dog.bg, в 11 November 2011 - 12:04 PM, написа:
lidiya, в 10 November 2011 - 07:03 PM, написа:
dog.bg, в 10 November 2011 - 08:17 AM, написа:
lidiya, в 09 November 2011 - 07:11 PM, написа:
и ги множат по два пъти на година? Ангели небесни може би ?
E ... в БРФК ангели небесни издават фалшиви родословия за "възрастово предимство на изложби", кучета си сменят зъби на няма и три месеца, други пък развъждат и едно женско куче ражда три пъти годишно ...
Къде е "кинологията" и какво от това ?
lidiya, в 09 November 2011 - 07:11 PM, написа:
Също така откъде накъде хора, които не са членове на породни клубове са си въобразили, че някой им иска мнението?
Факт е, че, да клубовете са частни, те принадлежат на членовете на клубовете, защото съществуват благодарение на личните вложения и труда на членовете. Какви решения ще взимат клубовете си е тяхна работа, това не касае странични наблюдатели. Федерацията е обидинение на клубовете и киноложките дружества. Членовете на клубовете имат право да осъждат или да одобряват случващото се във Федерацията.
Нещо като къща в която живее семейство. Проблеми ако имат са си на семейството, а не на съседите и се решават от членовете на семейството.
БРФК е обществена организация, доколкото си спомням. Така че обществото има право да знае какво става и защо и има право да дава оценка за работата на организацията.
В крайна сметка работата на една обществена организация следва да е в полза на обществото, а не в полза на джоба и личните интереси на когото и да е.
На кого издава родословия БРФК? Родословията се издават от киноложките клубове и киноложките дружества, в БРФК само се заверяват и първо се вписват в ПК на клубовете/киноложките дружества. Отговорността за верността на написаното в родословието носи собственика на развъдника, ОРД на клуба/киноложкото дружество, и УС на клуба/киноложкото дружество, а не БРФК.
Из ... "
Устав на БРФК"
Чл. 2. /1/. Сдружението осъществява дейност в обществена полза, като
предмета на дейност на БРФК се изразява във:
е/ определяне на благоприятни условия за отглеждане на кучета от
регистрираните породи, провеждане на изпити за селекционна годност,
издаване на регистър за отглеждането, издаване на национален племенен
регистър и удостоверения за произход;
Чл.2./3/. Средствата, с които БРФК ще постига своите цели са:
б/ утвърждава и регистрира родословната документация;
Къде са "
собственика на развъдника, ОРД на клуба/киноложкото дружество, и УС на клуба/киноложкото дружество, къде е БРФК и как в регистъра на най голямата киноложка организация в света - FCI, бореща се за благосъстоянието на всички кучета по света се вписват ТРИ РАЖДАНИЯ НА ЕДНА ЖЕНСКО КУЧЕ ЗА ЕДНА ГОДИНА !
- ТРИ РАЖДАНИЯ ЗА ЕДНА ГОДИНА !!!
Къде са
"собственика на развъдника, ОРД на клуба/киноложкото дружество, и УС на клуба/киноложкото дружество, къде е БРФК", когато се издават ФАЛШИВИ РОДОСЛОВИЯ, за които са сигнализирали членове на организацията, върнали кучето, след като разбрали в какво ги въвличат ?
Къде са
"собственика на развъдника, ОРД на клуба/киноложкото дружество, и УС на клуба/киноложкото дружество, къде е БРФК", когато се развъждат УМИШЛЕНО БОЛНИ КУЧЕТА с дисплазия D -
тук ( дано да не е вярно, дано! ), но ако е вярно - кой носи отговорност за това, при положение че за този развъдник и този "клуб" е сигнализирано НЕЕДНОКРАТНО ?
Кой ?! Кой е допуснал това и кой да спре това ?
Кой да спре тази жестокост към хора и животни ?
Изумяваш ме.
Как си представяш Федерацията да определя на развъдчиците как да си гледат кучетата? Нещо да е дала Федерацията за тези кучета, които отглеждат развъдчиците? Аз съм сигурна, че нито един развъдчик няма да откаже да му закупи Федерацията имот в който да отглежда кучета и да го оборудва Федерацията, както пише в нормативните документи. Супер, дай Боже да стане някой ден. Да, ама не, нали? Гледам си ги както съм преценила, да са ми здрави, да нямам излишни ядове и да виждам ветеринари само за годишни ваксини.
И какво си се хванал за някой дето написал явно простотия, еми ако е вярно да си решават проблема в Клуба им.
БНККПЙТ как изключи 2-ма членове, собственици на развъдници и от години ОС отказва да приеме за член собственик на развъдник, който е легитимно регистриран, поради това, че и тримата въпросни правят неща различни от кинологията?
Айде всеки първо собствената си къщичка да оправи.
Не ми цитирай устава, защото съм сигурна, че преди да публикуваш поста си си направил труда да го четеш, а аз го знам наизуст.
Всеки, който ме познава, знае, нормативните документи са ми страст, защото отдавна съм разбрала, че ако искаш да живеш нормално и спокойно и да не те тормозят тъпи чиновници, просто трябва да си наясно и със задълженията и с правата си, а това става само ако изучаваш законодателството, което за съжаление непрекъснато търпи промени. Беше си добре едно време. Години наред по еди-кой си закон и еди-коя си наредба.
Не мислиш ли, че прекаляваш с това да обиждаш лигитимните развъдници и да обясняваш, че ние в пъти повече създаваме болни и нетипични кучета, отколкото зоофермите и кварталните разможители или предлаганите от зоомагазините?
Еми "много правилен" подход за да се спре жестокостта към хората и животните. Постта ти звучи: Купете си куче от където и да е, само не от развъдник регистриран в FCI и член на породен клуб, който е член на БРФК"
Супер. Ние собствениците на легитимни развъдници ще спрем да пишем в твоя сайт и да видим колко посещения ще изброиш на ден.
И въобще като четеш на български, разбираш ли това, което четеш?
Никъде не пише, че има право да ИЗДАВА РОДОСЛОВИЯ БРФК, да, утвърждава ги и да, води национален регистър. Само, че за верността на написаното в дадения документ, в случая "акта за раждане на куче", наричан родословие, носи отговорност, онзи, които го представя. Така гласи българското законодателство.
За каквато и сфера от живота и икономиката да говорим е валидно това: не онзи, които приема документа носи отворност за верността му, а онзи, който го представя пред съответния орган. Онзи, който го приема е длъжен да го приеме във вида в който му е представен, няма право да откаже приемане.