Четирикраки приятели, които отчаяно се нуждаят от помощ Орешак, Варна
Публикувано: 30 October 2011 - 10:33 AM
Преди около месец и половина някъде попаднах на следното:
http://forum.dog.bg/...bc%d0%be%d1%89/
Ужасно! помислих си аз и ... не можах да забравя за тях.
Със съпруга ми купихме 40 кг гранули и посетихме хората. Вера и Виктор се оказаха хора с големи сърца, запознахме се с животните, прекарахме си времето приятно, споделяйки си взаимните неволи, съпътстващи иницаитиви, свързани с добруването на четирикраките ни приятели.
Разакзите им ни трогнаха до сълзи, реалността обаче е сурова. Тревопасните (3 коня, три овце, 1 магаре, 1 коза) имат нужда от храна и слама през зимата, когато няма трева по поляните. Кучетата (15 бройки) - от храна през цялото време.
Вчера занесохме още 40 кг гранули, но това е храна за максимум 2 седмици. Искаме да помогнем повече, но ... няма какво друго да направя, освен да пусна темичка тук и да помоля всеки, който не е безразличен към мъката и болката независимо дали става въпрос за човек или животно, да помогне било то и със съвсем малка сума, или с храна.
Идеята на Вера и Виктор е била да приютяват животни, които никой друг не иска или които са били обречени да бъдат убити. Затова и кучетата при тях са с проблеми - или хапят, или са инвалиди на 3 крака, или с парализирани крака. Вера не вярва, че някой ще осинови такива кучета в България. За чужбина няма връзки. Затова е и скептично настроена да се пускат обяви "Петко търси дом" примерно.
Аз обаче възвърнах вярата си в добрата страна на хората именно в този подраздел на форума, виждам, че има хора, които помагат именно на животни с проблеми за осиновяване в чужбина, където кучетата или котките получават същата любов и грижи, както и здравите им събратя.
Затова и ще си позволя да апелирам от името на Вера и Виктор ако някой може да помогне с намирането на нормални домове на кучетата с проблеми, да подаде ръка, да помогне!
Ще ви покажа снимки и клипчета на онова, което видяхме вчера. Кучетата не можах да снимам отблизо, защото нямаше как да вляза при тях - хапели, според Вера. Не мога да дам и подробна информация засега, всяко куче от приютените там е с трагична участ, но просто нямаше как да запомня всички истории.
Ще ви представя и другите обитатели, за да добиете представа за цялостната дейност.
Публикувано: 30 October 2011 - 10:50 AM
Кучетата съжителстват с козичката (нея вчера не успях да видя) и с едно декоративно петле. Кучовци са обитатели на къщата и на двора. Много са гласовити и много красиви.
Публикувано: 30 October 2011 - 10:56 AM
(Питам, за да занм за кой раздел е темата.)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 30 October 2011 - 11:00 AM
Магаренцето Мирко било толкова хапливо, сменило няколко собственика и всичките били нахапани от него, че в крайна сметка решили да го заколят. В този момент обаче щастливата звезда на Мирко изгрява и той попада при Вера и Виктор. В момента Мирко е гушлив като куче и "мърка" от удоволствие, когато го галят. Независимо дали получава ласките от познати или непознати хора, от възрастни или деца.
Публикувано: 30 October 2011 - 11:03 AM
bushkata, в 30 October 2011 - 11:56 AM, написа:
(Питам, за да занм за кой раздел е темата.)
Ами именно защото кучетата са с проблеми, идеята е била да изживеят живота си при Вера и Виктор. Обаче след като договорът им за спонсорство се прекратява, финансовата издръжка става непосилна за хората. С удоволствие биха задомили кучетата, но и те не знаят кой ще ги осинови такива. Предполагам, че не всички хапят, но има и такива с по 3 крака, парализирани.
И аз не знам как ще бъдат осиновени, освен ако някой с възможности за чужбина не се отзове поне за инвалидизираните. Така че къде е мястото на темата и аз не мога да преценя.
Публикувано: 30 October 2011 - 11:11 AM
Най-новият член на това разнообразно семейство е прасенце. Тази порода не издържали на зимните условия и стопанинът на майка праска ги раздавал, за да имат някакъв шанс да оцелеят зимата.

А тук може да се види част от онова, за което ви разказах. Още веднъж да помоля да подкрепим добрата идея на хората и да помогнем всеки както може.
Публикувано: 05 January 2012 - 03:32 AM
И 5 лв. да се отделят и да им се изпратят, пак ще са от полза. Ние помагаме доколкото можем, но и самите ние имаме доста подопечни. Когато човек отиде на място и види всички онези душички, колко щастливи изглеждат сега, а колко мъка са преживели преди, и като си представи, че липсата на средства за храна може да принуди хората да се откажат от благородното си дело, не може да остане равнодушен.
"Приятели,
Обръщаме се към вас с тревога и огромна молба за помощ. Искаме да напомним, че за първи път тази зима посрещаме без необходимите запаси. През изминалите два месеца получихме помощи от приятели, благодарение на които животните не изпитаха лишения. За съжаление средствата и храната напълно се изчерпаха. Най-лошото е, че прогнозата за времето никак не е оптимистична и от събота ни обещават ...дъжд, сняг, виелици и навявания, което ни гарантира снежен капан за неопределно време. Преди две години бяхме изолирани от света за цял месец. Това, което ни плаши най-много е, че нямаме абсолютно никаква готовност да посрещнем това предизвикателство на зимата. Най-късно до петък трябва да закупим храна за кучетата и конете...
Отправяме огромната си молба към всички, на които не е безразлична съдбата на животните в приюта.
Молим ви помогнете ни да преодолеем и това невъзможно препятствие!"
link
Публикувано: 20 January 2012 - 04:45 PM
http://www.btv.bg/ne...ko_nasilie.html
http://dariknews.bg/...ticle_id=840578
http://www.bta.bg/bg...ry/image/137028
Най-добрата помощ обаче би била задомяване на част от кучетата, но така и не ми остава време за снимки поотделно на всяко животно и описание на нрава.
Бях помолила Вера за това, но тя не се справя много с техниките като цяло, а и от няколко месеца единствената й грижа е как ще изкарат зимата, така че не съм настоявала особено.
Надявам се все пак скоро да успеем да наснимаме кучовци и част от тях да се окажат късметлии.
Публикувано: 27 January 2012 - 12:46 PM
Цитат
link
Публикувано: 29 January 2012 - 10:24 AM

Все пак и аз мисля че решението е задомяване на тези, които могат да намерят домове. Разходите не са малко, а самите хора доколкото разбрах нямат сериозни приходи.