Декоративно зайче
Публикувано: 21 September 2008 - 03:04 PM
Публикувано: 21 September 2008 - 10:44 PM
Но помисли наистина дали да я пускаш пак. На искам да ти отнемам надеждата, но някой женски просот не ги бива за майки и винаги правят нещо на новородените. Защо просто не си купиш или вземеш едно-две малки и да си ги гледаш? Ако все пак решиш да пробваш, ти стискам здраво палци беборанчетата да са ОК! :blink:
Публикувано: 21 September 2008 - 11:01 PM
Цитат
Но помисли наистина дали да я пускаш пак. На искам да ти отнемам надеждата, но някой женски просот не ги бива за майки и винаги правят нещо на новородените. Защо просто не си купиш или вземеш едно-две малки и да си ги гледаш? Ако все пак решиш да пробваш, ти стискам здраво палци беборанчетата да са ОК! :blink:
Друго си е да се родят и израснат пред очите ти, нали ? :blink:
Иначе съжалявам и аз за малките. Може би е била неподготвена да има малки и не е знаела какво да прави, въпреки майчиния си инстинкт.
Имах хамстерка, която ми дадоха бременна. Бяха я намерили пред някакъв вход преди да я изяде котка... Та ми я дадоха и след няколко дни роди 5-6 малки. Роди ги в единия ъгъл, където нямаше стърготина.. На стъклото.. и ги заряза... Хванах ги внимателно с кърпа, за да не си сменят миризмата и ги сложих в гнездото й... Махна ги отново и умряха за една вечер всичките.. Както каза някой - явно просто е от тези, които са непохватни в гледането на малки. Та така..

Публикувано: 23 September 2008 - 12:34 AM
Цитат
pupesh, нищо такова не ми се е случвало, но пък съм чувала, че клепоухите отначало са си като другите зайчета, с щръкнали ушета, а после им клепват надолу...надявам се и в твоя случай да е така и да не е нещо сериозно, но за всеки случай мисля, че най-добре е да се посъветваш с ветеринар!!!
Публикувано: 23 September 2008 - 11:42 AM
А колко е голям заекът ти , че наистина за клепването на ухото май първо са с изправени уши и после им клепват.Но ако е големичък вече.........Има ли рана или нещо такова? И трябва да го пазиш да не му влиза в ухото вода. Успех , стискам палци да е ок и да се оправи бързо :OK:
Публикувано: 23 September 2008 - 08:49 PM
Публикувано: 23 September 2008 - 09:17 PM
Публикувано: 23 September 2008 - 09:25 PM
Широко са разпространени при домашните зайци
Краста. Това заболяване се предизвиква от няколко вида кърлежчета, които са разпространени повсеместно. Ушната краста е исчесто срещаната форма. Развива се в ушната раковина. Причинява се от Psoroptes communis cuniculi. При механични дразнения и от отровната слюнка, която отделят кърлежчетата, кожата се подува, отделя се ексудат, който засъхва, и се образуват струпеи. Те могат да обхванат цялото ухо, включително и вътрешното, и да предизвикат телесни дефекти.
Публикувано: 24 September 2008 - 06:18 AM
Цитат
ами незнам,аз веднага се сещам че може да го облечеш ;D или да го научиш на някой номер! :yahoo: жалко чв в нашето няма,щях да заведа арчи и пати :wub: айде,пожелавам ти успех!
Публикувано: 24 September 2008 - 05:27 PM
Публикувано: 24 September 2008 - 08:43 PM
взела съм го в нашата спалня,че да го слушам нощем-как спим с мъжа ми не питайте -меря му температурата ма е голяма мъка и така-абе да не дава господ да му се случи на някого-той е на 5 месеца моя пъпеш и като припадна мислех ,че ще умра, сега е до мене и лигави кабела на лаптопа....да са ви живички и здравички бебешоците
Публикувано: 25 September 2008 - 04:39 PM
Публикувано: 27 September 2008 - 06:01 PM
По-долу на снимките е мойта зайка - Ая.
След 10 дена ще навърши 9 месеца, когато я взех беше на 2.
Палава е много, дива, дай й само да тича и играе.
Иначе бързо си научи името и думичката 'не'. Но само мен слуша, на никой друг не обръща внимание като й се скара.
Като отидох в магазина да си взимам заек и отвориха клетката да си избера, само тя изскочи веднага и започна да вършее из магазина. Другите ги беше страх да излязат, а нашата търчи и души другите клетки с животни, чувалите с храна и не можем да я хванем - веднага се влюбих в нея ;D.
Иначе с дисциплината сме общо взето добре, с изключение на кабелите. Имаме пожертвани вече 2 зарядни за GSM /хубавото е обаче, че засега ръфа зарядните само на мъжете - на гаджето ми и баща ми ;D/, слушалки за комп, а кабелът на тостера и някои други са обелени.
Като й се скарам на момента спира да го яде, но изобщо да не ръфат кабели май е невъзможно да се научат тия животинки. Всякакви обувки, чехли, пантофи, килима вкъщи също са й голяма страст.
Лакома е много и постоянно гладна. Ако от нея зависеше колко ще яде, досега прасе да е станала :rolleyes:.
Иначе сме голяма любов. Налагало ми се е да пътувам за по 1-2 дена и да я оставям на близки да я гледат. И наща отказва да яде, а като се върна по 1 ден ми е сърдита, задето съм я оставила.
Спирам, че стана много дълго и ще ви доскучая. Поздрави от мен и Ая :P.
Публикувано: 27 September 2008 - 06:06 PM
Прекрасна зайка имаш :wub:! Да ти е жива и здрава и да ни засипваш със снимки! ;)
Хубаво е, че те слуша. Но аз имам съвет - да обезопасиш всички кабеляци удома, защото някой път (да не дава Господ) може да я хване ток! :blink:
Публикувано: 27 September 2008 - 06:21 PM
Ами, обезопасила съм доколкото може вкъщи, но това чудо се катери и пъха навсякъде.
Когато е извън клетката /а то е почти постоянно, когато съм вкъщи...в клетката е общо взето само като ме няма и през нощта/, е под строг контрол и наблюдение, че...
Иначе, да, слуша ме. И то освен, че слуша само мен, само на мен дава и да я гушкам и галя. Попринцип не е от най-гальовните и гушкави, дай й само да дивее...но за мен се 'прежалва' понякога ;D.
Тези дни ще ходим за втора ваксина и ще правим паспорт.
На мен ми е интересен въпроса с каишките за зайци, които се продават...има ли някой тук, който е научил заека си на повод и да го извежда навън :).