Мама с новородени бебоци
Публикувано: 06 October 2011 - 05:44 PM
Да допълня, че става въпрос за кв. Стрелбище, София.
Публикувано: 10 October 2011 - 12:29 PM
natali_hera, в 10 October 2011 - 09:47 AM, написа:
Кучицата не е голяма, шарена бяло с бежаво и сиво.В близост е до парка на Хиподрума до Обредният дом.
Има ли все пак някой от района, с който ще можем да се обединим и да храним кучицата към момента.
Палетата са осем на брой и не ми се мисли какво ще стане с тях, като се разщъкат.
Публикувано: 24 October 2011 - 10:43 AM
Приберат ли малките, нито едно няма да оцелее.Моля ви да помогнете по някакъв начин да спасим животинчетата.
Публикувано: 25 October 2011 - 06:09 AM
В смисъл имат ли си разпоредби кога може да се прибере за кастрация?
Иначе мама се казва Найда! Рускинята, под чиито балкон е къщичката, й даде име!
Жената получила инсулт и дълго време я нямало, като се върнала беше шокирана, че Бабка (парализираното куче) я няма! Искала да маха колибката, но сега като има мама и бебета - храни ги! Дава всеки ден на Найда бульон и пилешко!
Като я гледам Найда, доста е шишкава, явно не само ние с jaspermm я захранваме!
Направо не ми се мисли какво ще стане с тези мъничета, като прощъкат, а дано и мама не я приберат!

Публикувано: 25 October 2011 - 09:05 AM
Мърфи, в 25 October 2011 - 06:09 AM, написа:
В смисъл имат ли си разпоредби кога може да се прибере за кастрация?
Иначе мама се казва Найда! Рускинята, под чиито балкон е къщичката, й даде име!
Жената получила инсулт и дълго време я нямало, като се върнала беше шокирана, че Бабка (парализираното куче) я няма! Искала да маха колибката, но сега като има мама и бебета - храни ги! Дава всеки ден на Найда бульон и пилешко!
Като я гледам Найда, доста е шишкава, явно не само ние с jaspermm я захранваме!
Направо не ми се мисли какво ще стане с тези мъничета, като прощъкат, а дано и мама не я приберат!

Малко по-нагоре, в съседния блок има една рижа куцича, която са били прибрали наедно с бебетата.Върнали са ги след обаждане на познати в Екото, но две от бебетата били починали още докато били в камиона.Незная до колко е вярно, това ми каза ветеринарката.За това останах с впечатлението, че ако пристигнат ще вдигнат и майката и бебатата.

Публикувано: 31 October 2011 - 04:55 PM

Публикувано: 02 November 2011 - 04:59 PM
Мен все ми се струва, че като започнат да ходят и ще започнат и да изчезват. Дано само поводите за изчезването им са хубави, ще стискам палци за това...

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 04 November 2011 - 11:56 AM
GAG, в 02 November 2011 - 04:59 PM, написа:
Мен все ми се струва, че като започнат да ходят и ще започнат и да изчезват. Дано само поводите за изчезването им са хубави, ще стискам палци за това...
Ако започнат да изчезват, то ще е заради минаващите коли и негативно настроените хора, около тях.Може би просто малките нямат късмет, още някой да протегне ръка...
Публикувано: 09 November 2011 - 06:51 PM
Тя бе от улицата взета,
с очи, помръкнали от глад –
едно от тия бедни псета,
с каквито е градът богат.
Добър подслон у нас открила,
привърза се с любов към мен.
И стана ласкава и мила,
на нашето семейство член.
Излизам с нея на разходка,
с товар от грижи и мечти,
а те върви с походка кротка,
покоя ми да не смути.
Понякога ласкаво подава
за поздрав лапичка дори!
Защо тъй питам се тогава,
не са и хората добри?
Публикувано: 09 November 2011 - 08:35 PM

А всъщност по колко трябва да им се дава - при положение, че хапват поне 2 пъти дневно?
За съжаление от утре става много студено, а малките бонбонки са още много малки! Дано оцелеят милинките!
Публикувано: 14 November 2011 - 03:37 PM
Жената под чиято тераса бяха всичките заяви, че била дала 4 от тях на децата щото ги били искали - да ги раздават!!!Това вече нямам думи да го охарактеризирам, като постъпка, още повече, че и бях казала, че кученцата ще се ваксинират и трябва за момента да останат там, понеже нямаме други подходящи алтернативи.На другите пет съдбата е неизвестна.Всичко това става в рамките на един ден, аз бях на път и ме нямаше.
Звънях до кастрационния център Илинден и до приют Надежда, няма оставяни кученца там....Ако някой има идеи къде още мога да търся, да пише.
Публикувано: 14 November 2011 - 03:58 PM
Като разберат родителите, може да започнат да ги връщат. Разпитай децата в квартала дали не знаят нещо по въпроса.
Дано само жената да не е намерила друго решение на проблема с кученцата под терасата си, а да се оправдава с децата.