- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Колкото повече опознавам хората , толково повече обиквам животните! Да спрем безотговорното развъждане
Публикувано: 08 November 2011 - 10:26 AM
ДА АЗ ЩЕ СЕ НАУЧА ДА ЖИВЕЯ С БОЛКАТА И РАЗОЧАРОВАНИЕТО , НО КАК ДА ЖИВЕЯ С БОЛКАТА НА ДИДИ, ТА ТОВА Е АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР КАК ДА ПРИЕМА ЧЕ МОЯТА ДИДИ НИКОГА НЯМА ДА ТИЧА И СКАЧА, ДА НОСИ ТОПКА …….ДА ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧА И ДА БЪДА СИЛНА И ЩЕ БЪДА ЗАРАДИ ДИДИ , ЗАЩОТО МНОГО Я ОБИЧАМ.
П.П.Дано няма други разочаровани и излъгани от този развъдчик или др. развъдчици в БГ или по света , които си позволяват да развъждат и произвеждат болни кучета. Аз може да съм на 12г. , но с помоща на моето семейство ще направя всичко възможно да се сложи край на безотговорното развъждане и нека всички виновни си понесат последствията .
Публикувано: 08 November 2011 - 12:41 PM
Баща - Int Ch./Multi Ch. Reserve Junior World Winner BIS
Galaxy Long Step
ED0/HDB
Майка - OLIMPIA of ANGEL’S STAFF
HD-SV: HD a-normal (a1)
Така че развъдчиците не са безотговорни, напротив - изследвали са родителите, за да вземат всички предпазни мерки, които могат да вземат.
За съжаление, понякога се случва и най нежеланото.
Публикувано: 08 November 2011 - 01:51 PM
dog.bg, в 08 November 2011 - 01:41 PM, написа:
Galaxy Long Step
ED0/HDB
За бащата - не съм виждала снимка за дисплазия или сертификат със заключение .
Знам ,че Оли е снимана и има сертификата в сайта на клуба .
HD - С
born 01.03.2006
Ataxia Carrier
За съжаление в сайта на развъдника това куче липсва има негови снимки само във Фейсбук .
Линк - http://www.facebook....48640087&type=1

Ели Баранова - Sari4ka, в момента собственик на Adonis Of Angel's Staff
и свидетел на всичко в т.нар. "българска кинология" от 2005-та година насам.
Публикувано: 08 November 2011 - 02:01 PM
dog.bg, в 08 November 2011 - 12:41 PM, написа:
Galaxy Long Step
ED0/HDB
Така че развъдчиците не са безотговорни, напротив - изследвали са родителите, за да вземат всички предпазни мерки, които могат да вземат.
Всеки, който претендира да е развъдчик и познава законите на развъждането, трябва да е запознат с евентуалните възможности за едно или друго заболяване, независимо колко "чисти" са разплодниците. Затова именно, всеки който наистина е развъдчик заедно с продажбата или подаряването на кученце дава и "Гаранционен лист", в които са упоменати всички възможни проблеми и каква гаранция се дава за тях. За подобна ситуация се пише - "родители, свободни от дисплазия". И тъй като при потомците това може и да не е така поради ред причини, развъдчика (ако е развъдчик) гарантира, че ще изземе обратно съответното куче и ще гарантира ново с доказана липса на дисплазия или ще върне парите, които е взел за продажбата на дефектно животно.
Съжалявам за момиченцето и разочарованията, с които се сблъсква още в самото начало с "българската кинология", но скъпа Сиана, за жалост това е! Вие (може би твоите родители) сте "виновни" само и единствено затова, че сте се доверили на титли и звания, а на не чест и достойнство, които липсват в тези, които слагат на първо място правенето на пари чрез кучета.
Публикувано: 08 November 2011 - 02:15 PM
Гледам майката е с лека форма на дисплазия HD-C, а и ако бащата наистина не е сниман, няма какво толкова да ни учудва резултата на кученцето.
А за реакцията на развъдчика (ако наистина е такава) коментара е излишен.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 08 November 2011 - 02:18 PM
dog.bg, в 08 November 2011 - 11:41 AM, написа:
Galaxy Long Step
ED0/HDB

Бихте ли ми обяснил, какво влагате в думите..."Понякога се случвa" и "развъдчиците НЕ са безотговорни, даже напротив"???И колко може да ми дреме примерно, ако недай Боже, аз съм в ситуацията на момичето и Вашите твърдения , че родителите имали регулярни изследвания(в последните месеци се уверих, че в България са много раааазтегливи понятията Родословие, Медицински изследвания, Титли и т.н

Сега се замислих...Това все едно моите кучета да имаха някакъв подобен проблем(недай Боже) и развъдчиците да се отнесат по гореописания начин или пък някои техен защитник да тръгне да ми обяснява, че видиш ли..."случвало се било"

p.с...Към Сияна-Алекс и като цяло семейството...Съжалявам с какво сте се сблъскали, но искрено вярвам, че няма да оставите нещата просто така и ще се борите за правата си.Стискам палци от сърце, на прекрасната Диди...

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 08 November 2011 - 02:22 PM
Adonis of Angel`s staff, в 08 November 2011 - 01:51 PM, написа:
dog.bg, в 08 November 2011 - 01:41 PM, написа:
Galaxy Long Step
ED0/HDB
За бащата - не съм виждала снимка за дисплазия или сертификат със заключение .
Знам ,че Оли е снимана и има сертификата в сайта на клуба .
HD - С
CARIERR
Моля ?
Това кучило бе обявено с съвсем различни степени на дисплазия, а именно тези, които съм цитирал !
Сега казвате, че бащата няма сертификат, въпреки че на официалния сайт на развъдника е посочено именно това, което съм написал - HD - B ... а майката от А стана с С !!!
Тук е майката, с обявена степен на дисплазия А - тук
Защо са тези лъжи, защо ... нали след това страдат кучетата и техните хора, защо ...
Значи бащата с В, майката с С ...
Горките стопани !
Публикувано: 08 November 2011 - 02:27 PM
dog.bg, в 08 November 2011 - 02:22 PM, написа:
Защо са тези лъжи, защо ... нали след това страдат кучетата и техните хора, защо ...
Паричките, паричките, паричките ... а къде е роматиката?
Тъжна картинка.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 08 November 2011 - 02:38 PM
Какво стана с тези кученца, изчезнаха безследно?
И още едно уточнение, статуса на Олимпия е Ataxia Carrier (HD-C), на Бигрис е също Ataxia Carrier (HD-B)? Това е взривоопасна комбинация, която може да произведе болни от атаксия бебета или такива със ставни проблеми.

http://www.offianna....s/amstaff-males
Какво се случи с тези кученца?

Може би на въпросите ми може да отговори тази жена???
Г-жа Антоанета Пенкова - ЛИТОВА

Публикувано: 08 November 2011 - 02:43 PM
grigo009, в 08 November 2011 - 02:18 PM, написа:
Galaxy Long Step
ED0/HDB

Бихте ли ми обяснил, какво влагате в думите..."Понякога се случвa" и "развъдчиците НЕ са безотговорни, даже напротив"???
Влагам именно това, което съм написал - понякога се случва дори и кучета с А да дадат проблемно поколение. Няма написани правила, това са животни, а не пластмасови играчки. Единственото, което можем да направим е да ги изследваме преди скачката и по този начин да намалим вероятността за проблеми кученца в кучилото, но никой не може да гарантира, че няма да има такива, никой.
В случая мъжкото куче е от един от най известните развъдници за породата в последните години. Проверих на сайта на развъдника и там има данни за изследване на мъжкото куче, именно тези, които съм написал. Проверих и майката - за нея бе записано степен на дисплазия А, както съм го дал в горния ми пост.
Не допусках, че някой ще лъже за изследвания ... но явно така се оказва.
Това е бащата с обявените изследвания - тук
Публикувано: 08 November 2011 - 02:53 PM
Дата базата за това куче е сбъркана .
Ще помоля Сиана да сканира гърба на родословието и да видим там какво пише .
Във Фейсбук от горния линк пише същото.
ЛИНК -
http://www.facebook....48640087&type=1

Ели Баранова - Sari4ka, в момента собственик на Adonis Of Angel's Staff
и свидетел на всичко в т.нар. "българска кинология" от 2005-та година насам.
Публикувано: 08 November 2011 - 02:58 PM
Adonis of Angel`s staff, в 08 November 2011 - 02:53 PM, написа:
Дата базата за това куче е сбъркана .
Ще помоля Сиана да сканира гърба на родословието и да видим там какво пише .
Във Фейсбек от горния линк пише същото.
ЛИНК -
http://www.facebook....48640087&type=1
Цитирам това, което виждам и нищо повече.
Не съм допускал, че някой ще лъже за изследвания на кучетата си.
Публикувано: 08 November 2011 - 03:04 PM
А кой, какво и как е мамил при изследванията на родителите, е друг въпрос, пък дано се намери и отговор

Публикувано: 08 November 2011 - 03:08 PM
dog.bg, в 08 November 2011 - 01:43 PM, написа:
grigo009, в 08 November 2011 - 02:18 PM, написа:
Galaxy Long Step
ED0/HDB
Бихте ли ми обяснил, какво влагате в думите..."Понякога се случвa" и "развъдчиците НЕ са безотговорни, даже напротив"???
Влагам именно това, което съм написал - понякога се случва дори и кучета с А да дадат проблемно поколение. Няма написани правила, това са животни, а не пластмасови играчки. Единственото, което можем да направим е да ги изследваме преди скачката и по този начин да намалим вероятността за проблеми кученца в кучилото, но никой не може да гарантира, че няма да има такива, никой.
В случая мъжкото куче е от един от най известните развъдници за породата в последните години. Проверих на сайта на развъдника и там има данни за изследване на мъжкото куче, именно тези, които съм написал. Проверих и майката - за нея бе записано степен на дисплазия А, както съм го дал в горния ми пост.
Не допусках, че някой ще лъже за изследвания ... но явно така се оказва.
Това е бащата с обявените изследвания - тук
Ясно е, че не са пластмасови играчки, въпреки, че с внимателен подбор и наистина разбиране на материята смятам , че може да се сведат до абсолютен минимум непредвидени случки.По скоро ме интересуваше отговор на твърдението за отговорността и задълженията..А именно каква е практиката в България, ако се случи нещо подобно?Как се реагира и какви са основните правила и стъпки, които се предприемат от страна на развъдчика?Ще е наистина много жалко, ако реагират по споменатия от tonkata77 начин , с омаловажаване на проблема и игнориране??
P.с..Ааа сега прочитам,че въпросните развъдчици били излъгали даже за изследванията(що ли не се учудвам)...Ужасно е направо.Тъжна гадост.

Публикувано: 08 November 2011 - 03:16 PM
grigo009, в 08 November 2011 - 03:08 PM, написа:
За съжаление точно с тазобедрената дисплазия случаят не е такъв. Въпреки всички усилия, забрани, изследвания, сертифициране, в световен мащаб изобщо не се отчита намаляване на заболяването.
За останалото - та аз не разбирам какво се учудвате. Развъдчикът е жената, която се сби на изложба с изложител, от този развъдник нали имаше родословия с фалшиви дати, заради предимство на световно?
Честно казано, обаче, не виждам зад първия пост 12-годишно дете. Виждам някой от родителите му. 12-годишните деца не пишат така. Съчувствам ви искрено за вашата мъка, но това не ми прави добро впечатление.
Публикувано: 08 November 2011 - 03:30 PM

p.с..По въпроса за написаното, аз лично останах с впечатление, че това са си мислите, чувствата и емоциите на момичето, просто поднесени от някои родител, за по правилно и ясно.На мен не ми стана неприятно, напротив стана ми много мъчно, поставих се за момент в тяхната ситуация и направооо...

- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »