Dog.bg Форуми : Френски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Френски булдог Агресия Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 October 2011 - 06:54 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 07 October 2011 - 06:46 PM, написа:

Показване на мнениетоkangal_bg, в 07 October 2011 - 07:39 PM, написа:

Тая книга кой я е писал и от коя година е ?

http://www.book.stor...hoel-dioas.html
Има и спорни неща (за мен), но има и полезни. Не коментрирам книгата в случая, а проблема на автора на темата.

Познавам се с Joel Dehasse.

Просто, това което е преведено и означено отстрани с червено не могат да бъдат негови думи!
Ето едно интересно заглавие на негов научен труд:

AGGRESSIVE BEHAVIOURS IN DOGS: A NEW DESCRIPTIVE-CONTEXTUAL CLASSIFICATION

А който се интересува, търси. А който търси - намира.

#22 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2011 - 06:56 PM

Показване на мнениетоterra09, в 07 October 2011 - 05:46 PM, написа:

платила сам за нея 400евро взета е от специализиран разбъдник в германия

Ами толкова по-зле!
Давате толкова много пари за нещо, което не знаете как да ползвате (казано най-грубо и упростенчески).

#23 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 October 2011 - 06:59 PM

Показване на мнениетоkangal_bg, в 07 October 2011 - 07:54 PM, написа:

Просто, това което е преведено и означено отстрани с червено не могат да бъдат негови думи!

:ud_009:
Пишете на издателите на книгата :ab_041:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#24 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2011 - 07:04 PM

Показване на мнениетоterra09, в 07 October 2011 - 06:47 PM, написа:

не мисля че с хапчета ще се промени нещо,не желая да я тъпчем с успокоителни или някакъв такъв вид лечение.

Вие определено не можете да разберете нищо от това, което Ви написах. Явно не трябва да се изненадвам, след като и Агалина ми задава учудено въпроса дали говоря сериозно за медикаментозна корекция на поведението.

Явно за Вас това звучи като "тъпкане" с хапчета и притежаване на едно упоено, замотано животно.

Най-добрият съвет който Ви дадох и който Вие явно не искате да приемете е да не се допитвате до разни форумни специалисти, а да потърсите истински такива.

Но Вие явно предпочитате лесния, но безсмислен начин.

#25 Потребителят е офлайн   terra09 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2011 - 07:07 PM

когато искаш нещо много няма значение колко пари ще дадеш господине или по точно професор вие запиталили сте се колко хора има по света които си вземат кучета и не разбират нищо но винаги има хора който да им дадат добър съвет,но за съжаление много от тзи хора са като вас и знаят само да нападат,убиждат-така не помагате! ако слушам само вас до сега да съм почнала да си друсам кучето с упояващи хапчета и да чакам да се оправи.
след като не можеш да помоглеш или не искаш да помогнеш - не пречи!!!
вашето мнение не помага -пречи!

#26 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2011 - 07:08 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 07 October 2011 - 06:59 PM, написа:

Показване на мнениетоkangal_bg, в 07 October 2011 - 07:54 PM, написа:

:ud_009:
Пишете на издателите на книгата :ab_041:

И това съм правил!
И до издатели съм писал и до автори.
Има една поредица за породите кучета. Една от книгите е за НОК. Та оказа се, че авторката на книгата е написала неща, които интересно как аз вече бях публикувал около пет години преди това.
Още по-интересното е, че авторката не само не е написала тези неща, а дори и не знаеше, че те съществуват в българското издание на книгата й.

#27 Потребителят е офлайн   terra09 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2011 - 07:09 PM

допуснала съм грешка и имам желание да я поправя.

#28 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2011 - 07:10 PM

Показване на мнениетоterra09, в 07 October 2011 - 07:07 PM, написа:

когато искаш нещо много няма значение колко пари ще дадеш господине или по точно професор вие запиталили сте се колко хора има по света които си вземат кучета и не разбират нищо но винаги има хора който да им дадат добър съвет,но за съжаление много от тзи хора са като вас и знаят само да нападат,убиждат-така не помагате! ако слушам само вас до сега да съм почнала да си друсам кучето с упояващи хапчета и да чакам да се оправи.
след като не можеш да помоглеш или не искаш да помогнеш - не пречи!!!
вашето мнение не помага -пречи!

"Едно баба знае, едно баба бае!"

Мисля, че бях достатъчно ясен и конкретен в съвета си.

#29 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 07 October 2011 - 08:29 PM

Показване на мнениетоterra09, в 07 October 2011 - 07:09 PM, написа:

допуснала съм грешка и имам желание да я поправя.

Галете я, като за начало. Да чубства ръцете ви, да знае че те са добро. Опитвайте се да общувате с нея не само с тон, а с контакт ... ръцете ви да я успокояват, да заспива в тях, за нея те трябва да значат добро, доверие, общуване ...

Играе ли с други кучета ? Как се държи навън ? Колко време се разхожда, общува ли при разходката с други хора ? Винаги ли е на повод ?

За лекарите - сериозно, по добре не я водете там. Така или иначе вече има страх от това място, потърсете друго, ако трябва - първо го огледайте, проучете, говорете с лекаря, който ще я преглежда и чак тогава я заведете.

В форума има голям форум на френчита, попитайте и там, може да ви бъдат полезни с помощ и съвети.

Успех ! :ba_025:

#30 Потребителят е офлайн   terra09 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2011 - 09:05 PM

благодаря, ето това ече е полезен съвет благодаря много за което.от известно време не я извеждаме на вън със повод защото не общува с никой посяга да хапи,живеем в къща с голям двор кадето тя си играе без повод.дори много отдавна вече не сме и слагали каижката.имаме и дворно куче-мъжко и няма проблеми с него- играят си.тя живее с нас в кащи дори спи при родителите ми на леглото отвреме на време когато тя иска.цялата ни каща е отворена за нея,няма такива места който да не и даваме да ходи.галим я постоянно,(незнам започвам да мисля че това постоянно внимание е проблема незнам честно казано) . пак казвам грешката е наша позволили сме и тя да ни командва,ще опитаме да поправим това и да се надяваме че и при намесата на треньор и ние и тя ще започнем да се разбираме и моментната и агресия (хапането) ще спрат. да и ще потърся други доктори.за сега ще пробваме само с превъзпитание и няма да я водим при тях,тя здравословно е добре.

#31 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 07 October 2011 - 11:45 PM

Не зная дали е добър съвет, казано честно.

Възможно е кученце да има проблем с ушите и да не трябва да се пипа там. Ушите трябва да се чистят редовно, дори и ушнитe канали, а и твърде често се възпаляват, дори и от най малко влага или повече прах.

Първото, което трябва да направите е да я заведете на лекар и дори и с упойка, да се почистят ушите и да направи пълен преглед, за да елиминирате възможни здравословни причини.

И след това трябва да я превърнете от кучето на къщата в вашето куче. Разходки навън всеки ден, дори и с намордниче някакво като за начало, ако и нямате доверие, социализация, игра, тренировки, контакт с други хора и кучета ...

Света навън не е толкова страшен и е по голям от двора и.

Покажете и го.

:ba_025:

#32 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2011 - 09:10 AM

Относно намордник пускам един линк.Не е в Бг,но правят доставка в цяла Европа.
http://www.fordogtra...roducts_id=2628

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#33 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2011 - 12:45 PM

Показване на мнениетоterra09, в 07 October 2011 - 09:05 PM, написа:

благодаря, ето това ече е полезен съвет благодаря много за което.от известно време не я извеждаме на вън със повод защото не общува с никой посяга да хапи,живеем в къща с голям двор кадето тя си играе без повод.дори много отдавна вече не сме и слагали каижката.имаме и дворно куче-мъжко и няма проблеми с него- играят си.тя живее с нас в кащи дори спи при родителите ми на леглото отвреме на време когато тя иска.цялата ни каща е отворена за нея,няма такива места който да не и даваме да ходи.галим я постоянно,(незнам започвам да мисля че това постоянно внимание е проблема незнам честно казано) . пак казвам грешката е наша позволили сме и тя да ни командва,ще опитаме да поправим това и да се надяваме че и при намесата на треньор и ние и тя ще започнем да се разбираме и моментната и агресия (хапането) ще спрат. да и ще потърся други доктори.за сега ще пробваме само с превъзпитание и няма да я водим при тях,тя здравословно е добре.

Много свобода сте й дали като й позволявате всичко у дома и същевременно я ограничавате ужасно като не я извеждате на разходки! Освен ако дворът не е с размерите на Национален Парк Витоша той не е достатъчен! Извеждайте я всеки ден, ако имате желание тичайте с нея- обръщайте й внимание под формата на спорт, обучение и само когато е спокойна я галете и обичайте по човешки!
Гледайте клипчета със Сизър Милан, той е работил с доста такива случаи, не прилагайте всичко, което видите, а просто се опитайте да вникнете в същината на нещата ! Има едно нещо, което смятам, че е в основата на добрите взаимоотношения куче-човек - Упражнения, Възпитание, Любов в точно тази последователност! Тичате или играете с топка, изразходвате енергия, после учите команди и се възпитавате и когато се успокои и си почива може да й засвидетелствате чувстата си! Този двор, с който разполагате е просто идеален за игри и възпитание в свободното време и когато не сте на разходка!
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2011 - 03:27 PM

Terra09 мисля че нямаш право да се сърдиш на никой от този форум нападките сама си си ги заслужила нали ??? Всеки стопанин който прави грешки които в по-късен етап дават отражение на поведението на кучето винаги става обект на нападки!!! Аз ъщо съм бил обект но ясно е че понякога има и такива моменти съветвам те да не спориш със хората които 100% разбират повече от теб а да приемеш всичко като забележка и съвети !!! Грешката ти е била една че преди да си вземеш куче не си чела и си слушала хората всички хора които уш разбират това е !!! Пожелавам успех дано се оправи кучето !!!

#35 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2011 - 04:00 PM

Показване на мнениетоVictor_, в 08 October 2011 - 03:27 PM, написа:

Terra09 мисля че нямаш право да се сърдиш на никой от този форум нападките сама си си ги заслужила нали ??? Всеки стопанин който прави грешки които в по-късен етап дават отражение на поведението на кучето винаги става обект на нападки!!! Аз ъщо съм бил обект но ясно е че понякога има и такива моменти съветвам те да не спориш със хората които 100% разбират повече от теб а да приемеш всичко като забележка и съвети !!! Грешката ти е била една че преди да си вземеш куче не си чела и си слушала хората всички хора които уш разбират това е !!! Пожелавам успех дано се оправи кучето !!!

Тя не се вслуша в един от основните ми съвети, а именно – да не се вслушва в това, което тук разни „специалисти” й препоръчват, а да се обърне към истински такива.

Малко по-горе има един коментар, в който ако също реши да се вслуша, ще задълбочи проблема още повече.

Имам предвит съвета, отправен й от Flawless в частта си: „Гледайте клипчета със Сизър Милан, той е работил с доста такива случаи”. Сизър Милан е създал много повече проблеми, откоркото да е разрешил. Това вече е коментирано от мене някъде тук из форума и не искам да се повтарям.

По-надолу продължавам със съвета, даден от Flawles: „…смятам, че е в основата на добрите взаимоотношения куче-човек - Упражнения, Възпитание, Любов в точно тази последователност!

Тази последователност е сбъркана и не може да се нарече „последователност”. Не можеш да прилагаш Упражнения с едно куче, ако не си се научил кое как се прави и с каква цел. Въобще, не можеш нищо добро да направиш с едно куче, ако на първо място не е Любовта към него.

Първо, защото, ако истински обичаш едно живо същество, ти ще се постараеш да научиш всичко за него така че, когато дойде време да го „учиш” или както е в случая, което е още по-трудно – да го коригираш, да знаеш как и какво трябва да направиш.

Второ, не умееш ли да разчиташ знаците на кучето, ти не можеш да уловиш началото на зараждащите се проблеми и да пристъпиш към корекцията им. Тогава вече можем да говорим за Възпитание.

И най-накрая, когато вече познаваш достатъчно добре спецификата на породата и индивидуалните особености на собственото си животно, можеш да пристъпиш към обучение и Упражнения.

#36 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2011 - 04:04 PM

Кучето живее при родителите на момичето,което променя доста ситуацията.Абсолютно съм за работа със специалист.Никакви клипчета няма да помогнат.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#37 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2011 - 04:14 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 08 October 2011 - 04:04 PM, написа:

Кучето живее при родителите на момичето,което променя доста ситуацията.Абсолютно съм за работа със специалист.Никакви клипчета няма да помогнат.

Хм, това не само "променя доста ситуацията" както казвате. Това тотално я обърква.

Как ще създадеш добра връзка с животно, което не е постоянно с теб, на което не си се научил да "усещаш" поведението и което ще трябва да променяш без да знаеш на какво се дължат нежеланите реакции...

#38 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2011 - 04:21 PM

Да работят родителите с треньор.Това е единственият начин.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#39 Потребителят е офлайн   terra09 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2011 - 05:03 PM

благодаря за линка аз сам в Германия и ще потърся още в понеделник.
не се сърдя на няколко пъти писах,че грешката е моя и осъзнавам това и изовщо не ми е приятно, за това потърсих съвет тук вас но станаха прекалено много злобни нападки като например че я мисля за въодошевен предмет или че е подарък и т.н
Майката и бащата са родословни регистрирани в Германия,собственика им починал точно когато малките се родили и сина на собственика продаваше всички кученца защото той не искаше да се занимава.Когато чух тази история поисках да видя малките но казвам преди това че всичко става по телефона и скайп. гледката беше ужасна повярвай те ми а моята малка тера стоеше свита,треперейки и имаше счупена упашка никой не е обърнал внимание и никой не я искаше-аз я поисках казах си ще и дам дом и любов.тогава не можех да пътувам и помолих приятелите ми които пътуваха с кола да я докарат до Бг. на вторият ден я заведох на ветериар както написах по горе имах съмнение че е удряна и да така се оказа. да никога не сам имала преди нея куче и не съм си и мислела да имам,до в момента в които я видях. допуснах много грешки зная но мисля че не е късно да ги поправя.
Тя сега е добре днес са я изкарвали с повод на разходка било е ужасно дърпала се е като луда е била,каквото мрадне и ебило мишена,лаела и се е спускала на хората които минават но баща ми е бил търпелив галел я опитвал да я успокои и я пребрал след няколко часа пак я изкарал процедурата била същата,но няма да се откажем.иначе в нас някой команди изпалнява,не прави бели,когато е сама ляга да спи,задължително всяка вечер майка след работа си играе с нея с топките и другите и играчки около час докато тя се измори после нормалното почива си отиват на ван до тоалетната и се пребират са спият.
Четох много мнения,различни случаи тук въб форума и мисля сега да се учим всеки ден с повода на разходка дори и на двора(докато изпратя наморника) а задалжително когато се пребера да опитаме и с триньор. знам че ще отнеме време но ние имаме търпение

#40 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2011 - 07:01 PM

Показване на мнениетоkangal_bg, в 08 October 2011 - 04:00 PM, написа:

Показване на мнениетоVictor_, в 08 October 2011 - 03:27 PM, написа:

Тя не се вслуша в един от основните ми съвети, а именно – да не се вслушва в това, което тук разни „специалисти” й препоръчват, а да се обърне към истински такива.

Малко по-горе има един коментар, в който ако също реши да се вслуша, ще задълбочи проблема още повече.

Имам предвит съвета, отправен й от Flawless в частта си: „Гледайте клипчета със Сизър Милан, той е работил с доста такива случаи”. Сизър Милан е създал много повече проблеми, откоркото да е разрешил. Това вече е коментирано от мене някъде тук из форума и не искам да се повтарям.

По-надолу продължавам със съвета, даден от Flawles: „…смятам, че е в основата на добрите взаимоотношения куче-човек - Упражнения, Възпитание, Любов в точно тази последователност!

Тази последователност е сбъркана и не може да се нарече „последователност”. Не можеш да прилагаш Упражнения с едно куче, ако не си се научил кое как се прави и с каква цел. Въобще, не можеш нищо добро да направиш с едно куче, ако на първо място не е Любовта към него.

Първо, защото, ако истински обичаш едно живо същество, ти ще се постараеш да научиш всичко за него така че, когато дойде време да го „учиш” или както е в случая, което е още по-трудно – да го коригираш, да знаеш как и какво трябва да направиш.

Второ, не умееш ли да разчиташ знаците на кучето, ти не можеш да уловиш началото на зараждащите се проблеми и да пристъпиш към корекцията им. Тогава вече можем да говорим за Възпитание.

И най-накрая, когато вече познаваш достатъчно добре спецификата на породата и индивидуалните особености на собственото си животно, можеш да пристъпиш към обучение и Упражнения.

Първо смятам, че всеки един от нас, или повечето са тук движени точно от любов към домашните си любимци! И аз преди да взема кучето си съм чела повече от достатъчно по книги и интернет и продължавам да чета и да се уча, така че и това условие е изпълнено! При авторката на темата се надявам, че ако не е, то ще започне оттам с поправянето на грешките! Съгласна съм, че е важно да познаваш породата, но също е важно да познаваш и самото куче!
Това за упражнението, възпитанието и любовта в точно тази посредователност е честа реплика на Сизър Милан! Под Любов на последно място се има предвид проявлението й като целувки, прегръдки и такива неща, защото логиката е, че те се дават когато кучето е спокойно! Съгласи се, че ако целуваш и галиш кучето, докато е стресирано и/или ядосано или в нейния случай докато хапе ветеринарите, това задълбочава проблемът, защото галенето е равно на поощрение!
Упражнението е на първо място, защото когато например много енергично куче има неизразходвана енергия едвали ще изпълнява каквито и да е команди, ами ще иска първо да изразходи тази енергия, за да се кротне и да може да възприема командите.Концентрация при хиперактивно куче се постига като се изразходва енергия! От прочетеното разбирам, че нейното е доста енергично! И чак като сте изразходили енергията, започнали сте с команди, общо послушание и корекция на нежелано поведение, и кучето е достатъчно изморено психически и физически се поздравява за добре свършената работа, като му се показва любов и привързаност!

А що се отнася до проблемите, които е създал Сизър Милан, не знам колко са, лично аз не одобрявам повечето методи, но определено , ако знаеш какво да търсиш, можеш да намериш нещо полезно! Освен това съм казала да не опитва методите на Сизър, а да погледне общата картина и да си направи изводите!
User's Signature

Качена снимка

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни