причини важни за мен: отговор на въпросите какво аз притежавам и какво се произвежда в България, особено ме интересува последното! Сега да се върнем към същественото: аз като член на клуба от форума ли трябва да разбера, че ще има клубна изложба и ако това е начина, защо се дават толкова кратки срокове за отреагиране- днес е 10 септември, а Вие ми съобщавате, че след 17 дни :o ще има изложба /така чаканата за мен/! Аз съм ангажиран човек с отговорна професия и смятам, че е безотговорно нещата да се планират по следния начин; най-малкото защото всеки от нас прави своя програма и му трябва технологично време, за да изпълни задачите, които има за месеца. Нека сега някой се опита да разреши дилемата: на 27 септември е така чаканата за мен изложба, а в този период имам и заседание на Общинския съвет, за което ми е нужна подготовка през почивните дни /комисии/ :o- какво ли да предпочета :mazohist:! Когато се правят подобни събития мисля, че те са дълго организирани, пресмятани и би следвало членовете на клуба да знаят за това по-отрано!
Клуба няма да загуби с това, че аз няма да дойда на изложбата- ще загубя само аз, че няма да видя какво ще се покаже на тази изложба!
Май Ви занимах малко с личните си неудобства ;D, ала и друг може да се окаже в същото ''неудобно'' и нелепо положение като моето и да пропусне организацията- но човек когато губи, май не знаеше какво печели.... :-!
Публикувано: 10 September 2008 - 09:52 AM
Публикувано: 10 September 2008 - 10:03 AM
За съжаление винаги всичко при нас става в последния момент, но аз вече се уморих да върша всичко сам и казах, че тази година се занимавам само с това да поканя съдията, което вече е направено и има купени билети. За другите неща тази година ще разчитаме на други хора. Много хора декларират, че са готови да помагат, но чакат някой да ги води, да ги бута. Това е клубно мероприятие, а не мое лично. Всеки, който иска да вземе участие в организацията е добре дошъл!
За да няма такива недоразумения, отсега сме поканили Г-н Кевин Дейвис да съди клубната изложба 2009г. Ще се проведе последния уикенд на Септември.
Публикувано: 10 September 2008 - 10:29 AM
Валери,не е ли важно какво произвеждаме? Да доста кучета е произвела Елена спор няма...ама на някои искаха да и куригират ушите...мисля майката на моя Баркли...- хайде стига, ставате вече смешен! Мисля, че достатъчно разисквахме и изписахме по това мое необмислено изказване! И това ли е нещото, което не можете да ми простите!?!- или....., моята работа,.... а каква е тя, Вие не сте този който може да ми даде оценка, а и честно,... Вашата оценка не ме интересува! B) Когато създадете и отгледате първите си кучила, виж тогава може да ми стане интересно да чуя и Вашето мнение! ;)
Аз лично се радвам,че има булдоци надхвърлящи 10 години...надам се и мойте да живеят повече,да са ми живи и здрави!Вашите също!Лошото е когато някой иска да развива нещо никой не му помага,а тук си личи по всичко,че не си помагаме!Всеки се спотайва и гледа сеира на другия,там е жалката картина.
Има производство...но няма...- г-не, по-добре се замислете защо е така!?!
За съжаление, до сега не видях в нито един Ваш пост някакво положително изказване, освен нападки и злобни убиди,/ говоря за себе си /, което е жалко.....!!! С Вас лично, никога не съм имала каквито и да е било взаимоотношения и както казах, никога не съм Ви мразила, оплювала и ....кво беше там още....., но след всяко мое включване Вие нападате- Защо!?! - не че ме интересува де B) ;D
Пак ще има обидени и засегнати,но картината е една и никой не иска да я променя...лошо!- не се притеснявайте, няма да се убиждаме и засягаме...... ;) Колкото за промяната....., мисля че нещата са във Вашите ръце....
Мойте уважения към теб Валери !- хубаво е все пак, че уважавате някой, който за тези 18 години, на труд и работа, знае и може в развъждането и селекцията на тази порода!!!Въпреки работата ми с останалите три породи, през не малкото години, когато си вземах англ.булдог, много слушах и попивах всичко, което ми казваше Валери, и всички останали имащи опит с породата! А това дали вървя нагоре или стремглаво на долу ......, си е чисто Ваше мнение и както казах не ме интересува!
Ако трябва да се гордеем с нещо, мисля, че това е факта, че има наши кучета в почти всички страни в Европа. Има и в Америка и в Азия. Има наши кучета, които са купени от развъдчици в Европа и са използвани в развъдните им програми.
Друго, с което можем да се похвалим са клубните изложби, които правим от 9 години със съдии от чужбина. Първата и втората бяха съдии от Словакия и Сърбия и след това са били най-видните производители на булдози от Англия. Лес и Елен Котън - развъдник Олдридж; Антони Дарманин - Сътъс, Тери Дейвисън - Брамптън(имате го в родословието си), Кевин Дейвис - Май Стайл; Норман Дейвис - Окобо. Това са не просто съдии от Англия, а хора, които произвеждат от 20-30 години и са произвели някои от най-добрите кучета в породата изобщо.- аз се гордея, още повече, че тези наши кучета стават и шампиони! Гордея се, че клубът върви напред, като кани такива класни съдии, които споделят с нас техният опит и ни дават насоки за по-успешното развитие на породата в БГ!
PS- извинявам се, че пускам този си пост толкова късно, но ми спря тока
#1079 Guest_LucaB_*
Публикувано: 10 September 2008 - 10:29 AM
Цитат
...именно, за това смятам, че би следвало да се обсъжда с членовете на клуба и да се види кой с какво би могъл да е от полза! Много внимателно следва да се прецезират и датите, и мястото на изложбата, съдията и ред други организационно-технически подробности, които не са никак маловажни и за които трябва да имаме някакво консолидирано мнение /нали за това е клуба/!?
Цитат
:->) Отсега го включвам в програмата си- понякога е хубаво човек да чака, ала да знае за какво и за кого :palec:!
Публикувано: 10 September 2008 - 10:37 AM
"Не желая да обиждам никого тук във форума,ако някой се е почуствал засегнат се извинявам чистосърдечно!"
...не се отнасяше за вас,макар,че вие се обиждате от истината!Моито изказване"понеже съм некомпетентен и глупав"го казах с цел да се самоиронизирам ,понеже знаех,че ще се появите вие.Е успях да ви манипулирам! - хаха, не неуспяхте :-
И не знам много за "вашата порода",а вие какво знаете!?За коя по точно "ваша порода" бултериер,шар-пей,кавказка овчарка,доберман...евала всички са "ВАШИ породи"!Ние нямаме "НАША ПОРОДА"...от вас нищо не ни остана!И "БОЛНА ПОРОДА" няма има болни мозъци!!!- ;D ами колкото и да Ви е странно- ЗНАМ! ;D ;D ;D, а и най-сетне наистина съм удовлетворена, че най-сетне разбрахте, че БОЛНИ ПОРОДИ НЯМА, "има болни мозъци"- абсолютно съм съгласна с Вас! ;D
Глупаво и безмислено е, да се опитва човек да води нормален разговор с Вас bulldogmen
Е, стига толкова, все пак смятам, че наистина с тези безмислени спорове и нападки превръщаме форума в " махленска разправия", което е пълна безмислица! ;D B)
УСПЕХ!