Dog.bg Форуми : Колкото повече опознавам хората , толково повече обиквам животните!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Колкото повече опознавам хората , толково повече обиквам животните! Да спрем безотговорното развъждане Оцени темата: ***** 6 Гласове

#41 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 09 November 2011 - 11:04 PM

Показване на мнениетоtonkata77, в 09 November 2011 - 04:19 PM, написа:

Явно се включиха и "подмазвачи"
хайде сега в нас да е вината за генетично предавани заболявания, да дъщеря ми посещава курсове при г-н А. Хлебаров които се провеждат всяка събота от 10 часа няма да си позволя да коментирам самите курсове ако желае самият гн. Хлебаров може да ги коментира и да разясни колко се натоварват кучетата там. Да нашето куче е било на няколко изложби на които "толкова много се е натоварило физически от 1 кръгче ходене в ринга" , И само без такива "титлите и шоуто ли са най-важни за вас" защото пр. Кучето ни беше записано за участие на изложбите в албена , аз като съвестен човек който уважава хобито на детето си заплатих таксите за участие като съобщих че въпреки това кучето ми няма да участва поради здравословен проблем.Така че нека да е ясно за мен нито парите нито изложбите са на първо място.
ПП Само искам да попитам дъщеря ми го е написала в писмото си , но аз ще си позволя да го повторя - когато на 31.03 бяха направени първите снимки и нашият лекар ни съобщи за дисплазията, развъдчика Антоанета Пенкова ни увери че няма никакъв проблем с кучето и ветеринарните доктори в България не са компетентни.
Така че много моля без глупости, само аз си знам как Диди нито слиза, нито се качва по стълби , а се носи на ръце от както е при нас. А някой от пишещите тук са даже и свидетели на това колко сме я пазили и как сме я гледали.Не е тук мястото да се потвърждава или отрича нещо . Това ще бъде направено в съда.
Анна Тодорова- за да няма объркване, а на Сияна и е забранено да влиза повече в dog.bg

Явно имате предвид мен. Не съм подмазвач, хич не съм от любимците на известното бившо киноложко семейство. Както и да е.

В случая пуснах името на кученцето в гугъл и излезнаха много снимки, където то е на изложби. В същото време прочетох, че диагнозата е поставена още март месец и това ме учуди, наистина. За това и попитах, не съм имал ни най малка идея да ви засегна.

Как са ви убедили, че кученцето е наред при положение, че е имало болки, че сте имали ренгенови снимки и медицинско заключение ... не го разбирам, надявам се да не ми се разсърдите.

Съчубствам на болката ви и се моля с кученце всичко да е наред в бъдеще, защото то е най важното в случая.
Моля ви, пишете как сте, ако може да помогнем с каквото и да е - разчитайте.

П.С. - В България има много компетентни ветеринарни лекари.

:rc_036:

#42 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 November 2011 - 11:07 PM

Не забранявайте на Сияна да влиза тук. Във форума пишат много добре запознати хора, които могат да дадат добри съвети за обучение, хранене, занимания. Вярно е, че има и доста плява за отсяване, но тя скоро се разпознава, като се чете известно време. Успех!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 November 2011 - 11:46 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 09 November 2011 - 10:28 PM, написа:

Щом мислите така, ваша работа. Как ще развивате двигателна активност и мускулатура, след като скимти от болка ... вдигам рамене, наистина не зная.
То сигурно може, но в период на растеж най много да изтъркате ставите, а когато там е на сол - и изкуствените не помагат.
Минимум движение, носене на ръце, никакви стълби, забравяте за игра с кучета, скачане, тичане, храна на минимум - да му се броят ребрата, добавки под медицински контрол и снимка след три месеца, за да се следи дали прогресира. Кастрация в ранна възраст, оперативно лечение се препоръчва след спиране на интензивния растеж, период на покой, рехабилитация и възстановяване.

Препрочитайки постовете на стопаните на кучето, оставам с впечатление, че "скимтенето от болка" е било моментно състояние преди започване на медикаментозното лечение. :md_064: В което няма нищо необичайно и странно, между другото.
Обездвижването е по-страшно и по-пагубно от активността- тук си залагам главата. Да, при много кучета дисплазия от тежка степен Д, дори Е може да остане незабелязана, особено при породи с добре развита мускулатура, като кане корсо например.
И не е вярно, че оперативно лечение се препоръчва след спиране на растеж. Напротив, сега има нови методи, които имат желания ефект само при млади кучета(до 10 месеца доколкото знам)- двойна и тройна остеотомия на таза.
И като че ли малко разводняваме темата, за което се извинявам на автора, защото съм сигурна, че са се съветвали с не един специалист относно отглеждането на кучето си. Така че- успех и дано заболяването не прогресира повече!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2011 - 12:12 AM

Показване на мнениетоwili70, в 09 November 2011 - 04:47 PM, написа:

Преди всичко ИСКРЕНО СЪЧУВСТВАМ на собствениците на Диди и най-вече на Сияна. Виждала съм любовта и загрижеността, с която те се отнасят към Диди и си представям каква мъка и разочарование е случващото се за едно 12 годишно дете!
Уважаеми dog.bg, не мога да се съглася с Вас, че хората са били наясно с рисковете от здравословни проблеми. Всеки един от нас, купил си куче от лицензиран развъдник, разчита на почтеността и професионализма на развъдчиците. Колко от хората, купуващи си куче са наясно какво означават всичките тези съкращения. Трябва ли преди да си вземем куче да завършим ветеринарна медицина? Не, просто ние взимаме решението, че имаме желание да се грижим за куче, че можем да осигурим нужните грижи, да дадем на невинната душичка любов и топлина, а след това се обръщаме към професионалист (развъдчик), който е длъжен да е запознат с всички подробности относно изследвания, рискове и т.н, спазва всички правила за развъждане на съответната порода (а в случая явно правилата са грубо нарушени), и който срещу съответното заплащане ни осигурява здраво куче. Всъщност ние не плащаме за кучето, живо същество и любов не се купуват! Плащаме за компетентността, знанията , опита, грижите и труда на развъдчика!
Надявам се, че Сияна ще преодолее този шок и ще продължи напред с гордо вдигната глава! Дано по-малко деца изживяват подобни трагедии, дано на по-малко деца им се налага да живеят, гледайки как техните любимци страдат!

Страдат развъдчици, страдат собственици, страдат деца, страдат кучета ...

Бих дал всичко, за да не е така, вярвате ли ми ... всичко.

Съжалявам, истината е друга - родословието не е гаранция за здраве, а документ за произход на кучето.

На този линк ще видите статистика, колкото и на всички приятели на кучето да ни се иска да не е такава ... статистика на кучета, развъдени от изследвани здрави родители.

Hip Dysplasia by Breed

#45 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2011 - 12:20 AM

Показване на мнениетоVesela_5, в 09 November 2011 - 09:58 PM, написа:

Аз лично знам за 3 кучила Angel's staff с фалшиви дати на раждане. 100% има и такива, за които нямам информация. :zz_020:

Майко мила, пак ли ... :zz_020:

Защо не попиташ ментора си, нали той сега е от "добрите" и е за "кинологията", "борец за правдата" ...

Пък да видим какво ще ти отговори - истината или нещо друго ...

Сега разбирам защо кученцето е било на световното въпреки диагнозата си ...

:zz_020:

#46 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2011 - 12:44 AM

Ами Нанко вижте та вземете мерки, така че един
човек да не влиза със повече от един ник във форума!

Въпросния сега борец за правда и чиста кинология е хамелион и се врътка как на него му е угодно. Едва ли не сега иска да каже
че той ни лук ял, ни пък го е даже мирисал. Ей Елен-рогонесец, я недей натиква сега хората в личната си война срещу твоето бивше протеже, щото ти си този които е мислил всички тия гадости, ти разката майката напородата АСТ у наща държава и ти направи така че от една много разпространена порода да останат и да се въдят само ВАШИТЕ, на тебе и на тогавашната ти силиконеста жена, болни от 300 болести пародии на Ам Стаф Териери. Ти си човека, оставил сестрата на Олимпия - Пагане
в кучкарника на Цоле и си обяснил че собствениците на Галакси ще дойдат да я вземат и ще я плодят с него, а човека се е видял в чудо с твойто куче, щото дни наред никой не идвал да я плоди и ни т не сисе интересувал какво става. Накрая ти са свъняли от Сърбия и чак тогаз след доста дни са я плодили. Минали са два месеца и като родила кучката, протежето ти - Тоненцето звъннало бясно в Сърбия и питала Цоле, аджеба да не си я плодил с твое куче че кученцата не ми харесват.

