Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#961 Потребителят е офлайн   aucies Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 October 2008 - 07:01 PM

svevava моите съболезнования много кофти как стана ?  :'( :'( :'( :'( не се обвинявай понякога се случват такива неща за съжеление..  :'(

#962 Потребителят е офлайн   racing-girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2008 - 09:04 PM

Много съжалявам за Пухи  :'(
Много е гадно ,свикваш до такава степен с животното , че всякаш е било с теб цяла вечност и от загубата много боли.
Не ми се е случвало досега, не искам и да знам какво е, не си представям Бубъл да го няма..... :(  :'(

#963 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2008 - 11:43 PM

Съжалявам за Пухи!
Аз не пиша редовно, но това няма значение.  И аз съм губила приятелчета и знам каолко боли. Съчувствам ти искрено!
Не се обвинявай, не си виновна. Не търси виновник - такъв няма. Просто така се е случило. Още една от гадостите на живота, които ще останат без обяснение "защо".
Радвай се на другия пухчо и си намери нещо, което да те разсейва. С теб сме!

#964 Потребителят е офлайн   svevava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2008 - 07:09 AM

Ще ви разкажа за проблема,който стана.Та значи,тя отдавна не ядеше семенцата от храната си(а те им били важни),докарах я до там,че и подбирахме специално гранулите от насипната.Бях и купила за разнообразие някаква с фрути,да ама вътре-няма фрути.Само семки,царевица и просо.Тя не ги поглеждаше.Купих ябълка,банан и стафиди(срещала съ от тях из някой храни),нарязах ги на тънко и ги изсуших във фурната и ги смесих с другата храна.Започна лакомо нагъване и аз бях доволна,че зайка яде.След 2седм. обаче акито започна да става меко.Обадих се на вета,той ми се скара,че съм и давала такава храна,че сладки работи(ябълки,банани,стафиди,моркови,праскови и т.н.) им подуват червата,а това е опасно за тях.Каза да я оставя 2дни само на сено.Тя беше забременяла 2дни преди това.Купих и пак само гранули,в началото хапваше по малко,но за няколко дни спря да се храни(ни храна яде,ни сено),а спря и вода дапие.Обаждах се в различни зооклиники,но оттам ми казваха,че тя си знае,че тя си усеща,че малките може да и притискат червата и като роди да се оправи,и че все пак е добре да я видят.Но пък един от тях ми каза ,че като е бременна по-добре да не я разнасям и че медикаментно лечение да предизвика аборт и смърт.Вече беше влязла в 3седм. когато видях,че има топка акита залепнали на дупето.Реших да я замия и видях,че самият и анус е издут.Започнах да търся инфо в компа и разбрах,че е чревно.Заведах я в зооклиниката,оказа се,че е по-сериозно,отколкото изглежда(при тях това може да е фатално),направиха и ехограф-малките бяха живи,взехме един куп лекарства и се прибрахме.Бяха ме предупредили,че след като е минало много време не се знае дали ще оцелее,но аз силно вярвах,че всичко ще се оправи.Половин час след като се прибрахме тя се замятка из клетката и остана бездъхна на едно място.Пиша ви всичко подробно за да не допускате мойта грешка.Да са ви живи и здрави любимците,и не забравяйте че техния живот зависи от вашето внимание и грижи!

#965 Потребителят е офлайн   syr4izeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2008 - 08:30 AM

:'( Леле, миличка, ужасно съжалявам за всикчко, през което си преминала...всеки нормален човек със сърце би трябвало да ти съчувства...  :kisel: направо се разплаках тук в офиса като прочетох всичко, което е станало,...но както изглежда на зайченцето ти не му е било хич наред още от преди да забременее. Кофти е, че нашите лекари изглежда, че не знаят преалено много за зайчетата, не знам дали ти и другите ще се съгласите с мен...но моят скромен опит това показва - когато Пухи ми беше болен на 2 пъти, лекаря имам чувството, че горе-долу на сляпо го лекува; мисля, че Пухинко по-скоро повече от само себе си и грижите ми се оправи... дано да греша и само така да ми се струва и наистина да могат да ни помагат, ако недай си Боже на нас и мънанките ни ни се наложи, но все пак... А както изглежда ти си положила ОГРОМНИ ГРИЖИ за зайченцето си!!! Всяка животиннка би била късметлия и щастливец да ти е домашен любимец!!! Толкова ти се възхитих като прочетох за всичките ти старания за храничката й и всичко останало!! Ти си направила ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО, просто така е било писано...поне си е заминала ОБИЧАНА И ОБГРИЖВАНА!!!  :wub:
Моят съвет е да бъдеш силна, миличка, и когато се почувстваш готова да дариш отново любовта и вниманието си на друга животинка, която макар и никога да няма да може да заеме мястото на малката, съм сигурна, че пак ще мъде много обичана и щастлива да си й стопанка!!!  :kuchence: СТОПАНКА Nr.  :->) !

#966 Потребителят е офлайн   svevava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2008 - 12:27 PM

Е аз си имам и мъжкар-Бъни.Подариха ми го заедно с клетката.Той пък само нагъва,та му давам няколко пъти дневно по малко храна.В началото беше малко стресиран(предполагам от отношението на детето на предните си стопани),но като му говорихме и галехме нежно,не го гушкаме,от това още се плаши,видяхме,че е много гальовен,не гризе ни кабели,ни мебели,а си търка под брадичката все едно се гали,стои постоянно отворен,защото не ни е страх от бели,а за нуждите си ходи само в талаша.Като усети че влизаме в стаята при него сам ни идва в краката.Но Пухи си беше Пухи,а Бъни си е Бъни.Сега ще разбера дали наистина времето лекува.

#967 Потребителят е офлайн   syr4izeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2008 - 01:38 PM

Помня аз, че имаш и мъжки, но напълно те разбирам с това "Пухи си беше Пухи,а Бъни си е Бъни" - ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ СЛАДУРА, ДА ТЕ РАДВА ОЩЕ ДЪЪЪЪЪЪЪЛГОООО време ти пожелавам от сърце!!!!  :kuchence:
И ние сме така - всеки заьо си е индивидуалност,...а вече и още повече - от 2-ма на 5-ма - бяха само "любовника" Пухчо (дай му само да се гали, да те ближе и колокто и странно да звучи - да ти лежи в краката  ;D ) и "принцеса" Ники (тя една грациозна, стъпва леко и плавно, "над ситуацията" винаги и с нейно мнение по нещата - като напр.кое трябва и не трабва да се яде, къде трябва да се пишка, колко трбва да закача батко си...вече мъжа си Пухчо  ;D ), а сега и малките партизанчета Спънки (Пънчо), Зоуи и Ниньо  :zaek: за тях още мн мн не мога да говоря, понеже едва снощи направихме първите крачки вън от глездото,...но Пънчо (беличкото) винаги се катери по главчките на братчетата/сестричките си  :yahoo: Забелязах обаче, че Ники стана доста нервна като се разщъкаха мъниците и ме е страх да не вземе да им мине отгоре  :- До кога трябва да се притеснявам, че може да ги смачка, може ли някой да ми каже? Вече сме на 1 седмица, имаме мъхче отиващо към козинка, доволен размер тумбачета и ПОЧТИ вкарваме правилна крачка  ;D

#968 Потребителят е офлайн   syr4izeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2008 - 01:43 PM

Попаднах на това клипче и не се сдържах да не го споделя и с вас  :zaek:
http://www.youtube.c...feature=related :drugarche:

#969 Потребителят е офлайн   svevava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2008 - 02:40 PM

Когато Пухи беше родила бях махнала решетката и тя не скачаше вътре.Повече от времето стоеше навън,само от време на време влизаше да ги "провери".Дори и бях изкарала купата с храна отвън до клетката.Когато малките станаха на около 15-20дни вече я гонеха навсякъде.Нямах къде да ги отделя,тя не ги хранеше-ядяха от другата храна и аз ги раздадах преди да ги е сгазила.По принцип им беше малко рано,но доколкото знам като я нямало мама се хранели добре и самостоятелно.Ако не ги храни вече по-добре ги отдели например в кашон с мушама под талаша(за да не прогизва) ,но тя да има възможност да ги подушва.

#970 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 October 2008 - 09:23 AM

Ние пък вчера станахме на 10 месеца  :P :->).

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#971 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 October 2008 - 08:35 PM

Цитат

как така е с врата от пред  :huh: може ли да я снимаш за да я видим?

Ето клетката на Ая.
Отзад червеното е яслата за сеното.
User's Signature

Качена снимка

#972 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 October 2008 - 08:37 PM

Цитат

Ето клетката на Ая. Червеното отзад е яслата за сеното.
User's Signature

Качена снимка

#973 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 October 2008 - 08:42 PM

Цитат

Ето клетката на Ая. Червеното отзад е яслата за сеното.
User's Signature

Качена снимка

#974 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 09 October 2008 - 08:47 PM

да де,разбрах!  ;)

#975 Потребителят е офлайн   pivito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 October 2008 - 06:29 PM

Ей съфоромци,къде зачезнахте всичкии ??
Я кажете вие какво давате на вашите зайковци да гризкат за зъбките.Аз преди малко на моите пухчета им скъсах  по едно ябалково клонче,но понеже незнам дали трябва да им махна листата или направо с тях да им го дам реших да попитам тука,така че ако някой е давал плодови клончета моля да сподели с листата ли се дават и горе доло колко на често трябва да се дават?
User's Signature

Качена снимка

#976 Потребителят е офлайн   racing-girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2008 - 10:54 AM

Ох тия зъби.................
Давай му ябълкови клончета без листата да ги гризе, без черешови и още едни имаше.. :rolleyes: ама не си спомням.Някъде бях чела че съдържат отровни вещества за зайчето и затова му давай ябълка.
Ние също имаме проблеми със зъбите, даже един вече счупихме, а другия расте на криво и вече е доста дълъг , защото зайко нищо не иска да гризе за да си ги пили.
Друг проблем имам аз обаче-не иска да яде сено . Най-различни видове взимах и не иска и това си е.А сеното пък е много важно за стомахчето.Чудя се как да го накарам да го прояде? Даже мислех да го оставя един два дена само на сено и като огладнее няма какво друго освен сено и да се надявам да го прояде.
Незнам какво да правя , помагайте...... :mazohist:

#977 Потребителят е офлайн   Activate Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 October 2008 - 02:56 PM

Ами ние даваме на нашите върбови клончета. Даваме ги с листата само ако са влажни ги оставяме да поизсъхнат. И много им харесва!  ;)
С клончета от плодови дървета не сме пробвали.
Първият ни зайко постоянно му растяха зъбите и понякога се налагаше да го водим на ветеринар, за да ги режат. :( Със сегашните ни два бонбона нямаме проблем. :blink:
User's Signature

Качена снимка

#978 Потребителят е офлайн   MammaT Икона

Публикувано: 17 October 2008 - 12:31 AM

Здравейте!
И ние от снощи си имаме зайче. Детето много му се радва. Аз, ако искате вярвайте, но от 19:30 та до сега, 01:34 посреднощ, изчетох всичко тука. Хубав форум, доста инфо. Снимки ще пратя утре - поне ще се пробвам :)
Никога не съм имала зайче, или друго подобно животинче, имали сме само един ротвайлер, Ара; тя умря от операция на крак... Невероятно интелигентно животно! Надявам се зайчето ни Томас да прилича на Ара...
Лека вечер!

#979 Потребителят е офлайн   Activate Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 October 2008 - 07:18 PM

Добре дошли!  :blink:
Разкажете повече за зайчето, ще чакаме и снимчици. Заешкото ни "семейство" се увеличава.  :yahoo:
Да ви е живо и здраво зайчето и дъъълго да ви радва.  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#980 Потребителят е офлайн   bumbi98 Икона

Публикувано: 18 October 2008 - 04:59 PM

Здравейт и аз си имам вече зайче дядо ми го подари.Мама чете как се гледа но не разбрахме да му даваме ли зелени неща или не мола кажете ми как да го храним.Зайко се казва Бънчо и е много ама много сладък и добричък а и не го е страх от котката и нея от него мерси много

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни