Декоративно зайче
Публикувано: 16 May 2008 - 03:00 PM
Според мен може. Давам пример с лудата ми хамстерка Лиза- бях я подарила на една проятелка като беше бебе. Така я бяха наплашили, че се хвърляше постоянно да хапе и прочие и се наложи да си я взема,защото не я искаха :rolleyes: . Не я обезпокоявах, нито плашех и прочие. След време разбра, че не сме заплаха и почна да се доверява и да не напада. Беше много миличка и добричка.
Мисля, че и със зайчето ще стане. Просто е нужно време и търпение. ;)
Мисля, че и със зайчето ще стане. Просто е нужно време и търпение. ;)

Публикувано: 17 May 2008 - 07:12 PM
АnubisA мерси за предложението ти,но може би ще взема онова зайче,а и то се гледа заедно с котка и предпочитам да му спестя тормоза от котката.Защото е много трудно да се гледа котка и заек.А то всъщност не е точно за мен де,че аз вкъщи си имам един мъжки и ще ми бъде трудно да се справям с двата заека.Ако имах възможност повярвай ми че и твойто бих взела да гледам.Толкова ги обичам тези животинки че бих гледала цели 20, но ........
Публикувано: 18 May 2008 - 04:01 PM
Здравейте, може ли да споделите с каква храна храните вашите зайчета - имам предвид марка. Ние пробвахме различни марки, но само една ни беше харесала, но явно не се продава в много магазини и трудно се намира (versele-laga беше марката или нещо подобно). Тя беше с най-разнообразни гранули и зайчето много я харесваше. Другите, които сме вземали не са толкова разнообразни, а някои имат жито, което ми казаха че не е много полезно за зайчетата. Менютата на Vitakraft, които май са най-разпространени и те са еднообразни. Моля, кажете с кой вид храна си храните зайчетата и коя марка :)
Публикувано: 19 May 2008 - 08:12 PM
Попринция аз храня моето зайче с храната Vitapol и Vitakraft.Попринцип я продават в котии по 500г , аз я намиран и на разфасовки по нашите зоомагазини.Попитай тук там може да намериш от нея.Тя е много хубава:пълна е с фъстъци,2-3 въда гранули и съвсем малко семе (то не е полезно).След малко ще ти пусна снимка на една от опаковките ;)
Публикувано: 22 May 2008 - 09:51 AM
Много внимавайте с тези храни в кутиите и най-вече внимавайте с българските храни.Преди и аз му вземах на моя от храните в кутии,докато един ден като му взех пак храна и вътре имаше някакви буби :o От тогава никога не му взимам такава.
За каишката мисля,че с повече търпение и всичко ще стане.Слагай му я всеки ден като постепенно увеличаваш времето през което зайко е с нея.
За каишката мисля,че с повече търпение и всичко ще стане.Слагай му я всеки ден като постепенно увеличаваш времето през което зайко е с нея.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)

Публикувано: 22 May 2008 - 02:10 PM
И аз искам да се включа с мнение за българските храни-МОЛЯ ВИ НЕ ДАВАЙТЕ НА ЗАЙЧЕТАТА СИ ОТ ТЯХ! Почти винаги в тях има молци или малки червейчета, а дори още да не са се превърнали в такива, то яйцата им са там...и вашето зайче заедно с гранулките поглъща и яйца на червеи и молци и какво ли още не. Ако нямате финансова възможност да купувате от храните в кутия, взимайте насипна, но НЕ И БЪЛГАРСКА! На една приятелка зайчето и умря точно от тези храни...храната беше стара и загнила, но по нищо не личеше на външен вид и когато зайко се влоши и го заведе на лекар той попита каква е храната и тя му я занесе,...направиха проба на храната и се установи че е от нея, но за съжаление зайко не успя да издържи :(
Има много хубави насипни храни на Vitacraft i na Padovan а също и на...ох не мога да се сетя името в момента но е един жълт чувал. Килограма на тези храни е около 6лв/кг (може и по евтино да се намери), а на същите такива пакетираните по 0,5кг е пак 6лв. Моето зайче беше капризно и не искаше да яде никаква друга освен залтно зайче на падован и бях много доволна от тази храна - мирише на плодчета и вътре има всичко необходимо, но другите фирми са също много качествени (не българските). На падован се продават и отедлно само сушени плодчета, които също е добре да давате на сладките пухчета.
Не ангажирам никого с мнението си, просто го изказвам и все пак се надявам някой да ме послуша, за да не страда за своя пухчо след това... Желая успех на всички и много целувки на пухените ви топчици! :)
Има много хубави насипни храни на Vitacraft i na Padovan а също и на...ох не мога да се сетя името в момента но е един жълт чувал. Килограма на тези храни е около 6лв/кг (може и по евтино да се намери), а на същите такива пакетираните по 0,5кг е пак 6лв. Моето зайче беше капризно и не искаше да яде никаква друга освен залтно зайче на падован и бях много доволна от тази храна - мирише на плодчета и вътре има всичко необходимо, но другите фирми са също много качествени (не българските). На падован се продават и отедлно само сушени плодчета, които също е добре да давате на сладките пухчета.
Не ангажирам никого с мнението си, просто го изказвам и все пак се надявам някой да ме послуша, за да не страда за своя пухчо след това... Желая успех на всички и много целувки на пухените ви топчици! :)
Публикувано: 23 May 2008 - 05:13 PM
Ей,защо форуму запустя толкова много :'( :(:дайте да го освежим ;) Къде сте всички:Палачинка,syr4izeto,keri14,zaiche,m.4okkarova,baitito,summerlove,merry 1984,bunny``,theonly,valsun и още други.Май вече си забравихте зайчетата че съществуват :- ...
Хайде да си организираме някаква среща или изложба на зайчета.Да си представим сладурите не хората,за да им се радват те и самите ние ;) :blink:
Ако някой има и други идеи нека да ги сподели,без да се срамува-все пак сме се събрали да се изслушваме,а не да се подиграваме ;) :blink:
ЧАКАМ МНЕНИЯ ПО ВЪПРОСА
:wub: :wub: :wub:ЦЕЛУВКИ НА ПУХЧЕТАТА ОТ МЕН И МОИТЕ ЗАЙЧЕТА-АНАБЕЛ И ПУХЧО :wub: :wub: :wub:
Хайде да си организираме някаква среща или изложба на зайчета.Да си представим сладурите не хората,за да им се радват те и самите ние ;) :blink:
Ако някой има и други идеи нека да ги сподели,без да се срамува-все пак сме се събрали да се изслушваме,а не да се подиграваме ;) :blink:
ЧАКАМ МНЕНИЯ ПО ВЪПРОСА
:wub: :wub: :wub:ЦЕЛУВКИ НА ПУХЧЕТАТА ОТ МЕН И МОИТЕ ЗАЙЧЕТА-АНАБЕЛ И ПУХЧО :wub: :wub: :wub:
Публикувано: 23 May 2008 - 08:27 PM
Не мисля, че идеята за изложба на зайчета е много добра...те са твърде плашливи животинки и не са малко случаите, в които умират от пръсване на сърчицето от страх... :) Не е куче да го изведеш и то да се радва...
elincetoo Нищо лично, просто изказвам мнението си :)
elincetoo Нищо лично, просто изказвам мнението си :)
Публикувано: 25 May 2008 - 04:14 PM
Цитат
Ей,защо форуму запустя толкова много :'( :(:дайте да го освежим ;) Къде сте всички:Палачинка,syr4izeto,keri14,zaiche,m.4okkarova,baitito,summerlove,merry 1984,bunny``,theonly,valsun и още други.Май вече си забравихте зайчетата че съществуват :- ...
Хайде да си организираме някаква среща.Да си представим сладурите. :blink:
;) :blink:
ЧАКАМ МНЕНИЯ ПО ВЪПРОСА
Хайде да си организираме някаква среща.Да си представим сладурите. :blink:
;) :blink:
ЧАКАМ МНЕНИЯ ПО ВЪПРОСА