Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#601 Потребителят е офлайн   Mimixx Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 June 2008 - 01:00 PM

Коте,зависи.Ако ги гледаш добре може и 8 години да живеят.А аз искам да попитам някой разбиращ.Чочето има на ушичките нещо като пърхот.Като го разчесаш и има белички.Абе точно като пърхот е.Нищо и няма.В прекрасна форма е.Има лъскава козинка,жизнена е.Храни се,само лапичките и дупето й са жълти,но това е,защото не смея да я измия.А и някой знае ли в района на дружба 1 и дружба 2 дали има някакъв ветеринарен кабинет,че трябва да и се бие ваксина,а в младост няма кой да ни закара,а и ме е страх да пътува дълго в автобус.Ако някой разбира да ми помогне.Благодаря предварително  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#602 Потребителят е офлайн   svevava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2008 - 07:18 AM

Mimixx,в Дружба има ветеринар на гърба на ДСК,където се 604 завива за летището,но там го води само за ваксина,не и ако е здравен проблема(не дай боже).

#603 Потребителят е офлайн   сия Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2008 - 02:38 PM

Здравейте!Аз съм нова.Имам зайче и искам да споделя тази радост с вас!За първи път гледам заек.Преди това съм гледала какви ли не животни,но не и зайче.Очарована съм от нея(женска е). :zaek:толкова е сладка и невероятна!Изненадана съм колко бързо свикна с нас(още на 2 ден),а вече  прави каквото си иска.По този повод и дриска кадето и скимне!Чувала съм,че някои зайчета се научават да ходят на едно място.Как става това?Нямам идея как да подходя.Някой може ли да ме посъветва?

#604 Потребителят е офлайн   BuNNy`` Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 June 2008 - 06:11 PM

честно да ти кажа и аз не случих на зайче което да ходи само на едно място моят ходи навсякъде стига да е мекичко ;D тъй като те имат бърз метаболизъм след като го нахраниш не го изкарвай веднага от клетката остави го да си свърши там нуждите много е вероятно пак да ходи отвън но поне ще е по-малко сложи малко снимки да видим твоята красавица успех

#605 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 22 June 2008 - 07:24 PM

заището трява да порасне, после му става навик само в клетката в един ъгъл да се изхожда.. не е куче това да му прилагате кучешките методи :))
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#606 Потребителят е офлайн   сия Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2008 - 07:34 PM

Ясно,значи трябва да чакам и да се надявам...Иначе явно обичат на мекичко,защото на мойта любимото ѝ място е на леглото,само тупам и сменям чаршафи...,но ще го преживея някакси ;) :blink:Ако има кандидати за сърцето ѝ от София или Бургас-тя е свободна и ваксинирана.Ще трябва да поизчакаме няколко месеца,че е още малка.Ето и нейни снимки:

#607 Потребителят е офлайн   сия Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2008 - 07:40 PM

И пак тя:

#608 Потребителят е офлайн   vasito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2008 - 08:46 PM

:wub: :wub: :wub:

#609 Потребителят е офлайн   racing-girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2008 - 08:31 AM

Ами мойто зайче свикна да си ходи до тоалетна в банята и честно казано не знам как се получи, не съм го учила,то не е куче за да може да се поддава на пълна дресировка.Но все пак някакси се получи.По между другото много ме удивявят тези животинки.Все пак понаучават нещо а и много бързо свикват с хора.Поне моя е така не съм вярвала ,че ще ми ходи по петите като куче.Явно разбират кой се грижи за тях и са изключително любвеобилни.Гуши се,душиме се в нослетата (дава),ближе ме.Но някак свикват бързо с нова обстановка.Аз още докато беше малък започнах да го пускам да си ходи,дори в банята го оставях защото там му беше по- прохладно и той започна да си ходи до тоалетна там в ъгъла.Това да му е меко практически няма значение ,той може да се изпусне навсякъде така по една две дарадонки, но не и да пишка и да свърши работа ама качествено ;D където му падне.Оставяй го поне по два часа да стой в банята като си го наглеждаш разбира се и като му се доходи той няма да стиска ами ще се изака там,и така няколко пъти и ще се научи предполагам.Оставяй го след като се е нахранил и след като е пил водичка.Надявам се да подейства,пробвай.  ;)

#610 Потребителят е офлайн   cherry_dream Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 June 2008 - 09:08 PM

Здравейте. И аз имам зайче байче :) Имам само един въпрос. Задължително ли е в клетката да има трици? Че моя като излезе и прави мазало. ето и една негова снимка. Джобчо се казва:)

Качена снимка

#611 Потребителят е офлайн   racing-girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2008 - 02:06 PM

мн е сладурско зайчето ти. :blink:
Талаж обаче задължително трябва да имаш,защото като пишка зайчето да има какво да попие.Предполагам ,че сам ще си го избута по краищата на клетката,защото там си опередя место да ходи до тоалетна ,за да не му е мокро.Така че няма да  минеш без талаж. :-
Ако някой знае за тези прахчета ,коитосе сипват във водата на заека, моля да ми обясни!!!!!!

#612 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 27 June 2008 - 04:26 PM

имам много лоша новина :'( женската ни зайка(на приятелката ми)умра вчера! :'( :'( :'(много ми е жал за нея защотото наистина много я обичах.... :huh:

#613 Потребителят е офлайн   tedito Икона

• Dogo lover
  • PipPipPip
  • Interests:Ветеринарна медицина!

Публикувано: 28 June 2008 - 06:44 PM

Искренни съболезнования!!!
Всяка загуба е тежка и в тези моменти трябва да сме силни и да се подкрепяма!

#614 Потребителят е офлайн   bunny2008 Икона

Публикувано: 02 July 2008 - 07:35 PM

Здравейте отскоро чета този форум и ми много харесва начина по който говорите за тези мили животинки - зайчетата :zaek: :zaek: :zaek: :zaek:!!!! Аз имам обикновен-домашен заек но есента ще ви се похваля и с декоративно сладко бонбонче!!! :wub: :blink: :blink: :blink:

#615 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 02 July 2008 - 08:46 PM

радвам се за теб. ;)

#616 Потребителят е офлайн   cherry_kiss Икона

Публикувано: 06 July 2008 - 07:22 PM

Здравейте,

Аз туко що се регистрирах и мисля,че тук ще ми е доста интересно.Аз имам мини зайче  женско - Лора от една година,един месец и 1 един ден.Тя е голяма сладурана и толкова много си я обичкам,че чак не я оставям на мира  :izcherven: За мой късмет е много весела и обичлива.Много обича да я милват и да се закача.Тя си живее просторно,защото с майка ми сме й отделили цяла тераса и клетка 90 на 35.Нейни снимки има в гелерията.Имам едно мънинко въпросче - Здравословно ли е за мини зайчетата да ядът зеленчуци и плодове,защото по други форуми и сайтове викат,че трябва -ветеринаря вика че не е много полезно :rolleyes:

#617 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 07 July 2008 - 10:12 AM

Абе на заека давай само плодове от типа на ябълки, праскове, череши кайсии.. такива неща дето няма как да имат нитрати, щото иначе от домати краставици и ли тн като нищо може да се спомине.. внимавайте и на тая тераса да не я пече слънче, щото също от това мрат доста- от напичане и жега. не я мокрете да я разхлаждате също.. :wub:
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#618 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2008 - 11:32 AM

Не случайно за мини зайчетата си има храни,които се продават по Зоо магазините,това все пак не са домашни-селски зайци,че да им се дават останки,всякакви заленчуци и плодове.По-добре си хранете зайчето със храните от магазините,в тях си има всичко съобразено за тях и много витамини и минерали,за да е здраво животното.Аз на мойте зайчета много рядко съм си позволявала да им дам малко парченце морков и на скоро им дадох черешки малко,по които направо полудяха и много обичат,иначе си ядът суха храна.Гледам ги вече 4-5 години и много си ги обичкам дебеланкожците :yahoo: :blink:

#619 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:<br />

Публикувано: 07 July 2008 - 12:01 PM

Абе... замислям се пак да си взема зайче... Чудя се дали могат да се къпят, защото като знам в какви условия ги гледат.... Зайка Белла като ми я подариха, отдолу беше цялата жълта и миришеше лошо, та си позволих да я измия с малко сапун по лапичките и после беше супер.
Ама въпросът ми е дали могат, ако се налага, да се изкъпят целите(без главата).
Благодаря предварително  ;) !
User's Signature

Качена снимка

#620 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2008 - 03:18 PM

Аз също съм си къпала двете зайчета без главата,смисъл понеже са постоянно пуснати на балкона и се цапат,колкото и да го мия балкона,та аз си ги мия отдолу и им няма нищо.Не трябва само да влиза вода в ушите,иначе им няма нищо.А иначе ако не са мръсни,няма смисъл да се мокрят излишно,те сами си се мият ;)

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни