Декоративно зайче
Публикувано: 09 February 2009 - 07:48 AM
Вуйчо ми и вуйна ми са ветеринари,но не по дребните животни....Аз исках да знам дали е еднаква ваксината и за двата вида зайци,въпреки че вуйчо ми беше сигурен ,че е. Днес ще слага на маника ваксина песторин.Обади ми се само,за да ме пита дали заека има 8 седмици.Това е изискването за песторин.Попитах го на колко време се реваксинира и той каза,че ваксината има "трайност" до една година,което означавало,че спокойно може да се боцка след 6 месеца -до една година.
Така че и едните и другите са прави ;D
Благодаря все пак на всички и много милички същества си отглеждаме,за да спорим за подобни глупости. ;)
Публикувано: 09 February 2009 - 11:19 AM
За зайци от всички видове и породи.Зайчето трябва да е на възраст 8-10седмици,а ако се наложи по-ранна ваксинация след месец да се реваксинира. Ваксината е с имунитет една година от датата на слагане.Слага се подкожно.
Понеже флакончето е за 20 заека,а след отваряне има годност 14дена,ако някой е от Русе и иска да ваксинира зайчето си,с радост ще помогна,няма смъсъл да я хвърляме.
Публикувано: 09 February 2009 - 02:58 PM
Не се обиждам и не искам да създавам комфронтаций.
Цитат
За зайци от всички видове и породи.Зайчето трябва да е на възраст 8-10седмици,а ако се наложи по-ранна ваксинация след месец да се реваксинира. Ваксината е с имунитет една година от датата на слагане.Слага се подкожно.
Понеже флакончето е за 20 заека,а след отваряне има годност 14дена,ако някой е от Русе и иска да ваксинира зайчето си,с радост ще помогна,няма смъсъл да я хвърляме.
Публикувано: 09 February 2009 - 06:51 PM
vaq13, радвам се, че бебока се е държал мъжки ;D То май няма зайче, което да се дърпа при боцкане, човек може да каже, че не усещат иглата :yahoo: Айде, сега обичайте се и много щастливи мигове заедно :wub: Пускай снимки на зайчето по-честичко B)
Публикувано: 09 February 2009 - 07:07 PM
А малката вече започна да и кафенее силно гръбчето, а от едната страна има 3 ярко бели кичура - да се знае на кого е дъщеря ;D
Публикувано: 09 February 2009 - 09:19 PM
Цитат
Може и аз да не съм разбрала добре. Биха му го след като оперираха зайчето. Обаче нищо не ми казаха, аз само трябваше да се съгласявам и да давам пари. Много зле се почувствах защото те правеха каквото си знаят и аз като питам нещо доктора и сестрата само ми казваха 'това сега е друга тема', 'после ще говорим за това' и отбягваха въпросите ми.
Затова реших да те попитам дали знаеш нещо повече. Помислих, че е ваксина, но щом не е ваксина значи ще трябва да го водя допълнително на ваксинация. Та затова ми беше чуденето. :huh:
Публикувано: 09 February 2009 - 11:00 PM
http://prikachi.com/...les/592581h.jpg
http://prikachi.com/...les/592583C.jpg
Ок,мерси,дано съм ги качила:)
Публикувано: 09 February 2009 - 11:34 PM
Цитат
Успяла си :P
Еее,супер.Много сте красиви (пу,пу да не ви е уруки).
Как си е опънал краката :rolleyes:
Аз имам едно питане ;)
Обръщали ли сте си заека обратно,чух,че така заспивали(все едно хипноза) и така по-лесно можеш да им изрежеш ноктите ? Гледала съм клипове и видях,че става,ама не посмях да пробвам :-
ТУК ДА НЕ ПРОБВАТ НОВОБРАНЦИ ( И ДЕЦА) - само хора с опит!!!

СПЕЦИАЛНИТЕ ЛЮБИМЦИ
Всичката тъмнина на света не би могла да се пребори със светлината на една малка свещичка.
Публикувано: 09 February 2009 - 11:49 PM
А за обръщането,аз моя така си го обръщам,но не напълно по гръб,а както е на снимките.Правя го от скоро,защото забелязах,че му харесва.А и така избягвам неприятни инциденти :P Галя го много дълго и не понечва да става.Дори,когато си мяхна ръката се назландисва,за да се изправи.:)
Абе заешка му работа,знае ли човек :)
Публикувано: 10 February 2009 - 01:17 AM
А клипчето,което LUDNICA е сложила е...........................,няма толкова яко ,направо се чудех да се смея или да плача,такива миниатюрни сладури,как заспиват където се облегнат и това първото как го ''упоиха'' ;D,много сладки,ама това абсурд някога да се престраша да го пробвам :huh:

Усмихвай се докато имаш зъби!
Публикувано: 10 February 2009 - 09:24 AM
Цитат
Цитат
Успяла си :P
Еее,супер.Много сте красиви (пу,пу да не ви е уруки).
Как си е опънал краката :rolleyes:
Аз имам едно питане ;)
Обръщали ли сте си заека обратно,чух,че така заспивали(все едно хипноза) и така по-лесно можеш да им изрежеш ноктите ? Гледала съм клипове и видях,че става,ама не посмях да пробвам :-
ТУК ДА НЕ ПРОБВАТ НОВОБРАНЦИ ( И ДЕЦА) - само хора с опит!!!
Aз моите зайчета доста често ги слагам по гръбче на краката си. Забелязала съм, че се успокояват и тази поза е идеална за рязане на нокти и други неща. Не знам дали им е приятно. По-скоро мисля, че им е неприятно защото очите им се опъват. :rolleyes:
Публикувано: 10 February 2009 - 12:49 PM
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ СЪЩО ,АКО НЯКОЙ Е ОТ ПЛОВДИВ И Е ПОЛСЗВАЛ УСЛУГИТЕ НА КЛИНИКА ,,ПРОВЕТ'' ДА МИ КАЖЕ ДАЛИ Е ДОВОЛЕН.ГЛЕДАХ САЙТА И МИСЛЯ ТАМ ДА ЗАВЕДА МЪРИ НА ВАКСИНА :blink:
Публикувано: 10 February 2009 - 01:44 PM
Цитат
Или по-точно как да разбера кога трябва да им подрязвам ноктите?
И дали ще се справя сама? :-
Не съм много сигурна, но мисля, че бяха на около година, когато започнах да им режа ноктите. Вет не ги е рязал, само вкъщи. Смятам, че ще се справиш. Не е чак толкова трудно, но си зависи и от твоя зайко как ще реагира. Аз ти препоръчвам да си вземеш специална нокторезачка за гризачи. Можеш да я намериш на цена 5-9 лв.
Много е удобно, а пък и става бързо! :blink: А пък как се разбира... няма точно формула, но то си личи. Когато бялата част стане доста дълга ;) На мен ми прави впечатление, че много бързо им растат на моите.
MOLLI Много ти е умничко зайчето. Много сладурско изпълнение. Ако ми се случи на мен сигурно ще ми стане много мило и драго :)))
Публикувано: 10 February 2009 - 05:02 PM
Колкото до отварянето и наш зайко го направи веднъж.Помислих си,че сме забравили отворено,но после видях как с муцунка бута и плъзга вратичката.От тогава с един кламер "заключвам" клетката ;D Интересно е колко са умнички,а нашият зайко е едва на 12 седмици.
Публикувано: 10 February 2009 - 05:42 PM
Първо си отваряхме горната вратичка в 04.00 сутринта.Застава на задни лапи,с предни се подпира на вратата и с муцуна и предни лапи бутаа :o
Както и да е(затврорила съм я с тел)
Обаче върха на сладоледа дойде после.
Нашата клетка е от тея с лигенчето и отгоре с метална клетка.Има щипки да се захваща клетката за лигенчето.Аз не съм я захващала,до преди 2 седмици.
Представете си картинката :
Когато иска да излезе и почва да яде тая клетка,ама така я дъвче,то не е дъвчене ами едно тресене,че се чуваме при комшиите.Дразнещ звук при което "миличкият" се пуска да обръща къщата.
Един ден се прибирам от магазин и го гледам в хола,разровил саксията :rolleyes: ,абе знам си аз,че го затворих в клетката.Като поглеждам тя е отворена колкото да мине заек :o Ква била работата,като захапе тая клетка и като я вдигне с уста та я метне нагоре и му се отваря дупчица,излиза си без да го интересува,тва се повтори 4-5 пъти ;D
На кака умника :wub: И те така с нашият хулиган
Казвайте какво да слагам в тея саксии,чух да сложа няколко камъни (от средните ;) ) и той като няма в кво да рови ще се откаже.Ама ме е страх да не си нарани лапите,че квито сме залухави,може и камъните да почнем да ровим :rolleyes:
Поздрави на всички и :wub: на :zaek: и сори за дългия пост :wub:

СПЕЦИАЛНИТЕ ЛЮБИМЦИ
Всичката тъмнина на света не би могла да се пребори със светлината на една малка свещичка.
Публикувано: 10 February 2009 - 07:37 PM