Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#881 Потребителят е офлайн   syr4izeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 September 2008 - 03:04 PM

Katencetoo много съжалявам и аз за заенцата ви  :'( Но не се отчайвай - дай й малко време на зайката ти и пак я пусни на мъжки. МОже би просто защото й е първи път и затова така се е получило...следващият път ще знае по-добре, а и ти ще  со по-подготвена. По-голяма клетка определено мисля, че ще е плюс - да са на широко и необезпокоявани. Важното е, че тя ти е жива и здрава сега - посвети се на нея, гушкая я повече, че да се успокои и с времето ще си мо дойде момента пак да се похвалиш, че чакате малки!!!  :OK: Успех!

#882 Потребителят е офлайн   dolittle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2008 - 10:44 PM

Съжалявам за малките!
Но помисли наистина дали да я пускаш пак. На искам да ти отнемам надеждата, но някой женски просот не ги бива за майки и винаги правят нещо на новородените. Защо просто не си купиш или вземеш едно-две малки и да си ги гледаш? Ако все пак решиш да пробваш, ти стискам здраво палци беборанчетата да са ОК! :blink:

#883 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:<br />

Публикувано: 21 September 2008 - 11:01 PM

Цитат

Съжалявам за малките!
Но помисли наистина дали да я пускаш пак. На искам да ти отнемам надеждата, но някой женски просот не ги бива за майки и винаги правят нещо на новородените. Защо просто не си купиш или вземеш едно-две малки и да си ги гледаш? Ако все пак решиш да пробваш, ти стискам здраво палци беборанчетата да са ОК! :blink:

Друго си е да се родят и израснат пред очите ти, нали ?  :blink:
Иначе съжалявам и аз за малките. Може би е била неподготвена да има малки и не е знаела какво да прави, въпреки майчиния си инстинкт.
Имах хамстерка, която ми дадоха бременна. Бяха я намерили пред някакъв вход преди да я изяде котка... Та ми я дадоха и след няколко дни роди 5-6 малки. Роди ги в единия ъгъл, където нямаше стърготина.. На стъклото.. и ги заряза... Хванах ги внимателно с кърпа, за да не си сменят миризмата и ги сложих в гнездото й... Махна ги отново и умряха за една вечер всичките.. Както каза някой - явно просто е от тези, които са непохватни в гледането на малки. Та така..
User's Signature

Качена снимка

#884 Потребителят е офлайн   pupesh Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 September 2008 - 08:55 PM

помощ нещо става със зайчето ми както си беше наред му клепна едното уше и не е активен изобщо само се гуши все едно го е страх от всичко дали не му е спукано тъпанчето

#885 Потребителят е офлайн   pupesh Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 September 2008 - 08:56 PM

ужасно е все едно не ме познава

#886 Потребителят е офлайн   syr4izeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2008 - 12:34 AM

Цитат

помощ нещо става със зайчето ми както си беше наред му клепна едното уше и не е активен изобщо само се гуши все едно го е страх от всичко дали не му е спукано тъпанчето

pupesh, нищо такова не ми се е случвало, но пък съм чувала, че клепоухите отначало са си като другите зайчета, с щръкнали ушета, а после им клепват надолу...надявам се и в твоя случай да е така и да не е нещо сериозно, но за всеки случай мисля, че най-добре е да се посъветваш с ветеринар!!!

#887 Потребителят е офлайн   racing-girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2008 - 11:42 AM

Pupesh ,  Отивай на ветеринар, щом казваш че има промяна в поведението му .
А колко е голям заекът ти , че наистина за клепването на ухото май първо са с изправени уши и после им клепват.Но ако е големичък вече.........Има ли рана или нещо такова? И трябва да го пазиш да не му влиза в ухото вода. Успех , стискам палци да е ок и да се оправи бързо  :OK:

#888 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 September 2008 - 08:49 PM

Мойта женска е клепоухо зайче.Взех го на 40 дни и си беше с клепнали ушета.Мисля, че трябва да го заведеш на вет непременно

#889 Потребителят е офлайн   elincetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2008 - 09:17 PM

Да ви се похваля,на 26 в училище ще има изложба на домашни любимци и аз сам решена да очаствам .Но трябва да има нещо интересно когато го представям на другите хора:нещо вав ваншния му вид или нещо друго  :P ,но проблема е такъв,че не знам с какво да го представя и се сетих парво за вас!Моля ви,помогнете ми да представя Пухчо по най-добрия начин !  ;) :wub:  Благодаря предварително  :palec:

#890 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 September 2008 - 09:25 PM

pupesh, казаха ми, че може да има краста...Ето ти инфо за тази болест

Широко са разпространени при домашните зайци 

Краста. Това заболяване се предизвиква от няколко вида кърлежчета, които са разпространени повсеместно. Ушната краста е исчесто срещаната форма. Развива се в ушната раковина. Причинява се от Psoroptes communis cuniculi. При механични дразнения и от отровната слюнка, която отделят кърлежчетата, кожата се подува, отделя се ексудат, който засъхва, и се образуват струпеи. Те могат да обхванат цялото ухо, включително и вътрешното, и да предизвикат телесни дефекти.

#891 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 24 September 2008 - 06:18 AM

Цитат

Да ви се похваля,на 26 в училище ще има изложба на домашни любимци и аз сам решена да очаствам .Но трябва да има нещо интересно когато го представям на другите хора:нещо вав ваншния му вид или нещо друго  :P ,но проблема е такъв,че не знам с какво да го представя и се сетих парво за вас!Моля ви,помогнете ми да представя Пухчо по най-добрия начин !   ;) :wub:  Благодаря предварително  :palec:

ами незнам,аз веднага се сещам че може да го облечеш  ;D или да го научиш на някой номер!  :yahoo: жалко чв в нашето няма,щях да заведа арчи и пати  :wub: айде,пожелавам ти успех!

#892 Потребителят е офлайн   racing-girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2008 - 05:27 PM

elincetoo,  не че искам да те обезнадеждавам, но на номер и да го научиш то ще бъде толкова стресирано, че няма да може да го покаже.А и зайците не са податливи на такова нещо.Не го обличай в смешни дрешки , а си го покажи такъв какъвто си е.Ще видиш ,че моментално всички ще се струпат около теб , защото повечето хора сигурно ще заведат кучета и котки.Да знаеш , че твоя зайо веднага ще засенчи конкуренцията!!!!!!!! :->)

#893 Потребителят е офлайн   pupesh Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 September 2008 - 08:43 PM

здравейте на всички много сте мили , благадяря за вниманието и инфото и всичко-на антибиотици сме , търсихме лекар след 11 онази нощ, би му две инжекции,не могат да кажат какво му е -ухото е било вследствие на някакъв стрес и затова е и промяната в поведението , защто силният стрес го удря веднага в коремчето и го боли - затова е скърцал със зъби,обаче от трима ветеринари чувам различни мнения за телесната температура на зайчетата-едните казват 40 градуса - ще мре ,другата казва 38 му е малко -топли го с шишета с топла вода :rolleyes:
взела съм го в нашата спалня,че да го слушам нощем-как спим с мъжа ми не питайте -меря му температурата ма е голяма мъка и така-абе да не дава господ да му се случи на някого-той е на 5 месеца моя пъпеш и като припадна мислех ,че ще умра, сега е до мене и лигави кабела на лаптопа....да са ви живички и здравички бебешоците

#894 Потребителят е офлайн   Katencetoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 September 2008 - 10:05 PM

Ще се оправи  :blink:

#895 Потребителят е офлайн   pupesh Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 September 2008 - 06:33 AM

Ами дано,благодаря ви -целувки на всички  :P

#896 Потребителят е офлайн   Activate Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 September 2008 - 04:17 PM

Дано да се оправи бързо милият Пъпеш!  :blink:                                                                                                                                                   
User's Signature

Качена снимка

#897 Потребителят е офлайн   pupesh Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 September 2008 - 04:39 PM

Благодаря още веднъж- попорочетох това онова и се консултирах с разни хора- май проблема ще се окаже храната- от магазина ,където го взех му копувам едни смески- той собственика ги развъжда и прави и смеските и Пъпеш ги е ял от бебе. Но в тях има явно неща ,които не са полезни за него-особено жито. Странното е ,че гранулите на падован си ги избира- не яде всичко, а ме посъветваха и крекери да не му давам. А той си има винаги на клетката-вредели и те. Еднин познат от скайп гледа зайчета и ме посъветва да давам смески за папагали, защото имало в тях овес и семки и разни други и категорично каза да спра антибиотика,защото съсипвал черния дроб и изобщо нямало смисъл на този етап от него- дано ви е полезна на всички информацията.

#898 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 September 2008 - 06:01 PM

Айде и аз да се присъединя  B).
По-долу на снимките е мойта зайка - Ая.
След 10 дена ще навърши 9 месеца, когато я взех беше на 2.
Палава е много, дива, дай й само да тича и играе.
Иначе бързо си научи името и думичката 'не'. Но само мен слуша, на никой друг не обръща внимание като й се скара.
Като отидох в магазина да си взимам заек и отвориха клетката да си избера, само тя изскочи веднага и започна да вършее из магазина. Другите ги беше страх да излязат, а нашата търчи и души другите клетки с животни, чувалите с храна и не можем да я хванем - веднага се влюбих в нея  ;D.

Иначе с дисциплината сме общо взето добре, с изключение на кабелите. Имаме пожертвани вече 2 зарядни за GSM /хубавото е обаче, че засега ръфа зарядните само на мъжете - на гаджето ми и баща ми  ;D/, слушалки за комп, а кабелът на тостера и някои други са обелени.
Като й се скарам на момента спира да го яде, но изобщо да не ръфат кабели май е невъзможно да се научат тия животинки. Всякакви обувки, чехли, пантофи, килима вкъщи също са й голяма страст.

Лакома е много и постоянно гладна. Ако от нея зависеше колко ще яде, досега прасе да е станала  :rolleyes:.

Иначе сме голяма любов. Налагало ми се е да пътувам за по 1-2 дена и да я оставям на близки да я гледат. И наща отказва да яде, а като се върна по 1 ден ми е сърдита, задето съм я оставила.

Спирам, че стана много дълго и ще ви доскучая. Поздрави от мен и Ая  :P.

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#899 Потребителят е офлайн   Activate Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 September 2008 - 06:06 PM

Добре дошли в голямото ни заешко семейство! :yahoo:
Прекрасна зайка имаш :wub:! Да ти е жива и здрава и да ни засипваш със снимки!  ;)
Хубаво е, че те слуша. Но аз имам съвет - да обезопасиш всички кабеляци удома, защото някой път (да не дава Господ) може да я хване ток!  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#900 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 September 2008 - 06:21 PM

Мерси, Activate  :blink:.

Ами, обезопасила съм доколкото може вкъщи, но това чудо се катери и пъха навсякъде.
Когато е извън клетката /а то е почти постоянно, когато съм вкъщи...в клетката е общо взето само като ме няма и през нощта/, е под строг контрол и наблюдение, че...

Иначе, да, слуша ме. И то освен, че слуша само мен, само на мен дава и да я гушкам и галя. Попринцип не е от най-гальовните и гушкави, дай й само да дивее...но за мен се 'прежалва' понякога ;D.

Тези дни ще ходим за втора ваксина и ще правим паспорт.

На мен ми е интересен въпроса с каишките за зайци, които се продават...има ли някой тук, който е научил заека си на повод и да го извежда навън :).
User's Signature

Качена снимка

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема