Декоративно зайче
Публикувано: 01 December 2009 - 02:21 PM
1.кое зайче се отглежда по-лесно ...мъжко или женско като се има предвид разгонването и как всъщност протича то и при двата пола.
2.Разбрах че на 6 месеца трябва да го водя на ветринар да му се режат предните зъби ,но ако има играчка от твърда дървесина в клетката не било нужно...така ли е или не
3.може ли да съжителства с стара и мързелива котка и с мини куче, защото в нас вече е зоопарк
4.На колко дни се почиства талаша от клетката за да не се вмирише
5.Вярно ли е че не трябва да живеят на много топло и на пряко слънце
Ще съм благодарна на всякакви мнения и препоръки преди да съм взела зайчето...благодаря
Публикувано: 01 December 2009 - 06:10 PM

Публикувано: 02 December 2009 - 02:57 PM
2-на 3 месеца се води на ветеринар за първа ваксина но и трябва пак да му се подрязват зъбките
3-ако котката е мързелива няма да го закача а за кучето го дръж на страна за да не се уплаши
4-ами може всеки ден да се сменя или в седмицата 1 път
5-не трябва да стоят на слънце и да им е много горещо трябва да са на нормална температура и на сянка
и още нещо отвреме на време може да го къпеш

обичайте вашите любимци за да ви обичат и те вас
Публикувано: 05 December 2009 - 10:08 PM

Миналата седмица се събудих с мисълта колко хубаво ще е, ако си имам зайче, а не постоянно да ги гледам в зоомагазините... и така - от днес си имам бял пухчо с кафяви ушички. :)
Тъй като темата е 110стр... прочетох първите няколко... последните няколко... към средата и въпреки това... като всички "нови" си задавам въпроси, на които ще съм много благодарна, ако някой може да ми отговори. :)
Зайчо ми казаха, че е на около месец /утре ще го снимам да го видите/.
1. Колко сено мога да му давам? Купих някакво "Ambient", ужким хубаво, италианско... ДАНО! Само днес зайчето изяде от него около 5 мои шепи ...
2. Поилката непрестанно капе. Това нормално ли е? Сутринта купих една... и на обяд отскочих и купих друга...
За сухата храна... купих някаква смес, която изглежда много добре... и зайчето хрупа ли хрупа. :)))
Исках клепоухо... ужким било такова, но може и да са ме излъгали... като го снимам, ако може да ми кажете... не че и да не е клепоухо ще го върна, но поне да си знам.

Наистина ще съм Ви много благодарна за отговорите! :)

Който не ме харесва, значи няма вкус! Да се обърне на другата страна и да си намери по-добро! ;)
Публикувано: 05 December 2009 - 10:36 PM

faith_86, сеното трябва да е на половината на тялото на зайчето, но като цяло трябва да има сено постоянно в клетката. От къде капе поилката? Може би е пукната. За храната гледай да е за малки зайчета, нали сте само на месец.

cherty, и аз като ~~~Vikito~~~ мисля, че зайчето ти киха заради триците - или са много дребни или са замърсени. Но не пречи да го заведеш и на вет.

Публикувано: 05 December 2009 - 10:50 PM

Сеното си го хапва с кеф...
А за сухата храна... в началото не я уважаваше много, но сега почти я изяде... сложих около една шепичка...
Поилката капе, откъдето пие зайчето, което сигурно е нормално, но знам ли...
Преди малко подивя в клетката... още не съм го пускала из нас, че точно направихме ремонт и утре си отивам в стаята... явно иска вече да се движи, но ще изчакам до утре. :)
Голяма емоция си е. :)
Може би, защото ми е първо животинче /макар че съм на 23/ и затова се стряскам повечко...

Който не ме харесва, значи няма вкус! Да се обърне на другата страна и да си намери по-добро! ;)
Публикувано: 06 December 2009 - 10:05 AM

обичайте вашите любимци за да ви обичат и те вас
Публикувано: 06 December 2009 - 10:34 AM
Чак вчера ме открехнаха, че нощем, ако ти е в стаята, трудно се спи...
Трябва да видя как ще се погодим, че ... няма как да го сложа другаде...

Публикувано: 07 December 2009 - 11:22 AM
Моето зайче е на 3 години и 10 месеца, също няма контакти с други животни, и няма ваксина. Така че споко - не е опасно.

Публикувано: 13 December 2009 - 01:29 PM