Dog.bg Форуми : Селският боец Сузи търси нов дом!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Селският боец Сузи търси нов дом! Женско дребно коте

#1 Потребителят е офлайн   Temenuzhka Vergilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 11 October 2011 - 09:46 PM

Здравейте приятели!
Искам да ви представя Сузи. От много време все се каня да ви запозная с нея, но по една или друга причина все не се наканвах. Ето я и нея.....Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Тя е едно прелестно създание, което живее в комшийския двор на моето село. Историята е банална-привъртяла се е някак си там и тъй като комшиите имат малко момиченце, което обича животинки, малката Сузи е успяла да остане за постоянно там. Естествено, знаете как е по селата, родителите на момиченцето хич не я долюбват и смятат, че честите настинки и кашлици на детето им се дължат на алергията и от котката. Гонят я непрекъснато, не я хранят, или ако я хранят й дават някакви гадни кокали и всякакви боклуци. Като добавим и факта, че Сузи е женска и не зная колко пъти вече е раждала, картинката на нещастието й става пълна. В момента Сузи пак е с котета, които изчаках да поотраснат малко и вече окончателно се заех със задачата кастрация. До момента все като записвах час и не успявах да я улуча като ходех на село. Все я нямаше като ми трябваше. Сега, може би заради малките си бебета се навърташе все по-често в комшийския двор и успях да я хвана.Е, вчера най-накрая след няколко безуспешни опита за кастрация, най-накрая я кастрирах. Понесе го относително добре. Сега живее в апартамента с мен и моят котарак Бето, с който ама хич не се разбират. Бавачка съм по цял ден. Днес я изпуснах да избяга от банята и за малко да се утрепят един друг. За моят хубавец, не се учудвам, че се държи така. Той е много голям-8 кг и е свикнал да живее сам. Не търпи никакви други животни. Зимата едва не уби едно малко кученце, което гледах за 2 месеца вкъщи преди да замине за чужбина. Но Сузи ме учудва с поведението си, може би просто се отбранява. Имам предвид, че това е най-милата и нежна котка, която съм виждала. Никога не би ухапала, одраскала или посегнала. Тя просто е една шепа коте-не повече от 1-1.5 кг е и иска само едно-да я гушкаш и галиш.
След кастрацията, докторът ме попита какво е яло това животно. Попитах защо. Отговори ми, че червата са й били пълни с кокали и всякакви гадости и че се чуди дали изобщо ще се изходи. Слава Богу, Сузи почти веднага след като я пусна упойката се изходи. Разбирате ли ме сега, че хич не ми се иска да я връщам на селото ми, където ще живее пак мизерно-гладна и отхвърлена или натъпкана с кокали, вместо истинска храна. Днес майка ми ми каза, че от 4-те й котето само едно било останало да се навърта и някаква жена искала да го вземе-хранела го и го карала да й се довери, за да го вземе у дома си. Това прави още по-безсмислено връщането на Сузи на село. Тя заслужава по-добър живот. Моля ви ако някой я хареса или има идея за приемен дом, да пише тук. Качвам и малко снимки от новата Сузи от вкъщи от днес. Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

No change,
No loss,
No separation,
Not even death-can end Love!
http://dailapa.wordpress.com/

#2 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 October 2011 - 08:09 AM

Котето е прекрасно, благодаря Ви, че сте я прибрала. За съжаление, освен с пращане на положителни мисли, с друго не мога да помогна.

Но как е възможно пораснала и раждала котка да е 1-1.5 кг??? Това означава, че е системно недохранвана и не се е развила напълно. Ужасно тъжно...
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#3 Потребителят е офлайн   Temenuzhka Vergilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 October 2011 - 06:25 PM

Да, за съжаление е системно недохранвана, а когато е хранена е било с остатъци от храна и кокали. Докторът, който я кастрира го потвърди. Както написах, веднага след като я пусна упойката се изходи, но вчера цял ден и днес не е акала и пак я отведох до ветеринаря, който й даде рициново масло, за да се изходи. Надявам се всичко да е ОК. Иначе раната й зараства добре засега. Ще я задържа до другата седмица и ако няма кой да я вземе дотогава, ще трябва да я върна на селото ми за съжаление. Казаха ми да й давам пастет за запека. Вие имате ли някакви предложения по този въпрос. Приемам съвети.....
User's Signature

No change,
No loss,
No separation,

#4 Потребителят е офлайн   Temenuzhka Vergilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 October 2011 - 09:47 PM

Слава богу, рициновото масло подейства.....дано сега да подействат и надеждите ни за нов дом за Сузи!!!
User's Signature

No change,
No loss,
No separation,

#5 Потребителят е офлайн   Temenuzhka Vergilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 October 2011 - 07:27 PM

За съжаление, днес Сузи пак не се изака, поне досега. Сигурно проблемът със запека е хроничен. Чакам сега едно момиче от форума да помогне с храна против хриничен запек и с Ветлаксат. Засега ще пробвам с олио в храната....
Положението вкъщи пак стана напечено, нашите се върнаха от село и се почнаха дебатите-убеждават ме да я върна на село, че комшиите страдали за нея-нямало кой да им лови мишките....писна ми от олигофрени....
Направо незная какво да правя, ако няма кой да я вземе поне временно, ще трябва да я върна....а и ще си създам много проблеми с т.н. ми рода-ще ме обвинят сигурно, че съм им я откраднала....
Дано се намери дом, пък ще видя какво ще ги лъжа милите й "стопани"....
User's Signature

No change,
No loss,
No separation,

#6 Потребителят е офлайн   Temenuzhka Vergilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 October 2011 - 04:24 PM

Определено Сузи има проблем с изхождането-отново и в четвъртък и в петък не успя да се изходи без помощ. Пак й дадохме рициново масло и някъде през нощта на петък срещу събота се е изходила. Днес я отведох до ветеринаря и той каза, че раната й зараства перфектно, но при положение, че има такъв проблем с изхождането (най-вероятно има хроничен запек заради лощото хранене и недохранването най-вече) трябва да се гледа вътре и да не се допуска навън, защото ако пак започне да се храни с мишки и с всякакви гадости, проблемът ще се задълбочи пак. Препоръча да я храня с лечебна храна на Роял Канин срещу хроничен запек. Всичко това говори, че Сузи не може да бъде върната отново на селото ми. Затова отчаяно й търся дом, където да може да се възстанови от всички мъки, които е преживяла. Моля ви ако някой се интересува да пише. Малката е супер кротка и мила. Използва безупречно котешката тоалетна, въпреки че винаги е живяла навън много бързо се ориентира на добри хигиенни навици. Предполагам,че с едно добро балансирано и редовно хранене, проблемът й с изхождането ще изчезне напълно. Ако някой от вас има възможност да я вземе, ще съм му много благодарна. Иначе ще трябва да я върна. Нямам възможност да я гледам-с моят котарак са в непрекъсната битка-вече се сбиха няколко пъти. Тя стои затворена в клетката или е затворена в банята. Иначе положението е страшно. Вече страшно много плаче и иска да е свободна, но няма как-моят разбойник ще я убие ако я пусна. Много съм отчаяна. Няма как да я задържам още дълго. Моля ви помагайте.....
User's Signature

No change,
No loss,
No separation,

#7 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2011 - 05:01 PM

Ох,разбирам ви..Използвайте фейсбук,публикувайте и там където се сетите..Има вариант и за стационар,но не знам възможен ли ви е...УСПЕХ!

#8 Потребителят е офлайн   Temenuzhka Vergilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 October 2011 - 09:24 PM

Отново Сузи не се е изхождала от вчера сутринта до сега. Мисля вече да я изчакам, без да й давам помощни средства. Много се притеснявам за нея. Въпреки че си хапва с апетит и е жизнена. Другият проблем е, че малката трябва да стои почти постоянно затворена в банята, иначе се бият с котарака ми. Днес и вчера, докато съм си вкъщи за уикенда, Сузи стоя в две от стаите в апартамента, а Бето в другите две. Но от утре пак съм на работа и отново трябва да стои в банята за съжаление.
Имахме надежда за нов дом, но хората се отказаха и пак сме на начална фаза. Незная още колко ще мога да я мъча така.....
User's Signature

No change,
No loss,
No separation,

#9 Потребителят е офлайн   Temenuzhka Vergilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 October 2011 - 10:42 PM

Наистина много спешно вече се търси дом за кукличката. Как да я върна навън в тази студена зима? Вече има осигурена лечебна храна за хроничния запек благодарение на едно момиче от форума, за което много му благодаря. Въпреки че според мен проблемът й с изхождането не е толкова сериозен-днес сама си свърши работата без намесата на лекарства. МОля всеки, който може да помогне дори с приемен дом за Сузи да ми пише.....
User's Signature

No change,
No loss,
No separation,

#10 Потребителят е офлайн   Temenuzhka Vergilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 October 2011 - 05:17 PM

Сузинка бавно, но упорито преодолява проблема с изхождането и вече и в понеделник и вчера и днес си ходи нормално на тоалетна без помощ на лекарства. Днес вече я обезпаразитих вътрешно и слава богу няма гадни натрапници в акитата.....За съжаление, скоро ще се наложи да я върна на селото ми, тъй като вече ми е невъзможно да я задържам. Дано целия постигнат успех да не се върне на начална фаза след като Сузи пак почне да яде боклуци по цял ден. Отново се обръщам към Вас за помощ поне с временен приемен дом.....Моля ви не аз, а тя малката бонбонка-дайте й шанс да стане нечий домашен любимец, а не да мръзне цяла зима навън.....
User's Signature

No change,
No loss,
No separation,

#11 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2011 - 05:43 PM

Целия късмет й пожелавам и много и стискам палци!Задръжте я колкото можете още,дано намери своите хора!

#12 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 October 2011 - 05:53 PM

Много ми е мъчно за Сузи... А и толкова прилича на моята Фили, че ми се свива сърцето. Но няма как да помогна, освен да стискам палци...

User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#13 Потребителят е офлайн   Temenuzhka Vergilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 October 2011 - 05:57 PM

Сузи все още е при мен. Вече проблемът с изхождането изчезна напълно и си ходи на тоалетна всеки ден, само че с котарака ми са в непрестанна борба, което и налага Сузи да е затворена по цял ден в банята докато съм на работа. Вечер е в коридора и пускам моя Бето само в мое присъствие при нея. Интересното е, че той иска и търси контакт с нея, а тя го отблъсква и му ръмжи и го дере. За съжаление, нямам дори и едно запитване за нея, дори и за приемен дом.....
Много ми е жал да я оставям затворена по цял ден, тя жадува за пространство и свобода и понякога си мисля, че иска да се върне у дома-навън на двора на село. От друга страна, много ме е страх ако я върна да не й се случи нещо. Тъкмо започна да се пооправя, понапълня. Знам, че съм вече досадна, но пак ще помоля който има възможност да помогне с дом, да ми пише....иначе няма да мога да я задържа много и най-вероятно в понеделник ще я върна.....
User's Signature

No change,
No loss,
No separation,

#14 Потребителят е офлайн   Temenuzhka Vergilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 October 2011 - 09:23 PM

Здравейте, приятели!
За добро или лошо днес Сузката я върнахме на селото ми. Собствениците й настояваха да си им я върнем, обещаха да се грижат повече за нея, аз и родителите ми сме поели ангажимента да носим всяка седмица храна за нея и котето й. Жената, която гледа бабата се грижи добре за тях и ще ги храни и сутрин и вечер. Обяснихме й да не им дава никакви кокали, а само от гранулките и да им прави манджички. Тя така и така иска да си вземе бебето за нея. Сузката, която беше откарана на село от родителите ми, била много щастлива, веднага отишла при бебето си и започнала да го целува и да се боричка с него. Аз също мисля, че не се чувстваше много добре при мен в апартамента, все си търсеше свободата, дращеше по входната врата да излезе. Както каза и сестра ми-има прекалено много бездомни животни, за които да се погрижа. Сузи поне си има някакъв дом, може да не е идеален според моите и Вашите критерии, но поне е дом. Толкова много други животини нямат и такъв. Надявам се това да е било правилното решение и Сузи да си живее щастлива и малко по-обичана. Аз никога няма да престана да се грижа за нея. Толкова много си я заобичах. Междувременно, вчера прибрах и още едно коте вкъщи. То просто се изтърси в краката ми пред блока по нощите и след като преспах през нощта, сънувайки го само и нещастно по улиците, реших че няма как-вчера го прибрахме със сестра ми. Слава богу, престоя вкъщи само няколко часа. Една приятелка на сестра ми и гаджето й му дадоха приемен дом за през нощта и още днес сутринта са му намерили собственик-ще живее в къща с двор. За сега е настанено вътре в къщата и новият му собственик е казал, че ще живее и вътре и ако иска ще излиза и навън. Само за информация ще ви покажа смешната му муцунка. Кръстихме го Шекспир, защото си има брада и мустаци. Няма такава смешна муцуна. Дано и той да е много щастлив в новия си дом. Дано всичките ни усилия през последните две седмици да са били за един по-добър живот за тези две животини....Дано
Ето снимчица на Сузи малко преди да тръгне за село: Прикачена снимка
А това са обещаните снимки на Шекспирчо:Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Приятели, бих искала да оставя темата отворена, за да Ви информирам за бъдещето на двете муцунки, искрено се надявам новините винаги да са положителни и радостни.....
User's Signature

No change,
No loss,
No separation,

#15 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2011 - 10:45 AM

А Шекспир ще бъде ли кастриран?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2011 - 11:10 AM

Късмет на Сузи!Пишете как е,разбирам,че ще имате информация за нея!Новото попълнение с страшен сладур!

#17 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 24 October 2011 - 12:16 PM

Ее, Нуше, справила си се по най-добрия начин със ситуацията. Браво. На Сузи наистина ще и е по-добре в познатата обстнановка. Ако осигуряваш храна и обясниш на хората вредите от кокалите и другите боклуци, надявам се Сузанка да се чувства доста по-добре и да е здрава.
Честито и за Шекспир - голям е образ този:-)
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#18 Потребителят е офлайн   Temenuzhka Vergilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 October 2011 - 09:08 PM

Всеки ден се чувам по телефона с родителите ми и те ми казват, че Сузи е много добре, щастлива е че е вкъщи, по цял ден играели с бебето й. Майка ми ги храни всеки ден по няколко пъти. Когато родителите ми се приберат вкъщи за зимата, жената която се грижи за тях ще ги храни. Аз ще им нося храна веднъж седмично достатъчна за цялата седмица. А и жената рано или късно ще си вземе малкото в нейната къща. Вчера даже чичо ми им е давал месце да хапнат. Явно нон стоп дърдоренето ми дава резултат. Мисля, че са добре доколкото е възможно за ситуацията на едни селски котки. Важното е да издържат някак си през зимата, пък март месец родителите ми пак ще си отидат на село и няма да ги мисля толкова.
А относно Шекспир-в петък или събота ще гледаме да го посетим в новия дом и естествено ще обясним за кастрацията и всичко останало. Ние му сложихме ваксинка и го обезпаразитихме, направихме му и паспорт преди да го дадем на новия собственик, така че ще продължаваме със сигурност да следим съдбата му. Сестра ми е съгласна да плати една бъдеща кастрация ако собственика няма възможност да я плати сам. Ще ви информирам редовно и за Сузи и за бебчо и за Шекспир.....
User's Signature

No change,
No loss,
No separation,

#19 Потребителят е офлайн   Temenuzhka Vergilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 November 2011 - 11:11 AM

Малко новини от нас-Сузи и бебето й си живеят на село и са добре, редовно ги хранят....докато родителите ми бяха там, те ги хранеха, а сега им носим храна всяка седмица и жената, която обеща да се грижи за тях си ги храни. Относно Шекспир-все още не сме успели да отидем да го видим, защото все когато аз и сестра ми сме свободни, собственикът му е зает и не можем да се улучим. Но знаем, че е добре и че вече е свикнал в новия си дом. Дано скоро да го посетим и да можем да ви зарадваме със снимки....
User's Signature

No change,
No loss,
No separation,

#20 Потребителят е офлайн   Temenuzhka Vergilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 November 2011 - 07:44 PM

Малко нови снимчици от днес от Сузинка и бебето й. Добре са, раната на Сузи от кастрацията напълно се е заличила и тя е станала по-дебеличка. Хапнаха си много добре днес, бебето вече е порастнало много, слава богу е момченце. Играят и се чувстват добре. Зимата ще е по-голям зор, пък от пролетта, когато родителите ми пак си отидат на село, ще съм по-спокойна за маците. Въпреки че и сега си ги хранят добре и си играйкат и тичкат по двора......днес се гушкахме много, бебето вече ми се доверява и го нагушках добре, а Сузи си е глезла и само това и чака.....
Прикачена снимка Вкусно си хапват гранулки-мама Сузи и бебе...
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка И бебето...много е сладък и дебел
Прикачена снимка
Прикачена снимка Сузинка...
Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

No change,
No loss,
No separation,