Малката Мини търси дом
Публикувано: 08 January 2012 - 12:07 PM
Чудя се възможно ли е да е психологически проблем. Знам, че при котките го има това, те са много обидчиви и отмъстителни понякога, но Мини е кученце... Все се надявам да почне най-сетне да осъзнава, че не бива да го прави вкъщи.
Публикувано: 09 January 2012 - 02:27 PM
иначе за нея мога да кажа, че си е доста отмъстителна и сръдлива. да не говорим, че е голяма симулантка. редовно се случва приятелят ми да й се кара за някоя беля (те изобилстват) и тя да почне да квичи, сякаш я смазва от бой. когато (порядъчно ядосана) го попитам какво й прави, той ми показва как я е хванал за нагръдника, а тя реве, та се къса. и това при положение, че на Гръм изобщо рядко му се посяга, а какво остава за нея. разбира се, има екстремни случаи (последният беше преди 3 дни), когато на мен не ми издържат нервите, но и тогава се набляга на звуковото оформление и шляпането с брошурка (която допринася само за звука, но не и за болка или нещо подобно).
любимото й занимание е да гризе вратата на банята. редовно намирам целия коридор осеян с талашит или там от каквото е направена вратата. обмислям да я намажа с люти чушки или нещо много люто, та да не я гризка повече. а и ще е добре за нея да се отучи, защото скоро долната част на вратата ще бъде метална. ако до тогава продължава да го прави, най-много да си изпотроши зъбките.
в реда на мисли за зъбки, май трябва да се похвалим - сменихме всички бебшки зъбки (дори успяхме да спасим 2 броя, преди да ги е глътнала и си ги прибрахме), вече сме с нова, чииисто бяла усмивка. освен това ни сложиха всички нужни ваксини, премериха ни и се оказа, че сме 9.900 кг

та това е от нас.
Публикувано: 09 January 2012 - 03:19 PM
IAB, в 09 January 2012 - 02:27 PM, написа:
А снимки?!
А относно симулацията - и Рафката таки пищи - само като посегнеш по-рязко, без дори да си го докоснал. Ама ще кажеш, че го коли някой...Според мен е от стрес в миналото им и ще отшуми с времето.
За другото, наистина не знам какви акъли да ти дам. Чак такъв унищожител не сме имали у дома. Е, Чарли бастиса едно диванче, но той налита предимно на дунапрен, ватирани неща и т.н. После двамата с Кайа бастисаха и един стар диван на двора, ама той и без това си беше за изхвърляне.
А пробвала ли си да и оставиш плюшени играчки? Ние така се спасихме от по-сериозни поражения - заключени стаи и плюшени играчки. Е, играчката издържа около минута и половина, след това бива разпорена и ватата разпръсната навсякъде, но поне спасихме вратите така.

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 13 January 2012 - 04:25 PM
Публикувано: 15 January 2012 - 12:44 AM
независимо, че е като Тазманийския дявол, Мини е най-прекрасното и най-миличкото кученце. от утре ще се радва на грижите на Галя

утре ще се постарая да й кача малко снимки, тъй като сега всички се обръщат поради някаква причина.
Публикувано: 15 January 2012 - 05:24 PM

При вас тя стана щастливо, самоуверено, весело и здраво кутре!
Не само че не си се провалила, ами сте успели да направите чудо! Изключително съм ти благодарна, сигурна съм, че и Диди се присъединява към мен.

Имам една молба: моля те, оттук нататък само да се хвалиш колко добре си се справила и думичка да не съм чула/прочела за друго! Недей да подценяваш напредъка на Мини като подценяваш себе си :)
Мински е при най-добрата учителка, чакаме да видим оценките в бележника й :) По-късно ще пусна и още малко снимки. Тук някой да вижда куче на провалил се стопанин?

Публикувано: 15 January 2012 - 05:24 PM

Публикувано: 15 January 2012 - 10:46 PM
IAB,

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 18 January 2012 - 11:11 AM
малко ми е тъжно и виновно, че няма да съм при Тазманийския дявол като се събуди, но съм сигурна, че Галя ще се погрижи за нея и малката (отново) няма да отчете липсата ми

чакаме информация от Галя, когато има възможност

Публикувано: 19 January 2012 - 06:00 PM
IAB, срам ме е да си призная, но жената от рецепцията на Св. Антим ме предупреди изрично, че Мини е куче, което изключително трудно ще се научи на хигиенни навици и от там се притесних... Не исках да го кажа директно в темата, да не уплаша някой кандидат осиновител, а се надявах тя да греши, но уви... Ти направи толкова добро дело, като я измъкна от шкафа и я прие у вас

Публикувано: 19 January 2012 - 06:10 PM
Говорих с Галя, операцията е минала добре и всичко е наред.

Публикувано: 23 January 2012 - 09:12 AM

Публикувано: 02 February 2012 - 02:46 PM
Чуваме се често с Галя, тя ми разказва колко смешно и мило куче е Мински. Сподели, че не е доминантна, просто се опитва да види дали ще й мине номера :)
Има известен напредък и с хигиенните навици, но не бързаме да я хвалим.
Също така, ползва крачето и от тичането (извеждат я поне 5 пъти на ден, с поне 1 час тичане и игра отделно) е заякнала и станала още по-жилава и мускулеста. Но сега, в студовете, пак вдига оперираното краче и го щади.
Не съм плащала за кастрацията и хотела й, но скоро ще се организирам. Благодаря на Галя за разбирането и изчакването!

Публикувано: 02 February 2012 - 03:00 PM
на мен ми е неудобно да те тормозя теб и да притеснявам и Галя с въпроси и само се надявам някой нещо да каже за мишлето.
аз очаквах, че ще продължи да си щади крачето в студа - тук и преди да паднат толкова температурите, си го държеше нагоре и предпочиташе да ходи на 3 или дори 2 крака. студено, мокро и сняг хич не й харесваха.
много ти благодаря отново за това, че ни държиш в течение.
и безкрайно много благодаря на Галя за грижите!
п.с. пиши ми, ако можем ще помогнем с паричките.
Това мнение е редактирано от IAB: 02 February 2012 - 03:07 PM
Публикувано: 02 February 2012 - 04:18 PM
Ели, ужасно ме е срам, че не мога да помогна за плащането на Галя и за кастрацията, защото от доста време съм без работа. Даже ме е срам да пиша вече в темата, защото само се вайкам и пъшкам и нищо не правя. Както и за другите животинки в този форум - чета им историите и рева от безсилие. Ако зависеше от мен, Мини щях да си я взема веднага у нас, защото винаги съм искала кученце. Но това е невъзможно.
Публикувано: 13 February 2012 - 03:30 PM
Много благодаря на galiadogs, Donika, tinati и Animal Hope Bulgaria - Plovdiv за това, че поемат следващия 1 месец хотел на хулиганката. Благодаря ви, момичета, от все сърце!

Тя е добре, все по-послушна :)