Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#421 Потребителят е офлайн   racing-girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 April 2008 - 05:15 PM

Цитат

Мойто за малко да умре. Неизвестно от какво, най-вероятно от тва че е малко и неваксинирано. Докторът каза да му пека триците, щото явно от там са дошли бактериите, иначе стискайте палци утре като го занеса пак, всичко да е наред.

Kaк ти е зайчето? Надявам се да се е оправило горкото. :( Пиши нещо каде с изгуби? Аз стискам палци за твоя зайо

elerina ,когато сменяш талажа честичко, няма да има проблеми!Просто няма как да стане беля ако му се чисти редовно.Иначе ти си му слагай сено,той ще си похапва от него за стомахчето.Помежду другото моя съвсем спря да яде сено.Незнам защо. Аз му давам от едни зелени гранулки,които уж са люцерна,под формата на гранули.Надявам се да са със същия ефект като сеното,защото иначе..................Абе ние сме много капризни станали,това не яде,онова не яде.............Незнам............ :mazohist:
А относно къпането на зайци,май във форума бях чела , че могат да се къпят ама рядко.

МОД:Ще те помоля да използваш бутона за редакция на съобщенията,а не да пишеш по няколко едно след друго!

#422 Потребителят е офлайн   Палачинка Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 April 2008 - 09:00 PM

Ами show_man.11 аз имам такава книжка, обаче понеже мойто зайче ми го подариха приятелки и ми дадоха книжката на едно друго момиче, таа на първата страница е подмушнато някво листче и на него пише, че е взета от няква "Международна изложба на екзотичните домашни животни 'Планета Екзотика' ".Обаче е от 2005 година. Но може би в по-големи зоомагазини ще има или ако не намериш когато си го купуваш в зоомагазина ще ти кажат основните работи.. пък останалото ако следиш форума ще си в крак с новите тенденции за отглеждането на мини зайччета  ;D ;)

#423 Потребителят е офлайн   MrDeath Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 03:11 PM

Абе вече е по-добре. Цялата работа е, че е малко и не е ваксинирано. Още няма и месец.Другата седмиаца ше го ваксинирам, ся малко да пооздравее.

#424 Потребителят е офлайн   racing-girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2008 - 05:07 PM

Много се радвам че е добре :yahoo:  :blink:

#425 Потребителят е офлайн   MrDeath Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 07 April 2008 - 08:56 AM

Абе то и аз се радвам ама нещо не е както преди, не ми харесва. Като го взема и го наклоня назад и се отпуска и си затваря очите и му клюма главата. Преди не правеше така, ама йде да го отдадем тва на това, че е още болно. Дано да се оправи, че за друго не мога да мисля.

#426 Потребителят е офлайн   MrDeath Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 06:35 PM

Днеска си отде, не му е било писано явно, айде дано ваще са живи и здрави.

#427 Потребителят е офлайн   koteto50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 09 April 2008 - 06:16 AM

ох най-големите ми съболязнованя :'( :'( :( :'(

#428 Потребителят е офлайн   VIordanova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 April 2008 - 01:16 PM

Здравейте
моето зайче се оказа май че е доста палаво... когато съм си вкъщи го пускам да тича на леглото, за съжаление не мога да го оставя да тича из стаята без надзор, защото има кабели ниско до земята и отрова за хлебарки... обаче то е много диво и се научи да си отваря клетката само! Измислихме как да я "заключваме" и се надявам вече да си стои вътре. Вашите зайчета и те ли са толкова диви? Моето е мъничко още, надявам се да "улегне" след още няколко месеца  ;D И още нещичко искам да попитам.. когато са вече пораснали също ли си остават толкова пухкави и мекички? Не мога да спра да се радвам на моя зайо, толкова е мекичък и много обича да се гушка :)

#429 Потребителят е офлайн   valsun Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 April 2008 - 04:08 PM

Моето зайче е сивичко, но предните му лапички са бели, а сега вече жълти ( сещате се от какво). Какво да го правя - да ги мия ли, или така ще си останат. През ден му сменям талажа и все пак... :- Предната седмица му се случи случка. Моята мъничката как се подхлъзна и нещо го натисна. Сега си държи едното задно краче леко в страни. Бяга, като го пусна, чеше се и зад ушетата, но после пак си го държи встрани - все едно го пази. Сега си лежи повече от преди в клетката да почива. :'( На ветеринар не смея да го заведа, че те котките и кучетата не могат да оправят, та камо ли зайчета. Пък и не знам за добър в Бургас. Как смятате - какво ли му има? 

#430 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 April 2008 - 09:54 PM

valsun виж си личните.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#431 Потребителят е офлайн   Палачинка Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 02:00 PM

ОО Божее ужасно ми е!Толкова ти се кефих на зайчето ти MrDeath, а сега го няма  :'( :'( :'( :'( :'( Моите съболязнованя  :( Сигурно ти е мн тъжжноо ... една голяма гушка от мен  :drugarche:

#432 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 03:29 PM

Направо ме депресирахте, искам да ви попитам мини заек и декоративен заек едно и също ли е?

#433 Потребителят е офлайн   BuNNy`` Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 05:01 PM

да

#434 Потребителят е офлайн   racing-girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 06:07 PM

Mr Death много съжалявам за зайчето.Какво да ти кажа,то в такива моменти е много трудно..........Бедната душичка  :'(
Незнам даже дали е добра идея по-натам да си вземеш друго,макар че със сигурност няма да го забравиш.Много съжалявам  :drugarche:

#435 Потребителят е офлайн   svevava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2008 - 07:33 AM

MrDeath,съжалявам за случилото се с твоето зайче!Понякога живота ни върти кофти номера!Мисля,че ако си вземеш друго(но не от магазин) ще ти бъде по-добре!Това,че се е случил инцидент не означава,че вината трябва да е твоя.Моя вет ми беше казал,че при зайците по-трудно се установявят вътрешните проблеми и по-трудно се лекуват.Не съм убедена,че причината е ваксината.Най-вероятно си е било болно,но не му е личало.Моето (по-молкото) зайче е вече на почти 2м.,още не е ваксинирано,живее на балкона и му няма нищо.А и вета ми каза,че се ваксинират след 40-50ден.
VIordanova,мойта (по-голямата)зайка я взех като беше на 3м.,бях и купила малка клетка с тънки решетки(казаха,че и е добре такава).За два месеца Пухи разглоби решетките в ъглите,издърпваше ги навътре,провираше се под тях и излизаше навън,готова за"подвизи".По-добре смени клетката като гледаш решетката да е от по-дебели и здрави пръчки.

#436 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 April 2008 - 07:48 AM

Mr Death много съжалявам за зайчето ти :(Едва ли обаче проблема е във ваксината.На мен ми бяха казали, че зайчетата се ваксинират като навършат 6 месеца и аз си чаках до тогава, че дори май по- късно я ваксинирах и нищо и нямаше, а излизаше на балкона.Не се самообвинявай, така му е било писано.
User's Signature

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]Качена снимка

#437 Потребителят е офлайн   svevava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2008 - 08:07 AM

show_man.11,хубаво е ,че си решил да си вземеш зайче!Като го взимаш му огледай очите и нослето за секрет,огледай го по тялото и лапите и дали е подвижно,за да се увириш,че е здраво!Зайчетата издържат на студ,по-трудно се справят с жегите,но като е на сянка,в по- хладно помещение и има вода-няма проблеми.Нужно му е по-голяма клетка с поилка за вода,за да се чувства комфортно в нея.Клетката се застила с талаш(по моему-неароматизиран),който зайчето само си разпределя по ъглите.Там то си върши тоалетните нужди.В началото то ще е страхливо и не общително.За да му спечелиш доверието бъди мил(а),подавай му храна от ръката си,за да свикне с теб по-лесно.Храна му се дава по 50-70гр. на ден и сено в неограничено количество.Като общо това са основните му грижи.
Трябва да се пази от кабели,защото обожава да ги гризе.На мойте им се карах като правят беля,измествах ги настрани и сега нямам този проблем.По-трудно се опазват стените с тапетите или с издадените ъгли-обожават да ги гризат,но ако го наблюдаваш докато се разхожда може да го отучиш бързо-трябва да му се караш от самото начало за да разбере за какво става въпрос.
Между впрочем,в мойта книжка пише,че зайците не подлежат на възпитание-нямали този умствен интелект,но при положение че му се обръща достатъчно внимание ще видиш,че не е така.От книжка можеш да прочетеш много неща,които са относителни.По-добре питай някой,който си има зайче или във форума когато те интересува нещо.

#438 Потребителят е офлайн   VIordanova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 April 2008 - 12:05 PM

не е проблемът в  решетките на клетката, зайчето се научи да си плъзва прозорчето (моето е отгоре, не знам другите клетки как са) и си отваря само и скача навън. Но сме измислили сега как да го заклещваме за да не може да си го плъзва самичко. :) явно всички зайчета са такива непослушни :)

#439 Потребителят е офлайн   Палачинка Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 April 2008 - 01:06 PM

Ох, мойто още не се  е научило ама като е отворено и се надига или скача, но все още не  е излизало само.
А относно зоомагазините... на 13.03(рождения ми ден) отидохме, аз и няколко приятелки, до един зоомагазин зада разгледаме зайчтата щото аз исках зайче и ми бяха разправяли че там са супер сладурски(както навсякъде де).Та както и да е видях го мойто и веднага казах т'ва е мойто зайче!Приятелките ми ме попитаха дали съм сигурна и дали да го вземат него, е аз бях сигурна!ИИиии .. звехме го обаче остана при една от тях щото наще воабще не подоираха че т'ва ще ми е подаръка, бях говорила преди с т

#440 Потребителят е офлайн   VIordanova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 April 2008 - 06:07 PM

да ви помоля за съвет... видях че в темата пише че не е хубаво да се къпят зайчетата често. Ама моето нещо не ми мирише хубаво а пък искам да си го гушкам. То е мъничко още, може би на 3 месеца. Как по-точно ги къпете, със специален шампоан или само с вода? И как го мокрите по-точно, че да не се плаши много много :huh:

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни