Простреляна 3-месечна котешка Марийка Търси спасителния нов дом (може и приемен)
Публикувано: 05 November 2011 - 02:36 PM
Пред около 3 седмици във вет кабинет оставят коте за евтаназия. С 32 градуса температура и изключително слаба и изтощена, все едно е умряла.
Причината: Десетина дена по-рано стреляли по нея. Сачмата минава покрай дясното ухо през цялата черепна кутия (и устата) и излиза. Хора я прибират в едно мазе и ... толкоз. По някое време решават да постъпят хуманно и да я приспят.
Резултатът: Да, обаче попадат на истински Човек. Професионалист, който решава да й даде шанс и да се бори за нея. Взима спешни мерки (електрическа възглавница, вливания и т.н.). Опасява се, че вътрешните органи и системи са отказали. Но котето има огромно желание за живот. Свестява се, успешно понася операцията и се възстановява отлично.
Молбата: Марийка е обезпаразитена, ваксинирана (вкл и срещу бяс). Като навърши необходимата възраст ще бъде безплатно кастрирана. Търсим й спешно приемен дом (ветеринарят й ще осигури храна), защото нито е добре за нея, нито е редно да остане в кабинета. Храни се и пие вода сама. Ползва безупречно котешка тоалетна.
Моите впечатления, потвърдени от нейния спасител, са за прекрасно коте, гальовно, гласовито и разговорливо. Само я гушни и почва да меси, мърка и има толкова щастлив и доволен вид, че нямам как да не се усмихнеш. Крадла на сърца :)
Има спешна нужда от временен дом. Както и постоянен. Не изисква никакви специални грижи, не приема антибиотици, само е много слаба и все още не е в най-търговски вид.
Да добавя и че много ме е яд, че никой не е пуснал жалба. Говорихме с д-р Цветанов, че има слухове за момчета от квартала, които редовно стрелят по животните. Но никой не желае да ги посочи. Минало е повече от месец, хората, донесли котето са анонимни и не желаят да бъдат безпокоени, не се интересуват от съдбата й. Дори и да намеря начин да говоря с тях, съмнявам се, че биха се съгласили да пуснат жалба, а и самите те не са били свидетели на стрелбата. Това е моят квартал, досега се чувствах сигурна. Вече не...

Публикувано: 07 November 2011 - 02:35 PM

Публикувано: 07 November 2011 - 10:58 PM
Надявам се скоро мъничката да си намери хората :) Ели, ако смяташ, че мога да съм полезна с нещо, пиши ми.
Публикувано: 09 November 2011 - 05:27 PM

Ема, много го мислих. Но в крайна сметка смятам, че ако пусна жалба ще е безсмислено. Само ще засиля мнението за 'лудите кучкари/коткари'. Не мога без свидетел нищо да докажа. Нямам достатъчно добро основание. Предпочитам засега да получа някаква информация през хората от квартала. Дано излезе нещо полезно.
trontinia, предложих на д-р Цветанов да му помогна финансово, той отказа. Каза, че тя си е негов ангажимент и си е поел разходите по лечението, дори ще даде храна, ако някой я вземе. Благодаря за подадената ръка!

Днес се чухме с доктора. Каза, че Марийка Досадкова е добре, щъкала си :)

Публикувано: 09 November 2011 - 06:37 PM
И много се сърди, когато е в клетката си

И ти изпраща поздрави и целувки

Публикувано: 09 November 2011 - 06:44 PM

Публикувано: 09 November 2011 - 06:52 PM

Баня, охранване, и след това няма да смогваш да отхвърляш кандидати щото ще има тълпа от желаещи да я грабнат

Публикувано: 09 November 2011 - 10:37 PM
СНЕЖАНКА, в 09 November 2011 - 06:52 PM, написа:

А дано! Чул те оня, дето ги разпределя по постоянните домове!
Ели, заслужаваш всичките ти подопечни да са здрави и бързо-бързо да се задомят! До Коледа ни едно да не остане по хотели и клиники!

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.
Публикувано: 09 November 2011 - 10:41 PM

Публикувано: 10 November 2011 - 09:18 AM
Обсъждахме отново с д-ра и СНЕЖАНКА какво може да е причинило раните. Никак не ни се иска да е сачма. Ей така, заради нас, хората... Мислихме за куче - но, ако раните са от зъби, то... ами, хм, нямаше да е в този вид Марийчето, да кажем... Или пък един зъб, ама бая дълъг?
Засега спираме да гадаем, но за мен ще е добра новина, ако докажем, че не е причинено от човек това страдание. Мисля, че д-ра няма фотоси от началото (то пък да снимаш подобно нещо едва ли би ти дошло на ум).
Както и да е, стискаме палци да се уреди малката с приемен дом. Има няколко души, които ми писаха, засега си мислят. Но да издам, че като че ли скоро ще имаме хубава новина за временното й пребиваване :)

Публикувано: 12 November 2011 - 02:39 PM

Публикувано: 13 November 2011 - 08:52 PM
Малката е много слабичка! Мисля че бързо ще добие по - здрав вид, защото има страшен апетит!
Ели ми даде тон храна, тон пясък, тоалетна, играчки, изобщо пълен чеиз!
Публикувано: 13 November 2011 - 10:05 PM
Дано поне мъничко ти помогне това същественце да не ти е толкова тъжно за Пабло. И дано Бюти я приеме добре и не се ядосва и стресира.
Яна, ти си прекрасен човек!

Благодаря на alba7, която дари тоалетната.

Публикувано: 13 November 2011 - 10:25 PM

Публикувано: 14 November 2011 - 09:55 PM
Публикувано: 14 November 2011 - 10:19 PM

Публикувано: 15 November 2011 - 02:42 PM