Dog.bg Форуми : Проверки в София за паспорти на кучетата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проверки в София за паспорти на кучетата Оцени темата: -----

#81 Потребителят е офлайн   Wolfdiver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 November 2011 - 06:42 PM

Показване на мнениетоНики Колев, в 25 November 2011 - 11:27 AM, написа:

Мен ме притеснява един друг "феномен" от типа параграф 22-в наредбата е казано, че трябва да регистрираме кучетата в общината и по-рано си беше така-моите големите са регистрирани по този режим-подаваш декларация в екологията, тя те регистрира, плащаш си данъка и заминаваш. Тази година се сблъсках със следния проблем-при опит да регистрирам малката мутантка, ми казаха, че вече не регистрират в общината, а само чрез ветеринарите и че бележка за данъка ще ми дойде догодина с другите данъци. Оказа се също така, че в компютъра излиза, че имам едно куче и съм платил един данък, а аз имам две регистрации и квитанция за два платени данъка. Интересно дали втората такса не е потънала в нечий джоб, но това е друга тема. Отидох при ветеринарите, които ме изгледаха изумено и казаха, че те действително подават инфо за паспортите и чиповете някъде във ВМС, но много се съмняват, че от там някой си дава зор да я разпраща по районните кметства. От друга страна от вчера са плъзнали проверяващи и около нас и потърпевши ми казаха, че търсели освен паспорт, данък и регистрация. А бе вообще :flagbg:

Плъзнали са - мене точно такива ме предупредиха, но не ме тарашиха. Значи щом съм на връзка и не съм по "детски градинки" (каквото и да значи това), не могат нищо да ми кажат.
За регистрацията - при нас така се получи - ветеринарката регистрирала при ветеринарите, обаче оттам - дупка. За това и ще се заяждам до последно с тия пущиняци защо наших 40 лъва като не носят четци и немат изградена база данни. Данъчното са отделна графа - при тях също трябва да се "регистрираш" наново (ма само първия път).

И в другите райони зоните са малоумни.
User's Signature

Дивото зове - гласът на кръвта!

#82 Потребителят е офлайн   Георги Симеонов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2011 - 09:32 AM

Малоумно е всичко у нас. Ходих преди 1 месец в Лондон и там ми направи впечатление, че навсякъде е позволено да се разхождат кучета. Дори в кралската градинка, която се намира зад парламента, прочетох следния надпис. "Вие и вашето куче сте добре дошли в кралската градина. Кучето ви може да бъде пуснато навсякъде. Моля контролирайте вашето куче, през цялото време. Моля, събирайте изпражненията му и го връзвайте в близост до пътното платно, в близост до реката и в близост до детските площадки." Самата детска площадка бе загадена с ниска ограда.
Няма изискване за намордници, няма изискване да бъде вързано. :ae_085: Когато стане и у нас така, събирането на данъци ще е оправдано. Видях кучета навсякъде, включително ги возеха и в метрото. :db_046:

#83 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 13 December 2011 - 09:44 AM

Така е ама колко агресивни песа срещна?Нито един.Там няма истерия когато хората видят куче пуснато било то и голяма порода.Но пък по рядко се срещат Нок-ове и ротове.Виждам доста дребни териерчета,стафове ,голдъни и лабрадори.
Нок съм видяла 4-5 пъти,рот 2,а доберман 1.
Макар,че по новините ББЦ скоро съобщиха за дете нахапано от 2 рота мисля в Абърдийн....
Всичко е до културата,културно и възпитано общество с установени порядки-културни и възпитани граждани=уравновесени кучета.
Там хората не се скръндзят да ходят на кучешко училище когато имат проблем,а тук всички САМИ се справят с проблемите на кучето щото българина от всичко разбира,всичко знае :tb_195:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни