Ники Колев, в 25 November 2011 - 11:27 AM, написа:
Мен ме притеснява един друг "феномен" от типа параграф 22-в наредбата е казано, че трябва да регистрираме кучетата в общината и по-рано си беше така-моите големите са регистрирани по този режим-подаваш декларация в екологията, тя те регистрира, плащаш си данъка и заминаваш. Тази година се сблъсках със следния проблем-при опит да регистрирам малката мутантка, ми казаха, че вече не регистрират в общината, а само чрез ветеринарите и че бележка за данъка ще ми дойде догодина с другите данъци. Оказа се също така, че в компютъра излиза, че имам едно куче и съм платил един данък, а аз имам две регистрации и квитанция за два платени данъка. Интересно дали втората такса не е потънала в нечий джоб, но това е друга тема. Отидох при ветеринарите, които ме изгледаха изумено и казаха, че те действително подават инфо за паспортите и чиповете някъде във ВМС, но много се съмняват, че от там някой си дава зор да я разпраща по районните кметства. От друга страна от вчера са плъзнали проверяващи и около нас и потърпевши ми казаха, че търсели освен паспорт, данък и регистрация. А бе вообще 

Плъзнали са - мене точно такива ме предупредиха, но не ме тарашиха. Значи щом съм на връзка и не съм по "детски градинки" (каквото и да значи това), не могат нищо да ми кажат.
За регистрацията - при нас така се получи - ветеринарката регистрирала при ветеринарите, обаче оттам - дупка. За това и ще се заяждам до последно с тия пущиняци защо наших 40 лъва като не носят четци и немат изградена база данни. Данъчното са отделна графа - при тях също трябва да се "регистрираш" наново (ма само първия път).
И в другите райони зоните са малоумни.