Златна рибка
Публикувано: 27 July 2008 - 09:02 AM
Според мен, на възраст от две години вече са половозрели.
Публикувано: 08 December 2008 - 04:00 PM
Цитат
Ето ги и моите златни рибки :) Имам една много дебела голям корем ,ама голям какво й има дали ще се пръсне :o снимките са от отдавна (от Април) сега корема и е още по голям :o От много хранене ли е или нещо хайвер :І)
то че тва е от породата й наистина но е желателно да ги изместиш в по голям аквариум.така като гледам този е около 50 да не казвам 80 литров.все пак колкото им е по голямо толкова по здрави,големи и красиви стават.аз лично имам 200 литров аквариум и съм си развила един малък воден свят.в него си отглеждам и мулинезии,анцитруси,гуми и принцеските.До сега съм нямала проблеми да не казвам че гупите масово раждат а и вече имам поколение от анцитрусите.само мулинезките ми малко се бавят с бебетата но за сега съм отчела 3 бременности и около 30 оживели малки.доста им е весело.като се умножиха толкова ги отделих в един 50 литров.малко мулинезии и малко гупи.ПРИНЦЕСИТЕ СА НАЙ БЛАГОРОДНИТЕ РИБКИ И СА СРАВНИТЕЛНО ЛЕСНИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ СТИГА ДА ЧЕТЕШ И ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАШ.

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!
Публикувано: 09 December 2008 - 02:19 PM
Цитат
Ето ги и моите златни рибки :) Имам една много дебела голям корем ,ама голям какво й има дали ще се пръсне :o снимките са от отдавна (от Април) сега корема и е още по голям :o От много хранене ли е или нещо хайвер :І)
МЕЖДУ ДРУГОТО КАТО ГЛЕДАМ СНИМКИТЕ ТЕЛЕСКОПИТЕ ТИ СА СТРАХОТНИ ИЛИ ЗВЕЗДОБРОЙЦИТЕ КАКТО ГИ НАРИЧАТ НЯКОЙ ХОРА

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!
Публикувано: 17 December 2008 - 11:15 PM
Цитат
Хубавци!
хехе.нали.тоя дето е сам на снимката е една от първите ми рибки.за съжаление първите които имах оцеля само този екземпляр,но докато човек се научи как се гледат рибки се налага да се прости с доста от тези прелести.лично аз се разминах с около 4 екземпляра на този вид.най харесвам златни рибки от породата оранда но до като станат големи за да не може тези сладури да им навредят се налага отделен аквариум,а лично в момента имам три но нали знаете.за всяка мечта трябва да има война :P

Публикувано: 17 December 2008 - 11:19 PM
Цитат
Според мен, на възраст от две години вече са половозрели.
абсолютно си прав.надве годишна възраст са полово зрели и за да очаква един акварист поколение е необходимо да раздели мъжката от женската да останатпоне една седмица отделени.след това температурата на общия аквариум трябва да е с поне 3 градуса по висока и на дъното на самия аквариум да има предпазна мрежичка и около 3 см растояние от дъното.след като се съберат става :yahoo:.първите два дена след като се излюпят айцата бебетата не трябва да се хранят после се захранват с артемия или яйчен жълтък на прах а също така с много грижи и любов.никой не трябва да се притеснява ако до втората или третатта седмица бебетата намалеят.все пак оцеляват на силните и най големите.

Публикувано: 30 December 2008 - 01:42 AM
Цитат
Не знам,аз лично една два пъти съм я спасявала.Беше и се заклещило къмъче в устата.
за камъчетата няма начин да живее цели 2 дена.ако погълне такова до края на деня я пиши пътник ако не се извади.и моите в началото се давеха но им намерих цаката.над ситния грунд нареди речни едри камъни.има ги в цветарските магазини или в тея големите хипермаркети като мусю бюколаж или в маркетите където има отдел за декоративни елементи.според мен проблема е липсата на уборудване в аквариума,а може и в големината му.ако споделиш с какво е уборудвн и какъв е литража може и да успея да помогна.по скоро ще се постарая ;)

Публикувано: 28 February 2009 - 01:05 PM
Макар и със закъснение ,аквариумът 100 литра, обурудван е с две помпи ,едната е външна а другата въртешна.Машинка за въздух/ако мога така да я нарека/.Нямам естественни растения,само две изкуствени.В момента са 2 големи риби и 3 малки.Сменям 20 литра вода сяка седмица
Публикувано: 06 October 2009 - 12:50 PM
Здравейте,
за в офиса си имаме аквариум с две златни риби- малки.
Искам да питам дали е задължително всеки ден да ги храня, защото събота и неделя няма никой в офиса, и ако е задържително ще трябва аз да идвам, за да им давам храничка?
Много ви благодаря за отговора!
за в офиса си имаме аквариум с две златни риби- малки.
Искам да питам дали е задължително всеки ден да ги храня, защото събота и неделя няма никой в офиса, и ако е задържително ще трябва аз да идвам, за да им давам храничка?
Много ви благодаря за отговора!

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..