Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#1581 Потребителят е офлайн   vaq13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 February 2009 - 07:48 AM

Ей,съжалявам,че заради моите въпроси относно ваксинацията станаха такива недоразумения  :(
Вуйчо ми и вуйна ми са ветеринари,но не по дребните животни....Аз исках да знам дали е еднаква ваксината и за двата вида зайци,въпреки че вуйчо ми беше сигурен ,че е. Днес ще слага на маника ваксина песторин.Обади ми се само,за да ме пита дали заека има 8 седмици.Това е изискването за песторин.Попитах го на колко време се реваксинира и той каза,че ваксината има "трайност" до една година,което означавало,че спокойно може да се боцка след 6 месеца -до една година.
Така че и едните и другите са прави  ;D
Благодаря все пак на всички и много милички същества си отглеждаме,за да спорим за подобни глупости. ;)

#1582 Потребителят е офлайн   vaq13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2009 - 11:19 AM

Преди малко боцнахме зайко,държа се много мъжки.  :yahoo:Прочетох внимателно листовката на песторина и на кратко:

За зайци от всички видове и породи.Зайчето трябва да е на възраст 8-10седмици,а ако се наложи по-ранна ваксинация след месец да се реваксинира. Ваксината е с имунитет една година от датата на слагане.Слага се подкожно.

Понеже флакончето е за 20 заека,а след отваряне има годност 14дена,ако някой е от Русе и иска да ваксинира зайчето си,с радост ще помогна,няма смъсъл да я хвърляме.

#1583 Потребителят е офлайн   nikineli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2009 - 02:58 PM

Ето, за това говоря!
Не се обиждам и не искам да създавам комфронтаций.

Цитат

Преди малко боцнахме зайко,държа се много мъжки.  :yahoo:Прочетох внимателно листовката на песторина и на кратко:

За зайци от всички видове и породи.Зайчето трябва да е на възраст 8-10седмици,а ако се наложи по-ранна ваксинация след месец да се реваксинира. Ваксината е с имунитет една година от датата на слагане.Слага се подкожно.

Понеже флакончето е за 20 заека,а след отваряне има годност 14дена,ако някой е от Русе и иска да ваксинира зайчето си,с радост ще помогна,няма смъсъл да я хвърляме.

#1584 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 February 2009 - 06:51 PM

nikineli, този въпрос го прекратихме, няма смисъл да доказваш мнението си чрез цитати...Който, каквото иска да прави с животинките си, важното е да са живи и здрави !

vaq13, радвам се, че бебока се е държал мъжки  ;D То май няма зайче, което да се дърпа при боцкане, човек може да каже, че не усещат иглата  :yahoo: Айде, сега обичайте се и много щастливи мигове заедно  :wub: Пускай снимки на зайчето по-честичко  B)

#1585 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2009 - 07:07 PM

Айде, Катеее! Чакаме си новото пухииии! Вече нямаме търпение. Започвайте със семейното планиране  ;) Кога да очакваме новия член на семейството? Ние има започнахме да му мислим.

А малката вече започна да и кафенее силно гръбчето, а от едната страна има 3 ярко бели кичура - да се знае на кого е дъщеря  ;D

#1586 Потребителят е офлайн   vaq13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2009 - 07:23 PM

Кате,специално за теб  снимах зайко,но къде изчезна опцията за публикуването на снимки?

Не мога да я открия нещо,явно има някаккъв проблем ?!

#1587 Потребителят е офлайн   silvia_ne Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 February 2009 - 09:19 PM

Цитат

:rolleyes: :rolleyes: :o Ултразол-това е антибиотик ,незнам кой ти е казал,че е ваксина  :huh:

Може и аз да не съм разбрала добре. Биха му го след като оперираха зайчето. Обаче нищо не ми казаха, аз само трябваше да се съгласявам и да давам пари. Много зле се почувствах защото те правеха каквото си знаят и аз като питам нещо доктора и сестрата само ми казваха 'това сега е друга тема', 'после ще говорим за това' и отбягваха въпросите ми. 
Затова реших да те попитам дали знаеш нещо повече. Помислих, че е ваксина, но щом не е ваксина значи ще трябва да го водя допълнително на ваксинация.  Та затова ми беше чуденето.  :huh:

#1588 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 February 2009 - 10:46 PM

Цитат

Кате,специално за теб  снимах зайко,но къде изчезна опцията за публикуването на снимки?

Не мога да я открия нещо,явно има някаккъв проблем ?!

Използвай този сайт ЦЪК

#1589 Потребителят е офлайн   vaq13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2009 - 11:00 PM

http://prikachi.com/...les/592580z.jpg

http://prikachi.com/...les/592581h.jpg

http://prikachi.com/...les/592583C.jpg

Ок,мерси,дано съм ги качила:)

#1590 Потребителят е офлайн   LUDNICA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 February 2009 - 11:34 PM

Цитат

Успяла си  :P
Еее,супер.Много сте красиви (пу,пу да не ви е уруки).
Как си е опънал краката  :rolleyes:

Аз имам едно питане ;)
Обръщали ли сте си заека обратно,чух,че така заспивали(все едно хипноза) и така по-лесно можеш да им изрежеш ноктите ? Гледала съм клипове и видях,че става,ама не посмях да пробвам :-

ТУК      ДА НЕ ПРОБВАТ НОВОБРАНЦИ ( И ДЕЦА) - само хора с опит!!!
User's Signature

Качена снимка
СПЕЦИАЛНИТЕ ЛЮБИМЦИ
Всичката тъмнина на света не би могла да се пребори със светлината на една малка свещичка.

#1591 Потребителят е офлайн   vaq13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2009 - 11:49 PM

Благодаря !

А за обръщането,аз моя така си го обръщам,но не напълно по гръб,а както е на снимките.Правя го от скоро,защото забелязах,че му харесва.А и така избягвам неприятни инциденти  :P Галя го много дълго и не понечва да става.Дори,когато си мяхна ръката се назландисва,за да се изправи.:)

Абе заешка му работа,знае ли човек :)

#1592 Потребителят е офлайн   ooli4ka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 01:17 AM

vaq13 ,зайчето ти е страхотно,много е сладко  :wub: за зайо
А клипчето,което LUDNICA е сложила е...........................,няма толкова яко ,направо се чудех да се смея или да плача,такива миниатюрни сладури,как заспиват където се облегнат и това първото как го ''упоиха''  ;D,много сладки,ама това абсурд някога да се престраша да го пробвам  :huh:
User's Signature

Усмихвай се докато имаш зъби!

#1593 Потребителят е офлайн   silvia_ne Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 09:24 AM

Цитат

Цитат

Успяла си  :P
Еее,супер.Много сте красиви (пу,пу да не ви е уруки).
Как си е опънал краката  :rolleyes:

Аз имам едно питане ;)
Обръщали ли сте си заека обратно,чух,че така заспивали(все едно хипноза) и така по-лесно можеш да им изрежеш ноктите ? Гледала съм клипове и видях,че става,ама не посмях да пробвам :-

ТУК      ДА НЕ ПРОБВАТ НОВОБРАНЦИ ( И ДЕЦА) - само хора с опит!!!

Aз моите зайчета доста често ги слагам по гръбче на краката си. Забелязала съм, че се успокояват и тази поза е идеална за рязане на нокти и други неща. Не знам дали им е приятно. По-скоро мисля, че им е неприятно защото очите им се опъват.  :rolleyes:

#1594 Потребителят е офлайн   vaq13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 12:03 PM

Silve,кога за първи път ряза ноктите назайковците,т.е.,колко са били големи?
Или по-точно как да разбера кога трябва да им подрязвам ноктите?
И дали ще се справя сама? :-

#1595 Потребителят е офлайн   MOLLI Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 12:49 PM

ЗРДАВЕЙТЕ!МНОГО СА СЛАДКИ ЗАИЧОВЦИТЕ :wub: ,ОТНОСНО РЯЗАНЕТО НА НОКТИ-АЗ ГИ РЕЖА КОГАТО ПОЧНЕ МНОГО ДА МЕ ДЕРЕ ;D ОБА4Е ОБСУРД ДА СТОИ ПО ГРЪБ,ПРОБВАЛА СЪМ , ЗАЩОТО НА БРАТОВЧЕДКИТЕ МИ КЛЕПОУШКОТО СТОИ ТАКА , НО НАША МЪРИ Е ДИВАНЕ ;D , ДНЕС СИ БЕШЕ ПРЕМЕСТИЛА КАРТОНЕНАТА КУТИЙКА(СЛОЖИЛА СЪМ ЕДНА ДА СЕ КАТЕРИ ),ТА БЕ6Е Я ПРЕМЕСТИЛА НО4НО ПОД ВРАТИ4КАТА НА КЛЕТКАТА И НЕ ЗНАМ КАК , НО СИ Е ОТВОРИЛА САМА И ПО ЕДНО ВРЕМЕ СУТРИНТА СКО4И ПРИ МЕН НА ЛЕГЛОТО ;D ГОЛЯМА Е ХИТРУ6А:)
  ИСКАМ ДА ПОПИТАМ СЪЩО ,АКО НЯКОЙ Е ОТ ПЛОВДИВ И Е ПОЛСЗВАЛ УСЛУГИТЕ НА КЛИНИКА ,,ПРОВЕТ'' ДА МИ КАЖЕ ДАЛИ Е ДОВОЛЕН.ГЛЕДАХ САЙТА И МИСЛЯ ТАМ ДА ЗАВЕДА МЪРИ НА ВАКСИНА :blink:

#1596 Потребителят е офлайн   silvia_ne Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 01:44 PM

Цитат

Silve,кога за първи път ряза ноктите назайковците,т.е.,колко са били големи?
Или по-точно как да разбера кога трябва да им подрязвам ноктите?
И дали ще се справя сама? :-

Не съм много сигурна, но мисля, че бяха на около година, когато започнах да им режа ноктите. Вет не ги е рязал, само вкъщи. Смятам, че ще се справиш. Не е чак толкова трудно, но си зависи и от твоя зайко как ще реагира. Аз ти препоръчвам да си вземеш специална нокторезачка за гризачи. Можеш да я намериш на цена 5-9 лв.
Много е удобно, а пък и става бързо!  :blink:  А пък как се разбира... няма точно формула, но то си личи. Когато бялата част стане доста дълга ;) На мен ми прави впечатление, че много бързо им растат на моите.

MOLLI Много ти е умничко зайчето. Много сладурско изпълнение. Ако ми се случи на мен сигурно ще ми стане много мило и драго :)))

#1597 Потребителят е офлайн   vaq13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 05:02 PM

Благодаря за инфото,ще се пробвам,но май още не ме дере много!
Колкото до отварянето и наш зайко го направи веднъж.Помислих си,че сме забравили отворено,но после видях как с муцунка бута и плъзга вратичката.От тогава с един кламер "заключвам" клетката  ;D Интересно е колко са умнички,а нашият зайко е едва на 12 седмици.

#1598 Потребителят е офлайн   LUDNICA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 February 2009 - 05:42 PM

Ооо Вашето не е нищоо  :rolleyes:
Първо си отваряхме горната вратичка в 04.00 сутринта.Застава на задни лапи,с предни се подпира на вратата и с муцуна и предни лапи бутаа :o
Както и да е(затврорила съм я с тел)
Обаче върха на сладоледа дойде после.
Нашата клетка е от тея с лигенчето и отгоре с метална клетка.Има щипки да се захваща клетката за лигенчето.Аз не съм я захващала,до преди 2 седмици.
Представете си картинката :
Когато иска да излезе и почва да яде тая клетка,ама така я дъвче,то не е дъвчене ами едно  тресене,че се чуваме при комшиите.Дразнещ звук при което "миличкият" се пуска да обръща къщата.
Един ден се прибирам от магазин и го гледам в хола,разровил саксията  :rolleyes: ,абе знам си аз,че го затворих в клетката.Като поглеждам тя е отворена колкото да мине заек  :o Ква била работата,като захапе тая клетка и като я вдигне с уста та я метне нагоре и му се отваря дупчица,излиза си без да го интересува,тва се повтори 4-5 пъти ;D
На кака умника  :wub: И те така с нашият хулиган
Казвайте какво да слагам в тея саксии,чух да сложа няколко камъни (от средните ;) ) и той като няма в кво да рови ще се откаже.Ама ме е страх да не си нарани лапите,че квито сме залухави,може и камъните да почнем да ровим  :rolleyes:

Поздрави на всички  и  :wub: на :zaek: и сори за дългия пост  :wub:
User's Signature

Качена снимка
СПЕЦИАЛНИТЕ ЛЮБИМЦИ
Всичката тъмнина на света не би могла да се пребори със светлината на една малка свещичка.

#1599 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 February 2009 - 07:37 PM

Ох, vaq13, кажи ми как се сдържаш да не го мачкаш това сладко сиво зайче  :wub: Аз ако бях....сигурно щеше да ме намрази от прекалена любов  ;D

#1600 Потребителят е офлайн   vaq13 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 07:48 PM

Мачкам го Кате аз,ама си имам още едно 'зайче' у нас,което е на 3 годинки и като каже "мамо,гушни ме" и направо се разтапям  :yahoo:И двамата ги гушкам,гушкам всеки,който се нареди  ;D

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни