Dog.bg Форуми : Котешка предизборна листа

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Котешка предизборна листа гласувайте за нас с бюлетина 'осинови'

#1 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 October 2011 - 03:57 PM

Тази тема трябваше да съм я пуснала преди 2 месеца, ноооо напоследък имам по-малко свободно време дори от обичайното, когато нямам никакво. Стига за мен обаче! Ще карам по същество :mg_062:
Нашата предизборна листа:
Винаги сте си мечтали за малко пухкаво коте? Може би дори за две или три? А какво ще кажете за 6? Виждат ви се много? Неее, как може нещо хубаво да е по много?

А дали сте чували за самонанесли се котки? Ето сега ще ви представим не за 1, а 7 такива :ab_041:

Номер 1 и предводител на листата ни е Мама:

Тя е прекрасна! Красива, самостоятелна, със силно желание да е ‘домашна’, но да остане независима и сама да определя докъде да стигат близостите. Галовна и царствена, умна и чиста, тиха и елегантна. Мрази транспортни боксове и го показва като не желае да се поддаде и да влезе вътре за нищо на света, а когато се наложи да я набутаме с хитрост или сила, се изпишква демонстративно и незабавно вътре! (явно и е ясно, че при това положение няма как да не я пуснем на мига :ab_041: ) Обожава да си хапва (направо патологична лакомия е ако трябва да съм откровена) и да си поспива.

Ето едно видео на цялата банда, а довечера ще има и индивидуални снимки :smile:.

Диванета

Бебе 1 - Ноел - черно-бялата дребосъчка. Тя е най-контактното и приказливо котенце от цялата банда. Непрекъснато нещо си чурулика и цвърчи :wub:. Навява ми мили спомени за Линда и за Лина (едната моя подопечна от 2010 г., а другата от 2009 г.):smile:. Изключително обичливо котенце е и веднага влиза под кожата.

Бебе 2 - Найки - сиво-бялото момченце, което ми виси по пердетата и бърка в контакта :ab_041:. Малък нежен глупчо, които надава вопли до Бога, ако решиш да му правиш нещо, което в момента не му е приятно. Това е един буден котешки гражданин, чийто глас няма да заглушите лесно, така че ни си позволявайте да потъпквате правата му!

Бебе 3 - Надя - бялото девойче с малкото цветни петънца. Тя е най-срамежлива и чувствителна и много се травмира от промени. Като изключим това е едно напълно нормално игриво и енергично котенце :smile:.

Бебе 4 - Ния - тигровата мацка с бялото петънце на гушката. Тя е на майка си глезанката. Не пропуска сгоден случай да си поспи на гърба на майка си. За предпочитане яхнала я така, че дупето и да е на врата на майка и, а опашчицата и небрежно да се проточва върху главата на бедната котка. Че е и палавничка мисля, че се вижда и от видеото.

Бебе 5 - Тайсън - този, който се опитва да влезе във фотоапарата. Това дребосъче е наследило от майка си добрия апетит, гълта лакомо без много да си дава труд да дъвче и вече му се наложи да престои в болница на лечение за стомашно-чревни проблеми. Уви нищо не научи от този си опит и сега се храним под час и грамаж, за да няма повече такива инциденти.

Бебе 6 - Нейтън - този момък не пропуска шанс да си посуче, въпреки, че вече са на по 3 месеца и на повечето от другите котенца вече и през ум не им минава да правят такива детинщини :db_046:. Ноооо Нейтън се примъква тихичко и настоятелно до майка си във всеки сгоден случай и настойчиво си иска млекцето. И преди да сте го заклеймили като мамино детенце и лигльо искам да ви кажа, че той е най-изобретателен и изследователски настроен от всички. Пръв се научи да се качва на радиатора и в нишата, където стои телевизора и даже изремонтира стайната антена :db_046:. Е, тя вече е за изхвърляне, но пък кой велик учен е успял от първи опит?!

#2 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 October 2011 - 11:57 AM

Ех, избирателната активност нещо хич я няма :dry:. Я да видим дали няма да я стимулираме леко с няколко професионални снимки правени от Nickey :md_064:. Децата сега са по-големички отколкото са на снимките, но пък моите по-пресни снимки бледнеят пред тези на Nickey, така че по-добре по-качествените отколкото по-актуалните :smile:.

Прикачена снимка
Нейтън

Прикачена снимка
Надя

Прикачена снимка
Ноел

Прикачена снимка
Ния

Прикачена снимка
Найки

Прикачена снимка
Тайсън

Прикачена снимка
мамчето

#3 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 November 2011 - 02:10 PM

Ех, никой не ще да гласува значи. Ето малко пресни-пресни снимки на кандидатите пък туку виж някой се престрашил. Бяхме на втора (последна) ваксина скоро и децата го приеха много стоически. Меренето на температурата най не им допада, но нямаше как. Ето как борецът за котешки права и свободи прие боцкането!

Прикачена снимка

Прикачена снимка

А ето да видите как три дърти котенца още си посукват :ab_041:. Понеже имаха малко стомашно-чревни неразположения и са на диета (хапват само сутрин и вечер по определен грамаж суха храна), пак намериха начин да ме надхитрят. Мислех си, че майка им отдавна не им дава да сучат, но явно им влиза в положението и ето ги резултатите!

Прикачена снимка

#4 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 November 2011 - 11:37 PM

Подопечните ми котенца хич не са случили на човечка, която да ги предствя подобаващо в обществото. Срам ме хваща като гледам откога не съм си актуализирала темите. Вземам си бележка и обещавам да се поправя. Надявам се да не ме уволнят от позицията ми на техен ПР и да ми дадат втори шанс. Няколко снимки да видите колко сме пораснали :smile:

Това е Наденцето :smile:
Прикачена снимка

Нейтън
Прикачена снимка

Ния
Прикачена снимка

Найки :smile:
Прикачена снимка

Тайсън
Прикачена снимка

Ноел
Прикачена снимка

Както бях писала и преди имахме доста здравословни перипетии. Най-вече стомашно-чревните проблеми, които така и не разбрахме категорично дали бяха в резултат на тежкото опаразитяване или на сухата храна (а уж беше от доказала се с качествата си марка, с която съм отгледала не едно и две други котешки дребосъчета). Не мога да опиша колко много пъти се наложи да ходим по лекари за копропроби и прегледи и ветеринарите в крайна сметка решиха, че ще се наложи да пият една седмица Трихомонацид. Не било писано да ни е лесно обаче. Първоначалната ми еуфория колко добре се повлияват от антибиотика се оказа много преждевременна и трая само 3 дни. Оказа се, че антибиотика не помага достатъчно просто, защото котетата са с чувствителни стомаси, а нямат бактериална или някаква друга инфекция. Тогава лекарите ме посъветваха да преминем изцяло на лечебна суха храна на Роял Канин и трайно положителните резултати не закъсняха :smile:. За мой и на малките късмет антибиотичното ни приключение се състоя достатъчно време след първата им поливалентна ваксина и достатъчно преди втората, така че дребосъците са изрядно ваксинирани. Но! Ваксина+антибиотици+ваксина с бяс се оказа, че е равно на гъбички :dh_188:. Слава Богу някаква лека форма, която след 3 намазвания с Имаверол почти преборихме (пу-пу да не чуе дявола)!
Като всички в този раздел на форума, и тези котенца очакват своите осиновители - по света и у нас - на който където му излезе късмета. Моля ви помогнете ми да разпространя информацията за тях, за да може това най-сетне да се случи.

#5 Потребителят е офлайн   Sarah Marina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 November 2011 - 12:33 AM

Да, ще разпространяваме инфото, само да вметна, че този Тайсън и като бебе и сега, ми разтапя сърцето.
Съвършен е :smile:

#6 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 November 2011 - 02:32 PM

ам... Имам запитване за Надя:))
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 November 2011 - 02:39 PM

Питайте :smile:! Ще отговарям.

#8 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 November 2011 - 02:43 PM

ами.... един мой близък приятел се интересува от котето. как да осъществим контакт, м?
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 November 2011 - 02:46 PM

cat.friends.bg@gmail.com :smile:

А на ЛС можеш да ми пратиш пълна автобиография на близкия приятел и мотивационно писмо :db_046:.

#10 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 November 2011 - 02:52 PM

Ще пише:)) Най-важното е, че ми е пред очите :)
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 November 2011 - 02:56 PM

Ех, свенливото адашче...
Трябва да ги видя отбор "Н" наживо, не могса да повярвам колко са пораснали! :wub:
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 November 2011 - 03:34 PM

Ами заповядай де :smile:. Ще се радваме да ни погостуваш.

#13 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 November 2011 - 12:46 PM

Показване на мнениетоSarah Marina, в 20 November 2011 - 10:33 PM, написа:

Съвършен е :smile:

Беше съвършен до преди 2 гадни червени гъбички да му загрозят личицето :dh_188:. Започвам вече да обмислям варианта с противогъбичните ваксини. Хич не ми се искаше, но май ще се наложи. Особено за Тайсън! На него му се насъбраха най-много антибиотици и никак не е чудно, че организма му не издържа на всички атаки. Найки напр. се оправи почти напълно дори и без мазане.

#14 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 December 2011 - 11:41 AM

Вчера лично се запознах с членовете на партия "Най - сладките котета"! Страхотни сладури - меки, пухкави, сладки кюфтенца :db_046:
Стискам палци за постоянен дом, въпреки че не знам Мечо как ще ги даде тези бонбони!

#15 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 December 2011 - 01:40 AM

Вчера маминка беше кастрирана. Всичко мина бързо и само няколко часа по-късно момата крачеше из къщи леко опиянена, но твърдо решена, че трябва настойчиво да ми показва, че е гладна и трябва да и дам да яде :ab_041:. Е, не и се отвори парашута, защото до вечерта все още повръщаше по малко, а и по принцип след операция се гладува известно време. Да не ви описвам колко беше настървена тази сутрин и как преглъщаше лакомо и похлъцкваше от вълнение и нетърпение да се натъпче. Голяма ми е лакомийка да е жива и здрава :smile:. Няма нещо което да не обича и да му се мръщи. Суха храна, консерви, даже и храна за кастрирани вече - всичко изчезва бързо-бързо. Огромно благодаря на Veronika13, която ми помогна вчера с транспорт за кастрацията на маминка :rc_036: . И по този повод мамчето вече не е безименно. Реших да се казва Рони :md_064:.
След кастрацията и дребосъците се държаха съвсем според очакванията ми. Гледаха я стреснато от дистанция, съскаха и се перчеха. Само едно от децата ме изненада с държанието си - Тайсън! Той изобщо не реагира лошо и даже и се буташе и я ближеше. Толкова ми е добричък и нежен! Има невероятно благ характер :wub: . Позволява ми да го слагам по гръб в скута си и да го целувам по коремчето. Който го осинови ще бъде невероятно щастлив с него. Един единствен път съм го чувала да ръмжи - когато си намери една гранулка от храната на майка си и не искаше да си я дели с никой. По апетит прилича и дори май задминава майка си. Стига съм приказвала! Ето няколко пресни снимки.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   Veronika13 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 December 2011 - 02:39 AM

Само да вмъкна, че бебоците са едни прекрасни и изключително красиви кифтенца. :wub:
Ако някой все още се колебае дали някое от тях не е неговото котенце, да се вземе в ръце и бързо да се кандидатира за стопанин. Гаранция, че ще бъдете очаровани.
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 December 2011 - 05:14 PM

На моите бебоци аха-аха да им излезе късмета на няколко пъти и все нещо се променя :dh_188:. Много ми е мъчно, че скоро ще станат на по 5 месеца, а все още нито едничко си няма собствен дом. Не разбирам защо ... Ето няколко скорошни снимки и на Надя, Ния и Нейтън.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Продължаваме да търсим дом :smile:. Моля ви не ни пренебрегвайте ако обмисляте осиновяване на коте :md_064:.

#18 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 January 2012 - 04:59 PM

Най-сетне и за тези котешки дечица (които са вече на по 5,5 месеца) се намериха осиновители. Много искам да се зарадвам, но се оказва, че имам огромен проблем - трябва да стигнат някак до Мюнхен на разумна цена и по разумен начин. Свързах се с една българска фирма, която превозва животни и ми поискаха 880 евро за 6-те котета. Това е сума, която не мога да си позволя :dh_188:. Сега чакам оферти и от други карго фирми, но има и още един проблем. Максималният брой котета, които могат да пътуват като карго май е 5 :dh_188:. Т.е. или трябва да ги разделя в 2 каргота, което вероятно като цена ще е пак, колкото офертата по-горе (т.е. ужасно скъпо) или да изпратя 4-5 като карго и за едно или 2 да намеря придружители. Моля ви помагайте с идеи, съвети и разпространяване на информацията сред познатите си и във ФБ. Може покрай наскоро отминалите празници все още да има хора, които се прибират към Германия. Котетата са с изрядна подготовка като ваксини и документи и от човека/хората, които се съгласят да ги придружат се иска само да се съгласят да ги вземат с тях в самолета.

#19 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2012 - 07:55 PM

Мнооого са чаровни тия котьовци, честно ви казвам!
Дано дано дано се уреди транспорт за тях максимално бързо- вече дълго чакат, а са направо идеални!

Ето и едно мило клипче с Ноел, Найки, Тайсън и мама:

http://www.youtube.c...h?v=_RYhazqD0kA
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 January 2012 - 01:25 PM

Повдигам темата с надежда, че някой, който не е видял молбата ми вчера може да види сега. Ако имате идеи за помощ с транспорт, моля пишете в темата или на cat.friends.bg@gmail.com.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни