Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#1161 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 December 2008 - 01:44 PM

Здравей!
В Надежда мога да ти кажа 2 магазина, където сега има зайчета. Единият се намира на Ломско шосе, където минават трамвай 1,6,7. Близо е до т.н. Хали Надежда с чешмичката, ако ги знаеш. На тези хали сега има магазин 345. Та това магазинче е от страната на Халите, но е малко преди тях. Внимавай да не го пропуснеш, защото вратата му е малка и е лесно да я подминеш. Та там има зайчета. Онзи ден ходих и ги видях. Около 30лв са, но точн околко не помня.

Друг зоомагазин със зайовци -  по-нагоре около 1 трамвайна спирка от предния магазин - посока Обеля (все са на Ломско шосе), но от другата страна. Този ще го видиш. Жълт е на цвят магазина и има окачени клетки отвън.

И последния, за който се сещам е още по-нагоре, пак посока Обеля. От страната на Халите Надежда т.е. на първото магазинче. Точно срещу бензиностанция Шел! Намира се в едно базарче с дървена кафява врата "Лабиринт". Магазинчето е вътре.

Успех! Дано да съм била полезна. Ако нещо несъм обяснила кат охората - пиши да дообеснявам.

П.С. Първо виж в Гугъл - има много хора, които си подаряват зайчетата. Може хем да си го вземеш безплатно, хем да намериш дом за някое животинче, което си търси нови стопани.  ;)

#1162 Потребителят е офлайн   bazzar Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 December 2008 - 06:12 PM

Благодаря ти много!!!  :blink: беше ми повече от полезна !!  :palec: 

#1163 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2008 - 07:31 PM

Радвам се! Иначе от едни друг форум една жена или момиче, не разбрах си подарява зайчето и е страхотно, но е от Сливница....

Пиши после какво е станало с покупката. Дай и снимки да видим зайчето.  ;)

Иначе един съвет - вземи му храна, с каквато са го хранили в зоомагазина з апървите няколко дена, НЕ му давай зеле и зеленчуци докато е малко, че получават разстройство  (в случай, че ще ти е първо зайче).

#1164 Потребителят е офлайн   miraj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2008 - 09:14 PM

Относно зеленчуците и плодовете: лекарят на Бишко ми каза да не му давам никакви, защото организма на мини зайчето не ги преработва добре, и въпреки това Бишко не отказва ябълка или морковче- едно малко парченце в седмицата. :zaek: :prase:

#1165 Потребителят е офлайн   bazzar Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 December 2008 - 02:56 PM

Взех гоооо  :yahoo: От този магазин в Надежда , бяло е  и е мъжко, но не знам на колко месеца е  :- прибрах се преди 20 мин.  :yahoo: и само го гледам! А се опитах да го извадя, но то се страхува...  :'( кога ли 6те мога да го вадя ?  :blink:

#1166 Потребителят е офлайн   bazzar Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 December 2008 - 03:26 PM

Нали ще свикне?  :( Не искам да го е страх  :'( А и май поилката му я сложих мн надолу  :(

#1167 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2008 - 03:34 PM

:yahoo:  :yahoo:  :yahoo: Бравооооооо! Много се радвам, че съм помогнла. Да ти е честито! Да ти е живо и здраво. Пази го и не г остресирай, че са доста крехкички. За ваденето - постепенно става. Първия ден си го остави в клетката и не го вади, достатъчно му  е било пътуването. После му давай лакомства от ръкат ти , за да свикне. постепенно ще стане и ще можеш да го вадиш, но не става да 1-2 дена!

Давай му сено и храна от зоомагазините. Избягвай плодове и зеленчуци. Пази го от течения и от директна струя топло (примерно печка). За теб ли ще си е или ще го подаряваш? Дай снимки.

#1168 Потребителят е офлайн   bazzar Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 December 2008 - 04:26 PM

Ами ще го подаря на 25ти  :blink: А за снимки- дадох си bluetooth-a  :( и не мога да пратя. А ти къде гледаш твоето- в коя стая? Че нещо маи малко намирисва и не е подходящо за спалня  :izcherven:

#1169 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2008 - 04:46 PM

;D Аз не съм си го взела още. Тия дни ще е. А за намирисването - имам 5 хамстера и си ги гледам в спалнята. Не миришат, ако им се чисти правилно и редовно. Има разни начини. А и клетката трябва периодичн ода се дезинфекцира. Оцетът помага за прамахването на миризмите, както и билената, н опосле трябва много добре да се измива с топла вода!!! На мен не ми се е налагало да прибягвам до оцета, защото им чистя често, но в ъгълчетата минавам с памуче със спирт 90%. Абе всичко си е до редовното чистене. Сега открих, че с едни мокри кърпички за бебета като изчистя решетките и втория етаж на клетките и мирише невероятно! Вече трети ден мирише страхонто. Явно ароматът е попил в пластмасата или пък от метала се разнася, но мирише страхотно и е доста силно. Все едн оси имам ароматизатор.  :yahoo:

#1170 Потребителят е офлайн   bazzar Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 December 2008 - 04:54 PM

А , и още нещо - когато е по-топло времето може ли да се изкарва отвън на терса например?  :blink:

#1171 Потребителят е офлайн   bazzar Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 December 2008 - 04:56 PM

:blink:  супер ! Благодаря ти за съвета , ще пробвам и аз .А от къде имаш клетка на 2 етажааа ? сигурно е мн хубава  :yahoo:

#1172 Потребителят е офлайн   bazzar Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 December 2008 - 05:02 PM

А и още нещо  :izcherven: само те занимавам, извинявай, но ми е притеснено, защото е за подарък.  :blink: , но ти колко чсто му чистиш клетката - горе-долу ?  :blink:

#1173 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2008 - 05:32 PM

Май не сме се разбрали. Аз имам хамстери, а зайчето ще си го взема тия дни. Тоест още го нямам. А на хамстерите чистя на всеки 2-3 дена. Зависи. Понякога повече цапат, не знам защо. А ги храня по една и съща система.  ;D
Та клетките на 2 етажа са за хамстерите ми. То и за зайчета има такива, но ся мног оскъпи и аз към взела обикновена на 1 етаж.

#1174 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 December 2008 - 09:21 PM

@ bazzar, когато е топло можеш да го изкарваш на терасата без проблеми.Чистенето е хубаво да се прави на 3-4 дни, както за зайчето така и за теб, защото наистина започва да мирише.Моите зайчета са в спалнята и нямам проблеми с миризмата.И, за да свикне с хората, които ще го гледат трябва да са, колкото се може повече при него, да го галят, да го хранят и от време на време го пускайте да се разхожда извън клетката, защото то все пак е зайче и обича да подскача и тича на воля  ;)

#1175 Потребителят е офлайн   pivito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 December 2008 - 08:55 AM

Добро утро!
Искам да споделя с вас аз как си реших проблема с миризмите,с чистенето на талаж извън клетката по 10 пъти на ден,и сменянето му на 2-3 дена :yahoo: Преди два месеца Роджи започна мноого да киха,обикалях,търсих,пробвах какви ли не талажи,но той продължаваше да киха зверски,докато не ми препоръчаха Асан ,тоалетна постелка,която не вреди на дзверовете ми :blink: Използвам я от две седмици и за сега впечатленията ми от нея са много добри,Роджи спря да киха,няма никаква миризма,и чистенето е много по-рядко,за двете седмици съм изчистила само веднъж и то само ъглите ;)
User's Signature

Качена снимка

#1176 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 December 2008 - 09:21 AM

А акитата как ги събираш ;D Само не казвай 1 по 1  :P  :wub:

#1177 Потребителят е офлайн   pivito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 December 2008 - 02:38 PM

Хах,не,не ги събирам 1х1 ;D Обаче сега като прочетох поста ти,веднага отидох да вида в клетката и акита отгоре почти нямаи не се набиват на око,както с талажа,до сега не ми беше правило впечатление.Сигурно отдоло има,те постоянно ровят..
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#1178 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2008 - 06:00 PM

А това количество от 3кг за колко време ти стига, защото при тези цени доста скъпичко ще дойде ако се сменя като талаша.

и зайчетата не ядат ли от гранулките?

#1179 Потребителят е офлайн   pivito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 December 2008 - 08:06 PM

Ами аз за сега съм им слагала само един път в цялата клетка и след няколко дни още малко в ъгълчетата,това за почти две седмици.В пакета е останало повече от половината.Иначе моите зайовци не обърнаха никакво внимание на постелката,в началото ги наглеждах да не гризкат де,нищо че не може да им навреди,за всеки случай ;)
User's Signature

Качена снимка

#1180 Потребителят е офлайн   megsi_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 December 2008 - 04:03 PM

Здравейте на всички зайковци  ;) От вчера и аз си имам зайче, мн е сладко, май е от породата "Лъвска глава".

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни