За Зари мисля, че всички от интересуващите се по-сериозно от булдога в България им е ясен произхода, но естествено само защото се отглежда в развъдник Random Allure и тепърва предстои да се доказва едва ли някога ще представлява за някои хора интерес в България...макар и да са така "влюбени" в развъдници като MyStyle. Е все пак за тези, които се интересуват ето го таткото Golden Wonder както и пълното му родословие
ТУК

- и аз няма да споменавам за световнатата му титла, че да не излезе реклама нещо... Името му говори само по себе си - Златното чудо
Майка му е Рокси, която е продукт на Groz Kriger. Развъдник наредил се сред челната 10ка според мен. Усета ми към качественото смея да твърдя се доказа със стъпката, която предприеха уважаемите господа Дейвис (MyStyle) и взеха за разплод Ismael, който е резултат от 2 прекрасни кучета носещи името Groz Kriger.
Факт е също така уникалната му окраска и по - скоро черна маска. Вече има резултат в английският развъдник от работата с този мъжки и бих казала, че е на ниво, което винаги са поддържали в аристократичната държава.
За финал бих искала да кажа, че човек като Норман Дейвис - истински - безкористно и страстно отдаден на породата, диктуващ "модата" в развъждането никога няма да се принизи до толкова, както някои хора ;) Благодарение на многото развъдници по света и различните постижения на хората занимаващи се в тази насока се обогатява породата и се развива към по - добро...но естествено човек трябва да узрее умствено за да се издигне до такива разсъждения. Иначе всеки има право да харесва или не каквото си ще...