Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#1001 Потребителят е офлайн   racing-girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 October 2008 - 11:32 AM

Значи тези гранулки са насипни , не са някаква определена марка.Чисто зелени , кръглички са.Във всеки зоомагазин трябва да ги има.Моя зайо много ги обича. И тях ги миксирам с други гранулирани храни. Има и царевички и семки, но той не ги обича много. Набляга на гранулите.
Пресни храни му давам зеле, морковче,круша, листенца от чушка и такива работи.Но забелязах че от крушите акото му става много рядко, като разтройство, ама не точно.И затова спрях да му давам круши.
И понеже знам, че сеното е полезно ,се опитвам да го науча да го яде , но е безрезултатно.Взех му на Gimborn , то толкова хубаво мирише , чак ти идва чай да си свариш от него ,така на билки мирише, обаче не-зайо не го поглежда.
Значи явно от мойте наблюдения е хубаво основно да се храни със суха храна, а така по- рядко да му се дават пресни храни, като не се набляга на тях.
Макар че зайо според мен много много не може да си прецени сам какво да яде. С каквото го храниш -това яде.Даже имаше и случай със салам-някой беше писал във форума ,че предишните му собственици са го хранили така.
А и още нещо-гранулките много помагат за зъбките,особено за такива случай пак като моя, дето зайо не поглежда минералните плочки или дръвчетата за дъвчене.

#1002 Потребителят е офлайн   Astarandel Икона

Публикувано: 24 October 2008 - 12:48 PM

Yo! Здравейте  ;D
От 3 дена си имам мъничко ангорско слънчице. Казва се Заяц Фют ( ;D ;D ;D) и беше на 28 дена като го взех от магазина  :->)
Продавачът ми каза поне още един месец да избягвам да му давам зеленийки, защото стомахчето му не било укрепнало достатъчно.
Та, въпросът ми е: Какви клончета трябва да му давам да гризонти за да си пили зъбките. Имам от тия зелените гранулки, за които се споменава в предня пост, ама не съм го забелязал да ги яде...
В някъф сайт ча мини-зайчетата прочетох, че било хубаво да му се дават клончета от ябълка, сушени поне три месеца или препечен хляб, който също трябвало да се държи поне седмица...
И тия нокти.. Още са мънчки, ама зайчето на съседката... :o :zaek:
Моят е много непослушен и катгорично отказва да стои за снимка, но при първа въможност ще ви го покажа...
Да, още нещо исках да попитам:
Номално ли е зайчето да тича като откачено, в смисъл - стои си на едно място и изведнъж почва да бяга, спира за 5-6 секунди и пак пали гумите... Понякога го хващам, че си подскача на едно място на земята...  B)
Та, това е. Усмивки и весел ден на всички  :P

#1003 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2008 - 02:25 PM

Да ти е живо и здраво малкото ангелче и да си го отгледаш с любов  :wub: Напълно нормално е да търчи из клетката като побъркано, моето например така тича, че се спира с главата в решетките.Не знам как не получи комоцио от толкова удряне  ;D Но все пак това са зайчета и обичат да тичат, затова го пускай извън клетката, където ще има място и да скача спокойно и да тича на воля - само го пази от кабели и други висящи и не висящи джунджорийки, защото ги привличат и ще стане беля  B)

#1004 Потребителят е офлайн   Astarandel Икона

Публикувано: 25 October 2008 - 03:45 PM

Всички кабелчета и дрехи са вдигнати на високо за да не ги стига.. Аз нещо май го научих много често да излиза от клетката и като пъхна ръка да го погаля и той се свива и чака да го изнеса за разходка  :wub:
Сега говорих с продавача в магазина и той остана ужасно учуден, че зайчето вече си знае името, играе си с мен и се е адаптирало толкова бързо с обстановката.. У дома е от 21-ви октомври  :yahoo:
Ох, на батко слънцето е той..  Вчера си намери нова играчка и нищи висящо не го интересува засега  ;D
По грешка съборих едно празно шише от Девин и Фют като го видя, направо откачи. Голямото скачане около шишето, голямото гризане, блъскане и тичане.. Направо ме уморява от смях  :yahoo: ;D B)
Ето го мъника:

http://img78.imagesh...dsc01755ed3.jpg

http://img136.images...dsc01758iv0.jpg

http://img222.images...dsc01766se0.jpg

#1005 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:<br />

Публикувано: 25 October 2008 - 06:49 PM

Оле какво сладурче е.  :blink: И ти изглеждаш много щастлив с него.  ;)
Длъго да си го гледаш..
Пък.. Аз само гледам и искам ли искам пак зайченце... ама майка се дърпа нещо, но ще си взема скоро.  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#1006 Потребителят е офлайн   Astarandel Икона

Публикувано: 26 October 2008 - 11:21 AM

Оф, и моята майка беше против, ама я накарх да почете с мен из разни форуми и накрая сама настояваше да го взема  :wub: Пробвай всички варианти, ще се огънат родителите

#1007 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 October 2008 - 01:48 PM

racing-girl - благодаря, разбрах те...значи това е сено във вид на гранули с две думи  :P.

Astarandel - честит ти зайко. Много да се обичате :).
За зеленийките - да, рано му е още, щом е толкова малък. По-нататък започни да му даваш, добре изсушени и в много малки количества в началото.
Хляб сух - да, може също и препечен на тостера.
За клонки, плодове и т.н. - тук назад е писано много, прочети, а и на други места в нета има много инфо.
За зъбите - има различни крекери и минерални камъчета, сигурно вече знаеш, че за зайците е важно да има на какво да изпилват зъбките постоянно...В течение на времето ще видиш какво харесва и какво не...всяко животинче е различно. Мойта например минералните камъчета дето ги продават, не ги харесва хич... взимах няколко пъти различни, но всичките така си стоят и спрях вече да й взимам...
Крекери обича, но точно определени си харесва...
И твоето ще си има такива капризи и предпочитания, ще ги разбереш...
Колкото до тичането - абсолютно нормално е това, не се притеснявай  ;D...нормално е също и да стои на едно място с отворени очи час примерно без изобщо да мръдне  ;).
Много интересни животинки са, ще се убедиш...

Сега се опознавайте и свиквайте един с друг... зайците като цяло не са като кучетата и котките и с тях трябва да се действа много внимателно и с мноого любов, за да се отпуснат и свикнат с човека.
User's Signature

Качена снимка

#1008 Потребителят е офлайн   сия Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2008 - 03:41 PM

Да ти е жив и здрав малкия пухчо :yahoo:голям сладур е :wub:

#1009 Потребителят е офлайн   elerina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2008 - 01:24 AM

Абе... вашите зайци колко са големи?

Моят уж е мини клепоух, обаче е само на 8 месеца, а вече е по-тежък от котката ми, която е на 8 години!

Не е дебел, за големината си е добре, просто е огромен, де да знам... Другата седмица ще ходим на ветеринар малко профилактично, ама все пак и вас да ви питам... Вече си мисля, че са ми пробутали домашен заек, от тия, дето са за яхния :o Трета клетка сменям, по-голяма вече не мога да взема, защото няма да има къде аз да живея иначе. Какво е това чудо, не знам, но хич не е мини...
User's Signature

When the last moon is cast over the last star of morning
And the future has passed without even a last desperate warning
Then look into the sky where through the clouds a path is torn
Look and see her how she sparkles, it's the last unicorn

#1010 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 October 2008 - 02:20 AM

Клепоухите зайчета по принцип порастват доста повече от обикновените мини  ;) Мойта зайка е доста голяма.И аз си мислех в началото, че си имам вкъщи котка ама попрочетох и разбрах, че са си такива  :wub:

#1011 Потребителят е офлайн   elerina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2008 - 02:23 AM

Цитат

Клепоухите зайчета по принцип порастват доста повече от обикновените мини  ;) Мойта зайка е доста голяма.И аз си мислех в началото, че си имам вкъщи котка ама попрочетох и разбрах, че са си такива  :wub:

С какви размери е твоето?

Аз вече се плаша, то още малко ще вземе да ме изяде някоя нощ... И без това се е научил да си отваря сам клетката и какъвто е огромен, не знам...  ;)
User's Signature

#1012 Потребителят е офлайн   racing-girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2008 - 06:09 PM

Astarandel  много сладко зайче-байче имаш!  :yahoo:
Малеееееее ми за килограмите.......и моя е много дебеличък.Не съм го мерила,ама си е бая тежичък, много яде  :prase:

#1013 Потребителят е офлайн   elerina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2008 - 09:32 PM

Вижте го този зайко-байко  :sarkastichen: :sarkastichen: :sarkastichen:
Клипче
User's Signature

#1014 Потребителят е офлайн   racing-girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2008 - 07:31 PM

лллллллеееееллееееееееееееее
аз като го видях ми заприлича на умряло  :o а то каква поза е заело и си спиииии
и хич не му дреме че е дебелак!
Ма само какво кюфте е , колко ли тежи.....

#1015 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 November 2008 - 10:08 AM

Мойта прекрасница я водих на ваксина... вадя я, слагам я на масата в кабинета и скача от масата... пльосна се директно на плочките от около метър височина  :rolleyes:.
Вет-а се шашна, гоним я и двамата, тя бяга, завря се зад едни шкафове там, едва я изкарах.

Целият кабинет стана в козина, топки косми имаше навсякъде от опитите ми да я хвана. Че се опитваше и да хапе на всичкото отгоре.

Как си позволих да нарушавам спокойствието на
принцесата като я водя на ваксина, направо се чудя  :rolleyes: :o.
User's Signature

Качена снимка

#1016 Потребителят е офлайн   kamet0 Икона

Публикувано: 08 November 2008 - 07:43 PM

Здравейте, фенове на зайовците! Имам си един от тези белите със сините очички от около месец, но от няколко дена зениците на очите му се промениха - станаха някак... мътни (не знам дали това е най-точното описание). Притеснявам се да не е болен, иначе няма промяна в поведението му, напротив, много е игрив и жизнен и се храни добре. При всеки случай ще го водя на лекар, но все пак ако някой има идея какво може да му е...да сподели  :blink:

#1017 Потребителят е офлайн   racing-girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2008 - 02:03 PM

Според мен му няма нищо щом е игрив и се храни нормално. Но за по-сигурно го заведи на лекар,даже му бийте и една ваксина, за да си спокойна!  :blink:
Пусни няколко снимчичи, ако имаш!  ;)

#1018 Потребителят е офлайн   VIordanova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 11:24 AM

Здравейте, моя Зайо е вече почти на една година, но от няколко месеца направо ме побърква. Почти постоянно (особено  през нощта) рови из клетката. Прехвърля си талаша от единия край в другия, после се обръща и прави същото, при което издава невероятен шум. Живея в общежитие и освен стаята, в която спя разполагам единствено с мини коридорче и баня. Където и да го държа се чува нощем и не можем да спим от него. Има ли някакво решение?

#1019 Потребителят е офлайн   svevava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 12:37 PM

Мойта Пухи(която ми умря) правеше така и бяхме започнали да и шъткаме,но не винаги помагаше.В коридора или банята кънти и се чува по-силно.Опитай с дъска,увита в мек плат в клетката!

#1020 Потребителят е офлайн   Activate Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 November 2008 - 03:17 PM

Моята зайка-байка прави същите щуротии ;D Особено през нощта.
Изравя всичко от единия край в другия и после гризе металните пръчки на клетката. Понякога изхвърля трици    и сено отвън и ми отваря работа. :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема