Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#2141 Потребителят е офлайн   Bayo Zayo Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 07 October 2009 - 11:12 PM

Това е моят заек. Благодарности за топлия прием. За съжаленение, сега имам друг проблем и искам да питам, хора с повече опит от мен. Днес го пуснах да се разоди и той направо полудя. Прави някакви странни подскоци при които приритва със крака във въздуха, някакви странни спринтове. zz_020.gif Та защо прави така? Нормално ли е?
Благодаря, предварително.

#2142 Потребителят е офлайн   j_ADA_miki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2009 - 11:40 PM

Да ти е жив и здрав сладура много го пази и го обичай аз току що изгубих моята прицеска rf_011.gif и тя много обичаше да скача те така си играят спокоино това е нормално
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2143 Потребителят е офлайн   Itsko_EliNka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2009 - 10:33 PM

И мойто прави така ама това е защото не се движи постоянно и се схваща така и за това smile.gif .Пускай го по -често да се разхожда.

#2144 Потребителят е офлайн   j_ADA_miki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2009 - 10:39 PM

колко години живеят зайчетата Микито беше на почти на 4 и всеки ми казва че е умряла от старост rf_011.gif
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2145 Потребителят е офлайн   Вяра - А Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 October 2009 - 02:22 PM

имам въпрос
на всички породи мини зайчета ли трябва да се дава сено и от каква възраст започва да им се дава?
благодаря предварително за отговора

#2146 Потребителят е офлайн   miraj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 17 October 2009 - 12:32 PM

Цитат(Вяра - А @ Oct 13 2009, 12:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
имам въпрос
на всички породи мини зайчета ли трябва да се дава сено и от каква възраст започва да им се дава?
благодаря предварително за отговора

До колкото аз съм запозната - на всички зайчета се дава сено. Щом го вземеш може да започнеш да му даваш.

#2147 Потребителят е офлайн   jakata1 Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 17 October 2009 - 09:04 PM

j_ADA_miki много съжелявам за зайчето

Имам следния проблем от 2 дена , от края на лятото му зимаме талаш от една работилницаа и талаша е чист.Но тези дни му се възпалиха очичките много сериозно - текат,зачервени са.... В този студ не мога да го водя на ветеринар.Какво да правя?Личи си , че не му е приятно.От какво ли е станало - все пак ,може да е от талаша,още утре го махам и купувам от магазина dog.gif uc_029.gif uc_029.gif uc_029.gif uc_029.gif uc_029.gif uc_029.gif

#2148 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2009 - 11:46 AM

Сигурно е от талаша - слагай му само по ъглите на клетката или където пишка докато се оправи- нашта заика сама си го бута и лежи на пластмасовия под затова слагам по-малко само в ъглите smile.gif А на лекар го заведи сигурно трябва да му се правят промивки-и купувай само от вносния талаш че нашия е замърсин понякога zz_020.gif

#2149 Потребителят е офлайн   zstaneva Икона

Публикувано: 19 October 2009 - 02:33 PM

Здравейте!
Защо зайчето ми непрекъснато гризе пръчките на клетката си. Има си достатъчно играчки за гризане.
Не мога да го откажа. Само на едно място се е съсредоточило - вратичката, от където го пускаме да излиза. Когато е затворена често отива до нея и започва да гризе дълго пръчките. Страхувам се да не ръждясат, защото е отровно. Някой имал ли е същия проблем?

#2150 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2009 - 07:09 PM

Почти всички са така ab_041.gif при нас зайчето направо я тресе-когато иска да излиза или е гладно smile.gif

#2151 Потребителят е офлайн   LifeleZz Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 October 2009 - 08:57 AM

Здравейте! Аз имам зайче на 5 месеца. Всеки ден го пускам на терасата да се разхожда. Днес като беше пуснато започна да обикаля терасата като ненормално. Адски бързо и се блъскаше във всичко, което му се изпречи. Удари се няколко пъти в клетката си, докато аз успея да реагирам. Направи няколко такива ненормални обиколки на терасата и се скри в ъгълчето си с разтуптяно сърце. Дали не съм го уплашила аз, защото когато излязох на терасата бях с метла и лопата. Има ли повод за притеснение според вас?

#2152 Потребителят е офлайн   cherty Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 October 2009 - 11:07 AM

Здравейте от вчера и аз съм горд собственик на мини-зайче.
Казва се Зайо (но е женско иначе де).
Имам един въпрос...засега
Значи , вчера като го донесох вкъщи и го пунсах да се поразходи , беше свитичък няколко минутки ,но после се успокой и се разходи навсякъде , подуши , потичка - абе мн му хареса.
И днес пак го пуснах. Та въпроса ми е как да разбера по колко време му е добре да стои извън клетката ,защото като е навън си тичка , като е вътре се кротва и си почива, въобще не ми подсказва как му е добре?

#2153 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2009 - 07:18 AM

Ако не ти пречи може да седи и цял ден на вън smile.gif но по-добре да не свиква така че после няма да иска да си седи вклетката dry.gif моето сутрин го пускаме 2 пъти и вечер 2-сигурно се събира към 3-4часа а през деня си лежи-спи в клетката wb_052.gif

#2154 Потребителят е офлайн   cherty Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 October 2009 - 08:50 AM

Благодаря много. А сега имам още няколко впроса. Извинявам се ако са повтаряни много кратно.
Първо зайо въобще не е плашлива , а като я галя си стои и не мрда , и се чудих- обичат ли зайците да ги галкаш.
Второ, непрекснато плюска нещо. Да не вземе да му стане нещо , колко горе-долу трябва да яде малко зайче.
И последно , скоро ще се наложи да сме за 2 дена и полвина извн града , дали да го оставим тук с повечко храна , или е по добре да го вземем с нас ( така ще ми е по спокойно , но да не се стресира нещо )

П.С. а като си пускащ зайчето , по колко време е навън . аз днес го зарязах вън и то самичко взе да се върти около клетката по едно време.

#2155 Потребителят е офлайн   j_ADA_miki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 28 October 2009 - 09:01 AM

tb_195.gif ако занеса храната останала от моита зайка в зоопарка дали ще я вземат dh_188.gif още ми липсва микито и неискам друг заек а има доста останала храна и витамини а ме е жал да я изхвърля ето ги пуржата и последната снимка на Микито котката до последно седя до нея и лежа а когато заико почина котката я близна и започна обикаля и да мялка много грамогласно rf_011.gif и все още и тя като мен немойе да приеме че горкото зач4е няма да се върне

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2156 Потребителят е офлайн   j_ADA_miki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2009 - 09:04 AM

Ако има желаещ от пловдив за храната имам и останали почти нов пакет с трици от нея с удоволствие ще ги дам
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2157 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2009 - 02:07 PM

Слагай му по -малко от гранулите -1 2 лъжици - сутрин и вечер а сено може постоянно да му даваш smile.gif за воденето ако има кой да му дава храна и вода по добре да си седи тука ама де да знам всеки заек е различен някои пътуват без проблем af_089.gif а други се страхуват-ти си решаваш md_064.gif

#2158 Потребителят е офлайн   cherty Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 November 2009 - 04:54 PM

Здравейте, днес на Зайо й беше подуто коремчето , но само от едната страна.
Заведох я на ветеринар ,той я опипа и само ми каза за сега 3 дена да й давам само сено и да видим. Освен това каза да мина утре да ми даде някакво лекарство дето се разреждало в водата,но забравих какво.

Обаче аз още се притеснявам за бебчето ,защото ми се струва ,че ако е нещо по сериозно 3 дена може да са прекалено много.Вие как мислите.

Иначе си го храня само с сено игранули , чистя му редовно ,а то си папа и тичка- никакви признаци няма да е болно освен надутото коремче.

Нещата ,за които се сещам ,че може да са го причинили са ,че в петък го пръсках с спрей против бълхи (но беше някакъв италиански за 10 лв.) , освен това го карах в другото ми вкъщи ,където имам котка (не са имали физически контакт) ,а вчера намерих една клечка с бодили в сеното , незнам може да е имало и още.

Дали Зайо е в опасност ud_009.gif ???

#2159 Потребителят е офлайн   maretto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 November 2009 - 10:11 AM

Относно по- горе въпроса за зачервените очи: аз също съм взимала от рязани дърва талаш, но е доста по- ситен от този, който се продава по магазините и има доста повече прах. Аз бих промила очите на зайчето с физиологичен разтвор и капкомер. Няма да му е приятно, но ще го облекчи.

Абе вашите зайци как така тичат, моята като и отворя клетката си седи само в нея- не иска да излиза

#2160 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2009 - 02:07 PM

cherty-какво стана с зайчето оправи ли се ae_085.gif какво сено му даваш че има бодли в него eg_033.gif а за тичането -остави че тича ами се и катери като коза по гарнитурата и столовете ab_041.gif и хич не и се прибира в клетката чак като огладнее smile.gif

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни