KaiZen, в 29 December 2011 - 08:23 AM, написа:
И с това ли свършва всичко?
Апропо, аз сега след Нова година, къде да си платя членския внос?
С това започва всичко, нищо не е свършило, а няма и изгледи да свърши скоро. Ще свърши тогава, когато победи доброто, истинската кинологията, а в момента тя загуби - останаха ненаказани кражбите, педофилията, умишленото развъждане на болни кучета, търговията, безочието и наглостта. Това няма да спре, не мисли че ще спре - няма как да спре, това е един порочен кръг, в който се въртят безнаказаност, пари и кучета.
Ако търсиш отговор на въпроса какво следва - ще ти кажа ... ще изпълзят змиите, които ще ти се правят на приятели и ще съскат тихо как не са искали, как са добри и принцинпни, но той "лошия" ги накарал и как ей сега ще се оправи всичко, какво толкова е станало, само и само да отидеш при тях, за да станеш като тях, верните слуги на мрака. Забравили всичко човешко, забравили че пред очите им се гаврят с деца, с техни уж довчерашни познати и приятели, те ще говорят скверните си слова, ще те търсят, ще те убеждават да забравиш, ще обещават безпроблемно съществуване, само и само да станеш като тях, да затвориш очи пред кражбите, пред гаврата с малолетни деца, пред наглостта и безочието, пред търговията с кинологията и нейните символи и любовта на човека към кучето. Запомни го - змиите нямат приятели, те имат само интереси.
След това ще дойдат орките с заплахи, гонене от изложби, третиране като чужденец в собствената ти държава, само защото си отказал да бъдеш член на клуб, за който никой не те е питал и никой не ти е искал мнението. Ако си позволиш да работиш през чужбина, целия послушен хор ще реве - той не е легитимен, ама той развъжда през чужбина, повярвай - ще видиш как змиите и орките са в едно, независимо че иначе не се понасят и къде явно, къде тихо се посбутват под погледа на Мордор в спора за това кой е по по най велик "кинолог".
За членския внос не зная ... никаква идея. Моя милост си е член на клуб Северни кучета, ако има възможност да се развива секцията за самоед заедно с останалите - ще бъда там, дори и да не може да развъжда през нея. В клуба останаха други приятели с други породи, които ще имат нужда от помощ, а аз не изоставям приятелите си в труден момент, така че ще бъда на тяхно разположение - ако те решат, ще имат моята помощ за каквото и да е, за да могат поне те да продължат да работят нормално, в приятелска атмосфера. Така че аз съм си в клуба, надявам се след Нова година той най после да се отърси от летаргията и да се съберем, за да видим кой, какво и как. До сега винаги съм странял от това, но щом се налага и няма друг кой - трябва да се помогне на хората, които останаха там, да помогнем на клуба да стъпи на краката си и да продължи да работи, за да бъде в полза на северните породи кучета и техните приятели.
За самоед имаш възможности - може да се запишеш в новия клуб, може да не се запишеш - решението си е твое, то е лично и е въпрос на избор. Иначе има идеи, така че и това ще се прави през новата година - било то през секцията в клуб "Северни кучета", било то нов клуб за любимата порода, въпреки че ще ни забранят да развъждаме през него - не могат да ни спрат да бъдем приятели, не могат да ни спрат да се уважаваме, не могат да ни вземат любовта към кучетата.
Това никой не може да ни отнеме, а от това - по важно няма, повярвай.