Victor_, в 08 October 2011 - 03:27 PM, написа:
Terra09 мисля че нямаш право да се сърдиш на никой от този форум нападките сама си си ги заслужила нали ??? Всеки стопанин който прави грешки които в по-късен етап дават отражение на поведението на кучето винаги става обект на нападки!!! Аз ъщо съм бил обект но ясно е че понякога има и такива моменти съветвам те да не спориш със хората които 100% разбират повече от теб а да приемеш всичко като забележка и съвети !!! Грешката ти е била една че преди да си вземеш куче не си чела и си слушала хората всички хора които уш разбират това е !!! Пожелавам успех дано се оправи кучето !!!
Тя не се вслуша в един от основните ми съвети, а именно – да не се вслушва в това, което тук разни „специалисти” й препоръчват, а да се обърне към истински такива.
Малко по-горе има един коментар, в който ако също реши да се вслуша, ще задълбочи проблема още повече.
Имам предвит съвета, отправен й от
Flawless в частта си: „
Гледайте клипчета със Сизър Милан, той е работил с доста такива случаи”. Сизър Милан е създал много повече проблеми, откоркото да е разрешил. Това вече е коментирано от мене някъде тук из форума и не искам да се повтарям.
По-надолу продължавам със съвета, даден от
Flawles:
„…смятам, че е в основата на добрите взаимоотношения куче-човек - Упражнения, Възпитание, Любов в точно тази последователност!”
Тази последователност е сбъркана и не може да се нарече „последователност”. Не можеш да прилагаш Упражнения с едно куче, ако не си се научил кое как се прави и с каква цел. Въобще, не можеш нищо добро да направиш с едно куче,
ако на първо място не е Любовта към него.
Първо, защото, ако истински обичаш едно живо същество, ти ще се постараеш да научиш всичко за него така че, когато дойде време да го „учиш” или както е в случая, което е още по-трудно – да го коригираш, да знаеш как и какво трябва да направиш.
Второ, не умееш ли да разчиташ знаците на кучето, ти не можеш да уловиш началото на зараждащите се проблеми и да пристъпиш към корекцията им. Тогава вече можем да говорим за
Възпитание.
И най-накрая, когато вече познаваш достатъчно добре спецификата на породата и индивидуалните особености на собственото си животно, можеш да пристъпиш към обучение и
Упражнения.