Декоративно зайче
Публикувано: 21 December 2008 - 01:44 PM
Здравей!
В Надежда мога да ти кажа 2 магазина, където сега има зайчета. Единият се намира на Ломско шосе, където минават трамвай 1,6,7. Близо е до т.н. Хали Надежда с чешмичката, ако ги знаеш. На тези хали сега има магазин 345. Та това магазинче е от страната на Халите, но е малко преди тях. Внимавай да не го пропуснеш, защото вратата му е малка и е лесно да я подминеш. Та там има зайчета. Онзи ден ходих и ги видях. Около 30лв са, но точн околко не помня.
Друг зоомагазин със зайовци - по-нагоре около 1 трамвайна спирка от предния магазин - посока Обеля (все са на Ломско шосе), но от другата страна. Този ще го видиш. Жълт е на цвят магазина и има окачени клетки отвън.
И последния, за който се сещам е още по-нагоре, пак посока Обеля. От страната на Халите Надежда т.е. на първото магазинче. Точно срещу бензиностанция Шел! Намира се в едно базарче с дървена кафява врата "Лабиринт". Магазинчето е вътре.
Успех! Дано да съм била полезна. Ако нещо несъм обяснила кат охората - пиши да дообеснявам.
П.С. Първо виж в Гугъл - има много хора, които си подаряват зайчетата. Може хем да си го вземеш безплатно, хем да намериш дом за някое животинче, което си търси нови стопани. ;)
В Надежда мога да ти кажа 2 магазина, където сега има зайчета. Единият се намира на Ломско шосе, където минават трамвай 1,6,7. Близо е до т.н. Хали Надежда с чешмичката, ако ги знаеш. На тези хали сега има магазин 345. Та това магазинче е от страната на Халите, но е малко преди тях. Внимавай да не го пропуснеш, защото вратата му е малка и е лесно да я подминеш. Та там има зайчета. Онзи ден ходих и ги видях. Около 30лв са, но точн околко не помня.
Друг зоомагазин със зайовци - по-нагоре около 1 трамвайна спирка от предния магазин - посока Обеля (все са на Ломско шосе), но от другата страна. Този ще го видиш. Жълт е на цвят магазина и има окачени клетки отвън.
И последния, за който се сещам е още по-нагоре, пак посока Обеля. От страната на Халите Надежда т.е. на първото магазинче. Точно срещу бензиностанция Шел! Намира се в едно базарче с дървена кафява врата "Лабиринт". Магазинчето е вътре.
Успех! Дано да съм била полезна. Ако нещо несъм обяснила кат охората - пиши да дообеснявам.
П.С. Първо виж в Гугъл - има много хора, които си подаряват зайчетата. Може хем да си го вземеш безплатно, хем да намериш дом за някое животинче, което си търси нови стопани. ;)
Публикувано: 21 December 2008 - 07:31 PM
Радвам се! Иначе от едни друг форум една жена или момиче, не разбрах си подарява зайчето и е страхотно, но е от Сливница....
Пиши после какво е станало с покупката. Дай и снимки да видим зайчето. ;)
Иначе един съвет - вземи му храна, с каквато са го хранили в зоомагазина з апървите няколко дена, НЕ му давай зеле и зеленчуци докато е малко, че получават разстройство (в случай, че ще ти е първо зайче).
Пиши после какво е станало с покупката. Дай и снимки да видим зайчето. ;)
Иначе един съвет - вземи му храна, с каквато са го хранили в зоомагазина з апървите няколко дена, НЕ му давай зеле и зеленчуци докато е малко, че получават разстройство (в случай, че ще ти е първо зайче).
Публикувано: 22 December 2008 - 03:34 PM
:yahoo: :yahoo: :yahoo: Бравооооооо! Много се радвам, че съм помогнла. Да ти е честито! Да ти е живо и здраво. Пази го и не г остресирай, че са доста крехкички. За ваденето - постепенно става. Първия ден си го остави в клетката и не го вади, достатъчно му е било пътуването. После му давай лакомства от ръкат ти , за да свикне. постепенно ще стане и ще можеш да го вадиш, но не става да 1-2 дена!
Давай му сено и храна от зоомагазините. Избягвай плодове и зеленчуци. Пази го от течения и от директна струя топло (примерно печка). За теб ли ще си е или ще го подаряваш? Дай снимки.
Давай му сено и храна от зоомагазините. Избягвай плодове и зеленчуци. Пази го от течения и от директна струя топло (примерно печка). За теб ли ще си е или ще го подаряваш? Дай снимки.
Публикувано: 22 December 2008 - 04:46 PM
;D Аз не съм си го взела още. Тия дни ще е. А за намирисването - имам 5 хамстера и си ги гледам в спалнята. Не миришат, ако им се чисти правилно и редовно. Има разни начини. А и клетката трябва периодичн ода се дезинфекцира. Оцетът помага за прамахването на миризмите, както и билената, н опосле трябва много добре да се измива с топла вода!!! На мен не ми се е налагало да прибягвам до оцета, защото им чистя често, но в ъгълчетата минавам с памуче със спирт 90%. Абе всичко си е до редовното чистене. Сега открих, че с едни мокри кърпички за бебета като изчистя решетките и втория етаж на клетките и мирише невероятно! Вече трети ден мирише страхонто. Явно ароматът е попил в пластмасата или пък от метала се разнася, но мирише страхотно и е доста силно. Все едн оси имам ароматизатор. :yahoo:
Публикувано: 22 December 2008 - 05:32 PM
Май не сме се разбрали. Аз имам хамстери, а зайчето ще си го взема тия дни. Тоест още го нямам. А на хамстерите чистя на всеки 2-3 дена. Зависи. Понякога повече цапат, не знам защо. А ги храня по една и съща система. ;D
Та клетките на 2 етажа са за хамстерите ми. То и за зайчета има такива, но ся мног оскъпи и аз към взела обикновена на 1 етаж.
Та клетките на 2 етажа са за хамстерите ми. То и за зайчета има такива, но ся мног оскъпи и аз към взела обикновена на 1 етаж.
Публикувано: 22 December 2008 - 09:21 PM
@ bazzar, когато е топло можеш да го изкарваш на терасата без проблеми.Чистенето е хубаво да се прави на 3-4 дни, както за зайчето така и за теб, защото наистина започва да мирише.Моите зайчета са в спалнята и нямам проблеми с миризмата.И, за да свикне с хората, които ще го гледат трябва да са, колкото се може повече при него, да го галят, да го хранят и от време на време го пускайте да се разхожда извън клетката, защото то все пак е зайче и обича да подскача и тича на воля ;)
Публикувано: 23 December 2008 - 08:55 AM
Добро утро!
Искам да споделя с вас аз как си реших проблема с миризмите,с чистенето на талаж извън клетката по 10 пъти на ден,и сменянето му на 2-3 дена :yahoo: Преди два месеца Роджи започна мноого да киха,обикалях,търсих,пробвах какви ли не талажи,но той продължаваше да киха зверски,докато не ми препоръчаха Асан ,тоалетна постелка,която не вреди на дзверовете ми :blink: Използвам я от две седмици и за сега впечатленията ми от нея са много добри,Роджи спря да киха,няма никаква миризма,и чистенето е много по-рядко,за двете седмици съм изчистила само веднъж и то само ъглите ;)
Искам да споделя с вас аз как си реших проблема с миризмите,с чистенето на талаж извън клетката по 10 пъти на ден,и сменянето му на 2-3 дена :yahoo: Преди два месеца Роджи започна мноого да киха,обикалях,търсих,пробвах какви ли не талажи,но той продължаваше да киха зверски,докато не ми препоръчаха Асан ,тоалетна постелка,която не вреди на дзверовете ми :blink: Използвам я от две седмици и за сега впечатленията ми от нея са много добри,Роджи спря да киха,няма никаква миризма,и чистенето е много по-рядко,за двете седмици съм изчистила само веднъж и то само ъглите ;)
Публикувано: 23 December 2008 - 09:21 AM
А акитата как ги събираш ;D Само не казвай 1 по 1 :P :wub:
Публикувано: 23 December 2008 - 08:06 PM
Ами аз за сега съм им слагала само един път в цялата клетка и след няколко дни още малко в ъгълчетата,това за почти две седмици.В пакета е останало повече от половината.Иначе моите зайовци не обърнаха никакво внимание на постелката,в началото ги наглеждах да не гризкат де,нищо че не може да им навреди,за всеки случай ;)