Пособие за начинаещи стопани да се посмеем :)
Публикувано: 25 September 2011 - 07:34 PM
2. Ще намразите също и студа. Както и жегата. Да не говорим за дъжда и кишата. Целият календар ще Ви минава пред очите. Списание "Млад натуралист" ще бъде готово за много пари да купи вашите наблюдения върху природата. Армията на спасението за още повече пари ще бъде готова да купи вашите дрехи за разходка а-ла куртка и стари маратонки. И идиотските шапки! Вие ще се научите да се утешавате сами, че "затова пък ми е топло и не ми подухва, а в тъмното така или иначе нищо не се вижда".
3. Забравете за купоните, клубовете, нощните гуляи и спането до насита. Сега е по-важно, не кой коняк да купите, а в колко часа за последно е пишкало вашето куче. И ако стигнете до критичната точка от 12 часа, то вас няма да ви спаси дори и харакири. Затова имайте съвест. А пияни хора ние не обичаме. И от цигарения дим кихаме и гледаме със страдалчески поглед. А от предложението да излезем навън се отказваме тихо, но категорично. От рода на - аз съм си добре тук и тук ще постоя. И другият път ще се позамислите.
4. Пригответе се за нови кошмари. Най-ужасния ужас - в съня ви се привижда, че храната е свършила. Та нали буквално преди дни купихте тринадесеткилограмов чувал и го пренесохте на гърба си до петнадесетия етаж. А той внезапно се е свършил.
5. Научете се да разбирате от добавки и витамини; не слушайте всеки "как трябва да храните кучето, защото аз моето го храня така"; прогнозирайте, че от млякото кучето ще се разстрои, от яйцата ще го свива стомаха, а леген хляб + кофа храна + две консерви ще бъдат всеки път за вечеря.
6. Възможно е да напъхвате термометъра в дупето на кучето, да гледате как и какво изхожда, да избърсвате неговите пръски от кихане и очилата на непознати, ще станете специалист по премахване на слюнки от джинси и якета, по измиване след разходка на мръсни лапи и своите обувки от чужди изпражнения, по подрязване на нокти, чистене на уши, избърсване на стъкла и изваждане на всякакви гадости от устата, включително на такива лакомства като воняща рибка и разлагащи се котки. Мирисът на мокро куче ще предизвиква умиление. Но вашето палто и панталони ще имат същия мирис. Не пиша за това, че кучетата могат "вкусно" да пръцкат. Това е изненада. Случва се, когато имате гости. Като цяло, физиологичните радости са като за санитарки в старчески дом.
Не говоря ли твърде бързо? Успявате ли да запишете?.. Продължаваме нататък.
7. Да разбирам ли, че ужас като изложби вас не ви грози? Поне в едно ви е провървяло. Но ако има нужда - настройте се. Копринените панделки (вече намалени) - са в асортимента.
8. Очакват ви разходи. Аз за моето момиче изхарчвам на месец около 3-5 хиляди (рубли). А така или иначе, тя все ходи гладна! Както и аз.
9. Пригответе се за постоянно чувство за вина пред кучето. То по цял ден е само в къщи. С него никой не играе, не разговаря и не се разхожда. А вечер, когато се приберете, ви се иска само едно - да си полегнете. Или спокойно да седнете във фотьойла и да изпушите една цигара. На топло. На тишина. И целия свят да се пръждоса. А тук седи някой, гледа ви, маха с опашка и чака дълга разходка. Че и с бягане, с подаване на пръчка и гоненица. И похвални думи.
10. При това никога няма да ви упрекне, че това му е много противно. Дори и да полае, да си сложи лапата на масата! Така не! Сяда, боготвори. Рядко си позволява да укори, но само във вид на тихичко скимтене: "...искам да пИшкам, мамо... но мамо... моля те, бързичко..." Иска ви се да плачете и да си дърпате косите за издевателството над живо същество.
11. Между другото често ще се чувствате гузни. Гарантирам. Особено когато детето желае да се дърпа към други кучета, а не трябва.
Не изпускам ли нещо?... Остана още малко, потърпете.
12. Ще се научите да се карате с бабички, портиери и преминаващи хора, които смеят да се страхуват от вашето малко слонче. Ще се научите да ги пращате толкова далеко, че на Жеко ще му се наложи да извика втори портиер.
13. Ще ходите на тренировки и ще почервенявате от това, че вашето куче е толкова тъпо и вие също. След това ще забравите за тренировките, а после - за допълнително пари - ще ходите и повторно ще държите изпит да ходите редом с кучето.
14. Но да ходи редом, то ще го прави само на тренировките. Затова пък вие ще си "напомпате" лявата ръка.
15. Ще откриете в себе си рядката дарба да отгатвате, с какво се занимава кучето в тъмното. Защото в този момент кучето може: а) нещо да разкъсва б) да разравя в) мирно да се изхожда г) да следи самотните преминаващи д) вече отдавна да е тръгнало в неизвестна посока е) да е тръгнало към улицата, защото на два километра от вас идва някакво друго куче ж) да прави каквото му е угодно, особено това, което не трябва.
16. Вашият дом ще се превърне във филиал на дъскорезница. Вие ще добиете опит да прахосмукачите на колене, за да извадите от всеки милиметър на килима трески и нишки. Няма да ви се наложи да метете. Тъй като метлата отдавна е нагризана, а къде продават нови, вие изобщо не знаете.
17. Ще привикнете към лаенето, скимтенето и воя. Рядко, но затова пък сърцераздирателно. Или с ръмжетено по гостите. Гостите скоро ще престанат да ви безпокоят, за разлика от съседите.
18. Много скоро ще си се представяте като вкусно парче за анатомичен театър: синини, цицини, драскотини, надъвкани уши и пръсти, или ще можете да се кандидатирате в армията за чин "водач на парада": ще се научите да викате команди така, че стъклата в околността за треперят от ужас.
Кураж, краят е близко.
19. Много скоро от душата на компанията ще се превърнете в саможив безумен кучкар, излизащ от кома само при думите "ваксина", "нашийник", "разходка". Ще станете неинтересен събеседник, всеки разговор ще измествате на тема бълхи и храна. Ще привикнете да си тръгвате от купони в самия им разгат, мърморейки: "Имам куче..." След няколко месеца вече никъде няма да ви канят, а ако отидете по своя инициатива, то със собствените си очи ще видите финалната сцена на гоголския "Ревизор".
20. Ще престанете да помните имена, затова пък отлично ще познавате всички кучета от околността, хвалейки се със знанието си за датата на тяхното последно заплождане и размера на нашийника им.
21. Настройте се за това, че кучето през цялото време ще ходи след вас в къщи. Дори в тоалетната. И положило глава на коленете ви, замечтано ще ви гледа право в очите, или не в очите. Замечтано ще души въздуха... Добре, това вече сме го правили.
22. Ще се научите да спите толкова, колкото вашето куче. И ще ставате без будилник. И ще заспивате без целувка за лека нощ. Защото любовници в този дует са излишни.
23. О господи! За малко да забравя! Ще прахосмукачите подстилката от косми! Каква беше тази опера «Йоланта» - където има оргазъм след оргазъм.
24. Ще откриете в себе си способност да фъфлите, да насъсквате, да повтаряте фрази по няколко пъти без промяна на интонацията, да измисляте невъобразими прозвища и изговаряте думите "Тлъст" и "Задник" с такава нежност, че сътрудниците от секс телефоните ще се записват при вас на тренировка.
25. При всичко това след няколко месеца ще започнат да ви се въртят неудобни мисли да си вземете второ куче.
Източник: Галка - http://www.k-9.ru
Превод от руски език Елена Нейчева
Публикувано: 25 September 2011 - 08:06 PM

Публикувано: 25 September 2011 - 09:37 PM

Гости рядко ни идват,защото ги е стах.А пръцкането на рота е убийствено

Спомням си и моментите когато мъжа ми търчеше покрай рота да му вади умело скритите зад зъбите фасове прилапани от земята.Чистенето на лапи и приятния аромат когато излязат мокри от банята.
Новонанеслите се съседи ни питаха дали имаме бебе,че пускаме прахосмукачка по 2 пъти на ден.
Мъжа ми като влиза за душ ротко го чака пред вратата на банята и се чуди защо и той не може да влезе там.Помня имената на всички кучетата на поляната,но едва половината от имената на стопаните им.
И още много др.
Какъв ли скучен щеще да е живота ми без кучетата и котките

Публикувано: 25 September 2011 - 10:21 PM
В началото като нашето бебче влезе в къщи постепенно и методично ни промени, но не се оплакваме. Вече не ме "впрягат" и погледите на колегите и приятелите ми с изписан лозунг "кучкарка" - да ама и те не знаят какво изпускат.
А за имената е абсолютно вярно - в повечето случай се сещам за името на кучето и така инстинктивно се обръщам и към собственика му.
Вече не чета модните списания и не следя новите тенденции, а само спортните облекла, обувки и всичко ново за кучето - легла, нашийници, нагръдници, козметика и т.н. Дори любимите ми страници в интренета се оказаха за кучета. Така е аз съм "Кучкарка" - която като се прибре в къщи среща най-прекрасните очи, най-верните, най-милите и най-любящите същества, които никога няма да те наранят и предадът./май последното прозвуча някак глупаво, но като се замисля повечето ни приятелства в това меркантилно общество са свързани с интересите/.
За едни лудост, за други радост - който не допуснал в сърцето си тези сладури за мен е допуснал една огромна грешка.
Публикувано: 25 September 2011 - 10:25 PM
mil_, в 25 September 2011 - 08:20 PM, написа:
Само че защо това нещо е в Обучение и каква връзка има желанието на стопаните на кучета да се почувстват като извънземни с обучението?
Не знаех къде да я пусна.Ако не е в правилния раздел се извинявам,ако може МОД да я премести където е по-удачно

Публикувано: 25 September 2011 - 10:30 PM
Zin, в 25 September 2011 - 08:21 PM, написа:
За едни лудост, за други радост - който не допуснал в сърцето си тези сладури за мен е допуснал една огромна грешка.

Публикувано: 26 September 2011 - 01:08 PM

Тъй като ми се струва неравностойно положението, ми се иска да пусна нещо , което засяга маците.Старо е, почти сигурна съм, че сте го чели, но просто не мога да се сдържа...Любимо ми е и т'ва е положението.1000 пъти съм го чела и ефекта е винаги един и същи.

За котките и бебетата
животът е хубав
снимка: авторката
Запис 1
Мило дневниче… Не става, Ане Франк държи правата. Ще мина без обръщение. Животът е хубав. Храна има навсякъде – в паница, на масата, в хладилника… От време на време идва бялата мишка на съседа. Играем сантасе и обсъждаме междувидовата толерантност. Ние сме много толерантни, само не можем да понасяме тоя флегматичен папагал кибик от петия етаж дето порти картите. Вече не го пускаме при нас. Заплаших го, че ще го изям, ама няма де. Птиците пренасят много болести. Гадост! Аз съм котка с положение, имам двама двуноги слуги. От време на време им отпускам края, давам да ме пипат и мъркам. Простички животинки са те, от малко има нужда.
Запис 2
Работата не е на добре. Двуногата слугиня дебелее на корем и задник, хвърля дебела сянка, няма къде да се излежавам на слънце. Не ми дават да спа в тяхното легло и ме заведоха четири пъти на ветеринар. Повтарям ЧЕТИРИ. Ваксинираха ме даже против ваксините, изрязаха ми ноктите и ме изкъпаха… с катранен сапун! Намирам поведението им за притеснително – или ще ме продават и искат да изглеждам скъпо, или ще ме подаряват и искат да изглеждам добре, и в двата случая съм прецакана. Мишката каза, че приличам на купешка котка. Когато ми казва такива неща си мисля, че не е чак толкова сляпа.
Запис 3
Не писах много време. Случи се нещастие! Двуногите слуги си доведоха вързопче. Окончателно ми отрязаха достъпа до спалнята, затова още не съм видяла какво има във вързопчето. Каквото и да е им отнема ужасно много време. Вече втори ден не ми е сменяна водата. Само ми сложиха да ям, при това не както обикновено в петък от храната за бъбречна профилкатика, а от тази за космени топки. Извинете! Такава ядох в сряда! Мишката каза, че си имат малко. Много й разбира на нея главата, пак се е надрусала с някое от лекарствата дето тества. По едно време й даваха паркизан, три дена си говори с фикуса. Накрая написа книга, кръсти я “Фикусите умират сами”. Трагична история за малкото фикусче и попа ботаник.
Запис 4
Работата въобще, ама никак не върви на добре. Вързопчето се оказа живо, както предрече мишката. Нея не съм я виждала откакто започна експеримента с THC. Вече няколко месеца ме пренебрегват жестоко. Вчера ме накараха да ям салам Камчия, защото забравили да ми купят храна. Аз да не съм човек, че да ям боклуци! Оплаках се на папагала. Не отговори. Гледа странно и се хили на пилците. Мишката явно и него е зарибила за експеримента с хашиша. Оплаках се на фикуса. Нищо не каза, само присви листа и пророни сълза. Разбирам го, на мен поне няма какво да ми скъсат. Кактусът се изсмя на страховете ни, каза че той бил като крокодилите – вечен. Ще я видим ние тая работа.
Запис 5
Помниш ли като казах, че няма какво да ми скъсат. Нема такава заблуда! Опашка, лапи, мустаци, уши… Фикусът е вече инвалид, а злодейчето дори не може да ходи. Влачи се като някой ракиен пес. Мишката съвсем е прогледнала, вчера каза, че изглеждам зашеметяващо, въпреки че слугите не ми обръщат никакво внимание. Опитах се да се подмажа, толкова ниско паднах. Реших да им топля малкото. Разбирате какво ми струва на мен висшата КОТКАТА, да топля някакво си нисше двукрако малко. Промъкнах се в спалнята и се опънах до него. Не оцениха саможертвата. Изхвърлиха ме от стаята. Преставам да се галя и да мъркам. Без работа, няма заплати!
Запис 6
О, проклета да е тая, дето ме роди за радост не – за ядове отровни. Малкото на двукраките проходи. Мишката го предвиди, каза че го е прочела. Как ще го прочете, моля ти се, тя е сляпа.. и друсана… хард кор герой на допамин. Ако продъжава с тия конски дози ще си докара някоя психопатия, дано не я избие на масови убийства. Малкото на двукраките си е психопатче и без стимуланти. Фикусите наистина умират сами, но ако им помага двукрако е по-ефективно. Мир на стеблото му, добъра фикус беше, тих. Завчера си замина и кактусът – от хронична почвена недостатъчност, така и не дочака трансплантация. Мир на бодлите му, добър кактус както беше, тих.
Запис 7
Двуногото проходи стабилно. Битката за храната е жестока. Аз не давам, ама кой ли ме пита. Яде ми от любимите гранули за зъбен камък. Двуногата слугиня му се кара, но не прекалено убедително. Разлива ми и водата, поне вече не забравят да ми слагат храна и вода. Простих се с мишката тази сутрин. Малкото я стресна докато медитираше на ръба на улука. То пищи като види нещо различно от себе си. Папагалът се прави на умрял от две седмици, защото малкото започна да го имитира. Птичата душа се пречупи. Започвам да подозирам, че някъде в тия две седмици, наистина е умрял. Останах без компания на тоя свят. Заслужава ли си да се живее така?!
Запис 8
Мина известно време. С малкото има известно подобрение – не ми яде храната. Съседът донесе нова мишка , която твърди, че са казва Хамстер. Също така твърди, че съм обикновена котка, започвам да мисля, че е сляп. Опитах се да го науча на сантасе – не ще. Била просташка игра, той само шах играел, защото бил от сой. Каза, че бил купен от “специализиран магазин”, бил “породист”, двуногите му се радвали. Викам му: “Иди виж онова малкото двуного, дето удря тенджерето в пода, колко ще ти се израдва”. “Малките двуноги,” – отговаря ми. – “най-много ме обичат”. Отиде. Всичките успокоителни на земята няма да му стигнат на г-н Хамстер.
Запис 9
Животът е хубав! Малкото е пич! Винаги може да те отърве от някой друг надут хамстер. Оня вече не споменава думите “породист” и “обикновен” и ми дава да го бия на шах, нищо, че не знам как се местят фигурите. Папагалът вече и гък не казва. Той изобщо спря да говори от както се прави на умрял. Наистина започвам да се съмнявам дали само се прави. Станах звездата на квартала, ако някой ми се отваря го пускам на малкото. Няма грешка, разбойникът. С него започнахме да се разбираме лека по лека. Вече ми дава храна, вместо да я яде, а в замяна на това, аз му давам да ме чеше зад ушите и мъркам. И то е като другите двуноги, малко мър-мау и айде. Ще стане за слугинче.
Запис 10
Двамата с малкото гледаме тъжно и потресено. Донесоха второ вързопче. Не е на добре работата!
http://galeto.molivche.com/
Автор: Галина Денева

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 26 September 2011 - 06:56 PM

Публикувано: 18 October 2011 - 09:03 AM

Публикувано: 27 November 2012 - 12:18 AM
ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ДОМАШНАТА КОТКА:
1. Котката е длъжна да защитава човека от всички стайни растения.
2. Котката е длъжна да пази човека от обездвижване, като постоянно го заставя да се набира от стая в стая и се навежда да събира, разпиляни по пода дребни предмети, чехли и химикалки.
3. Котката е длъжна да придържа здраво със зъби молива на човека, докато той се опитва да пише.
4. Котката е длъжна пос
тоянно да прави ревизия на хладилника, дори човекът да не иска това. Ако не иска, значи крие нещо там и котката е длъжна настойчиво да търси отговор какво е то.
5. Котката е длъжна да бъде в крак с всички технически нововъведения - да помага на човека да пише във Фейсбук от лаптопа, да проверява да не е забравил някой диск в DVD-то и да тества на вкус, за какво служи всеки кабел.
6. Котката е длъжна, ежечасно да проверява през нощта, да не би под завивката на човека да е пропълзяла змия.
7. Котката е длъжна във всеки един момент да е подготвена да изнесе импровизирано цирково представление, като за целта постоянно трябва да тренира изкачване по перде, скокове от корниза към полилея и свободни полети оттам.
8. Котката трябва да помни, че човек рядко си мие ушите и носа, затова когато той заспи e длъжна да се тръшне на главата му и да опита да ги изближе до блясък.
9. Котката е длъжна да помага на човека да застила чаршафите си, като внимава под тях да не останат никакви предмети.
10. Котката знае, че сънят е загубено време, затова ако види спящ човек е длъжна да скочи, от колкото е възможно по-високо, върху корема му, а още по-добре върху главата му.
11. Котката е длъжна да прогонва лошите сънища, затова ако забележи, че човек се върти в постелята си, трябва да скочи на главата му и да пропъди с лапички кошмарите.
12. Котката е длъжна да отучи човека от вредния навик да хърка. За целта е достатъчно да навре лапичката си или пухкавата си опашка в устата на хъркащия.
13. Котката е длъжна, постоянно да напомня на човека старата пословица “Колкото по-рано ставаш, толкова повече ще ти даде Господ”. Като събужда човека в ранни зори, тя се грижи Господ да му дава повече, а по този начин и на нея.
14. Котката е длъжна да споделя с човека всичко, което притежава. Постоянно да му заделя косми за отопление на пода и уплътняване на дрехите и да му отсипва на пода, поне половината храна от паничката си.
15. Котката е длъжна постоянно да доставя радост на човека, като му пее песни. Независимо, че повечето които знае са тъжни.
16. Котката е длъжна да проверява, по каква причина човекът не е затворил шкафа и гардероба, или не е поставил добре капака на някоя кутия.
17. Котката е длъжна лично да се увери, какво има във всички торби и кутии и дали съдържанието им се чувства достатъчно комфортно там.
18. Котката е длъжна да заглушава всички странични шумове, докато човек спи, като мърка с все сила в ухото му.
19. Котката е длъжна да бърше праха и да обира всички боклуци, като прониква на труднодостъпните места в къщата.
20. Котката е длъжна да си отспи за човека и за всички негови роднини, приятели и съседи, взети заедно-през деня.