Dog.bg Форуми : Кауаи Ину, един монах, много гладни кучета.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кауаи Ину, един монах, много гладни кучета. Бебета и майките им имат нужда от нас.

#121 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 April 2012 - 12:06 PM

Показване на мнениетоdikari, в 17 April 2012 - 10:54 AM, написа:

Радвам се за Рафи. Но , Буш, темата е за манастира, там има още кучета и ДиДиДжи си ги обгрижва периодично.

Да, и на мен ми се иска темата да я преместим, но едва ли ще стане скоро.
Нагледах ги другите кучове сега по празниците, не са съвсем добре нещата.
Едната от черните женски явно е бита или ударена от кола, има кръвотечение от носа, главата и седи някак деформирана. Другата куца с предна лапа. Стефчето пък се сбила със сестра си, та окото и е силно възпалено. Изнервили са се доста, явно са били провокирани от нещо. Ще мисля как да организирам да ги прегледа вет на място, но като се има предвид, че повечето не дават да се пипат...
Освен това, някой е подал оплакване, заплашили са попа, че или трябва да ги връзва, или ще ги стрелят (тъй като манастира е съвсем близо до границите на ловното стопанство, даже и по закон имат право).
Мислим с него да им направим нещо като ограждение, място има, но идея нямам как ще съберем материали...
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#122 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 11 July 2012 - 11:50 AM

Доста време не съм се разписвала тук, но кучовците си ги наглеждам периодично. Някои от тях са постоянно пребиваващи, но има и текучество. Едни изчецват, появяват се други...
Наскоро са се появили три бебока, не са родени там, сами можете да се досетите как се е случило. Последния уикенд едното бебе изчезна, силно се надявам, тъй като беше най-контактно и игриво някой от стотиците туристи, които се изсипват в района (в неделя преброих 74 автомобила от табелата на Кладница до манастира - около 800 метра) да си го е харесал и прибрал. Дано...
Всички са здрави, изглеждат добре. Добринка, сестрата на изчезналата отдавна Кауаи Ину куца с едното предно краче, няма вид на счупено. Отец Рафаил предположи, че кучана е съборила едно оградно пано върху лапата си.
Доста късно, но все пак не прекалено, научих, че се е появила много бременна кучана, та по спешност посетихме клиниката на АРС в Богров и въпреки голямата натовареност на Д-р Станкова успяхме да я кастрираме. Седем нови бездомничета по-малко. Сърдечно благодаря! :rc_036:

Конкретният повод за този ми пост обаче е дарението, което получиха кучовците от Анимал Хоуп България, Пловдив - 2 голееееми чувала храна и цял пакет консерви. Хора, много, много благодарим! :rc_036:

Каптажът, снабдявал манастирчето с вода е прекъснат, вече 40 дни там няма и вода. Добре че наблизо минава река, та кучовете си пият от там.

Манастирът е много пострадал от скорошните заметресения в Пернишко. Всички сгради, с изключение на новопостроено, все още недовършено лятно училище са опасни за обитаване. Манастирът и черквата са построени през 1841 година и са паметник на културата, уникални стенописи са силно повредени, покривът на черквата е почти срутен. Отец Рафаил се е заел със задачата да организира кампании за набиране на дарения за възстановяване на манастира и черквата. Ако познавате личност или фирма, която би помогнала, пишете ми, за да публикувам банкова сметка.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#123 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 03 September 2012 - 03:39 PM

А пък Рафи ми е осиновен:-)
Бях му дала срок 3 месеца, но така се случиха нещата, че от приюта доста забавиха търсенето на дом поради обективни причини (не свързани с характера му). Междувременно ми пратиха клипче, на което си личеше, че Рафката доста се е поочочорил и хич не е онова страхливо и срамежливо хлапе, та се поуспокоих.
От няколко дни обаче си е съвсем семейно куче. :be_107:
Най-после да му тръгне живота на момчето ми и дано без повече перипетии! А пък аз ще се надявам на някоя и друга снимчица...
User's Signature

#124 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 September 2012 - 09:40 PM

Честито на Рафчо и на вас!! Дълго трая неговото чакане, но пък със сигурност е било за добро!
:beer:
User's Signature

Качена снимка

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни