Dog.bg Форуми : трихофития при коте или нещо друго ?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

трихофития при коте или нещо друго ?

#1 Потребителят е офлайн   Lorex Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 31 October 2011 - 02:17 AM

значи да започна отначало като ще наблегна само на кожния проблем - значи на 18 септември прибрах едно улично коте на възраст горе долу 4 седмици - не изглеждаше да има проблеми с кожата никакви - след около 3-4 дена започнах да набарвам нещо твърдо върху дясно ту му ухо но не обърнах голямо внимание. изглеждаше като лека коричка от раничка - някъде около 8 октомври забелязах че му липсва част от козината над сгъвката от вътрешната страна над лявата лапа. да приличаше на трихофития но не бях напълно сигурен и не обърнах голямо внимание пък и в следващите дни нямаше промени даже имаше подобрение и част от козината се беше върнала(говорим без рани без силни червени кръгове с козина но просто къса). след 4-5 дена забелях на лицето на котето като че се беше ударило на ръб от лявата страна имаше дълга линия без козина(като предимно на горната челюст) и , за де не се инфектира го намазах леко с спирт . след около 2-3 дена тази линия почна леко да нараства като козината падаше . в следващите дни пък на ушенцето му тази раничка започна да се уголемява и да хваща наистина коричка като след разраняване почна да се разширява и започна да образува ранички с люспи и корички още тогава си помислих че става дума за гъбички и веднага започнах лечение с силициев спирт като за 6 дена раничката която беше станало около 1 см се смаляваше докато накрая не падна изцяло сега на ухото му има лека плешиво място с горе долу кръгла форма . можех го леко с силициев спирт и по лапичката и по лицето но явно при тях нямаше голям ефект горе долу подщи цялато му горна лява страна е същия вид ранички като само на едно място има опадане на козината а при другите раничките не се виждат заради козината . освен това по врата намерих тези идентични пъпки които котките развиват при алергия към бълхи през цялато време котето има към 3-4 бълхи които са се локализирали предимно в главата и врата . преди 2 дена го заведах на ветеринар и тои ми каза че е трихофития и взех лекарство с което в момента го мажа .

така чудя се дали наистина е трихофития като се има предвид че тя е доста заразна пък аз съм спал с котето доста пъти и то при това когато бях болен освен това с котето играха 3 дена(като 2 дена даже спаха с него) 2 деца едното на 6 годинки другото на 12 и при тях няма проблеми а това беше към 12-16 октомври . освен това самото коте не изпитва голяма нужда да се чеше а знам какво е да имаш гъбички(имам гъбички в ушите от около 2 години и доста често ги разранявам защото ги чеша доста ) :) подщи като краста е . освен това целия бях издран и ухапан на множество места по ръцете но пак нищо , можели някои които е по запознат да коментира(освен това при също няма проблеми и при маика ми (а тя е на възраст) разбира се тя не обича много животните и седи по далече от него

#2 Потребителят е офлайн   marinka.. Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 May 2012 - 11:40 AM

Здравей значи преди около 3 месеца по моята имаше нещо подобно постоянно се чешесе,след време и по моето тяло се бяха появили :eg_033: на котето кото му ставаха все повече всичк ми казваха да го премахнем но аз не се отказах всеки ден го мажех с етилов спирт след около една седмица то оздравя не се отказвай ако е същото ще оздравее Успех

Снимка (и)

• Прикачена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни