Кучето ми се напикава....
Публикувано: 08 March 2012 - 11:35 PM
http://forum.dog.bg/...iew__getnewpost
Та от там ми дадоха линка към тази тема.
какво да ви кажа... Въртим в кръг: аз му обеснявах на младежа че първо трябва да отиде на курс послушание при инструктора, а като ми дадоха линк към тази тема май излиза че тук му обясняваха същото.
Жалко е за кучето.
Жалко е за породите, попадащи в ръцете на подобни комплексарчета.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 11 March 2012 - 02:36 AM
Furia_S, в 08 March 2012 - 11:35 PM, написа:
http://forum.dog.bg/...iew__getnewpost
Та от там ми дадоха линка към тази тема.
какво да ви кажа... Въртим в кръг: аз му обеснявах на младежа че първо трябва да отиде на курс послушание при инструктора, а като ми дадоха линк към тази тема май излиза че тук му обясняваха същото.
Жалко е за кучето.
Жалко е за породите, попадащи в ръцете на подобни комплексарчета.
Абе хора, спрете да се занимавате с измишльотините на т'ва комплексирано "юначе". Видно е, че 99% от писанията са му измишльотини и избивки. Подредената и обзаведенка къщичка в която живее Марк, е ясно че е на човек на 20 без родители. Ясно е къв бияч е щом скача на жени, без да се замисли. И днес го бих вчера не - за Марк, пък много го обичам???
Ev0luti0n, за да ти спестя време и нерви, веднага ти давам информация за себе си:
От Пловдив съм. Във всеки един удобен момент съм склонен да споделя част от шамарите си с теб. Но, за да го направя по-интересно за теб, понеже скачаш на жени:
И жена ми е склонна да сподели ММА уменията си с теб. В този форум познавам поне двама, които биха заложили на нея. И като за финал, Айк моето бебче-дого е склонен да ти помогне в собственото ти възпитание, или с други думи казано, склонен е да ти помогне да почнеш да се напикаваш от страх.
Научи се брат ми, на поне елементарно уважение към хората и опонентите си!!! Някои от тях дори се опитват да ти помогнат.
Публикувано: 11 March 2012 - 12:19 PM
Ev0luti0n, в 11 March 2012 - 10:49 AM, написа:

Ааа, не така! Всяко нещо по реда си! Първо жена ми и кучето, тях и двамата съм ги взел да ме пазят и съм ги направил злобни, както и да хапят като ме доближи някой

Публикувано: 17 March 2012 - 02:52 PM

П.С.Само не ме почвайте и мен

Публикувано: 17 March 2012 - 03:41 PM
joras, в 17 March 2012 - 12:52 PM, написа:

П.С.Само не ме почвайте и мен

Щом повече няма да си удряш кучето и те хваща срам за постъпката ти - значи нещата са поправими. на всеки един стопанин-новобранец много често му се случва да избухне и в яда и безсилието си да набие животното, защото не знае как да постъпи. Тези неща се случват.
Наказанието чрез спиране на нежелателното действие не се разбира много правилно от страната на стопани и от страната на кучето.
Вижте, прибирате се вкъщи и первате един зад врата на кучето, което е разпиляло боклука из цялата стая, примерно. Кучето не разбира че вие го биете задето е разпиляло боклука. То прави друга асоциация - стопанина се прибира и значи ме чака бой.
Или друг пример, видях го в парка. Една жена вика кучето си да дойде. то идва с нежелание и много бавно, спирайки се тук-там и влачейки се едвам-едвам. Но идва. Пристига и... Изяжда си боя.
- Добре де, човеко божи,- защо го натупа това куче което дойде при теб? Защото не изпълни командата като на кино? Ами следващия път то изобщо няма да изпълнява една от най-важните команди "Ела тук". Защо да идва, като ще си изяде шамарите като го викаш?
Така че е нормално от безсилие стопаните да си изпускат нервите с първото си куче. Но е ненормално да ви дават акъл че като го спукаш от бой ще разбере животното кой е шефа и това е начина да те слуша. А после да се чудим защо се напикава като види стопанина си или отмъщава като припикава леглата и килимите след боя (и този момент може да го има).
Ще се наредят нещата, споко, просто трябва да проумеете че нещата стават не чрез бой, а по друг начин.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 17 March 2012 - 06:42 PM

Публикувано: 17 March 2012 - 09:46 PM

Публикувано: 17 March 2012 - 11:41 PM

и
техните собственици