благодаря ви на всички за включванията!
зная, че е нормално светът да е опикан и осран, при положение, че ни е нямало толкова време. но там е работата - откакто сме я взели, по стечение на обстоятелствата, аз съм всеки ден по цял ден у нас (с малки изключения), т.е. тя изключително рядко остава без човешко внимание. през останалото време се радва на компанията на Гръм.
и уж всичко е обезопасено, но тя все пак намира начин да направи разрушения. казвам "тя" защото Гръм е безкрайно странно, да не кажа гениално, куче - научи се на 3 месеца и половина да стиска и да не върши нищо вкъщи (както ми припомниха скоро), никога не е правил бели, освен 1 изядена чехла и 2 нагризани зарядни. и толкова. така че тя е лудетината, която вършее из къщи.
не ме е яд по никакъв начин за наядените или изядените неща, притеснявам се за кучетата. особено за частта с кокалите - наша е грешката, че изобщо сме ги оставили в кофата, но, за да бъде обърната, Мини трябва да си сложи главата вътре и Гръм да я повдигне, т.е. не е особено лесно. и въпреки това са успели. просто изпитвам див ужас от кучета, които ядат кокали (звучи нелепо, но ми е фобия от предишното ми куче).
а колкото до хигиенните навици - тя сякаш НЕ ИСКА да се стиска и да се учи. до преди да започнем да я взимаме в леглото, си мислехме, че не може да се стиска и че, едва ли не, някакъв нейн инстинкт се е разрушил в клетката, заради което не стиска, не признава вестници, памперси и останалите подобни. но първата вечер я взехме при нас към 23.30ч и заспахме. аз очаквах, че ще ме разбудят към 9-10 и бях безкрайно учудена, когато се събудих в 14.00ч., а те още спяха. тогава разбрах, че тя може да стиска. но просто НЕ ИСКА да го прави. и не зная причината. случвало се е да я хвана да пишка, да я спра и да се опитам да я накарам да се изпишка на памперса. тя се СТИСНА, не само че за 1 час не се изпишка на памперса, докато аз седях при нея, ами си легна на него. не зная ЗАЩО не иска - опитах всички начини, за които се сетих като радване, лакомства, каране или наказание като направи нещо вкъщи... нищичко не помага. и вече търся психологически проблеми! защото Мини е изключително умно куче - научи се на "седни" и "легни" общо за 15 минути, вече знае "на място", знае "не", знае "стой", знае "ела тук" (макар и с оглушки понякога), въобще е възприемчива. но що се отнася до хигиенните навици - не знам.
иначе като е самичка - без човеци и без Гръм, е доста послушна - спи си, пишка си, отваря си вратата на спалнята (която не се затваря много добре, но пак е нужно известно усилие да бъде отворена) и си ляга на леглото. общо взето до там й свършват белите. е, понякога почва да гризе вратата на банята, но толкова. по отделно са доста послушни, но като се съберат с Гръм сякаш се нахъсват един друг кой по-големи магарии ще направи.
Ели, никакво извинение не ни дължиш, стига

. въпросът е, че докато не се научи да пишка само навън, нито можем да й потърсим постоянен дом, нито да опитаме за другото

.
Диди, питах за тези капки и ми казаха, че не вършели никаква работа :(. дано малката се стегне, защото си зависи от нея май повече, отколкото от мен на този етап.
DDG, благодаря ти! аз дори на Гръм нямам много вяра, за да го оставя в хола при цветята... оставям ги да си играят в коридора, незнайно защо реших, че по този начин няма да имат нужда да правят бели

. всички играчки бяха унищожени, включително кожените кокали, плюшените и тези кучешките възели - всичко стана на части. иначе вратата на спалнята сега я връзваме с връв за дръжката на вратата на гардеробната и не успяват да я отворят.
просто се чудя как да постъпя вече... свършиха ми идеите. остана само да ги държа вързани с определена дължина на каишката в различните части на коридора и така да постигна нещо, макар че не съм сигурна какво...
Това мнение е редактирано от IAB: 29 December 2011 - 12:33 PM