Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#2501 Потребителят е офлайн   tinati Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 January 2011 - 10:03 PM

с ваксините е по-добре да изчакаш още малко, като стане на 12 седмици може да го ваксинираш.

проблемът е в аквариума: зайчетата не обичат да бъдат затварйни на толкова тясно, а искат пространсво, кадето да могат да се разхождат без ограничение. пускай го повече да се разхожда из стаята!

Със сигурност заьо тази нощ при 1ва вазможност ще изкочи от аквариума. Колко е голям този аквариум???? много е важно аквариума да е поставен в такъв случай на пода. проблемът е, че ако е на високо, има голяма опасност ако Алекс изскочи за пореден път да си счупи крачето или още по лошо да се нарани!!!

#2502 Потребителят е офлайн   Nevena95 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 January 2011 - 10:54 PM

Аквариума е на земята,ама вече тва не е проблемм ;( ако знаете какво стана преди малко... за малко щеше да умре и още не мога да се успокояя.... Получи гърч и легна на гръб и щеше да умрее :dh_188: Значи аз му дадах за вечеря маруля и ябълка.. изяде марулята и ябълката доста парченца. То седи при мен в детската и аз си седя на компа и съм си пуснала музика.. Отивам до него да го видя кво прави и го гледам как седи в ъгъла и не мърда.. Взимам го при мен,а то цялото трепереше и се доближавам до компа (където е включена музиката) Изведнъж нещо му стана и като ми скочи през рамото,както бях права... Много беше високо за него. Почна много,ама много бързо да обикаля из стаята и едвам го хванах и го сложих в аквариума и то легна по дръб, с крака нагоре и почна да се гърчиии.. Много се уплаших и изтичах да извикам татко и той веднага дойде.. Аз бях много разстроена :dh_188: Той го взе,намокри му муцунката с вода и почна да го гали.. То като че ли се пооправи малко го сложихме на леглото. А то се чудеше къде все едно да се скрие. Като се доближих до него, то почна да се отдалечава и си намокрих пръста с вода и му дадох,а то ме ухапа. Стана мн агресивно. Сложих го в аквариума и то почна нервно да обикаля вътре. Най -накрая се сетих да спра музиката и то се сви в ъгъла и около половин час не мръдна. Ся си върви и си яде. От одеве го наблюдавам, ама виждам,че още го е страх много. Дано да оживее тая ноощ и утре след училище веднага ще го заведа на ветеринар да вия кво ще каже. Ако може да ме посъветвате тая нощ нещо пак да не му стане така. Ама ей така от нищото получи тоя гърч и мисля,че е било от силната музика и баса не знам :dh_188: Дано да се оправи.

А ся му пипнах ушуте и целите му горяха и то само си върти главата все едно нещо го дразни на ушите. Кво да правяя :dh_188:

#2503 Потребителят е офлайн   tinati Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2011 - 11:50 PM

Ужас: от каква височина го изпусна заичето??? Това никак не ми зву4и добре.

1во: остави го зайчето сега на мира. в момента с нищо не можеш да му помогнеш, освен още повече да го наплашиш!!! Или ако има денонощна вет.-клиника го заведи веднага до там!!!

моят съвет: Зайчетата въобще не обичат да ги дигат на ръце, да ги гушят и галят, още пове4е едно ново зайче, което още въобще не се е приспособило към новата обстановка. Като цяло бих те посаветвала, зайко да не го разнасяш на ръце, опасно е, някой ден така ще се нарани много жестоко. Някои зайчета изпадат в паника, когато някой ги разнася на ръце.

2ро: дай му време да свикне с теб и новия дом, спечели му доверието, без да го взимаш на ръце и да го гушиш. зайчетата не са плюшени играчки!!!! Много зайчета стават точно поради тази причина агресивни, те просто се опитват да се защитят и по-този начин да ти кажат, да ги оставиш на мира!!!

Гърчат със сигурност не е станал заради музиката. Трябва да има друга причина!!!

И още нещо: колкото повече и по-дълго време разрешаваш на твоето зайче свободно да се движи из стаята, толкова по-добре. зайчетата по принцип са много страхливи животинки, висока музика, бързи движения или хектика много ги стресира. зайчетата обичат хралупи и кащички, кадето могат да се скриват, когато си поискат.

Моят съвет: купи на твоето зайче една такава кащичка или поне му наслагай в твоята стая различни кашони (и им изрежи по 2 дупки в тях, за да може зайчето там да влиза и излиза когато си поиска и там да се крие. И още веднуж: наи-важното е заичето свободно да може да се движи из стаята (скрии ги кабелоите на пц-то) и да не го гушиш все едно е играчка.

Слагаш ли на твоето зайче сено (суха трева от зоо-магазина)? Това е също много важно. Без сено има вероятност на зайчето да му развалиш стомаха!

#2504 Потребителят е офлайн   Nevena95 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 January 2011 - 12:03 AM

Meрси мн за хубавите съвети, ся го гледам,че е много по-добре и си яде спокойно и ми лиже пръстчето както преди, а не хапе.. И мисля,че изобщо нее е свързано с тва,че го държах,защото преди все си го взимах при мен да си лежи, аз си го галя, а то седеше и мисля,че му беше приятно. А като скочи от високо (защото аз съм висока някъде 167) и сякаш полудя от нищот. Утре ще му купя играчки,сено (въпреки,че то в самата купена храна виждам,че има) и вссичко,което е нужно само тва,което се случи никога да не се повтаря,защото толкова много се уплаших..

#2505 Потребителят е офлайн   tinati Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2011 - 12:17 AM

още един съвет: защо не обградиш една част от стаята ти като кошара със тази специална оградка. Виж снимката по долу:
така няма да има опастност от прегризване на кабели и така натака, зайко ще има достатачно място да се разхожда свободно

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2506 Потребителят е офлайн   Nevena95 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 January 2011 - 12:30 AM

оллл толкова хубаво си си го направилаа браво :ba_025: наистина е невероятно. Като един малък дом си им го направила :wub:

#2507 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2011 - 10:36 AM

Nevena95-не давай на зайчето пресни плодове и зеленчуци -камо ли маруля пълна е с нитрати -купи му клетка -по-голяма . Хранете го с храна за зайчета и сено продава се в зоомагазините а също и водичка трябва да има постоянно при него.Като стане на 4 5 месеца може да му даваш по- малко парченце ябълка или морков и то не пресни а да са престояли нарязани 1-2 часа-от пресни плодове и зеленчуци може да му се подуе коремчето да хване разстройство ида у..еКачена снимка

#2508 Потребителят е офлайн   Nevena95 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 January 2011 - 04:55 PM

Здравейте отново! Днес водих зайчето ми на ветеринар и ми казаха,че е най-вероятно от музиката и да не се притесявам. Биха му ваксина и ги питах за зеленчуците и плодовете, а те ми казаха,че няма никакъв проблем,а даже е полезн0 да му давам. Не знам защо на някои места се казва,че са много вредни... Купих му някакво лакомство и то само тва яде, както и някакви минерали и една топка да си играе и е мн щастливо :ab_041:

#2509 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2011 - 06:15 PM

Полезни са ако са от градината на баба тиКачена снимка и пак трябва да се дава по-малко да му свикне стомахчето-все пак зайчето е твое ти си преценяваш-но това което продават по пазарите и магазините е бъкано с какво ли неКачена снимка

#2510 Потребителят е офлайн   Bainca Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 11:37 PM

Здравейте,
Днес сутринта забелязах, че зайчето ми не може да диша добре - чух звук наподобяващ хъркане..И сега отново диша така, но хъркането се чува все по-често.. Трябва ли да се притеснявам ? :S На какво може да се дължи това? Дали е настинала?

#2511 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2011 - 07:41 AM

Заведи го на доктор-питай дали да не му направите снимка на белия дроб успех Качена снимка

#2512 Потребителят е офлайн   Krasi i Bart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2011 - 01:55 PM

Здравейте
Нека да ви представя и моите зайчета:
Майк(белият с черно около очите)
Мони(светло сивото)
Сузи(по тимното зайче,с бялото носле)

Вчера в Кърджали времето беше много хубаво и дори ги изкарах на разходка..с каишки естествено.Децата от блока ми помагаха,защото нямаше да се справя с тримата пакостници.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2513 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2011 - 04:22 PM

Много са ти сладки зайчетата Качена снимка Bainca- Качена снимка какво стана с зайчето оправи ли се

#2514 Потребителят е офлайн   Krasi i Bart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2011 - 07:29 PM

По принцип за зайците чета от книгите който имам и от два учебника по зайцевъдство.В един от учебниците пише,че лятото освен фуража се предоставя трева(завехнала) и то в доста големи количества(от порядъка на 1кг...но това е за големите зайци,не за мини зайците).
Според вас дали найстина няма да има проблем да се дава завехнала трева и ако разхождам зайчетата и пасат прясна трева...има ли опасност от подуване.

#2515 Потребителят е офлайн   Krasi i Bart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2011 - 08:11 PM

Днес зайковците пак бяха на разходка..започват да свикват и още с пускането на земята и тръгват да обикалят:)Ето вижте ги

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2516 Потребителят е офлайн   robs Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 January 2011 - 08:24 PM

Имам заек.Той е почти на година и му търсим женска.Ако някой иска малки зайчета да пише. :md_064: :mg_062: :mg_062: Ето го и него:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2517 Потребителят е офлайн   robs Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 January 2011 - 08:46 PM

Той е ангорски клепоух заек.Казва се Робин и е много добричък, но напоследък се опитва да се чифтосва с ръцете и краката ми.На 23 януари ще направи годинка. :ha_081: :mc_004:Много го обичкам.. :wd_043:

#2518 Потребителят е офлайн   robs Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 January 2011 - 08:47 PM

SRy без да искам го написах два пъти

#2519 Потребителят е офлайн   joro1987 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 January 2011 - 10:41 PM

Привет от един скорошен фен на зайците (с доста помощ от приятелката ми). Та с нея искаме да си вземем клепоух индивид, но като съвестен стопанин държа да събера колкото се повече информация предварително. Имам следните питания, които ми се струват най-важни. Изчетох цялата тема, но може ли някой да ми каже коя е най-добрата настилка за клетката? Не искам с мрежа – лесно се чисти, ала им прецаква лапичките. Направи ми впечатление, че в БГ всички залагат на талаша (на колко време го сменяте), а в youtube.com превъртях към десет клипа и май никой не ползваше такъв. Една жена пък сложи одеяло и отгоре някаква постелка. Ще съм ви благодарен, ако ми подшушнете проверен, не толкова смърдящ и удобен вариант :)
Другото ми питане е свързано с тоалетната. Има уж някакви заешки, които са просто пластмасови триъгълници. Какво да сложа у тях, за да предразположа заека да си върши работата там? Отворен съм и към предложения за качествен зоомагазин в София.
Уф, знам, че съм малко досаден, даже много, но наистина не искам да уморим животинката. Благодаря ви предварително за хубавите и изчерпааааателни отговори :)

#2520 Потребителят е офлайн   joro1987 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 January 2011 - 11:02 PM

А и още нещо - мъжко или женско да си взема? Чувал съм нещо, че женските ако не ги кастрираш, умирали!

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни