Dog.bg Форуми : Колкото повече опознавам хората , толково повече обиквам животните!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Колкото повече опознавам хората , толково повече обиквам животните! Да спрем безотговорното развъждане Оцени темата: ***** 6 Гласове

#1 Потребителят е офлайн   tonkata77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 November 2011 - 10:26 AM

Здравейте, казвам се Сияна-Алекс на 12 год. от гр.София / България. Много исках да имам куче Американски стафордшир териер. През 02.2011година моите родители ми купиха шоу клас куче DIANA of ANGEL’S STAFF (Pedigree no. : PK 15739 / 11, Born: 20/11/10, Sire :INT.CH. GALAXY LONG STEP , Pedigree no : JR 78503 Ast , Dam : INT.CH. OLIMPIA of ANGEL’S STAFF, Pedigree no : PK 05818/06) от развъдник Angels’s staff собственост на Антоанета Пенкова / Попантонова, която е председател на Българският киноложки клуб Американски стафордшир териер (БККАСТ към БРФК) и FCI международен съдия на 2;3;4;8;9 групи.През месец март (03.2011год.) кучето ми започна да куца със задните крака. Заведохме Диди (DIANA of ANGEL’S STAFF) във Ветеринарен център „Свети Антим” където ветеринарните лекари изказаха съмнения за ТАЗОБЕДРЕНА ДИСПЛАЗИЯ и посъветваха моите родители да се свържат с развъдчика Антоанета Пенкова / Попантонова (развъдник Angels’s staff) и да я попитат къде да бъде снимано кучето. В телефонен разговор между майка ми и развъдчика, Антоанета Пенкова / Попантонова заяви че БГ лекарите не разбират нищо и е невъзможно кучето да е с ТАЗОБЕДРЕНА ДИСПЛАЗИЯ. В отговор на това моите родители взеха решение кучето да бъде снимано във Ветеринарен център „Свети Антим”. На 31.03.2011г. бяха направени ренгенови снимки от които категорично и неуспоримо доказваха диагнозата ТАЗОБЕДРЕНА ДИСПЛАЗИЯ. Развъдчика Антоанета Пенкова / Попантонова не се съгласи с тази диагноза и заяви че кучето още расте и трябва да бъде снимано след като навърши 1год. За да облекчим болките на Диди (DIANA of ANGEL’S STAFF) ни беше предписано мувалис и хранителни добвки съдържащи глюкозамин, хондроитин и зеленоуста мида . През периода от месец март до месец октомври 03-10.2011год. здравословното състояние на Диди (DIANA of ANGEL’S STAFF) е все същото- периодично кучето куца , като в този период се появи куцота и с предна дясна лапа на която беше направена ренгенова снимка във Ветеринарна клиника 101 любимци – становище „ИЗМЕНЕНИЕ НА ЛАКЪТНАТА СТАВА”. На 03.11.2011година моята Диди (DIANA of ANGEL’S STAFF) вдигна ляв заден крак и скимтеше, за това мама и татко я заведоха на лекар във Ветеринарен център „Свети Антим”(там я наблюдават от както сме я взели).Лекарите установиха че има течност в коляното- изтеглиха и изпратиха ставна течност за биопсия на доц. др. В.Манов , също направиха и снимки които показаха , че ТАЗОБЕДРЕНАТА ДИСПЛАЗИЯ прогресира и левия заден крак е с трайни изменения на ставата( вече не може нищо да се направи). Заключението на доц. др. Васил Манов е „ДЕГЕНЕРАТИВНА АРТРОПАТИЯ”. След тези резултати моят баща се обади на развъдчика Антоанета Пенкова / Попантонова а нейните думи бяха: „Вие вместо да му се радвате на кучето му търсите болести ” и разговора прекъсна без да има проблем с нашия телефон.
ДА АЗ ЩЕ СЕ НАУЧА ДА ЖИВЕЯ С БОЛКАТА И РАЗОЧАРОВАНИЕТО , НО КАК ДА ЖИВЕЯ С БОЛКАТА НА ДИДИ, ТА ТОВА Е АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР КАК ДА ПРИЕМА ЧЕ МОЯТА ДИДИ НИКОГА НЯМА ДА ТИЧА И СКАЧА, ДА НОСИ ТОПКА …….ДА ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧА И ДА БЪДА СИЛНА И ЩЕ БЪДА ЗАРАДИ ДИДИ , ЗАЩОТО МНОГО Я ОБИЧАМ.
П.П.Дано няма други разочаровани и излъгани от този развъдчик или др. развъдчици в БГ или по света , които си позволяват да развъждат и произвеждат болни кучета. Аз може да съм на 12г. , но с помоща на моето семейство ще направя всичко възможно да се сложи край на безотговорното развъждане и нека всички виновни си понесат последствията .

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2011 - 12:16 PM

Каквото и да кажа, няма да е достатъчно, безкрайно съжалявам за Диди. Тъжно е , много тъжно . А безотговорността и алчността на хората няма граници. :dh_188:

#3 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 08 November 2011 - 12:41 PM

Понякога се случва, независимо че развъдчиците са взели всички възможни мерки. В случая, доколкото зная и се вижда, и двамата родители са изследвани и са с допустимите за разплод степени на дисплазия.

Баща - Int Ch./Multi Ch. Reserve Junior World Winner BIS
Galaxy Long Step
ED0/HDB

Майка - OLIMPIA of ANGEL’S STAFF
HD-SV: HD a-normal (a1)

Така че развъдчиците не са безотговорни, напротив - изследвали са родителите, за да вземат всички предпазни мерки, които могат да вземат.

За съжаление, понякога се случва и най нежеланото.

#4 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2011 - 01:03 PM

Което не прави реакцията на развъдника по-адекватна...

#5 Потребителят е офлайн   Adonis of Angel`s staff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2011 - 01:51 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 08 November 2011 - 01:41 PM, написа:

Galaxy Long Step
ED0/HDB

За бащата - не съм виждала снимка за дисплазия или сертификат със заключение .
Знам ,че Оли е снимана и има сертификата в сайта на клуба .

HD - С
born 01.03.2006
Ataxia Carrier

За съжаление в сайта на развъдника това куче липсва има негови снимки само във Фейсбук .

Линк - http://www.facebook....48640087&type=1

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Ели Баранова - Sari4ka, в момента собственик на Adonis Of Angel's Staff
и свидетел на всичко в т.нар. "българска кинология" от 2005-та година насам.

#6 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2011 - 02:01 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 08 November 2011 - 12:41 PM, написа:

Понякога се случва, независимо че развъдчиците са взели всички възможни мерки. В случая, доколкото зная и се вижда, и двамата родители са изследвани и са с допустимите за разплод степени на дисплазия.

Galaxy Long Step
ED0/HDB

Така че развъдчиците не са безотговорни, напротив - изследвали са родителите, за да вземат всички предпазни мерки, които могат да вземат.

Всеки, който претендира да е развъдчик и познава законите на развъждането, трябва да е запознат с евентуалните възможности за едно или друго заболяване, независимо колко "чисти" са разплодниците. Затова именно, всеки който наистина е развъдчик заедно с продажбата или подаряването на кученце дава и "Гаранционен лист", в които са упоменати всички възможни проблеми и каква гаранция се дава за тях. За подобна ситуация се пише - "родители, свободни от дисплазия". И тъй като при потомците това може и да не е така поради ред причини, развъдчика (ако е развъдчик) гарантира, че ще изземе обратно съответното куче и ще гарантира ново с доказана липса на дисплазия или ще върне парите, които е взел за продажбата на дефектно животно.

Съжалявам за момиченцето и разочарованията, с които се сблъсква още в самото начало с "българската кинология", но скъпа Сиана, за жалост това е! Вие (може би твоите родители) сте "виновни" само и единствено затова, че сте се доверили на титли и звания, а на не чест и достойнство, които липсват в тези, които слагат на първо място правенето на пари чрез кучета.

#7 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2011 - 02:15 PM

Те да бяха чисти от дисплазия - добре, ама май не са.

Гледам майката е с лека форма на дисплазия HD-C, а и ако бащата наистина не е сниман, няма какво толкова да ни учудва резултата на кученцето.

А за реакцията на развъдчика (ако наистина е такава) коментара е излишен.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#8 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2011 - 02:18 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 08 November 2011 - 11:41 AM, написа:

Galaxy Long Step
ED0/HDB

:ud_009: :ud_009: :ud_009:
Бихте ли ми обяснил, какво влагате в думите..."Понякога се случвa" и "развъдчиците НЕ са безотговорни, даже напротив"???И колко може да ми дреме примерно, ако недай Боже, аз съм в ситуацията на момичето и Вашите твърдения , че родителите имали регулярни изследвания(в последните месеци се уверих, че в България са много раааазтегливи понятията Родословие, Медицински изследвания, Титли и т.н :zz_020: ),и колко точно ще ми стоплят чувствата и живота в подобна ситуация с вече установена диагноза?Преди да защитавате за идеята, случайно да Ви направи впечатление арогантното и нагло държание на фамозния развъдчик??Как мислите дали е нормално един уважаващ себе си и работата си развъдчик да хвърля наслуки фрази от сорта на.."ВИЕ ВМЕСТО ДА СЕ РАДВАТЕ НА КУЧЕНЦЕТО, МУ ТЪРСИТЕ БОЛЕСТИ" :ud_009: и затваряне на телефона без даване на никакви обяснения и поемане на ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ отговорности?3ащитавате някаква си , която няма никаква идея, какво означава да си отговорен и коректен развъдчик, които наистина прави с много любов и желание "хобито си"!!!...Нещастни търговци и малки бедни душички, които само пари са им в главите и Не им пука за животите с които търгуват!!Ако не беше толкова трагично всичко и не се работеше с живи същества, щеше да е смешно и жалко.Идете в някои Hормален развъдник , в някоя Hормална държава, с Hормални правила, изисквания и задължения и се информирайте малко по обстойно всички, как се процедира при подобни случаи. :mg_062:
Сега се замислих...Това все едно моите кучета да имаха някакъв подобен проблем(недай Боже) и развъдчиците да се отнесат по гореописания начин или пък някои техен защитник да тръгне да ми обяснява, че видиш ли..."случвало се било" :ud_009: .

p.с...Към Сияна-Алекс и като цяло семейството...Съжалявам с какво сте се сблъскали, но искрено вярвам, че няма да оставите нещата просто така и ще се борите за правата си.Стискам палци от сърце, на прекрасната Диди... :wub:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#9 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2011 - 02:22 PM

Показване на мнениетоAdonis of Angel`s staff, в 08 November 2011 - 01:51 PM, написа:

Показване на мнениетоdog.bg, в 08 November 2011 - 01:41 PM, написа:

Galaxy Long Step
ED0/HDB

За бащата - не съм виждала снимка за дисплазия или сертификат със заключение .
Знам ,че Оли е снимана и има сертификата в сайта на клуба .

HD - С
CARIERR

Моля ?

Това кучило бе обявено с съвсем различни степени на дисплазия, а именно тези, които съм цитирал !

Сега казвате, че бащата няма сертификат, въпреки че на официалния сайт на развъдника е посочено именно това, което съм написал - HD - B ... а майката от А стана с С !!!

Тук е майката, с обявена степен на дисплазия А - тук

Защо са тези лъжи, защо ... нали след това страдат кучетата и техните хора, защо ...

Значи бащата с В, майката с С ...

Горките стопани !

#10 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2011 - 02:27 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 08 November 2011 - 02:22 PM, написа:

Защо са тези лъжи, защо ... нали след това страдат кучетата и техните хора, защо ...

Паричките, паричките, паричките ... а къде е роматиката?

Тъжна картинка.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#11 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 08 November 2011 - 02:38 PM

Аз искам да попитам нещо друго. На 13.07.2009та имаше кучило от 2 бебета от майка: Olimpia of Angel's staff и баща: Bigris Tigris of Fianna.

Какво стана с тези кученца, изчезнаха безследно?

И още едно уточнение, статуса на Олимпия е Ataxia Carrier (HD-C), на Бигрис е също Ataxia Carrier (HD-B)? Това е взривоопасна комбинация, която може да произведе болни от атаксия бебета или такива със ставни проблеми.

Качена снимка

http://www.offianna....s/amstaff-males

Какво се случи с тези кученца?

Качена снимка
Качена снимка

Може би на въпросите ми може да отговори тази жена???

Г-жа Антоанета Пенкова - ЛИТОВА

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2011 - 02:43 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 08 November 2011 - 02:18 PM, написа:

Galaxy Long Step
ED0/HDB

Качена снимка Качена снимка Качена снимка
Бихте ли ми обяснил, какво влагате в думите..."Понякога се случвa" и "развъдчиците НЕ са безотговорни, даже напротив"???

Влагам именно това, което съм написал - понякога се случва дори и кучета с А да дадат проблемно поколение. Няма написани правила, това са животни, а не пластмасови играчки. Единственото, което можем да направим е да ги изследваме преди скачката и по този начин да намалим вероятността за проблеми кученца в кучилото, но никой не може да гарантира, че няма да има такива, никой.

В случая мъжкото куче е от един от най известните развъдници за породата в последните години. Проверих на сайта на развъдника и там има данни за изследване на мъжкото куче, именно тези, които съм написал. Проверих и майката - за нея бе записано степен на дисплазия А, както съм го дал в горния ми пост.

Не допусках, че някой ще лъже за изследвания ... но явно така се оказва.

Това е бащата с обявените изследвания - тук

#13 Потребителят е офлайн   Adonis of Angel`s staff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2011 - 02:53 PM

dog.bg , не е истина това което цитираш .
Дата базата за това куче е сбъркана .
Ще помоля Сиана да сканира гърба на родословието и да видим там какво пише .
Във Фейсбук от горния линк пише същото.

ЛИНК -
http://www.facebook....48640087&type=1
User's Signature

Ели Баранова - Sari4ka, в момента собственик на Adonis Of Angel's Staff
и свидетел на всичко в т.нар. "българска кинология" от 2005-та година насам.

#14 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2011 - 02:58 PM

Показване на мнениетоAdonis of Angel`s staff, в 08 November 2011 - 02:53 PM, написа:

dog.bg , не е истина това което цитираш .
Дата базата за това куче е сбъркана .
Ще помоля Сиана да сканира гърба на родословието и да видим там какво пише .
Във Фейсбек от горния линк пише същото.

ЛИНК -
http://www.facebook....48640087&type=1

Цитирам това, което виждам и нищо повече.

Не съм допускал, че някой ще лъже за изследвания на кучетата си.

#15 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2011 - 03:04 PM

ТБД може да се предава през 14 поколения. Така че, ако някой ви казва, че щом родителите са здрави, то кутретата със сигурност също ще са без дисплазия, ви лъже.
А кой, какво и как е мамил при изследванията на родителите, е друг въпрос, пък дано се намери и отговор :md_064:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2011 - 03:08 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 08 November 2011 - 01:43 PM, написа:

Показване на мнениетоgrigo009, в 08 November 2011 - 02:18 PM, написа:

Galaxy Long Step
ED0/HDB

Бихте ли ми обяснил, какво влагате в думите..."Понякога се случвa" и "развъдчиците НЕ са безотговорни, даже напротив"???

Влагам именно това, което съм написал - понякога се случва дори и кучета с А да дадат проблемно поколение. Няма написани правила, това са животни, а не пластмасови играчки. Единственото, което можем да направим е да ги изследваме преди скачката и по този начин да намалим вероятността за проблеми кученца в кучилото, но никой не може да гарантира, че няма да има такива, никой.

В случая мъжкото куче е от един от най известните развъдници за породата в последните години. Проверих на сайта на развъдника и там има данни за изследване на мъжкото куче, именно тези, които съм написал. Проверих и майката - за нея бе записано степен на дисплазия А, както съм го дал в горния ми пост.

Не допусках, че някой ще лъже за изследвания ... но явно така се оказва.

Това е бащата с обявените изследвания - тук

Ясно е, че не са пластмасови играчки, въпреки, че с внимателен подбор и наистина разбиране на материята смятам , че може да се сведат до абсолютен минимум непредвидени случки.По скоро ме интересуваше отговор на твърдението за отговорността и задълженията..А именно каква е практиката в България, ако се случи нещо подобно?Как се реагира и какви са основните правила и стъпки, които се предприемат от страна на развъдчика?Ще е наистина много жалко, ако реагират по споменатия от tonkata77 начин , с омаловажаване на проблема и игнориране??

P.с..Ааа сега прочитам,че въпросните развъдчици били излъгали даже за изследванията(що ли не се учудвам)...Ужасно е направо.Тъжна гадост. :zz_020:
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 November 2011 - 03:16 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 08 November 2011 - 03:08 PM, написа:

Ясно е, че не са пластмасови играчки, въпреки, че с внимателен подбор и наистина разбиране на материята смятам , че може да се сведат до абсолютен минимум непредвидени случки.

За съжаление точно с тазобедрената дисплазия случаят не е такъв. Въпреки всички усилия, забрани, изследвания, сертифициране, в световен мащаб изобщо не се отчита намаляване на заболяването.
За останалото - та аз не разбирам какво се учудвате. Развъдчикът е жената, която се сби на изложба с изложител, от този развъдник нали имаше родословия с фалшиви дати, заради предимство на световно?
Честно казано, обаче, не виждам зад първия пост 12-годишно дете. Виждам някой от родителите му. 12-годишните деца не пишат така. Съчувствам ви искрено за вашата мъка, но това не ми прави добро впечатление.

#18 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2011 - 03:30 PM

Мил може би си права, да си призная не съм запозната много с дисплазията и слава на Бога, ама логично все си мисля, че c А+ А(+поколения назад) е малко вероятно да даде проблем...все пак е Божа работа де.Вбеси ме най вече отношението на развъдчика към стопаните и арогантното игнориране, омаловажаване и съвсем умишлено бягане от отговорности и задължения. :zz_020:

p.с..По въпроса за написаното, аз лично останах с впечатление, че това са си мислите, чувствата и емоциите на момичето, просто поднесени от някои родител, за по правилно и ясно.На мен не ми стана неприятно, напротив стана ми много мъчно, поставих се за момент в тяхната ситуация и направооо...
User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   tonkata77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2011 - 05:32 PM

Да мама ми помогна относно изразяването , но само за това. Моят профил е sisi99 и незнам защо не мога да пускам теми и да мнемния за това използвах профила на родителите ми. Ето гърба на родословието

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#20 Потребителят е офлайн   tonkata77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2011 - 05:33 PM

Сега го обърнах

Снимка (и)

• Прикачена снимка

• (5 Страници) +
  • 1