Dog.bg Форуми : Смешен и отчаян апел

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Смешен и отчаян апел Моля, не развъждайте

#21 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 October 2011 - 10:55 AM

Не знам вече какво да мисля. Или не можете,или,което и по вероятно-не желаете да ме разберете. Да,в момента е в състояние на свръхпопулация. Но нека,хипотетично,приемем,че всички кучета,които според вас не бива да се развъждат,се кастрират,и лишат от поколение. Дали ще сме в състояние на свръх популация след 20 год? Аз мисля в перспектива, а на вас благодаря,че сте така толерантни да ме изслушвате и отговаряте,защото рядко в този форум се натъквам но това. От моя страна спора,доколкото е имало такъв,приключи. Вярвам,че въпреки някои същественни различия във вижданията си,със повечето от вас всъщност сме съмишленници,които любовта към животните обединява. Всичко добро!
User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 October 2011 - 11:00 AM

Хипотетично или нехипотетично никога няма да спре възпроизводството на безпородни кучета. Целта на нашата пропаганда (не крия, че е пропаганда), е то да бъде намалено, защото размерите му са страховити.
Въпросът е дали да се включите активно в него.
Възпроизводството на чистопородни е подложено на строги регламенти, поради което е силно ограничено и не е в състояние изобщо да доближи нежелани размери. Добре, де. Да ги наречем препятствия, обструкции, неудобства, както ви харесва.
В момента човек има два избора - да допринесе към свръхпопулацията или да не допринесе.
Когато свръхпопулацията се ликвидира, тогава може да се мисли за друго. Перспективата ви за момента е нереалистична, прилича на създаване на теория с единствената цел да оправдае емоционална необходимост.
И аз благодаря, че този път вниквате в написаното.

ПП Разсъждавах точно като вас преди време, още повече съм фен на слабо разпространена, дори считана за екзотична порода. Колкото и слабо да е разпространена, вече и тях ги събираме из изолаторите. В момента, в който видях на снимка в този форум нещастната свита поза на (вече) моя Ронго зад решетките на общински изолатор, все едно от снимката ме погледнаха очите на моя (родословен, но не особено ценен за породата, макар и безценен за мен) Реджо и несъстоятелността на дотогавашните ми разсъждения ме връхлетя като чук. Дотогава ми беше просто мъчно за тях, но се откупвах с въздишка, повторение наум "не аз ги вкарах там" и бързо превключване на страницата. От този миг иззад решетките на всички снимки ме гледат очите на моите кучета. И понеже нямам място у нас за всички Ронговци, единственото, което мога да направя, е да не плодя Реджовци.

#23 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2011 - 11:05 AM

Ами идеята е ДА НЕ БЪДЕМ в свръхпопулация! За да няма жестокост към животните. Или смяташ, че им е добре на улицата - газени, ритани, стреляни, тровени, умиращи от студ в последните дни (дали си се опитвал да поседиш само 2 часа навън, на някой цимент)???

А в подкрепа на "идеята" как всеки намира "перфектните" стопани за поколението на любимеца си - моята собствена леля доказа колко невъзможно е това, като затри по най-нелеп начин коте, което беше поколение на моята прекрасна котка!

Когато не сме в свръхпопулация, ще има много по-добър подбор на стопани и ще може да се следи по-добре съдбата на животните. А не да попадат в животински ферми за разплод! И видът определено няма да изчезне - доказателството е в неизчезналите кучета и котки в Западна Европа!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2011 - 11:06 AM

Цитат

Вярвам,че въпреки някои същественни различия във вижданията си,със повечето от вас всъщност сме съмишленници,които любовта към животните обединява. Всичко добро!

Качена снимка И аз мисля като Вас. Надявам се отново да се 'срещнем' в общо дело. Хората, посветени на тази кауза са прекалено малко, за да има недоразумения сред тях.
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#25 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 November 2011 - 09:00 AM

Фактите говорят всеки ден.
Докладване/Отбелязване като спамNikoleta Tzenova
Сеславци, неделя 06.11.2011, много кучета, един доброволец. В изолатора имаше, Голден Ретривър, Дого Аржентино, Френски Мастиф, Finnish Hound и какви ли още не породисти кучета.
http://www.facebook....276784365667583
User's Signature

Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни