Dog.bg Форуми : Декоративно зайче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (134 Страници) +
  • « Първа
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Декоративно зайче

#2541 Потребителят е офлайн   Krasi i Bart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 February 2011 - 12:10 PM

Здравейте
Искам да ви се похваля,какво съкровище си имам от вчера...дори си няма име още момичето
Вижте я сами

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2542 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2011 - 06:44 PM

У много сладко Качена снимка честитоКачена снимка

#2543 Потребителят е офлайн   Krasi i Bart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2011 - 09:41 PM

То направо прилича на малко коте,а не на зайче:)

#2544 Потребителят е офлайн   Bainca Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 08:34 PM

Здравейте отново, знае ли някой какви са изискванията ако искам да взема зайчето си с мен в чужбина. Има ли изисквания към транспортната чанта / Ако пътувам със самолет знам че има, но аз ще пътувам с автобус/. Предполагам че трябва да има паспорт зайчето ми - Къде мога да извадя такъв? Има ли и други документи, които трябва да имам? Слагат ли се чипове и на зайчетата?

#2545 Потребителят е офлайн   racing-girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2011 - 02:50 PM

Здравейте, някой от Вас може ли да ми препоръча добър ветеринар в София? Става въпрос за проблемни зъби при зайци. И се нуждая от много добър вет, тъй като досега съм ходила всеки месец да му режат зъбите, а доктора му слага упойка за да не буйства. А пък аз не искам да го подлагам всеки месец на действието на упойката. Някой да се е сблъсквал със същия проблем? Има и друг еариант на рязане на зъби с клещи, което го предпочитам, защото другия вариант е с машинка като флексче и понеже моя зайо се шашка като чуе звука и се налага да го упояват. А като най-краен вариант четох, че за такива зайци се прилага метод на премахване на резците, за да не доведат до поява на абсцеси в устната кухина.
Ако някой е имал подобен проблем много моля да ми помогне поне с мнение :(

#2546 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 April 2011 - 09:22 PM

Днес Ая си отиде.
След 2 дена щеше да навърши 3 години и 4 месеца.

Сбогом, любимо мое момиче !

Обичам те безкрайно много и вярвам, че някога, някъде, ще те срещна отново.

:rg_057:
User's Signature

Качена снимка

#2547 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2011 - 06:43 AM

Жалко за зайчето Качена снимка моите съболезнования rave

#2548 Потребителят е офлайн   yuleto_85 Икона

Публикувано: 14 April 2011 - 03:43 PM

Здравейте,радвам се,че мога да споделя с някого.
Преди 6 дни си купихме мини зайче.
На 1во време му направихме едно аквариумче за клетка и след 2 дни го преместихме в доста голям шкаф със стъкла за да го виждаме, а и то нас.
на 3тия ден зайчето се умърлуши и забелязах сополки и гурлички но беше събота и не знаех дали ще намеря ветеринари.В магазина ми казаха че може да му давам ябълки и морковчета и че много обичали и били полезни.То беше много мъничко и получи разстройство.Впонеделник сутринта го заведохме на лекар и му биха антибиотик.
Първия ден беше умърлушено,насилих го малко и му дадох вода и живна.На втория ден пак го заведах и пак му биха и беше много по добре.На 3тия ден обаче го нямаше същия ветеринар и му би антибиотика колегата му.Зайчето се умърлуши съвсем отказа да пие вода,хапна малко на обяд и после само спеше.Реших да не го закачам,че може да е от лекасртвото.Много обичаше като му е зле да го вземам в мен,успокояваше се като малко детенце.Казват,че се страхуват и че не трябва да се гушкат но това обичаше.Като го пусках на земята и идваше щом види ръката ми,ближеше ми пръстите и ако го беше страх се гушкаше в дланта ми.Вечерта в 20,30 го взех за последно в мен,заспа и го оставих в клетката.По късно към 22 часа видях че не мърда.Дишаше тежко ,но не спеше изобщо не мърдаше...Паникйосах се реших че трябва някак да му дадем вода и с един капкомер му давахме то продължаваше да не мърда а само отваряше по малко устичката си,намокрихме го и видях че има разстройство,мъжа ми го измии го прибрахме пак в шкафчето.Малко след това взе да се гърчи и след един час почина.
Кажете може ли да са му объркали лекарството или дозата.Сутринта му нямаше нищо и му се беше оправило акото...Много виновна се чувствам;(

#2549 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2011 - 07:01 AM

Yuleto на малки зайчета плодове и зеленчуци не се дават Качена снимкаа това че в магазина така са ти казалиКачена снимкакои знае и те с какво са го хранили-колкото до лекарите ако му е сложил по-голяма доза от лекарството.......ама кой знае.Съжалявам за зайчоКачена снимка

#2550 Потребителят е офлайн   yuleto_85 Икона

Публикувано: 15 April 2011 - 07:37 AM

:rg_057: Благодаря,но наистина мисля че грешката беше моя първо защото му дадох ябълка и морковче и второ защото се доверих на доктора.Съпруга ми вчера предложи да ми вземе ново зайче,но да е по голямо.Страх ме е да не уморя и него...

#2551 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2011 - 12:53 PM

Зайчето явно си е било болно,като сте го взели.Моят заек като беше малък ядеше ябълки ,моркови,бурени всичко зелено ,което му попадне.За една нощ изяждаше по 1 плик трева от парка.

#2552 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 April 2011 - 04:16 PM

И аз мисля, че бебето е било болно като сте го взели, yuleto_85.
Вярно е, че на малките зайчета не се дават плодове и зеленчуци, или ако се дават трябва да са добре изсушени и в малки количества, но Вие все пак едва ли сте му дали чак толкова много че да умре...

Съжалявам за загубата ви, но не се страхувайте, дарете любовта си на друго животинче.

Все пак е хубаво преди да го купите, да се сдобиете с книжка за отглеждането им /аз така направих/, или пък да се поровите в нета, има доста инфо...
Продавачите в зоомагазините за жалост често са доста некомпетентни и си нямат идея от нещата, само си прибират заплатата :eg_033: .
User's Signature

Качена снимка

#2553 Потребителят е офлайн   ~~~Vikito~~~ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2011 - 03:40 PM

Сладурчовци Качена снимка

#2554 Потребителят е офлайн   conejita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 May 2011 - 12:22 AM

Определено тук е мястото да се похваля с моята непослушна хубавица.Да ви представя Съни...на 5 месеца,порода лъвска глава :af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2555 Потребителят е офлайн   conejita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 May 2011 - 01:57 AM

Имам един въпрос към по опитните в форума.Четох някъде ,че е много добре да му се дава пресен спанак.....но в големи количества е токсичен за зайчето.Та въпроса ми е ...знае ли някои колко може да му се дава.
Благодаря предварително :ba_025:

#2556 Потребителят е офлайн   panakost Икона

Публикувано: 15 May 2011 - 11:55 AM

Здравейте,
При мен има следния проблем.... ами моят Зайо е момчееее и е във вихъра на своята момчешка същност (нали ме разбирате). И не знам дали е точно това причината ама нали зайчетата имат навика да обикалят около хората в кръг, но моя докато си обикаля и често се случва да пръска пишкано и направо ме вбесява, защото всичко около него става в пръски... Дали се е случвало на някой от вас или му има нещо, или просто от кеф се отпуска малко повече и върши белята....

Благодаря предварително. Надявам се някой да каже нещо по въпроса ... ;))))))))))))))))

#2557 Потребителят е офлайн   Krasi i Bart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2011 - 07:13 PM

panakost аз мисля,че маркира територия....моите правят така като ги пусна в току що изчистената и измита клетка:)Също така ...имат обща клетка в която ги пускам едно по едно за да мога да им изчистя и като усетят миризмата на друго зайче и омазват стените на клетката:)

conejita аз съм давала на зайчета ми спанак по 2-3 листенца няколко пъти в седмицата...зависи кога има в градината и колко.Не давай много зеленина на зайчето без да е привикнало коремчето му към такова хранене.можеш да даваш спанак за награда и за да свикне повече с теб.

#2558 Потребителят е офлайн   Krasi i Bart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2011 - 07:17 PM

Ето и малките лъвчета на почти 1 месец

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2559 Потребителят е офлайн   conejita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 May 2011 - 09:37 PM

Показване на мнениетоKrasi i Bart, в 15 May 2011 - 07:13 PM, написа:

panakost аз мисля,че маркира територия....моите правят така като ги пусна в току що изчистената и измита клетка:)Също така ...имат обща клетка в която ги пускам едно по едно за да мога да им изчистя и като усетят миризмата на друго зайче и омазват стените на клетката:)

conejita аз съм давала на зайчета ми спанак по 2-3 листенца няколко пъти в седмицата...зависи кога има в градината и колко.Не давай много зеленина на зайчето без да е привикнало коремчето му към такова хранене.можеш да даваш спанак за награда и за да свикне повече с теб.

Благодаря за съвета ...искам да попитам още нещо :md_064: На колко месеца зайчето се смята за възрастен екземпляр.Странно ми е защото на опаковките с гранули ги маркирват до 6 месеца...бебе и след това възрастно.Доста чета по въпроса но го имам от 2 месеца и не съм сигурна дали правя всичко добре.
Благодаря :ba_025:

#2560 Потребителят е офлайн   conejita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 May 2011 - 09:44 PM

Показване на мнениетоKrasi i Bart, в 15 May 2011 - 07:17 PM, написа:

Ето и малките лъвчета на почти 1 месец

Щом тези бомбони са на 1 месец значи добре са ме преметнали....Съни беше толкова голяма и ми казаха,че е почти на 3 месеца.Ето така изглеждаше като я купих....според тях на 3 месеца :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

• (134 Страници) +
  • « Първа
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема