Dog.bg Форуми : Правилата за развъждане в клубовете -

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Правилата за развъждане в клубовете - свободно тълкуване или задължителни за изпълнение Оцени темата: -----

#121 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 November 2011 - 07:14 PM

Вкарването в регистър на групи от породоподобни кучета чрез издаване на "бели родословия" при изяснени популации или по-скоро при популаци, които имат достатъчно изяснен откъм произход материал, се използва с цел ограничаване и контролиране на тази популация. В редки случаи се стига до появата на екземпляр, чиито характеристики могат да послужат за подобряване на вече ясната популация. Понеже е ясно, че безродословната популация не може да се премахне, този начин на регистрация просто я вкарва в рамка и съответно ограничава чрез правила. Идеята е хората да прилагат определени правила и да има информация за развитието на тези кучета. Общо взето се следва принципа, че след като не можеш да спреш нещо, можеш да го вкараш в норма или рамка. Аз не бих си "играла" на развъдчик с подобни екземпляри, но пък съм се убедила, че работата със собствениците на тези кучета променя техните позиции във времето и те стават по-информирани. В повечето случаи се стига до избор на родословно куче или пък решават, че ще осиновят бездомно. И в двата случая за мен резултатът е положителен. Разбира се, търговците няма как да откажеш по този начин. Там е необходима помощта на организации и държавата. При тях убеждението и принципността не работят като аргументи. Също така, трябва да се възпита непримиримост спрямо такива хора у самото общество, а това е най-трудната част.

Колкото до принципите на развъждане предполагам, че не съм се изразила много ясно. Съвкупността от екстериор и качества правят една порода такава, каквато е обособена. Конституционния тип включва всички тези характеристики. Като прибавим и характера би следвало да получим крайния резултат - стандартно куче с типичен характер и нормален здравен статус. Мисля, че всички искаме да получим точно това. Е, развъдчиците мечтаят за малко повече - световен шампион, легенда в породата, най-добър разплодник.... :md_064: Като се замисля, май само това ги отличава от останалите кучкари. :ab_041:

Според мен, за нередности би следвало да се сезират първо клубовете и задължително федеративните органи. Това обикновено се прави от потърпевшите. Останалото ..... го виждате под формата на дискусии тук, във форума и това е най-тъжното. Контрол трябва да има. Как и от кого да се осъществи .... просто не искам да коментирам. Отдавна не си правя илюзии в това отношение. :rc_036:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни