Интервю на Анелия Попова с Георги Ефтимов от 13.02.2013 год.
Георги Ефтимов: Бащата на Галя Литова ме обвини, че съм отвлякъл съдийка!
Линк -
http://www.blitz.bg/.../article/182589
- Г-н Ефтимов, миналата година - лятото, говорих с Камен Литов - дългогодишен шеф на Федерацията по кинология. В интервюто той ви обвинява в престъпни и незаконни деяния! Че сте писал доноси лично срещу него, че сте го тероризирал психически, участвал сте в пране на пари, отправял сте заплахи..
- Да, а също така и в отвличане на съдийка... По повод обвиненията на г-н Литов - че съм криминална личност и дори - че ме свързва с фирми от бившата групировка СИК, мога да кажа, че нещата много лесно могат да се проверят документално. Нямам криминални регистрации в нито едно районно в страната. Не съм замесен в престъпни деяния И пак повтарям - мога да го докажа с документи. Но специално за отвличането на съдийка по време на изложба, в което Камен Литов ме обвини, искам да подчертая, че това на мен не ми звучи никак сериозно! Знаете, че най-лесното нещо при такива ситуации е, да се подаде сигнал в полицията и те да установят има ли нарушение на закона или не. Защо срещу мен няма такъв подаден сигнал? Нека отговори г-н Литов! Може би изпитва угризения от разпространената клеветата срещу мен , едва ли ... Действително сме се карали,но споровете ни бяха на други теми.
.
- За какво се скарахте?
- Аз му казах, че присъствам на поредната изложба с Наредени от него кучета за победители , за което той взима пари от собствениците ... С него се видяхме същия ден, след изложбата и аз си хвърлих съдийската карта пред очите му. Заявих му, че не желая да участвам повече в такива сценарий – с наредени изложби... На тази среща Камен Литов ми заяви, че ме обича като син и че иска да си запазим приятелските отношения. Покани ме да остана,но аз имам достойнство.Имам свидетели на тази случка. Във въпросното заведение, в което бяхме, беше събран целия съдийски състав и ръководството на Федерацията. И всички те видяха как ние с него си говорим настрани. Най-интересното беше, че въпросната "отвлечена от мен съдийка" също бе там... Явно първо съм я отвлекъл, после съм я завел да вечеря, след което отново съм я отвлекъл (смее се).
- Но обвинения за финансови злоупотреби съвсем не звучат лековато и несериозно...
-.Всички в тази федерация знаем от години, че Камен Литов ръководи абсолютно всички средства, постъпили от изложби, включително продава Шампионски Сертификати , нарежда изложби, за което взима тлъсти суми . Лично на мен той много пъти се е опитвал да ми е нареждал кое куче да направя първо. От там всъщност тръгнаха нашите дрязги.
- Това, за което говорите са си абсолютни корупционни практики!
- Това съда ще установи. За всяко куче, на което му се урежда първото място, се плаща лично на г-н Литов! Аз, като съдия, съм имал многократни случаи, в които същият ми е давал лист с номерата на кучетата и ме е заставял , как да отсъждам и как да ги класирам .И така си развалихме отношенията - защото аз исках да съдийствам така, както виждам и преценявам екземплярите в ринга .
- Да разбирам, че от това периодично "спускане на нареждания", както се изразявате, Камен Литов печели някакви комисионни?
- Охооо... какви комисионни само! Доста тлъсти! На малка изложба - за първо място - 500 евро! Имал съм случай, при които съм съдия в Русия - на много престижна изложба. И получавам от него смс кое куче трябва да направя първо. Което не се случи, аз не изпълних нареждането му ! И след завръщането ми от Русия, имах голям скандал с него. В такива случаи на неизпълнение на негово нареждане, следват наказания, не ни пуска да съдийстваме по изложби и ни лишава от права като съдии ... Главно с това, защото той няма с какво друго да ме накаже. Той е диригентът! Той е шефът!
- В началото на разговора ни намесихте СИК! Защо?
- Напълно възможно е да е бил направен опит да бъда замесен с тази силова групировка. Която не съществува вече от може би 10-12 години. Замесена е и тя, може би за да придава по-пикантен вкус на нещата. Знам ли... Замесени са хора, които нямат нищо общо със случая. Хора, които са ми близки - на ръководни длъжности в охранителни фирми.
- Какво е криминалното ви минало? Бил ли сте съден?
- Нямам такова. Нямам криминално досие. Това мога да ви го докажа . В момента тече пререгистрация на личното ми оръжие. Вадил съм си от всички държавни служби в България документи за досието си. И е видно, че срещу мен няма никакви обвинения. Мога да удостоверя, че съм чист! Срещу мен няма провеждащи се разследвания ,заведени дела. Не съм осъждан!
- А заплахи получавал ли сте?
- Да! Два пъти идваха хора при мен. Заплашваха ме! Даже имам свидетел. Пуснах и жалби в ГДБОП.
- От кого бяха заплахите? И от какво естество?
- От Камен Литов! Тези хора, които дойдоха при мен, директно ми съобщиха неговото име. А това бяха заплахи за саморазправа ако не спра да търся истината за незаконните финансови далавер осъществявани от Камен Литов като Председател на БРФК ,БОГОК т.н. .
- Стигало ли се е до такъв момент?
- Ами... щом съм тук сега, значи не. До момента, Слава Богу, още не се е стигало.
- В своето интервю Камен Литов каза, че негови бивши колега са го "натопили в изнасилване на 13-годишно момиче"...
- Момичето е Л С , но за нея за жалост не мога да ви дам подробности. Само знам, че в София на 13 февруари 2013 год. от 15.30 часа в СРС е първото съдебно заседание по дело № 15940 /2012 - след 18 -месечно разследване. На Камен Литов са му повдигнати обвинения за блудство с 13-годишно дете по чл.149 ал.1 от НК ! И нещо интересно - в случая той се оплаква, че бил... "натопен"?! Какво означава някой ме натопи? Означава, че някой те е ИЗДАЛ !. Той сам си го е признал в интервюто. Аз така си го обяснявам. Не е казал "набедиха ме", а "натопиха ме". Има разлика, нали! И в същото време Камен Литов ме обвинява в това, че имам нещо общо с обвиненията за Л С. В действителност аз научих може би последен за това нещо. Не бих и предположил, че един 60-годишен мъж може да стори такова нещо на дете от хендлерските курсове , пък и аз самият имам дъщеричка и... направо тръпки ме побиват.
- На колко години е дъщеричката ви?
- Малка е. На 8 годинки е. Но и тя ще порасне... Мислим все пак в бъдеще, в перспектива. Никога не съм предполагал, че този човек може да извърши подобно нещо. Вярно е, били сме близки, пътищата ни са се разделили, но чак такова нещо да падне до там ... Не съм предполагал!
- Самият Камен Литов има дъщеря - известната манекенка Галя Литова, за която той е казвал, че много пъти тя е била заплашвана, тормозена, преследвана...
- Мога да кажа, че не съм заплашвал - нито Камен Литов, нито неговите дъщери. Даже с по-голямата му дъщеря - Вяра, преди да се разрази този скандал, имахме едни много нормални, приятелски отношения.
- В крайна сметка каква е неудобната истина, от която Камен Литов се страхува според вас дотолкова, че да ръси заплахите, за които говорим?
- Според мен Камен Литов си е изградил един охолен живот на гърба на една обществена организация, която управлява като частна фирма. А тя не е такава. Имам предвид БРФК – Българска Републиканска Федерацията по кинология. Ощетявя Държавата , мен, вас и най вече колегите-кинолози. Държавата ощетява като не плаща нито лев данък - при доказан оборот от 500 000 лв. На само една изложба през 2011г. и годишни приходи за 2 000 000 лева за 2012 год установени при проверка на НАП?!При взето решение на Административния съд в Добрич, 10 месеца държавата не може да го задължи и застави да направи регистрация по ДДС, да плаща данък и да има касов апарат! Смятайте за какъв човек става дума! Вместо да издава касови бонове за приходите от такси за участие и таксите за Шампионски сертификати , той задължава изложителите да подписват фалшиви договори за дарение,а на скоро качи длъжници на сайта на Федерацията за неплатени такси на изложбите-от кога даренията в Република България са задължителни и ако не дариш си длъжник?!?
- В интервюто ни Камен Литов каза, че е получавал смс-си със заплахи - за живота му и за сигурността на децата му. Даже цитира едно от кратките съобщения: "Животът ти е под опасност. Сигурността на децата ти също е застрашена... Ако не дадеш пари, на Георги Ефтимов"...
- Да, след това обяснява, че съм лице на високо ниво - представител на престъпна група и т.н. А това все пак предполага, че аз би следвало да съм малко по-интелигентен…написал съм си името... А може би трябваше банковата си сметка да му дам, за да ми преведе директно парите?! ?
- Имал ли сте и пазите ли негови смс-си?
- От него смс-си със заплахи не съм получавал. Лично са идвали хора при мен от негово име. И даже съвсем наскоро отново получих поредните заплахи... доста нецензурни.
- Връщам лентата много назад и ви питам - как се стигна до запознанството ви с този човек, как се завъртяха събитията, за да се стигне до скандалните моменти към днешна дата помежду ви?
- Запознахме се съвсем случайно. Мой приятел, който беше от УС на Федерацията Зам.Председател , ме запозна с Камен Литов. Същият човек, когото Камен Литов по късно изгони ! Защото му пречеше да присвоява средствата на БРФК. Не може срещу дадена услуга във Федерацията (оценяване на изложба) - да предлагаш ДОГОВОР ЗА ДАРЕНИЕ ??! Това е пълен абсурд ! След това събраните средства “дарения” да ги “дариш “.70 000 лв. в брой са дадени на чуждестранно юридическо лице и така са „дарявани“ за 2011г - 290 000 лева. Тези пари как са изнесени в брой през границата без документи ??? Това все още успешно се крие , защото може би Камен Литов се разплаща много добре с държавни служители . Пример ще дам – Служител на ДНСК не може да открие 14 месеца лицето Камен Литов в качеството си на Председател на поредното Сдружение с нестопанска цел БОГОК за да му връчи 6 заповеди- N:ДК-02-ЮЗР- от 565 до 570 / 02.12.2011г за премахване на незаконни постройки по чл.224 ал.1 от ЗУТ и с решение на ВАС отосно издадените Констативни поротоколи . В тази връзка има решение от Софийска Окръжна прокуратура /СОП/ с Постановление № 1482/2012г “ в предвид вписаните ниските стойности на приходите вписани в ДД разминаващи се с фактическата констатация на извършените строителн и ремонтни дейности на един от обектите в София и предвид отказа и липсата на представени документи от данъчно задълженото лице “ - БОГОК няма декларирани приходи от 2007 г. а е изградил огромни незаконни сгради за над 300 000 лева върху 7700 кв.м. държавен терен за който не плаща и стотинка наем.Крие се и от служителите на НАП който имат да му връчват купчина актове , но....... .
.. И този човек - Камен Литов, на когото трябва да бъде връчена заповед вече 14 месеца е неоткриваем. Камен Литов ръководи изложби в София , живее на адреса с Имението ,има и наложена мярка подписка ?! Но ще пътува този месец до Филипините като съдия и за да донесе новозакупеното младото, мъжко куче ,около 11 месечно,порода померан от развъдник Стар Лайт за 20 000 щ.д. подарък за приятелката му Антоанета .
- Има ли някой - по-висшестоящ, който да дирижира действията, включително и на Камен Литов - ако съм ви разбрала правилно, че той ЕДИНСТВЕНО и ЕДНОЛИЧНО притежава власта в БРФК ?
- Има човек, който работи в НАП – може би той му помага. В замяна Литов му дава едни пари. Човекът от НАП му помага с това, че крие актовете, прикрива го и дирижира резултатите от проверките ...Друг пример - с бездействието си Ръководството на Селско стопанска Академия показва , че са замесени и са част от корупцията. .Поради бездействието си относно непредприемане мерки по изискванията на Съда относно дело в СРС за прекратяване на неизгодният и безвъзмезден договор с БОГОК -тоест пак Камен Литов.
- Значи този човек, който твърдите, че работи в НАП си залага поста, работата, за да прави тази "услуга"? Ако го разкрият, вероятно ще бъде дисциплинарно уволнен...
- Срещу пари ! При положение , че само Камен Литов с БРФК ощетява държавата на година с около 500 000 лв ! Същият този държавен служител е покрил съставеният акт за 180 000 лева на фирмата в която участва Камен Литов като управител и съсобственик с приятелката му Антоанета .
- Имате ли представа в такъв случай на колко възлиза личното състояние на Камен Литов?
- На 600 лв месечна заплата (усмихва се). Това е законово. А незаконово - само имението, в което живее, струва над 300 000 лв. без земята за около 1 200 000 лева . Има коли, Ауди А8 Спорт , Фолцваген Файтон и др.. Последната кола, която купи, струва 25 000 лева. Прехвърли я на дъщеря си, която също няма доходи. И двете му дъщери не работят,едната се води на работа в БОГОК,а другата от тази година стана киноложки съдия!! А колата е Ауди А8 - S, 420 коня! Всичко, което Камен Литов прави е вид търговия ,прикрващ я с името Кинологията. Всичко е опорочено!
- Добре де, но всяко управление по подразбиране, все някога приключва. Има мандати, които изтичат... И в случая предполагам, че е като при Тодор Живков - пожизнено!
- Да, логично. А примерът с Тодор Живков е точен - тази ситуация е същата! (усмихва се). Да, този мандат изтича, но на всяко общо събрание се преизбира. Преизбират го на всеки 5 години! И на всяко едно събрание той процедира така - не спазва устава на федерацията; хората, които са му неудобни - такива, като мен, им създава пречки и не ги пуска да гласуват. Създал е много "мъртви клубове", които се представляват само от един човек. Тези клубове нямат дейност... "мъртви души", които гласуват за него. А доколкото знам, г-н Литов е и бивш партиен член. Баща му е бил военен, който дълги години го е покривал. Камен Литов е бил и директор на училище, от което е бил изгонен. И според лично проучване, е бил изгонен за неморални действия с колежки. Преди това е бил домакин в Панчарево и там - т.нар. Стопанска милиция навремето му го е уличила в присвояването на 5000 литра бензин за моторниците и много западни спортни екипи. Тогава той пак намира кой да го покрие...бащата на приятелката му Антоанета и кумът му Христо Кумичарски . И т.н. Дълго е досието му.
- Излиза, че интересите ви като член на БРФК и Съдия са нарушени, отделно казахте, че сте получавал заплахи, а имате и малка дъщеричка, за която се тревожите. Не сте ли мислил заради всички тези обстоятелства, а дори и заради само едно от тях, да напуснете България? Как се справяте със ситуацията?
- Вярвам на държавата все още... Засега съм в България. Надявам се тези абсурди да не продължат прекалено дълго. Разчитам на съда , прокуратурата , полицията и НАП да си свърши работата.Вярвам ,че Има закони в Държавата ни ! Честните служители са повече от корумпираните , така мисля и се надявам да е така !
- Ходите ли с охрана?
- Не. Живея свободно .
Едно интервю на Анелия ПОПОВА