А кажи ми сега, има ли снимки от заплождането на Пагане с Галакси, коя я заведе в Смедерево и после кой ходи
да я прибира от там? Лъжец смешен...

:ea_103:
User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2011 - 10:54 AM

Показване на мнениетоTORMENTOR, в 10 November 2011 - 12:44 AM, написа:

Ами вижте та вземете мерки, така че един човек да не влиза със повече от един ник във форума!

Качена снимка

Да, това ще се опитам да направя малко по късно.

За останалото - нека да не разводняваме темата, темата е конкретно за това момиче и ако можеш, помогни на хората.

#48 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2011 - 12:07 PM

Съчувствам на момиченцето и семейството им, обаче те са били подведени
и то съвсем съзнателно че им се продава СУПЕР куче, а пък напрактика им е
дадено едно обременено животно с родители "В" + "С". Проблема обаче не е само
това, защо са били подложени на още една измама, а именно че това куче е красавец
със шоу потенциал? И лично на мен ми е много интересно да видя оценъчните листа на
животинчето за да видим кои съдии са го оценявали, на какви места са го класирали и
дали въобще някой от тях е отбелязвал в тия оценъчни листа че кучето е с очевадна
грешка в конструкцията или пък дали са забелязвали да накуцва в изложбения ринг?

За пореден път ще кажа онзи гаден, но истински лаф: "Кьорав, карти не играе!"...
User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2011 - 02:05 PM

Ами то стана като клубна тема.
Сетификати, класове , изложби, кой кого излъгал.

Да не говорим, че изказването , че кучето не било красавец и не ставало за изложби, е унизително.
За живо същество говорим!

Всички , които сме си осиновили кученце c проблем , сме страдали за него. Съчувствам на собствениците и на кученцето , но само за страданията на кученцето.

Кaто чета за нови кучила и кой си е поръчал , заплодил, купил , произвел шампиони и т.н, ето това си представям
http://www.youtube.c...feature=related

#50 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 10 November 2011 - 02:25 PM

Показване на мнениетоgreeneyed, в 10 November 2011 - 02:05 PM, написа:

Да не говорим, че изказването , че кучето не било красавец и не ставало за изложби, е унизително.
За живо същество говорим!

МММ да, тук във форума на повечето хора пръстите им изпреварват мозъка.
Важното е да се хваним за нечия болка и да си водим войната.
Без да се интересуваме кого обиждаме, дали производителя или стопаните,които обожават това (грозно) кученце.
Много ги интересува хората ,че кучето им не изглежда хубаво (според някой постове), като не е здраво.

#51 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 10 November 2011 - 03:37 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в 09 November 2011 - 10:20 PM, написа:

Показване на мнениетоVesela_5, в 09 November 2011 - 09:58 PM, написа:

Аз лично знам за 3 кучила Angel's staff с фалшиви дати на раждане. 100% има и такива, за които нямам информация. :zz_020:

Майко мила, пак ли ... :zz_020:

:zz_020:

Кучилата са следните: двете кучила от Атина и Дон, и кучилото от Олимпия и Галакси. За други нямам информация. Но може да има и други. И в интерес на истината НЕ ИСКАМ да зная, ако има такива. Аз съм единствената в България, която поддържа пълен архив за всички български кучета, по папки, по кучила, по развъдници, даже имам папки и за кучета родени извън киноложките правила (2 кучила от Аполо и Клеопатра ъф Валдимор). Открай време при стафордширите се развъжда само екстериорно, аз не съм привърженик на това и затова се включвам в тази тема. Мечтая си някой ден в амстаф клуба да има действащ отговорник по развъдната дейност, а не да го има само на документи. Защото Антоанета си е едновременно развъдчик, председател на породния клуб, орд, тя си коли и беси, тя си решава да си запложда дисплазни кучета и никой не може да я спре, защото липсва контролиращ орган. За това се боря, не за друго. Не е толкова трудно за постигане, готова съм на всичко за да се случи това.

Не желая да участвам в личните войни на никой, и няма да го допусна.

Относно заплождането на Пагане с Галакси, има една много хубава лаборатория - Антаген, там се изпращат тестовете за атаксия. Там може да се прати проба от Галакси, Пагане и 3те кученца и да се установи много лесно дали тези кучета са от тоя баща. ТУК Цената е 40 Евро на куче, т.е. общо 200 Евро.

Собствениците на тези 8 кученца от Олимпия (6те от Галакси и 2те от Бигрис) нямат никаква вина, че кучетата им ще имат ставни проблеми. Всеки човек се обръща към развъдниците за породата с надеждата да се сдобие със здраво и красиво куче, с добър характер. Това се постига, когато над развъждането има някакъв контрол. Обясних по-горе защо в амстаф клуба няма контрол. И резултата е налице.

#52 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2011 - 04:45 PM

Въпросната госпожа не посещава ли този форум ? Не посещава ли изложби ? Няма ли как да имате пряк контакт с нея :) Да ви обясни на живо какво става с кученцето.. От тук чета само разговори по телефона.. За мен личният контакт е много важна част от дадения проблем..
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#53 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2011 - 04:48 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 10 November 2011 - 03:37 PM, написа:

Аз съм единствената в България, която поддържа пълен архив за всички български кучета, по папки, по кучила, по развъдници, даже имам папки и за кучета родени извън киноложките правила

Не разбирам нищо от тази порода. Единственото, което мога да кажа, че представителите й ми харесват, а съм виждал снимки и клипове, които силно са ме впечатлявали с уменията на тези кучета. Искам да попитам, нямаше ли и един г-н Илиев (мисля, че така беше фамилията му), който също развъжда качествени ам стаф териери?

#54 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 10 November 2011 - 08:53 PM

Разгледах архива си много обстойно, цял ден си губя времето, за да видите всички за пореден път на какъв принцип се развъждат стафордшири в развъдник Angel's staff, собственост на Антоанета Пенкова.

Олимпия е HD-C, само че е била така през Юни 2007ма, на възраст 15 месеца.

Качена снимка

А година по-късно през Юли 2008ма статуса й вече е друг - HD-D. Кучилата й от Бигрис и Галакси са съответно от 2009та и 2010та година. След като вече се е знаело, че е с D-степен. Незнам на какво се е надявала Антоанета, може би на чудо, за да бъдат кучилата със здрави стави. И след като няма действащ Отговорник развъдна дейност, който да каже - "не, не може така", ето - резултата.

Качена снимка

Има и още - сестрата на Олимпия, Penelopa of Angel's staff (1.03.2006 - 10.06.2007), която почина по нелеп начин оставена да се задуши в автомобил, паркиран на слънце..., има направена снимка на ставите 4 дни по-рано в Загреб. Резултата е следния: HD-D

Качена снимка

Брат на Олимпия - Amon Ra of Angel's staff, също има направена снимка на същата дата. От него има кучило в развъдник Валдимор, родено на 3.09.2008г. Година след снимката на ставите. Дали собственика на развъдник Валдимор знае, че е заплодил с дисплазно куче?

Качена снимка

Качена снимка

Но в крайна сметка в родословието на бебетата Амон Ра е записан като HD-C, което е измама, защото той е с D-степен. Брета пък изобщо не е тествана за дисплазия, така че направо не ми се мисли и за това кучило.

Качена снимка

Другата сестра - Пандора почина и нямам никаква информация от какво.

Последната сестра Pagane of Angel's staff - според сайта на развъдник Angel's staff - Пагане е писана като HD-A. Няма сертификат, за да се докаже, че е HD-A. Тя също има кучило от Галакси, родено на 21.11.2010 година.

За какво изобщо се правят такива снимки, като след това изобщо не се взимат под внимание?

#55 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2011 - 10:09 PM

Жалко за кучето и за болката на стопаните. От темата тук и от темата "Общо събрание на БРФК" човек не може да се ориентира кой какъв е. Купувани титли, кучета от уж реномирани развъдници с дисплазия, плодене на поразия, подправяне на дати и родословия. :zz_020: Един любител, който наблюдава спора отстрани не би рискувал да си вземе куче от тук. kangal_bg по-горе посочи къде са сгрешили хората. :dh_188:

Vesela_5 , нищо лично към теб и развъдника ти, но ще цитирам едно твое изказване и ако може дай малко яснота на нас "любителите". Като се говори за изследване(дисплазия), на родителите и че това едва ли не е задължително за един отговорен развъдчик би ли обяснила, защо бащата на твоите кученца няма такова изследване. Нима развъдчиците,"кинолозите" и ние "любителите" да разчитаме на това, че кучето скача два метра или че дядо му например е убил вълк. Това, че няма случай на заболяло куче три поколения назад значи ли, че на тези баби и дядовци са правени изследвания за дисплазия? Дали няма да се появи в следващото поколение? Какво значи 'аз гарантирам три поколения назад". Как се гарантира такова нещо ако не са правени необходимите изследвания?

Цитирам част от твоето мнение в друг форум: "от страна на бащата имам по-малко информация, но той е куче, което скача 2 метра във въздуха. Виждала съм негов брат, който е в отлична кондиция, също и негова сестра. Баща му (Night Boy of Eagle Blend) на възраст 9 години все още участваше в демонстрации по защита. Ако някой ветеринар дойде и ми каже, че куче което спринтира и скача високо във въздуха , че това куче има дисплазия, ще го помоля да си скъса дипломата."

Пак казвам, че не познавам нито една от страните, просто следя темата с интерес и се чудя как е възможно.. Защо им се правят снимки на някои кучета а за други е достатъчно само да скачат? Може ли някой да обясни защо е така.. Уж е само хоби и любов а се купуват титли и какво ли не. Изобщо някой спазва ли правила или всеки си има негови си правди. :dry:

#56 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 November 2011 - 11:03 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 10 November 2011 - 10:09 PM, написа:

Цитирам част от твоето мнение в друг форум: "от страна на бащата имам по-малко информация, но той е куче, което скача 2 метра във въздуха. Виждала съм негов брат, който е в отлична кондиция, също и негова сестра. Баща му (Night Boy of Eagle Blend) на възраст 9 години все още участваше в демонстрации по защита. Ако някой ветеринар дойде и ми каже, че куче което спринтира и скача високо във въздуха , че това куче има дисплазия, ще го помоля да си скъса дипломата."

:ab_041: :ab_041:

Ами това е .... егати глупостта ! Весела, няма нужда никой ветеринар да си къса дипломата. Просто е добре всеки да знае нивото си на компетентност, особено когато се обсъждат медицински казуси. Има такова куче, което "спринтира и скача високо във въздуха" и в същото време едната става е със степен С, а другата с Д. При това е родезийски риджбек. Живее в Пловдив. Добре, че собствениците му се съобразиха с молбата ми да му направят изслевания за степен на тазобедрена дисплазия преди да го пуснат в разплод. Никой не очакваше такъв резултат при активността, която все още показва това куче, единствено ветеринарните ни доктори бяха много предпазливи и се оказаха прави. Като имате предвид, че риджбеците са една от породите, при които е изключителна рядкост наличие на степен С, а още по-малко на Д. Така, че не мисля, че проблемът е във ветеринарните лекари и тяхната компетентност. Проблемът са винаги собствениците. Всяко наследствено заболяване се проявява по специфичен за всеки организъм начин. Точно затова не може да се говори за наличие или отсъствие на луксация на стави само защото кучето обича да седи като жаба, скача 5 метра или играе тенис на маса. Има си един-единствен начин за доказване и той е рентгенографско изследване :tb_195:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#57 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2011 - 11:17 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 10 November 2011 - 11:03 PM, написа:

Има си един-единствен начин за доказване и той е рентгенографско изследване :tb_195:

Деси, това е вярно, но не е достатъчно.

Идеята е да се насочи селекцията в такава насока, че дисплазията да се избегне в поколенията или сведе до минимум. Рентгенографията доказва фактите, но не може да върне назад в поколенията или да прогнозира какво ще е бъдещето.
Без генетика няма разрешение на въпроса (или както казах, да се сведе до минимум, защото HD наистина е много сериозен проблем при много породи.)

Затова и писах в един предишен коментар - някой хора не трябва да се превръщат в буквояди - щом правилника позволява, значи може. Напротив - не може! Не може, защото правилниците се пишат от меркантилни личности, целящи облаги и водещи към все по-голям батак маса породи в световен мащаб.

#58 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2011 - 11:20 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 10 November 2011 - 08:53 PM, написа:

Разгледах архива си много обстойно, цял ден си губя времето, за да видите всички за пореден път на какъв принцип се развъждат стафордшири в развъдник Angel's staff, собственост на Антоанета Пенкова.

Олимпия е HD-C, само че е била така през Юни 2007ма, на възраст 15 месеца.

Качена снимка

А година по-късно през Юли 2008ма статуса й вече е друг - HD-D. Кучилата й от Бигрис и Галакси са съответно от 2009та и 2010та година. След като вече се е знаело, че е с D-степен. Незнам на какво се е надявала Антоанета, може би на чудо, за да бъдат кучилата със здрави стави. И след като няма действащ Отговорник развъдна дейност, който да каже - "не, не може така", ето - резултата.

Качена снимка

Има и още - сестрата на Олимпия, Penelopa of Angel's staff (1.03.2006 - 10.06.2007), която почина по нелеп начин оставена да се задуши в автомобил, паркиран на слънце..., има направена снимка на ставите 4 дни по-рано в Загреб. Резултата е следния: HD-D

Качена снимка

Брат на Олимпия - Amon Ra of Angel's staff, също има направена снимка на същата дата. От него има кучило в развъдник Валдимор, родено на 3.09.2008г. Година след снимката на ставите. Дали собственика на развъдник Валдимор знае, че е заплодил с дисплазно куче?

Качена снимка

Качена снимка

Но в крайна сметка в родословието на бебетата Амон Ра е записан като HD-C, което е измама, защото той е с D-степен. Брета пък изобщо не е тествана за дисплазия, така че направо не ми се мисли и за това кучило.

Качена снимка

Другата сестра - Пандора почина и нямам никаква информация от какво.

Последната сестра Pagane of Angel's staff - според сайта на развъдник Angel's staff - Пагане е писана като HD-A. Няма сертификат, за да се докаже, че е HD-A. Тя също има кучило от Галакси, родено на 21.11.2010 година.

За какво изобщо се правят такива снимки, като след това изобщо не се взимат под внимание?

Шок ... шок ...

#59 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 10 November 2011 - 11:24 PM

Ми, аз не видях никъде Деси да е написала обратното.
Иначе съм съгласна с това:

Показване на мнениетоkangal_bg, в 10 November 2011 - 11:17 PM, написа:

... да се насочи селекцията в такава насока, че дисплазията да се избегне в поколенията или сведе до минимум. Рентгенографията доказва фактите, но не може да върне назад в поколенията или да прогнозира какво ще е бъдещето.
Без генетика няма разрешение на въпроса (или както казах, да се сведе до минимум, защото HD наистина е много сериозен проблем при много породи.)

... НО това и вие и аз и още 184365982 хора виждат, че не се спазва в този "развъдник", повод на тази тема.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#60 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 November 2011 - 11:24 PM

Цитат

Деси, това е вярно, но не е достатъчно.

Разбира се, че не е достатъчно. Идеята беше да обясня на Весела, че не се счита за доказателство, че кучето е здраво това, че то тича или скача. Степен на луксация се доказва само по рентгенографско изследване. Няма да коментирам на какви случаи се натъква човек при бездомничетата...... да не повярва чак ....
Развъждането е "друга фанта" и не за всички. На няколко пъти в този форум съм писала, че най-голямата беда в българската кинология е това, че в нея често намират изява хора, които нямат никаква друга обществена, лична или социална реализация. Когато обяснението, че се занимаваш с кучета се ограничава с това "Ама то е само едно куче", няма как да правиш нито селекция, нито развъждане, нито се решават проблеми на породи или бездомни популации.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни