Dog.bg Форуми : Общо събрание на БРФК - 22.12.2011 г.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (44 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Общо събрание на БРФК - 22.12.2011 г. Оцени темата: ****- 17 Гласове

#261 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 November 2011 - 06:30 PM

Показване на мнениетоvano, в 01 November 2011 - 09:07 AM, написа:

Цитат

... Миналата година беше прието, че за член ще се приема онзи клуб, който наброява минимум 30 члена и има поне 10 кучета шоу-клас. Онези, които не отговарят на изискването, могат да станат членове на Киноложките дружества, ако желаят. ...

И защо трябва да има 30 члена. Да не би 20 да са малко или просто малко пара ще плащат. Каква е ползата за породите от клубове с по 200 члена, а реално цялата работа се върши от 2-3-ма от УС на клуба и ако нещата не се получат всички почват да плюят срещу тях.
Какво значи минимум 10 кучета шоу-клас??? Ами ако в клуба има 50 кучета брийд клас или 200 кучета не шоу-клас но с отлични работни способности??? И кой определя дали кучето е шоу-клас??? С близо 30 изложби на година и върла конкуренция от по 2 кучета в порода на изложба, сигурно всяко куче в България е шампион на страната. Е шампиона шоу-клас ли е?.
За развитието на една порода не са ли по-ценни така наречените кучета - подобрители на породата. Кой гарантира, че куче шоу-клас ще произвежда кученца шоу-клас. Това понятие шоу-клас е единствено и само за да върви търговията. Как може някой да твърди че кученце на 3 месеца е шоу-клас, като то още зъбите не е сменило. С тая мания по кучета шоу-клас се е... мамата на почти всички работни породи.

Какви са аргументите за приемането на тези правила? Или просто някой каза и всички вкупом вдигнахте картите за гласуване. Гласувано единодушно.

Но да се върнем на темата - защо клубовете не работят??? Какъв е механизма за изключване на неработещ клуб??? Какви са критериите за това дали един клуб работи или не???

И според Вас 2-3-ма члена колко геннен материал могат да закупят и да отглеждат правилно? Или е по-правилно да има 5 члена с кучета, които да са все братя, сестри, първи братовчеди? Никой разбира се не гарантира, че куче шоу-клас ще даде поколения шоу-клас, даже обратното е в пъти по-вероятно. Само търговец наистина може да твърди, че куче на 3 м е шоу-клас, особено от декоративните породи. То затова си трябва време за развитие. Наистина има кучета, които в началото се развиват идеално, но в последствие се получава обрат. Не разбирам от всички породи и не искам и да разбирам. И померана и хъскито са кучета, и двете породи са към Северни кучета, но изглеждат различно на 3 месечна възраст. Аз винаги съм била за това, че за някои неща не бива всички породи да се поставят под общ знаменател и да важат едни и същи правила. Аз мога да си позволя да гледам кучило от 5 йоркширски териери или малтезери до 7 месечна възраст за да съм сигурна какав точно клас ще бъдат, но може ли някой да гледа до 7 месечна възраст кучило от примерно 5 кавказки овчарки? Нека бъдем реалисти за това, че в България общата култура по отношение на кучетата е в пеленаческа възраст. Всеки иска да си вземе куче на 45 дена. Е може да е нормално за молосоидните породи, но за средните и дребните породи си е направо недопустимо.
Правото да определи класа на кучето е на развъдчика и на ОРД, разбира се в последствие се разбира до колко са били верни преценките и съответно негатива си го понася развъдчика, той/тя върви с името си и отговаря за това което е произвел, отговорността не е на "клуба".
За всяка порода се търси "подобрител", но нали затова се счита, че шоу-клас са кучетата, които са най-близко да приетия стандарт.
По отношение на кучетата за които се изисква работен тест, доколкото знам си имат такива изисквания за покриване, а какво правят и колко се спазват си е техен проблем. Ако лъжат и мамят то това си е на тяхна отговорност и техните имена ще се споменават в негативен аспект. Все пак сме територия колкото "една човешка длан".
По отношение на изложбите, дал Господ изложби по света. Който иска наистина да "си свери часовника" ходи в Германия, Италия и т.н. Никой не е задължаван да ходи само тук на изложби. Е да скъпичко излиза да се ходи в чужбина на изложби, но "с трици маймуни не се ловят".
И да се върнем на темата - защо клубовете не работят? Защото ръководството на Федерацията беше либерално и от както се опита да постегне нещата започна недоволството.
А по отношение на членския внос на "клубовете", той не е в зависимост от броя на членовете на клуба от миналата година. Фиксирана сума е, без значение, колко члена има "клуба". Еднакав е за всички "клубове" поне дотолкова, доколкото аз знам, ако беше друго щеше пак да има ропот и мърморене. Аз лично не съм съгласна, защото едно е да се плаща такса от 150 лева при 5-10 члена и друго при 300 члена. Защото има "клуб" с такава членска маса.
И на въпроса Ви по какви причини се изключва "клуб" го има в Устава на БРФК, който е публикуван на страницата им, заедно с Правилника за развъдна дейност и Уставите на клубовете и Правилниците им за развъждане са правени на базата на тези на БРФК.
Единственната разлика е, че има "клубове", които са в частна полза, а други в общественна.
Кашата пак идва от някъде назад във времето.
И въобще темата е безгранична, допуснатите грешки много.
Някои се заблуждават, че натрупанато негативно, ще изчезне в миг след смяна на сегашното ръководство на Федерацията. То ако всичко беше толкова простичко и държавата ни щеше да се оправя все по-бързо и по-добре след всяка смяна на ръководна партия.
Всички сме виновни са сегашното състояние и за това, че има псевдокинология в България, затова, че българина няма елементарна киноложка култура, затова, че на изложби в повечето случай се конкурираме сами със себе си, за това, че зооборсите и зоомагазините ни завзеха територията, за това, че до преди 3 години нямаше такова нещо като ферми за кучета.
Стига сме се взирали в "треската в чуждото око, а не виждаме гредата в своето".
Кинологията ни, е като държавата ни. Имаме само индивидуално мислене, липсва ни общественното мислене.
Всеки гледа само на него да му е угодно и неговата купичка да е пълна, е излезнахме най-тъпия народ, дето за 22 години не разбрахме, че това ни е проблема за всичко.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#262 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2011 - 08:08 PM

Цитат

И според Вас 2-3-ма члена колко геннен материал могат да закупят и да отглеждат правилно?

И каква е разликата дали тези 2-3 -ма члена са в клуб или в киноложко дружество. Те пак ще си развъждат същия генен материал, само дето ще ги администрира кинолжкото дружество. Не ме разбирайте погрешно - аз не съм за клубове с 2-3 ма члена, особено когато тези клубове са регистрирани само и единствено за гласуване. Но е тъпо и да се слагат лимити. Каква е разликата между 29 и 31 човека. Просто работата на клубовете не е да се занимават с развъждане. Развъждат развъдниците - клубовете администрират и контролират дали се спазват правилниците за развъждане, грижат се за популяризираето на породата в България и указват помощ на развъдчиците при развъждането на тази порода, грижат се за организирането на специалки, работни изпитания и семинари за повишаване познанията на развъдчиците на породата и толкова.

Цитат

За всяка порода се търси "подобрител", но нали затова се счита, че шоу-клас са кучетата, които са най-близко да приетия стандарт.

Абсолютно точно, само дето това не го определя 1 човек, както казвате ОРД-то, защото ако се определя от един човек, то всички кучета ще са от типа, който той харесва. Именно затова се изискват няколко оценки от няколко различни съдии. Но когато тези съдии не са тесни специалисти по породата - оценките им едва ли са толкова меродавни. Именно за това се правят специалките. Но вие това си го знаете.

Какво пише за оценяването:

Цитат

ОТЛИЧЕН - присъжда се на куче, което се доближава дo идеалния стандарт за породата си, представено в превъзходно състояние, показващо отпечатък на хармонична цялост и предлагащо един балансиран темперамент, "от класата си", с брилянтна походка. Превъзходството на тези качества спрямо породата позволява да не се забелязват някои малки несъвършенства при възприемането на типичните характеристики на неговия пол.

Мислите ли че 99% от кучетата в Бг са отлични??? Тези оценки не ги дава клуба. Ами титлите??? Нормално ли е при условие че в България на изложби се явяват по 1-2 кучета в повечето породи, да се присъжда титла при всеки два CAC-а, като се има предвид, че на изложба се дават по 8 CAC-а за всяка порода? Кому е нужно кучета на 15 месеца и 2 дена да стават шампиони на България. И как да не си мисли човек, че всичко се прави заради продажбата на сертификатите. Ами останалите измислени титли - гранд шампион, млад гранд шампион, балкански шампион, млад балкански шампион и различните там сертификати на Молдова, Черна Гора, Грузия, Свазилент и Ванату, които са шампионски, ама не баш. С тях не може да се участва в клас шампиони на изложби извън Бг - е тогава за какво са? Това нормално ли е? Колко клуба или членове на клубове се възпротивиха на тази практика?
И това е само един аспект на така наречената кинология - изложбите. И дори не е пълен.

Да не се впускаме в проблемите на ловната кинология, в работните изпитания, в спорта с кучета, в обществената позиция на БРФК по въпросите с бездомните кучета, с безконтролната търговия с кучета по тържища и пазари, по проблема с така наречените борби с кучета (САО, БОК и т.н.).

Ние българите сме странни хора - като сме на маса сме много ербап и си казваме всичко, ама като трябва да застанем с името си зад някаква позиция, го правим само когато това ни отърва. Готови сме да погазим честта и достойнството си само и само да не ни се развали бизнеса, наречен кинтология - а на думи всички го правим в името на кучето.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#263 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2011 - 10:30 PM

Показване на мнениетоvano, в 01 November 2011 - 06:08 PM, написа:

Цитат

И според Вас 2-3-ма члена колко геннен материал могат да закупят и да отглеждат правилно?

И каква е разликата дали тези 2-3 -ма члена са в клуб или в киноложко дружество. Те пак ще си развъждат същия генен материал, само дето ще ги администрира кинолжкото дружество. Не ме разбирайте погрешно - аз не съм за клубове с 2-3 ма члена, особено когато тези клубове са регистрирани само и единствено за гласуване. Но е тъпо и да се слагат лимити. Каква е разликата между 29 и 31 човека. Просто работата на клубовете не е да се занимават с развъждане. Развъждат развъдниците - клубовете администрират и контролират дали се спазват правилниците за развъждане, грижат се за популяризираето на породата в България и указват помощ на развъдчиците при развъждането на тази порода, грижат се за организирането на специалки, работни изпитания и семинари за повишаване познанията на развъдчиците на породата и толкова.

Цитат

Абсолютно точно, само дето това не го определя 1 човек, както казвате ОРД-то, защото ако се определя от един човек, то всички кучета ще са от типа, който той харесва. Именно затова се изискват няколко оценки от няколко различни съдии. Но когато тези съдии не са тесни специалисти по породата - оценките им едва ли са толкова меродавни. Именно за това се правят специалките. Но вие това си го знаете.

Цитат

ОТЛИЧЕН - присъжда се на куче, което се доближава дo идеалния стандарт за породата си, представено в превъзходно състояние, показващо отпечатък на хармонична цялост и предлагащо един балансиран темперамент, "от класата си", с брилянтна походка. Превъзходството на тези качества спрямо породата позволява да не се забелязват някои малки несъвършенства при възприемането на типичните характеристики на неговия пол.

Мислите ли че 99% от кучетата в Бг са отлични??? Тези оценки не ги дава клуба. Ами титлите??? Нормално ли е при условие че в България на изложби се явяват по 1-2 кучета в повечето породи, да се присъжда титла при всеки два CAC-а, като се има предвид, че на изложба се дават по 8 CAC-а за всяка порода? Кому е нужно кучета на 15 месеца и 2 дена да стават шампиони на България. И как да не си мисли човек, че всичко се прави заради продажбата на сертификатите. Ами останалите измислени титли - гранд шампион, млад гранд шампион, балкански шампион, млад балкански шампион и различните там сертификати на Молдова, Черна Гора, Грузия, Свазилент и Ванату, които са шампионски, ама не баш. С тях не може да се участва в клас шампиони на изложби извън Бг - е тогава за какво са? Това нормално ли е? Колко клуба или членове на клубове се възпротивиха на тази практика?
И това е само един аспект на така наречената кинология - изложбите. И дори не е пълен.

Да не се впускаме в проблемите на ловната кинология, в работните изпитания, в спорта с кучета, в обществената позиция на БРФК по въпросите с бездомните кучета, с безконтролната търговия с кучета по тържища и пазари, по проблема с така наречените борби с кучета (САО, БОК и т.н.).

Ние българите сме странни хора - като сме на маса сме много ербаб и си казваме всичко, ама като трябва да застанем с името си зад някаква позиция, го правим само когато това ни отърва. Готови сме да погазим честта и достойнството си само и само да не ни се развали бизнеса, наречен кинтология - а на думи всички го правим в името на кучето.

Извинявайте, но аз и Вие различен български език ли използваме? Или Вие, четете само първата и последната дума от всяко мое изречение в мой пост?
Някъде да съм споменала, че съм на различно мнение от Вашето за това, че куче няма ли титли след западната граница на бившата Югославия си е просто ала-бала?
Ма кой в света се впечатлява, че кучето е CH BG, SER, Monte Negro и подобни? Еми те вече и руснаците и украйнците не се впечатляват, може би към китайците да се ориентираме, защото и българите не се впечатляват от такива титли, макар и не разбиращи.
А да там с ловната кинология и работните изпитания сте по-супер зле и от нас дето гледаме такива някоя временна фолкзвезда или плейметка да се фука. Ама то си ваш проблем, че не сте си сложили ред.
Еми за безконтролната търговия не сме си сложи вред нашата си къщичка ама да вземем първо да подредим Министерства, Агенции и контролни организации. Защо да си дават труд? Да изгонят едните, та да властват другите, дето идинственната им разлика е, че се наричат по-друг начин иначе са си все с едни и същи похвати.
Последния Ви абзац е действителността.
Повечето дето тук писателстваха в тази тема са хора дето във времето са яли от "баницата", но сега искат по-голямо парче или цялата "баница".
Няма нищо общо с лйбов към кучетата, с кинология, генетика и всякакви такива "идеалистични помисли". Просто кой колко по-бързо да си възвърне вложенията и да е на печалба.
Пък после били сме по-различни от зоомагазините, зооборсите, фермите и така нататък. Броят се на пръсти различните, масата е точно такава, прикрита зад уж легитимно, чистопородно развъждане.

Така сега да се опитам да обясня така, че да ме разберете правилно за численността на клубовете. 30 човека имат хипотетично възможност да си закупят кучета от водещи развъдници, и тези кучета да не се преплитат още в графа grandparents, та даже и в графа great grandparents. 4-5 члена в никакав случай нямат такава възможност, нека не се лъжем истинската кинология е само много скъпо хоби. Ако клуба разполага с малък брой членове, респективно с малък брой геннофонд, се получава, че на айде да не е на 2-рата, но на трета година се заплождат кучета който са си роднини по ІІ-ра, ІІІ-та и т.н низходяща линия, което в 2% от случайте дава нещо супер, но в 98% от случайте такава изненада неприятна може да се получи, че да сте тема №1 години нарад по спецеализираните форуми.
Превеждам реален пример за повече яснота: в БНККПЙТ има 21 члена, 96% от кучетата са от развъдник Йорк Анастасиа, братя, сестри, братовчеди по Х-линия, 4% различна кръв не са ни вече достатъчни, тъй като и тя е използвана вече. Какво трябва и е редно да направим според Вас?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#264 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2011 - 10:32 PM

Поста ми не беше конкретно към Вас насочен, а просто използвах части от Вашия пост, за да си кажа мнението - не че не съм го правил и преди или пък някой го интересува, но като съм почнал да пиша, да го напиша.

А относно това - то е така

Цитат

Превеждам реален пример за повече яснота: в БНККПЙТ има 21 члена, 96% от кучетата са от развъдник Йорк Анастасиа, братя, сестри, братовчеди по Х-линия, 4% различна кръв не са ни вече достатъчни, тъй като и тя е използвана вече. Какво трябва и е редно да направим според Вас?

Само че и 100 човека да е клуба, ако 90 от тях си вземат по едно куче от развъдник Йорк Анастасиа, резултата няма да е по-различен. Не всички членове на клубовете са потенциални развъдчици. Не всички могат да си позволят да вкарат кучета от чужбина (това наистина е скъпо хоби).
Друго щеше да е сигурно, ако тези 21 члена на клуба бяха реално 21 развъдника за породата, нали?
Освен това има много хора, които имат родословно куче, водят го по изложби и изпитания, покриват изискаванията на клуба, но искат да произведат например само едно единствено кучило. Е да, ама какво казват правилата - трябва да регистрира развъдник, ама за да регистрира развъдник трябва да е член на клуба и така ние реално му създаваме пречки. И какво прави той - запложда на първото намерено куче, казва майната му на родословието и вместо едно планирано кучило родословни кучета, се пръква едно кучило неродословни такива - и защо? Защото вместо да улесняваме хората, които искат да гледат родословни кучета, ние ги затормозяваме.

Но както и да е. Мисля че с тези писаници размиваме темата, а тя е за ОС на БРФК.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#265 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2011 - 11:20 PM

Показване на мнениетоvano, в 01 November 2011 - 08:32 PM, написа:

Поста ми не беше конкретно към Вас насочен, а просто използвах част от Вашия пост.

Е да де но това което Ви написах, касае мнозиноството честни и почтенни кинолози в България, чиито труд се опитват да омаловажат и в интернет простраството и въобще да обясняват колко по-черни, по-непочтени сме ние, които членуваме в БРФК и колко е по-добре да изприкапкаш до близкия зоомагазин и да си вземеш кученце или да се довериш на някакава обява на някой дето му хрумнало да си заплоди кучето. Това е смисъла на цялата тази тема. Жалкото е, че доста постове са на хора, които са на членове на "клубове" и то много от преди аз да членувам, но сега "се сетили" да разширяват нишата, дето са я отворили.
От цялата тази помия дето се изля в тази тема единствените печеливши са зоомагазините, зооборсите, и фермите.
Кой нормален дето иска да си вземе куче, ще нагази в "лайната дето си ги нахвърляхме един върху друг"?!
Кого с тази тема убедихме, че е по-добре да си вземе куче от легитимен развъдник, а не от кварталния зоомагазин или от комшията?
Е с тази тема поставихме "черешката на тортата". Попуализирахме породите. Попуализирахме чистопородното развъждане. На всеки му стана ясно защо, не всяко куче се запложда. На всеки му стана ясно колко е важно и значимо да си вземе куче от легитимен развъдник, член на клуб, който е член на БРФК.
Въобще такова тотално осиране и да ни го бяха гласили нямаше как да го сътворят.
Поздравления "колеги" дето в личностните си амбиции подарихте и 10-те % , които все още държахме на зооборсите, зоомагазите и фермите.
Сега като решите да заплождате пригответе се да си гледате приплодите до края на живота им или да си приравните цените да не може и ваксините да си платите.
Браво.
Постовете ви се около пари, а кинология и кучета това явно е друга тема. Как пък един не пусна пост за кучетата, за техните проблеми и техните нужди.
Все беше кой колко платил, за какво платил, ама те нашите кучета от това не разбират и ни се интересуват, те се нуждаят от храна, вода и обич от страна на стопанина, нашите кучета им е през ............. какви титли имат, те искат стопанина да ги е нахранил, да им е сложил вода и да им обръща внимание. Останалото е човешка комерсиалност и човешко сметкаджийство.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#266 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2011 - 11:55 PM

ги затормозяваме.

Но както и да е. Мисля че с тези писаници размиваме темата, а тя е за ОС на БРФК.

Ма тези дето най-се пеняват в тази тема години наред присъстват на ОС на БРФК. Какво пък толкова очаквате от ОС на БРФК като всяка година някои ще се заяждат на тема кой е симпатичен и кои е приятел и от кои материална полза имат. Нищо интересно и конструктивно. После блеят по форумите. На ОС никога не се е стигало до кинология и до кучета, защото разни елементи с голямо самочуствие без покритие и интересуващи се единственно от печелбарстово, дето по форумите пискат "крадеца вика дръжте крадеца" и голями защитници на кинологията се изкарват се заяждат на тема: ама ти изкара 100 евро, а аз само 50 евро. Смехория и губене на време. От миналата година ръководството даде индикации за "затягане на редиците". Дай Боже тази година да продължи още повече и разни неориантирани елементи, гонещи само печалбарство да изхвръкнат завинаги. То и затова е тази тема, но тези дето не са наясно си вадят погрешни изводи. Федерацията започна да прилага правилата и хоп на някои не им е изгодно и Федерацията такава и онакава, пък ние свети води ненапите и те ни използвали и ние не разбрали.
Били се купували титли, ама от къде знаете, че така ако не сте го правели?!
Ама имало подкупни съдии! Еми или сте изложители дето сте давали подкуп или сте съдии дето сте ги получавали?
Съгласно българското законодателство еднаква наказуема отговорност носи и онзи, който е приел подкуп и онзи който го е дал.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#267 Потребителят е офлайн   PERO78 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 November 2011 - 02:14 AM

Показване на мнениетоlidiya, в 01 November 2011 - 11:55 PM, написа:

ги затормозяваме.

Ма тези дето най-се пеняват в тази тема години наред присъстват на ОС на БРФК. Какво пък толкова очаквате от ОС на БРФК като всяка година някои ще се заяждат на тема кой е симпатичен и кои е приятел и от кои материална полза имат. Нищо интересно и конструктивно. После блеят по форумите. На ОС никога не се е стигало до кинология и до кучета, защото разни елементи с голямо самочуствие без покритие и интересуващи се единственно от печелбарстово, дето по форумите пискат "крадеца вика дръжте крадеца" и голями защитници на кинологията се изкарват се заяждат на тема: ама ти изкара 100 евро, а аз само 50 евро. Смехория и губене на време. От миналата година ръководството даде индикации за "затягане на редиците". Дай Боже тази година да продължи още повече и разни неориантирани елементи, гонещи само печалбарство да изхвръкнат завинаги. То и затова е тази тема, но тези дето не са наясно си вадят погрешни изводи. Федерацията започна да прилага правилата и хоп на някои не им е изгодно и Федерацията такава и онакава, пък ние свети води ненапите и те ни използвали и ние не разбрали.
Били се купували титли, ама от къде знаете, че така ако не сте го правели?!
Ама имало подкупни съдии! Еми или сте изложители дето сте давали подкуп или сте съдии дето сте ги получавали?
Съгласно българското законодателство еднаква наказуема отговорност носи и онзи, който е приел подкуп и онзи който го е дал.

Изчетох цялата тема и ето този пост е супер точен - браво!!!

ПП мишки четете внимателно и мислете преди да пуснете поредната пръдня

#268 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 November 2011 - 01:50 PM

И кой точно си ти, Перо (?!), че да си позволяваш подобни определения и изказ?!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#269 Потребителят е офлайн   Mavda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2011 - 01:51 PM

:flagbg:

Приходи от Две Международни изложби ЦАЦИБ проведени в гр.Плевен от БРФК на 22.10.2011 год:

- Дата на провеждане 22.10.2011 със 119 участващи кучета
/ проведена на 22.10.2011 год. сутринта /
- Дата на провеждане 22.10.2011 със 113 участващи кучета
/ проведена на 22.10.2011 год. след обяд /

Приходи от “доброволни дарения без условие” без договори
/ такси за участие / за двете изложби .са

1ва изложба.
68 чужестрани участници – 45 евро = 3060 евро
41 български участници - 45 лева = 1845 лева
10 български участници в класовете бебе и подрастващи – 35 лева = 350 лева

2ра изложба.
64 чужестрани участници – 45 евро = 2880 евро
40 български участници - 45 лева = 1800 лева
9 български участници в класовете бебе и подрастващи – 35 лева = 315 лева
68 сертификата само за Шампион на България – 40 евро = 4 880 евро

Такси от Сертификати за Шампион на България

68 сертификата на чужденци за Шампион на България х 40 евро = 2720 евро
41 сертификата на българи за Шампион на България х 40 лева = 1640 лева

Общо приходи от дарения / такси за участие / и сертификати
8 660 / 3060 + 2880 + 2720 / евро х 1,954 = 16 921 лева + 1845 + 1800 + 315 + 350 + 1640 = 22 871 лева/Двадесет и две хиляди осемстотини седемдесет и един български лева!!!!/ :ae_085:
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

:flagbg: :flagbg: :flagbg:

Цитат

22 871 лева/Двадесет и две хиляди осемстотини седемдесет и един български лева!!!!/ :ae_085:

Качена снимка

-------

:dh_188:
"Докато има овце, все ще се намери кой да ги стриже"
User's Signature

"За да си добър член на стадото, трябва преди всичко да си овца."

#270 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2011 - 02:43 PM

Разбрах,че довечера пак щяло да има предаване по темата на Маргарита Михнева, 21.30, купете си пуканки и сядайте да гледате Канал 3 :)

П.П. По отношение на горния пост - Честито на нАдарения :)

#271 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 02 November 2011 - 05:27 PM

Според правилата за провеждане на изложби на ФЦИ:

Цитат

Only one CACIB can be awarded for each sex, breed and variety - in accordance with the FCI Breed Nomenclature for Dog Breeds - on the same day and at the same place.

източник: http://www.fci.be/ci...10-annex-en.pdf

Как това се връзва с провеждане на 2 ЦАЦИБ-а в един и същи ден на едно и също място?

#272 Потребителят е офлайн   maria11111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 November 2011 - 07:49 PM

Показване на мнениетоlidiya, в 01 November 2011 - 08:30 PM, написа:

Цитат

Цитат

Цитат

Ние българите сме странни хора - като сме на маса сме много ербаб и си казваме всичко, ама като трябва да застанем с името си зад някаква позиция, го правим само когато това ни отърва. Готови сме да погазим честта и достойнството си само и само да не ни се развали бизнеса, наречен кинтология - а на думи всички го правим в името на кучето.

Извинявайте, но аз и Вие различен български език ли използваме? Или Вие, четете само първата и последната дума от всяко мое изречение в мой пост?
Някъде да съм споменала, че съм на различно мнение от Вашето за това, че куче няма ли титли след западната граница на бившата Югославия си е просто ала-бала?
Ма кой в света се впечатлява, че кучето е CH BG, SER, Monte Negro и подобни? Еми те вече и руснаците и украйнците не се впечатляват, може би към китайците да се ориентираме, защото и българите не се впечатляват от такива титли, макар и не разбиращи.
А да там с ловната кинология и работните изпитания сте по-супер зле и от нас дето гледаме такива някоя временна фолкзвезда или плейметка да се фука. Ама то си ваш проблем, че не сте си сложили ред.
Еми за безконтролната търговия не сме си сложи вред нашата си къщичка ама да вземем първо да подредим Министерства, Агенции и контролни организации. Защо да си дават труд? Да изгонят едните, та да властват другите, дето идинственната им разлика е, че се наричат по-друг начин иначе са си все с едни и същи похвати.
Повечето дето тук писателстваха в тази тема са хора дето във времето са яли от "баницата", но сега искат по-голямо парче или цялата "баница".
Няма нищо общо с лйбов към кучетата, с кинология, генетика и всякакви такива "идеалистични помисли". Просто кой колко по-бързо да си възвърне вложенията и да е на печалба.
Пък после били сме по-различни от зоомагазините, зооборсите, фермите и така нататък. Броят се на пръсти различните, масата е точно такава, прикрита зад уж легитимно, чистопородно развъждане.

Така сега да се опитам да обясня така, че да ме разберете правилно за численността на клубовете. 30 човека имат хипотетично възможност да си закупят кучета от водещи развъдници, и тези кучета да не се преплитат още в графа grandparents, та даже и в графа great grandparents. 4-5 члена в никакав случай нямат такава възможност, нека не се лъжем истинската кинология е само много скъпо хоби. Ако клуба разполага с малък брой членове, респективно с малък брой геннофонд, се получава, че на айде да не е на 2-рата, но на трета година се заплождат кучета който са си роднини по ІІ-ра, ІІІ-та и т.н низходяща линия, което в 2% от случайте дава нещо супер, но в 98% от случайте такава изненада неприятна може да се получи, че да сте тема №1 години нарад по спецеализираните форуми.

Лидия аз като член на клуба притежаващ 4 кучета York Anastasia не съм видяла в родословията си нито едно близкородствено развъждане,напротив зная кучета с кръв придобита от заплождания навън (световни и европейски шампиони)ако това за теб не е кръв,и ако това не е принос за Бг йоркшири в очакване сме ти да направиш по-голям принос :flagbg:

Аз съм горд собственик на едно такова куче.

От друга страна добрият развъдчик знае ,че в инбидинга е ИСТИНАТА и при првилен инбридинг процентите са 98% в положителни посока .А ти като собственик на развадник колко кучета произведе и показа на изложби или колко чужда кръв внесе.Разбрахме че не си фен да Бълканските изложби затова немогат да те забравят в Италия и Германия

INT.CH.ANASTASIA YORK CHRISTIAN LACROIX
CH.BULGARIA
CH.MACEDONIA
CH.MONTENEGRO
KLUB CH.BG.2009
GRAND CH.BG
BALKAN CH
KLUB CH.BG.2010
INTERNATIONAL SHOW 12.12.2010 Sofia -Bulgaria CAC, CACIB, BOB, BOG, BIS
CH.SERBIAN
CH.TURKEY

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#273 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2011 - 08:04 PM

Здравей, Мария...струва ми се, че не е тук мястото да си се доказвате. Разбирам мотива ти да напишеш всичко това, но не е нужно да слизаш на нивото на една жена, търсеща внимание и поле за изява и менторстване.

Темата тук е съвсем друга и ако имате сметки за уреждане и неща за изясняване , направете го другаде. Нека сега гледаме Канал 3 и се насладим на Дедковите далавери за наша сметка...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#274 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2011 - 08:23 PM

Показване на мнениетоmaria11111, в 02 November 2011 - 05:49 PM, написа:

От друга страна добрият развъдчик знае ,че в инбидинга е ИСТИНАТА и при првилен инбридинг процентите са 98% в положителни посока

True,true! Само за процентите не съм съгласен,прекалено много условности има чисто генетично и няма как да се конкретизира в точно процентно число,накрая пак се свеждо до отделна уникална двойка(скачка).Ноо да не забравяме колко важен е и ауткроса при селектирането и как и за него историята е доказала ,че прави битирмиши,прави и шампиони.А темата за ОС ли беше?Сори!
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#275 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2011 - 10:07 PM

Показване на мнениетоmaria11111, в 02 November 2011 - 05:49 PM, написа:

Показване на мнениетоlidiya, в 01 November 2011 - 08:30 PM, написа:

Цитат

Цитат

Цитат

Лидия аз като член на клуба притежаващ 4 кучета York Anastasia не съм видяла в родословията си нито едно близкородствено развъждане,напротив зная кучета с кръв придобита от заплождания навън (световни и европейски шампиони)ако това за теб не е кръв,и ако това не е принос за Бг йоркшири в очакване сме ти да направиш по-голям принос Качена снимка

Аз съм горд собственик на едно такова куче.

От друга страна добрият развъдчик знае ,че в инбидинга е ИСТИНАТА и при првилен инбридинг процентите са 98% в положителни посока .А ти като собственик на развадник колко кучета произведе и показа на изложби или колко чужда кръв внесе.Разбрахме че не си фен да Бълканските изложби затова немогат да те забравят в Италия и Германия

Прикачен файл 305705_2246078685038_1640298655_2292599_707346560_n1.jpg
INT.CH.ANASTASIA YORK CHRISTIAN LACROIX
CH.BULGARIA
CH.MACEDONIA
CH.MONTENEGRO
KLUB CH.BG.2009
GRAND CH.BG
BALKAN CH
KLUB CH.BG.2010
INTERNATIONAL SHOW 12.12.2010 Sofia -Bulgaria CAC, CACIB, BOB, BOG, BIS
CH.SERBIAN
CH.TURKEY

О предполагам точно поради тази причина заплождаш 2 пъти с този мъжки една и съща женска без да пропускаш разгонване? Въпросната женска трябвало да се запложда непременно на всяко разгонване, защото иначе правела фалшива бременност и било вредно за здравето й, ако не се запложда на всяко разгонване.
И ме подлудихте да направя родословия на ІІ-рото кучило за 2011, защото аз отказвах да ги направя, защото заплождането не стига, че беше против Правилника за развъждане, но и скачката беше обявенна след като се бяха родили кученцата и то защото аз те попитах, тъй като информацията беше дошла при мен и след скандали благоволи да попълниш документацията.
Единствения член си за когото всичко свързано с правила и документи е излишна простотия, единствения член си, който от миналата година има да плаща родословия към клуба.
Знаем всички мнението ти за българските изложби, които са винаги нагласени, даже и 2 кучета в ринга да има и когато печелившото не е твоето, знаем, че за теб всички български съдии са измислени и нищо не разбират и задграничните ти посещения на изложби се заключават до това не по-далеч от Ниш и то след като си получила предварителна информация дали ще имаш конкуренция и все "световно класни" изложби.
Всички знаем, че размножаваше преди да станеш член на клуба и никога не те интересувало кинологията и зора ти да те приемем в клуба беше единственно с цел кучилата ти да имат родословие, с мисълтта да продаваш на по-високи цени. "Кинологията" ти се свежда до това да се ражда онова дето се търси на пазара, а не това дето се приближава до стандарта. И количество да има, какво значение качеството.
Да видим до къде ще стигне "кинологията ти", като си заплодиш няколкото родословни женски и останалите неродословни женски с един и същи мъжки. И после какво? Колко мъжки имаме в клуба, които могат да заплождат по Правилник?!
И не ми обяснявай за родословията и какво пише в тях и още по-малко за титлите на йоркширските териери на членове от клуба. Все едно да ми се хвали някой с титлата шампион на Кипър дето я взел на таз годишната изложба в Албена, а ако иде в Кипър дали ще я вземе. Примерно.
Май нещо не си наясно, че няма клуб с по-изрядна и по-подредена документация и знам кой какви каши забърква с тайничката мисъл, че няма да се разбере. Ето затова исках всеки да си регистра развъдник, да като стъпи на криво да плюят развъдника, а не Клуба.
Знаеш ли, че няма проблем Федерацията да назначи проверка на Клуба?
И как пък реши, че съм собственик на развъдник?
Това ти какво мислиш за инбридинга си е твоя работа. Решено и прието на ОС на Федерацията и гласувано с мнозинство, инбридинг няма да се признава, не че не го правиш де факто, а де юре друго да казваш.
Като не ти изнася дал Господ клубове и Федерации по света.
И нещо много ти е къса паметта по отношение на твоето приемане за член на клуба и колко ти е легитимно членството.
По отношение на изложбите аз моето решение съм си го взела още през 2007 година.
Отишла съм и тук и след сърбо-хърватската граница, видяла съм, решила съм, че това лицемерие не е за моя свят и точка.
Не като някои дето се прегръщат и целуват по изложби и щом се обърнат с гръб почват да се плют, мазнят се на съдии и плащат за титли, а после плюят по тях.
Понеже за теб Жоро Ефтимов е некъдърен съдия и нищо не разбира и са написани глупости в оценачния лист на Anastasia York Christian Lacroix PK 09127/07 на специализираната ни изложба през 2010 и нямаш доблестта в очите да му го кажеш.
За да не се чустваш "ощетена", като секретар на клуба и като организатор на изложбата ще подам още утре атестация и ще поискам 5-членна комисия да оцени отново Anastasia York Christian Lacroix PK 09127/07, и ще поискам двама от членовете на комисията да бъдат задължителното за породата: Екатерина Динева и Антоанета (да ме извини, че не й знам настоящата фамилия) и 3-ма ол раунд съдии. Това е съвсем законно и ще бъдеш длъжна да представиш кучето, при отказ ще се счита, че не може да имаш претенции. И не се съмнявай, че Федерацията няма да спази правото на атестация.
Жоро си има много недостатаци като човек, това е нормално, но е от малцината съдии които чете и се интересува от породи и гледа възможно максимално да съди. Ние с него житейски сме имали много преракания, даже и в момента ми е сърдит и не ми говори, но аз на бялото не мога да кажа, че е черно.
И още нещо дето не знаеш, УС на клуба реши той да ни съди на специализираната изложба.
и
И не ни поиска пари, защото уважава Мария Цанева и въпреки, че се караме с него непрекъснато аз си го считам за приятелче, то истинските приятели са за това да си казват истината.
Как не те е срам да ми отваряш устата в интернет пространството?! Докато ти не се намъдри в Клуба, всичко си беше по правила и цареше мир, спокойствие и разбирателство, но ти с твоя интригантски, печелбарски манталитет с това да настройваш този срещу онзи създаде само хаос и всеки всеки да мрази останалите.
Бяхме от малцината клубове в които нямаше интриги. Ти ги създаде.
Твойто "членство" в БНККПЙТ приключи, аз ще си поема отговорността за това, че съм изготвила документ с неистинско съдържание за приемането ти в Клуба в разрез с Устава на Клуба и в разрез с Устава на Федерацията. Вината си е моя, че се поддадох на натиска на член на УС и удоволетворих желанието му. Моята вина си е моя и ще си понеса последствията.
Утре сутрин с атестацията ще внеса и обяснението си във Федерацията и ще бъде свикано ОС на Клуба за да си каже решението по отношение на мен и на члена на УС.
Няма да позволя елемент, който се интересува единственно от печалбарство и се крие зад Клуба да интриганства и да поставя под въпрос труда на останалите членове и въобще членството на Клуба във Федерацията.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#276 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2011 - 10:56 PM

Lidia mina granicata izhvarljas priemas naznacavas - kolis besis v klub kojto si samo clen ! I kak tocno ste naznacavas atestacija da ocenjavat moe kuce i tova ste vidim :eg_033:
Prijatna vecer !
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#277 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2011 - 10:59 PM

Абе Лидке, преди няколко поста писа, че клуба ви е наред (идеални документация и развъждане) и незнам си какво, а сега излиза не само, че има л......на и при вас, ами чак ти си омазана!?А толкоз хора се кълняха в тебе :dh_188: :zz_020:

Цитат

Няма да позволя елемент, който се интересува единственно от печалбарство и се крие зад Клуба да интриганства и да поставя под въпрос труда на останалите членове и въобще членството на Клуба във Федерацията.

Мисля, че сама написа решението на този проблем - има други клубове, други федерации (из твоите дълбокомислени умозаключения) :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Цитат

Моята вина си е моя и ще си понеса последствията.

Не бъди толкоз жестока към себе си........дори ако се накажеш сама и не пишеш толкоз дълги сърцераздирателни, пропити с откровения постове ще е достатъчно самонаказание и голямо облекчение за четящите тази тема :md_064:

#278 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2011 - 11:15 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 02 November 2011 - 06:04 PM, написа:

Здравей, Мария...струва ми се, че не е тук мястото да си се доказвате. Разбирам мотива ти да напишеш всичко това, но не е нужно да слизаш на нивото на една жена, търсеща внимание и поле за изява и менторстване.

Темата тук е съвсем друга и ако имате сметки за уреждане и неща за изясняване , направете го другаде. Нека сега гледаме Канал 3 и се насладим на Дедковите далавери за наша сметка...

Ех направо си върха на кинологията в България и супер защитника й ама не и за онези дето те познават, аз лично от 2001 година. При тебе е напълно вярна поговорката: на некъдърния пилот и облаците му пречат. Ама ми се жалваше на паркинга пред БНБ, че Клубовете не те подкрепили в "иниацитивата" дето ти беше цел да се самоизтъкнеш. Визирам това, за Наредбата за отглеждане на домашни любимци.
Аз много съм се карала с Жоро Ефтимов заради теб, защото аз на теб винаги ще съм ти благодарна заради пътеката, която ми даде към д-р Валери Кръстев и благодарение на теб и това където ме насочи, живота на първия ми ротвайлер продължи с 1,5 г от това дето всички му предричаха.
Въпреки това ти си арогантен, нагъл и имаш самочуствие без покритие. Аз мога да подкрепя своите думи с твои изказвания към хора, които имат кучета без родословия. Постовете са от един сайт за запознаства в който имаш регистра;ия и за в периода 2001-2003. Аз съм повече наследница на Хабсбургите и хохенцолерите, отколкото ти кинолог.
И каква е темата тука? Проблемите във Федерацията. И какви са проблемите във Федерацията? че някой го измамили да даде пари за кучме дето нищо не става от него? И защо съдиите на изложбите не приамат при сърце проблема на собственика и не му осребряват вложението? Не ги е срам от Федерацията, човека вложил 1000 евро и иска веднага да изкара чисто 2000 евро. ма как може такавма несправедливост. От проблемите в клубовете произтича всичко. Федерацията не може да съществува ако ги няма Клубовете и Киноложките дружества. Писатетелствате си разни тука дето никога не сте присъствали на ОС. Чули, недочули, този казал, онзи казал. Айде бе ние дето представляваме Клубовете сме пълни идиоти и отчет после не даваме. Няма такова ОС, което да не е започнало с отчет на приходите и разходите.
Малко по-нагоре в темата един потребител беше написал приходите от изложба това ли ще реши проблемите в кинологията в България, кой колко взел и колко дал?
Изложба провела се на 22.10.2011. публикувани приходи.
Еми защо не написа потребителя и разходите, ако пък толкова коректен и радетел на правдивото е?
На въпросната изложба съдиите са съдили без хонорари? Не са им платени пътни и храна? Секретарите и организаторите на рингове не са получили хонорари? Не е платено за мястото на провеждане на изложбата? не е платено за разрештелни за провеждането Купите са получени безплатно? Бланките за оценъчните листове и за сертификатите са получени безплатно?
Той и офиса на Федерацията разходи няма. Там едни 5 девойки на доброволни начала работят, те заплати не получават. Тока е подарък от CEZ, телефоните сметки са дарение от операторите, отоплението и то е дарение. Консумативите, техниката и софтуерите и те дарение.
Ама как пък така да има някакви разходи Федерацията? Те само прибират и всичко е все "дарения", разходи, абе абсурд!
Колко от пишещите тук са оргонозирали поне спициализирана изложба?
Еми наястно ли сте, че даже и спонсори за наградния фонд да имате, ако не се запише чужденец сте не на 0, ами на загуба?
И ползата е никаква, просто да се "начеше крастата на членовете"
То виртуалното пространство свободна територия, ама някои супер се излагат, но вярна е пословицата: "Кой каквото сам си го направи и най-големия му враг не може да му го направи"

А за теб специално г-н Орлин Миланов най-големия "разбирач на породата ротвайлер в България" ще приемеш ли пред цялата аудитория тук и сега предизвикателството за сравнение на най-доброто произведено от теб на възраст 3 години с нечистопороден ротвайлер на 7 години и ще поканим за арбитри най-доказаните 3-ма съдии в световен мащаб, аз ще им платя пътните, хотела, хрането и хонорара.

Мизата е следната: ако твоето куче спечели се извинявам публично, ако твоето куче загуби ти се извиняваш публично и изчезваш от интернет пространството на темата не "ротвайлери", а въобще кинология, Федерация и всичко свързано с кучета.
Приемаш ли предизвикателстовото пред цялата аудитория съставена от професионалисти и лаици?
Да те видя колко си по-по-най.
Предизвиквам те на честен двубой в името на кучетата и над човешката демагогия.
Чакам публичен отговор.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#279 Guest_елена Рудолф_*

• Група: Гости

Публикувано: 02 November 2011 - 11:30 PM

lidiya , на теб дедО мраз да не ти е Обещал да станеш ПредcедАтелка на йоркитата ?

Темата е ОС на БРФК !!!

Относно разходите май ,май не четеш по темата !

Спамерите са готини пичове :re_037:

Ето ти пример за ИЗМАМА - ПЛАТЕНА ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ през 2009 год , осчетоводена като ДАРЕНИЕ БЕЗ ЗНАНИЕТО НА кЪрво дарителя .
А разходи дедО мраз има и то гОлеми , гОлеми . Така е малки приходи и малки разходи за БРФК .

Гледай и сега коментирай !

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#280 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2011 - 12:31 AM

Показване на мнениетоелена Рудолф, в 02 November 2011 - 09:30 PM, написа:

lidiya , на теб дедО мраз да не ти е Обещал да станеш ПредcедАтелка на йоркитата ?

Темата е ОС на БРФК !!!

Относно разходите май ,май не четеш по темата !

Спамерите са готини пичове Качена снимка

Ето ти пример за ИЗМАМА - ПЛАТЕНА ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ през 2009 год , осчетоводена като ДАРЕНИЕ БЕЗ ЗНАНИЕТО НА кЪрво дарителя .
А разходи дедО мраз има и то гОлеми , гОлеми . Така е малки приходи и малки разходи за БРФК .

Гледай и сега коментирай !

Качена снимка

За твое и нечие най-голямо съжаление ни КАМЕН ЛИТТОВ, НИ КОИ И ДА Е ЧЛЕН НА УС СЪВЕТ НА ФЕДЕРАЦИЯТА, НИ СЪДИЯ МИ Е ОБЕЩАВАЛ, НИ СЪМ ДАВАЛА, НИ СА МИ ИСКАЛИ НЕЩО ИЗВЪН ПРАВИЛАТА.
Та не разбрах, а и със сигурнос и останалите потребители, които четат темата дали прие Соломоновския вариант за доказване кой крив кой прав?
И какво ми публикуваш българския трибаргеник, може би защото си онзи извън земен дето единстевнно си си декларал приходите от проджаби на кучета по чл 50 от ЗЗФЛ и и си си платил данъците?!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (44 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни