Dog.bg Форуми : Kak се задомява нежелан питбул

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Kak се задомява нежелан питбул моля по-опитните за съвет

#1 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 September 2011 - 08:06 PM

Това е Берта. Неродословен питбул. Некастрирана. Нежелана.На 3,5години.
Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка
За нея знам от пазача на един склад, където е прибрано едно от "моите" бездомни кучета.Берта е на внука му, който живее с тях. Момчето беше в чужбина - кучето било дадено на приятел, прибира се, но някой наплашил баба му, че тези кучета са опасни и тя не я иска, макар да я отгледала от малка. Миналата зима беше дадена в един автосервиз. И на двете места са я заплождали, къде са кученцата - ясно. Сега е в апартамента, стояла затворена в едната стая. Бабата настоява да я махне, момчето иска да си я гледа...Срещнах се с него, уговорихме се, че ще опита да убеди баба си, ако не стане, ще трябва да й се търси дом. Момчето не иска да попадне в ръцете на биткаджии или на някой неопитен, който да не се справи.
Берта има хигиенни навици, ходи на повод, изпълнява някои команди, не гризе и не унищожава мебели. Разбира се добре със себеподобни, възпитавана е да "замръзне", ако минава край нея дребно кученце, проблем са само котките, ако е на повод, силно се дръпвала за да ги гони.
Говорихме, ако се дава за повторно осиновяване, да я кастрира. То и сегашния й живот - цял ден затворена в една стая, не е живот, ама като знам, че има и по-лошо...
Та, давайте съвети, какво не бива да се подценява, ако се окаже без дом.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#2 Потребителят е офлайн   Jessy! Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 September 2011 - 09:58 PM

Много ми харесва шарката и!

Със сигурност ще има много желаещи, дори аз, който не съм фен на питбулите бих я взел, ако нямах куче... просто те грабва...! :ae_085:

#3 Потребителят е офлайн   дарк Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 September 2011 - 11:53 PM

Да със сигурност ще я искат много боклуци...

#4 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2011 - 11:28 AM

Не мога да си представя, че ще я гледам 3.5г и след това някой ще ми каже да я махам, НЯМА ДА СТАНЕ.-Кучето е социализирано, а бабата внукът и да поговори по сериозно с нея-ако и той държи кучето да си е с него.

#5 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 October 2011 - 12:35 PM

Показване на мнениетоtuty, в 30 September 2011 - 06:06 PM, написа:

Та, давайте съвети, какво не бива да се подценява, ако се окаже без дом.
Риторичен въпрос, нали ?Ми нищо не бива да се подценява. Проверка, проверка и пак проверка за всичко .Мнителност на мах.

Кастрация естествено.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#6 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2011 - 03:12 PM

Показване на мнениетоHera_mp, в 01 October 2011 - 11:28 AM, написа:

Не мога да си представя, че ще я гледам 3.5г и след това някой ще ми каже да я махам, НЯМА ДА СТАНЕ.-Кучето е социализирано, а бабата внукът и да поговори по сериозно с нея-ако и той държи кучето да си е с него.

Hera_mp, какво иска внукът е едно, какво е най-добро за кучето - съвсем друго. Всъщност той иска баба му да го гледа. Баба и питбул не е най-безопасната комбинация, която човек може да си представи, нали? Пък какви ли разходки може да осигури една баба на питбул? Че и жената е наплашена от породата на всичко отгоре. Мястото на кучето е или при стопанина му (освен ако в тази чужбина, в която е, няма някакви закони срещу тази порода) или при нов отговорен стопанин. Не затворено в една стая, не неразходено, не в автосервиз раждащо кученца, които не се знае къде и за какво са купени, не на майна си райна.

Съдейки по това, което чета около осиновяването на питбулите в този форум, читав дом на питбул се намира изключително трудно. Tuti, мога само да пожелая успех и дано този намери дом при отговорни хора.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#7 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 October 2011 - 07:12 PM

Всъщност в момента кучето не търси дом? или?<br><br>А относно задомяването - ми както всяко друго куче - внимателен подбор, предварителен разговор, срещи, преценка...понякога и най-читавите осиновители се оказват боклуци . <br><br>Разликата е , че породата привлича изключително много идиоти, но те си личат от километри.<br><br>Аз бих се възползвала от ситуацията и без значение дали ще се търси дом за сега или не - да се кастрира кучицата. Обясни на момчето, че ако се стигне до търсене, това ще улесни процеса и подбора - по-голяма част от идиотите - кандидати за питбул, бързо си плюят на петите като разберат , че&nbsp; е кастриран - просто започвайте с тази информация :).<br><br>Не знаеш утре как ще се развият нещата и дали няма да се озове при някое друго приятелче, дето да я ползва за разплод, без изобщо да се допитат до теб за избора..<br><br><br>Според мен почнете да и търсите нормален дом, където ще се радва на ласки и внимание - сега, когато не е спешно ( то няма да стане за 2 дена - освен ако не е адска късметлийка ). Така ще имате спокойствието и времето да подбирате, отсявате , проверявате.
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2011 - 08:30 PM

Разбрахме се с момчето да се помъчи да умилостиви баба си, предложих да помолим някой от ветовете в града да поговори с нея, но ми се струва, че дори и това няма да промени мнението й. Нашият град има лошата слава на един от центровете за боеве, затова си предложих услугите да помогна. Не искам което и да е куче да бъде ползвано за бой! Най-добре е да си остане при стопанина, макар че през деня, докато той е на работа, кучето стои затворено само и стиска.
Благодаря ви, че ме подкрепяте, надявам се да не се погуби тази душица.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#9 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 October 2011 - 09:31 PM

Показване на мнениетоnellidi, в 01 October 2011 - 05:12 PM, написа:

породата привлича изключително много идиоти, но те си личат от километри.
Не си личат от километри обаче .Де да беше така.

Или му намирате сигурен и щастлив дом или забравяте просто.Последното е по-лесно в пъти.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#10 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 October 2011 - 01:29 PM

ъъъ, права си - доста неточно и неясно написано от моя страна
имах предвид ПОВЕЧЕТО, тези с 4-ките, абсурдните запитвания и т.н.
90% от желаещите ( поне при мен ) са такива и автоматично отпадат
разбира се има и от другите - като осиновителите на Вотан...и на моя Макс, дето сега ми го връщат в палчевно ( психическо ) състояние...:eg_033:
User's Signature

Качена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни