Dog.bg Форуми : Моля, подарете ни кученце!!!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Моля, подарете ни кученце!!!

#1 Потребителят е офлайн   dafi_dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 October 2011 - 10:11 PM

Семейство, нямащо възможност да закупе куче, желае да му подарят куче от средна или едра порода. На Кучо ще му се отделя много време и внимание. Подарете радост и щастие на едно куче! Благодарим Ви предварително!!!
тел. за контакт 0887545662 Николови

#2 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2011 - 10:31 PM

Мило Семейство,

отделете малко време и посетете приюта в Бургас.Сигурна съм,че там ще открието своето изстрадало кученце на което ще спасите живота и с това ще направите едно голямо добро.
Успех !

#3 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 12:54 AM

My link

Погледнете този линк.

#4 Потребителят е офлайн   dafi_dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 03:54 AM

Mik, мисля, че не сте разбрали желанието ни.

#5 Потребителят е офлайн   Светла / Лия и Зоро / Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 07:14 AM

Понеже моята слабост са нашите красиви, горди овчарки - наистина уникални кучета! - аз взех присърце съдбата на кученцето, за което се пише тук!
Моля, прочетете още веднъж:

My link
User's Signature

„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
Джек Лондон

#6 Потребителят е офлайн   tedi70 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 07:22 AM

Показване на мнениетоdafi_dimo, в 21 October 2011 - 03:54 AM, написа:

Mik, мисля, че не сте разбрали желанието ни.

Напротив, много правилно са Ви разбрали.Нима кучетата в приюта не се нуждаят от радост и щастие?А може би желаете породисто куче?И защо смятате, че някой ей така ще ви подари такова?Нямате средства да закупите ,а как ще имате такива за да го гледате?Кучето е голяма отговорност-то изисква разходи не по малки от разходите за едно дете ,а недай си боже възникне някакъв здравословен проблем- бедна Ви е фантазията тогава за какви пари иде реч.

#7 Потребителят е офлайн   vesseeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 07:37 AM

Показване на мнениетоdafi_dimo, в 20 October 2011 - 10:11 PM, написа:

Семейство, нямащо възможност да закупе куче, желае да му подарят куче от средна или едра порода. На Кучо ще му се отделя много време и внимание. Подарете радост и щастие на едно куче! Благодарим Ви предварително!!!
тел. за контакт 0887545662 Николови

Пред нашия блок едно куче роди седем малки,които вече щъкат напред назад,три от тях си намериха добри стопани,но четири още чакат.Ако ви интересува,може да ми пишете!
п.п. Кученцата са безпородни и са големи сладури!
User's Signature

.....първата на изток тръгна,втората на запад свърна,
третата,не знам защо, кукувичето гнездо
си избра едничка тя и над него прелетя.......

#8 Потребителят е офлайн   tedi70 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 08:31 AM

Погледнете темата "Помощ за един малък сладур" в раздел Без дом---кученцето е страхотно!

#9 Потребителят е офлайн   dafi_dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 11:06 AM

Не мисля, че е нужно да ви отговаряме. Ако искахме куче от приют нямаше да напишем тази обява. Оставили сме тел. номер за връзка. Не използвайте темата да показвате колко МНОГО сте заинтригувани от съдбата на клетите кучета в приютите! Колко от вас са взели куче от приют? Евала на тези, които са го направили. Убедени сме, че тези, които са си взели такова куче и са му дарили много внимание и нежност, не парадират с това!!!
Благодарим Ви, че приключихме с подобна дискусия за кученце от приют или от улицата!!!
А, що се отнася до средствата нужни за храна, ваксини, витамини и т.н. определено можем да си го позволим!
Задължително поне 2 часа на ден то ще е в парка, стадиона, покрай реката. Почти всяка събота и неделя сме на пикник в Странджа. Отделно сме палаткаджии, така, че няма да му липсва свободата.

#10 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2011 - 11:23 AM

Английски сетер, 9 месечен-кучето е в Пловдив, но няма проблем да се транспортира.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#11 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 21 October 2011 - 11:59 AM

Показване на мнениетоdafi_dimo, в 21 October 2011 - 11:06 AM, написа:

Не мисля, че е нужно да ви отговаряме.

Айде да започнем отначало.Какво точно търсите???
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#12 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 October 2011 - 12:21 PM

Търсим породисто. По възможност да е от родители шампиони. Ваксинирано и със чип. Ако има европаспорт също няма да откажем!

:flagbg:
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#13 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 21 October 2011 - 12:38 PM

Ами аз подарявам едно такова - чистокръвно, с родословие, микрочип, 3 ваксини, паспорт. Качена снимка Но условията, за да го дам са драконовски. Пък и предполагам, че се търси куче на максимум 2-3 месеца.. Ако търсите бебе НОК, не мога да ви помогна..

П.С.: Тъкмо сте ми от Бургас, а едно от условията е да виждам кучето, така че ако ви интересува породата се свържете с мен. Отдолу в подписа ми има инфо за контакт.

#14 Потребителят е офлайн   Светла / Лия и Зоро / Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 01:00 PM

Показване на мнениетоMeto, в 21 October 2011 - 01:21 PM, написа:

Търсим породисто. По възможност да е от родители шампиони. Ваксинирано и със чип. Ако има европаспорт също няма да откажем!

:flagbg:

Показване на мнениетоVesela_5, в 21 October 2011 - 01:38 PM, написа:

Ами аз подарявам едно такова - чистокръвно, с родословие, микрочип, 3 ваксини, паспорт. Качена снимка Но условията, за да го дам са драконовски. Пък и предполагам, че се търси куче на максимум 2-3 месеца.. Ако търсите бебе НОК, не мога да ви помогна..

П.С.: Тъкмо сте ми от Бургас, а едно от условията е да виждам кучето, така че ако ви интересува породата се свържете с мен. Отдолу в подписа ми има инфо за контакт.

Вие подигравате ли се с тези, които наистина обичат кучетата? Които сме си КУПИЛИ кученца, за да ги дарим с обич? И ги гледаме максимално добре според възможностите си?! И не ни е необходим "европаспорт", за да ...краят остава за вас! :flagbg:

Прибързах с цитатите в публикацията си, за което се извинявам!!! Просто във възмущението си не ги догледах...

Но въпросът ми към dafi_dimo остава!

Това мнение е редактирано от Светла / Лия и Зоро /: 21 October 2011 - 01:15 PM

User's Signature

„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
Джек Лондон

#15 Потребителят е офлайн   dafi_dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 01:12 PM

Просто не им се връзвай!

#16 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 21 October 2011 - 01:13 PM

мисля, че тази жена повече няма да отвори форума или да пише в него. Жалко!!!
Вчера пуснахме група във Фейсбука, и във форума за аляския маламут за женски, изхвърлен на улицата. Момичето, което го е видяла вече му намери стопани, а тези тук не сме ги и видяли. Но с това държание на някои съфорумци при следващ такъв случай, а то ще има, няма да има кой да търсим. Просто защото форума се превъща в нещо отвратително, Всеки новопостъпил става повод за подигравка с темата, която пуска или пък е упрекван за поведението на кучето си, въпреки че търси помощ. Клише стана да се пише, че първо трябва да се чете за кучетата преди да се вземе. Еми мен ако питате, трябва да има интервю или изпит. И вместо да се помага, всячески се опитват някой хора да прогонят новите. И кво като търси не бездомно и има предпочитания за порода. Има толкова хора, които търсят, къде да си оставят кучето. Квото и да чета в нета, вляза ли тук......е толкова злоба.......
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   dafi_dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 01:29 PM

Благодаря за подкрепата. Убеден съм, че кученцето ще се чувства разкошно при нас. Просто ние ще му дадем много повече от т.н. развъдчици, голяма част от които са превърнали кучетата си във "ферма за пари".

#18 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 21 October 2011 - 01:36 PM

и не се притеснявайте да вземете пораснало куче. Аз моя го взех голям на 3-4 години. Не казвам, че всички ще са като него ( с +-вете и --те му), но ако трябва да избирам, пак бих взела голямо куче, а не малко. То всичко си има + и -, но порасналото куче би ви спестило проблемите на малкото, както и би ви докарало повече проблеми, ако не е добре обучено. Аз рагледах темата в Без дом Изгубени/Намерени, дали няма да има някоя НОК примерно или друго от средна/едра порода. Може и вие да разгледате. Породисти кучета непрекъснато се изоставят.
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 01:40 PM

Излишно е да обяснявам какви са разходите по една немска овчарка ... за храна на месец минимум 100 лева , за средства против външни и вътрешни паразити още 30 лева , отделно има моменти в които кучета се нуждае от допълнителни добавки и витамини там са поне още 30-40 лева ... недей си боже да се разболее ... с по-малко от 100 лв няма как да се разминете ... така че за да се отглежда такова едно животно спокойно и правилно човек трябва да има едни 200 лева месечно свободни които да са предназначени за кучето.
Не ми е ясно как човек който не може да задели сума от 400-500-600 лв за родословно кученце ще може да си позволи да заделя по 200 лв месечно за правиното отглеждане на кучето с което по един или друг начин се е сдобил?!?
Или може би хората смятат да го хранят с остатъците от своята трапеза без дори да подозират,че това бавно но сигурно ще убие тяхното куче.
Или като се разболее ще го водят да му бае някоя баба или и аз не знам ... ще го лекуват с чай с мед и лимон ли ?
Извинявам се,но тона ми е в тон с темата и мисля,че с право.
До като има такива хора ще има и кучета по приютите,защото при първат трудност то ще бъде натирено.
Все пак когато човек трябва да избира кой да нахрани кучето или детето си е нормално да избере второто.
Точно за това им предложих да си вземат кутре от приют,ще спестят първоначална сума за закупуване на куче и ще спасят може би един живот.
А след като нямат средства за тях подходящо е по-дребничко кученце което не яде толкова много и съответно разходите няма да са толкова големи.
Твърде несериозно е нормален човек да си помисли,че отговорен развъдчик би му подарил расово куче при все,че той самият няма финансовата възможност да отдели дори елементарни средства и малко по малко да събере сумата за едно расово куче.
От приюта кучетата са ваксинирани,кастрирани и с това хората биха си спестили едно 150-200 лв., освен това вероятността да попаднат на расово куче захвърлено от безотговорни стопани е огромна.
Така че не разбирам защо предложението ми беше прието толкова зле ...
Може би г-жата найстина иска да и подарят кученце от родители шампиони .... че ако може и месечната храна да му осигурява...тя иначе ще го води всеки ден на реката...дори през зимата нищо,че е студено да влиза да се къпе и да плува ... и на палатка ще ходи дори.

#20 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 21 October 2011 - 01:42 PM

Тъй като никой не обръща внимание на предложението ми, предпочитам да го изтрия, защото беше насочено към конкретния случай. Пожелавам успех в търсенето на НОК.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни