Dog.bg Форуми : Проверки в София за паспорти на кучетата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проверки в София за паспорти на кучетата Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   celtic soul Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Basement Cat

Публикувано: 21 October 2011 - 03:40 PM

И какво точно да ни се даде....
Всички плащаме данък смет например,и предполагам на никой от нас общината или държавата не ни е купила нито тоалетните чинии,нито препаратите,нито метлите.Има едни кофи,къде за разделно,къде не,в които да си изхвърлиш боклука ако искаш.
В тия кофи можеш да си изхвърлиш и фекалиите на кучето/както стана ясно/ и фасовете.

Иначе,оправдания за това защо да не изчистим,бол.Кой бил с дете,кой не знам си какво....тук май прочетох,че една потребителка пък излизала само с рокля без чанта лятото и видите ли нямало къде да си сложи паспорта на кучето за да го покаже.
Така ще си направите нещата,че да можете да си почиствате без да се оправдавате с деца,време или рокли.Иначе,просто не си взимате куче.

Преди години,когато моите деца бяха малки, се бяхме сформирали една групичка майки "лайнометки".
На площадката преди да извадим децата от количките замитахме фасове,шишета и фекалии,сипвахме ги в един чувал/понеже нямаше наблизо кофа/ и децата ни играеха на чисто.
И така всеки път.Нито ни тежеше,нито пък ревяхме че никой нищо не е направил за нас.
Плащахме ли данъци?-плащахме.Мръсно ли беше?-мръсно беше.Имаше две алтернативи:да си седим на мръсно въпреки многобройните жалби и запитвания или да си изчистим.
Няма на света служба по чистотата,която да успее да изчисти след всички които мърлят,ако никой не пази чисто.
User's Signature

Качена снимка

#62 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 04:39 PM

Ха ха...Ясно, нямало смисъл.
Освен да дойда да те потупам и теб по гърдичките, че явно не си си достатъчна...
Лек ден :md_064:

#63 Потребителят е офлайн   Георги Симеонов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 10:45 PM

Темата абсурдна! Сравняват ми кучето с кола..... :af_089:
В тоя форум пишат няколко трезво мислещи май и всички ги сочат с пръст :re_037: . :ea_103: :wb_052:

#64 Потребителят е офлайн   Ev.Mink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2011 - 11:10 PM

Показване на мнениетоГеорги Симеонов, в 21 October 2011 - 10:45 PM, написа:

В тоя форум пишат няколко трезво мислещи май и всички ги сочат с пръст :re_037: . :ea_103: :wb_052:

Привет! :re_037: Ами, какво чудно има на тази географска ширина и между 41°14' до 44°13' паралел, че законът ни определя не като стопани, а като собственици на домашните ни любимци - кучета?!

#65 Потребителят е офлайн   Ev.Mink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2011 - 11:23 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 21 October 2011 - 11:38 AM, написа:

http://www.youtube.c...player_embedded

в краен случай...тия 2 момчета решават проблема Качена снимка

О, не, това е антипредизборна агитация:) Кога придёт этих "спасили" у Болгарии :))) "...40 лет как под наркозом работал гавновозом..." :))))

#66 Потребителят е офлайн   celtic soul Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Basement Cat

Публикувано: 23 October 2011 - 08:04 AM

Показване на мнениетоDanyto, в 21 October 2011 - 04:39 PM, написа:

Ха ха...Ясно, нямало смисъл.
Освен да дойда да те потупам и теб по гърдичките, че явно не си си достатъчна...
Лек ден :md_064:

Че няма смисъл,няма,вярно е.
За мен е достатъчно "домашните ми любимци" да обитават здравословна и хигиенична среда,пък дали ти ще дойдеш да ме потупаш не е цел номер едно в живота ми.

Цитат

Колата,както и кучето се "отглежда" и "води" по правила,така че да не представлява косвена или пряка опасност за останалите коли или кучета.
Колата,както и кучето изисква определено време и средства за "поддръжка" които ако не могат да бъдат осигурени,най-малккото си личи от далече.

Проблемът е,че дори и специални кошчета да има,определени стопани винаги ще намерят ново оправдение зад което да скрият егоизма или мързела си.Или и двете.

А наистина може да е много по-различно.
User's Signature

Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 23 October 2011 - 10:38 AM

Освен това големите кучета ( гавновози) , трява да плащат с пъти повече данък , от моето което е 10 кила ...
Трябва да има и кучевръзи пред магазините , и моловете задълж.
Вчера вързах моето за една туба за чадъри , и щом влязох
отвън се чу адски грохот . Алехандро е мръднал и повлякъл тубата която се оказа без вода вътре , това го уплаши и се понесе по главната с грохот , и скорост близка до светлинната .
Граждани и селяни се разбягаха като кокошки , гонени от див петел.
Накрая поводът се уви около краката на една жена , , и след викане на полиция , ( излъгах я че съм агент под прикритие , и тя млъкна ) я освободих :af_089: .
Ужас .

#68 Потребителят е офлайн   SilverBrilliance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2011 - 10:49 AM

За мен няма логична причина големите кучета да плащат по-голям данък - в крайна сметка, ако човек е решил да почиства след себе си, ще си почисти, независимо колко е голямо кучето му (все пак пликчета има с различни размери - всеки ще вземе според нуждите си... ), но за местата за връзване на кучета съм абсолютно съгласна - абсурдно е да се чудим по 10 минути къде да оставим кучето, за да може за 2 минути да влезем и да напазаруваме :X
User's Signature

Качена снимка

http://www.balkanpet.net/index.php - Регистър за домашни любимци.

#69 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2011 - 12:09 PM

Малко извън темата,но ми е супер непонятно това оставяне на кучета пред магазини.
emilvr,да не се обиждаме на "гавновози".Ние с големите поне от срам ги събираме,вие с малките се правите,че нищо не е станало.А и големите се виждат от далече,малките се усещат като ги настъпиш.Така че,нас да ни освободят от данък :db_046:
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#70 Потребителят е офлайн   SilverBrilliance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2011 - 01:41 PM

Като цяло, аз също съм против оставянето без надзор, но има два магазина, пред които съм оставяла кучето - и двата са с големи прозорци и се вижда идеално какво прави животинката (става въпрос за квартални магазини, не за молове, хипермаркети и други такива, понеже мен лично ме е страх да оставям кучо без да имам директен поглед върху него - все пак има всякакви хора) разликата между двата е, че собственикът на единия също има куче, и разбирайки ситуацията, монтира 3 карабинки (доста големи) на металния стълб пред магазина, което доста улеснява нещата. Пред другия магазин просто трябва да се върже директно за стълба. :dog:
User's Signature

Качена снимка

http://www.balkanpet.net/index.php - Регистър за домашни любимци.

#71 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 23 October 2011 - 05:43 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 23 October 2011 - 08:38 AM, написа:

Освен това големите кучета ( гавновози) , трява да плащат с пъти повече данък , от моето което е 10 кила ...
Трябва да има и кучевръзи пред магазините , и моловете задълж.
Вчера вързах моето за една туба за чадъри , и щом влязох
отвън се чу адски грохот . Алехандро е мръднал и повлякъл тубата която се оказа без вода вътре , това го уплаши и се понесе по главната с грохот , и скорост близка до светлинната .
Граждани и селяни се разбягаха като кокошки , гонени от див петел.
Накрая поводът се уви около краката на една жена , , и след викане на полиция , ( излъгах я че съм агент под прикритие , и тя млъкна ) я освободих :af_089: .
Ужас .

Следващия път много внимавай като влизаш да си купиш хляба да не си излезеш без да видиш кучето. То така ги крадат и препродават. Аз мога да си го позволя щото моето не е пекинез че и хапе. Но не всички живеем във Враца, където като ти го гепят пекинеза да можеш да изревеш и да ти посочат с пръст накъде е тръгна крадеца.
Моето, докато влизам да си взема в магазина за хляб, ми го пазят/наглеждат продавачките от съседните магазини или синчето леко в страни.

Моля те, не започвай отново да ми даваш акъл как трябва да е. Гледай си пекито и не го води в СФ-то, но недей да ни даваш и на нас акъл КАК трябва да е.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#72 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 October 2011 - 06:45 PM

Определено не трябва да се оставят без надзор - белята става веднъж. Я кражба, я някой ще го замери с камък. По моя веднъж стреляха. Нищо не можеш да направиш, ако се случи подобно нещо. Моят повече не го взимам "на пазар".
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#73 Потребителят е офлайн   BIBIRON Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2011 - 07:23 PM

Колеги, нещо не мога да разбера - какъв е проблемът да не си почистваме след кучето, без значение малко или голямо е то?!?! И защо водим тази дискусия - дали да почистваме или не?!? Ако кучето се изходи в хола на някой от нас пак ли общината, правителството или Господ ще са виновни, че не са ни осигурили необходимите средства за почистване?! Ами да не си чистим и там, да си ГО прескачаме, докато намерим кой ни е виновен. Ежедневно минавам с моето куче по централните столични булеварди - тротоарът опасващ градинката на НДК, успореден на Патриарх Евтимий, е като писта за гигантски слалом - ходиш с повишено внимание да не се подхлъзнеш на някое от "НАШИТЕ". От там притичваме покрай оградата на строящото се метро, за да стигнем до алеята, успоредна на бул.Витоша. Е тука вече започва мъката - като се наведа да събера изпражненията на моето куче се питам кое от всичките е точно неговото. Защото много от другите "кучкари" не си правят труда да почистят, защото " никой не ми е осигурил торбички - иначе аз искам, ама като ги няма ". Освен това : "моето куче ходи само в храстите" Айде бе! Да покажа ли снимков материал?Качена снимка А и защо кучето е отвързано , че да си ходи спокойно в храстите? По-привилегировано ли е от моето, а? "Я да го среша, че много косми хвърчат в къщи " Качена снимка....Да не говорим за това какви подигравки точно от тях си изкарвам, че си правя труда да се "наведа". Между впрочем 100 пликчета струват около 1.50 лв...............
А не разбирам също какъв е и проблемът да се носи паспорта - една малка чантичка през рамо, в голям джоб, кой където иска. Всички тези оправдания - не било удобно, нямало къде да си ги нося, и тем подобни, са само оправдания от хора, които или ги нямат, или не са си направили труда да отидат до Общината да си направят регистрацията и да си платят или не данъка.
Колеги "кучкари", хайде да не си говорим празни приказки - има си разпоредби, нека да ги спазваме. И по улиците има дупки, но не сме си спряли колите и не сме пропуснали да си платим данъците им. И нека да имаме толерантност един към друг вътре в нашата "общност", а не да се хлъзгаме в собствените си л......а, за да имаме очи да искаме прояви на търпимост и толерантност и към нас от страна на хората около нас!! Защото не живеем сами...................

#74 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2011 - 07:31 PM

Ами - който иска - намира начин, който не ще - намира си причини. Пък после обяснява, че Космосът е виновен, дето ракетата му крива... :rc_036:
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#75 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2011 - 05:22 PM

Винаги и навсякъде събирам след кучето си! Дори да е акал вода, пак бърша, после блестят плочките от чистота :ab_041:
Просто не мога да си представя, че ще го оставя! Нося си салфетки, защото се разграждат по-лесто от пликчетата и защото мога да избърша по-добре! Много кучкари не събират, и като предложа да дам салфетка и ми казват " аз съм лош стопанин и не събирам" и дотам! Значи съзнават, че е лошо и пак го правят!
User's Signature

Качена снимка

#76 Потребителят е офлайн   Wolfdiver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2011 - 08:11 PM

http://www.sofia.bg/...?sub_open=45558
Тук не можах да видя забранените зони, а диагонален поглед върху приложените документи не ми даде представа - как се озовавам на тези места и имам ли право да се разхождам из квартала (с кучето) без санкция? Днес сутринта към 0730 от столичния инспекторат ме спраха и поразпитаха, както и ми показаха зоните за разхождане на кучетата. Лелките/дамите не показаха други документи, но бяха учудващо любезни (особено предвид ранния час) и обясниха част от нещата за кучетата - едната каза, че и наморник трябвало да сложа, но другата обаче оспори, че щом сме на къс повод постоянно нямало проблем. Но от техните обяснения и от тези на общината, останах с вчепетлението за телепортация до местата. Отделно самите места за разхождане на кучета не са съвсем адекватни, говоря за тези във Връбница, ама и част от другите май и те така.
Та, ще бъда благодарен, ако някой запознат сподели как стоят нещата със забранените зони и придвижването из кварталите с кучето.
User's Signature

Дивото зове - гласът на кръвта!

#77 Потребителят е офлайн   Ники Колев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 November 2011 - 11:15 AM

Някъде в наребдата на СО е казано, че се разрешава "преминаването през паркове и градини, които не са определени за разхождане", но трябва да се спазва изискването-задължително на повод. Всякакви детски площадки, училища и т.н. вече са забранени не само за разхождане или преминаване (по-рано можеше да се спори дли се разхождаш или преминаваш от там), а въобще за присъствие-т.е. просто трябва да се заобикалят.

#78 Потребителят е офлайн   Ники Колев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 November 2011 - 11:27 AM

Мен ме притеснява един друг "феномен" от типа параграф 22-в наредбата е казано, че трябва да регистрираме кучетата в общината и по-рано си беше така-моите големите са регистрирани по този режим-подаваш декларация в екологията, тя те регистрира, плащаш си данъка и заминаваш. Тази година се сблъсках със следния проблем-при опит да регистрирам малката мутантка, ми казаха, че вече не регистрират в общината, а само чрез ветеринарите и че бележка за данъка ще ми дойде догодина с другите данъци. Оказа се също така, че в компютъра излиза, че имам едно куче и съм платил един данък, а аз имам две регистрации и квитанция за два платени данъка. Интересно дали втората такса не е потънала в нечий джоб, но това е друга тема. Отидох при ветеринарите, които ме изгледаха изумено и казаха, че те действително подават инфо за паспортите и чиповете някъде във ВМС, но много се съмняват, че от там някой си дава зор да я разпраща по районните кметства. От друга страна от вчера са плъзнали проверяващи и около нас и потърпевши ми казаха, че търсели освен паспорт, данък и регистрация. А бе вообще :flagbg:

#79 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2011 - 12:13 PM

Показване на мнениетоНики Колев, в 25 November 2011 - 11:27 AM, написа:

Мен ме притеснява един друг "феномен" от типа параграф 22-в наредбата е казано, че трябва да регистрираме кучетата в общината и по-рано си беше така-моите големите са регистрирани по този режим-подаваш декларация в екологията, тя те регистрира, плащаш си данъка и заминаваш. Тази година се сблъсках със следния проблем-при опит да регистрирам малката мутантка, ми казаха, че вече не регистрират в общината, а само чрез ветеринарите и че бележка за данъка ще ми дойде догодина с другите данъци. Оказа се също така, че в компютъра излиза, че имам едно куче и съм платил един данък, а аз имам две регистрации и квитанция за два платени данъка. Интересно дали втората такса не е потънала в нечий джоб, но това е друга тема. Отидох при ветеринарите, които ме изгледаха изумено и казаха, че те действително подават инфо за паспортите и чиповете някъде във ВМС, но много се съмняват, че от там някой си дава зор да я разпраща по районните кметства. От друга страна от вчера са плъзнали проверяващи и около нас и потърпевши ми казаха, че търсели освен паспорт, данък и регистрация. А бе вообще :flagbg:

Абсолютно. И моя ветеринар клатеше глава, като стана дума за регистрация. Вика "Къде да ги регистрирам, като няма готов регистър". Абе положението е ...

Интересно ако си нося паспорта и кучето ми е регистрирано, а нямам бележка за платен данък - какво ще направят проверяващите?
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#80 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2011 - 12:23 PM

Цитат

Според наредбата, аз трябва да си разхождам кучето в

Цитат

- пространството между бл. 881, бл.883 и ул. "Крим"

Дали някой може да ми каже къде точно трябва да си разхождам кучето, като това пространство е просто тротоара пред двата блока, с ширина 2 метра :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни