Dog.bg Форуми : Колкото повече опознавам хората , толково повече обиквам животните!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Колкото повече опознавам хората , толково повече обиквам животните! Да спрем безотговорното развъждане Оцени темата: ***** 6 Гласове

#61 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 November 2011 - 11:39 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 10 November 2011 - 11:24 PM, написа:

Разбира се, че не е достатъчно. Идеята беше да обясня на Весела, че не се счита за доказателство, че кучето е здраво това, че то тича или скача. Степен на луксация се доказва само по рентгенографско изследване.
Развъждането е "друга фанта" и не за всички. На няколко пъти в този форум съм писала, че най-голямата беда в българската кинология е това, че в нея често намират изява хора, които нямат никаква друга обществена, лична или социална реализация. Когато обяснението, че се занимаваш с кучета се ограничава с това "Ама то е само едно куче", няма как да правиш нито селекция, нито развъждане, нито се решават проблеми на породи или бездомни популации.

Много точно казано!

Кучето може да е със здрави ставни връзки, които все още да крепят ацетабула, да скача, тича и какво ли не още, но това съвсем не означава, че след време дисплазията няма да се прояви.

Това, че развъждането е "друга фанта" ми е пределно ясно. Жалкото е, че много от размножителите на кучета се изявяват като такива.

#62 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 10 November 2011 - 11:49 PM

Показване на мнениетоdmm, в 10 November 2011 - 11:24 PM, написа:

Ми, аз не видях никъде Деси да е написала обратното.
Иначе съм съгласна с това:

Показване на мнениетоkangal_bg, в 10 November 2011 - 11:17 PM, написа:

... да се насочи селекцията в такава насока, че дисплазията да се избегне в поколенията или сведе до минимум. Рентгенографията доказва фактите, но не може да върне назад в поколенията или да прогнозира какво ще е бъдещето.
Без генетика няма разрешение на въпроса (или както казах, да се сведе до минимум, защото HD наистина е много сериозен проблем при много породи.)

... НО това и вие и аз и още 184365982 хора виждат, че не се спазва в този "развъдник", повод на тази тема.

Ако има и едно нещо вярно, то ... що за човек трябва да си, за да развъждаш умишлено болни животни, що ...

Думи нямам. Не са хора това, не са ...

Не съм срещал подобна жестокост, не съм ..

Боже, колко мъка за хора и кучета ... какъв ужас ...

#63 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 10 November 2011 - 11:59 PM

Александър Илиев развъжда кучета изключително спрямо функционалност и работни качества, като екстериора не е приоритетен. Доверих се на дългогодишният му опит с тази порода. - http://pet-show.net/...zine/view/45/18
Факта, че той не е произвел дисплазни кучета, които да ходят по болници и да пият обезболяващи, е достатъчен аргумент за доверие.

Снимки за дисплазия се правят през последните 4-5 години, и то не всички развъдници правят такива изследвания. Само, че е по-добре да си признаеш, че не правиш изследвания на ставите, отколкото да си пльоснеш на сайта резултат HD-A, пък той да е C или D.

#64 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2011 - 12:19 AM

Е т'ва е то! Като почнеш да правиш изследвания, после спазваш правилата
и се стремиш да избягваш произвеждането занапред на такива животни. Какъв е
смисъла да тестваш и после да си правиш пак к'вото искаш? Че тогава недей тества
и си карай постаро, пък нещата с породата ще си вървят както винаги - просто някак си...
User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#65 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 November 2011 - 10:29 AM

Показване на мнениетоTORMENTOR, в 11 November 2011 - 12:19 AM, написа:

Е т'ва е то! Като почнеш да правиш изследвания, после спазваш правилата
и се стремиш да избягваш произвеждането занапред на такива животни. Какъв е
смисъла да тестваш и после да си правиш пак к'вото искаш? Че тогава недей тества
и си карай постаро, пък нещата с породата ще си вървят както винаги - просто някак си...

Много точно казано!

Весела, какво означава "да се довериш" на някого само защото ти не знаеш дали животните му са ходили по клиники или не са били тествани. Какво от това, че насочеността му е към функционалността и работните качества?! Точно затова не трябва да се правят компромиси след като вече е възможно тестване. Доверието няма нищо общо и не трябва да има. На този принцип трябва да се доверим на всички развъдници, които работят от около 20-30 години в дадена порода. Ама хората си правят изследванията въпреки опита си и въпреки постиженията и насоката си. Друг е въпроса дали при нас собствениците искат да правят изследванията. Това е съвсем друга дискусия, която за съжаление изисква промяна на отношението ни към развъждането. Аз също срещам често отпор от страна на собствениците на кучета когато заговоря за изследванията. Основните им опасения са свързани с упояването на кучето. Налага ми се дълго да обяснявам и убеждавам защо е важно да се правят, независимо, че нашата порода е една от сравнително слабо засегнатите в това отношение. Като се замисля, че сега ни отнема толкова време и усилия да убеждаваме, че изследванията за степен на дисплазия на тазобедрени стави е необходимост, а не прищявка, не знам колко време ще се убеждаваме, че изследванията на щитовидната жлеза са също толкова важни. :dry:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#66 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2011 - 10:56 AM

Два са основните проблеми и то не само с тази порода и не само с тези набедени специалисти.

Първо, от около 20 години насам всяка една многопородна организация (каквато е FCI, AKC, UKC и т.н. като и подопечните им от типа на БРФК) не са нищо повече от едни, както аз ги наричам, търговски дружества.

Под маската, че са организации на ЛЮБИТЕЛИ, те размножават кучета основно за правене на пари. Опошлени са изложбите, опошлени са „научните” им мероприятия, опошлени са така наречените им „комисии по развъждане”, „комисии по стандартите” и т.н. А причината е основно една – меркантилността и ламтежа за правене на пари за сметка на животното, наречено най-добрия приятел на човека.

Второ, тотално спекулиране с термини от рода на „кинология”, „развъждане”, „репродукция” и т.н.

Почти всеки се думка като орангутан в гърдите и заявява „Аз съм развъдчик”, а ако го попиташ за нещо от развъждането, се вижда че е абсолютен лаик. И фактите го доказват. Не е необходимо да си учен, но не може да се занимаваш с РАЗВЪЖДАНЕ, а всяко твое действие да показва, че движещия фактор за теб са парите.

Писал съм преди време за известни „развъдчици”. Държа да отбележа – не само са членове на БРФК, но и малко повече. След като женското им куче е родило, те не казват: „имам 5 кученца”, а доволно заявяват „вече имам 4 000 лева”. Веднъж на един такъв му умря кученце и когато му съобщиха новината по телефона и аз го попитах какво е станало, отговорът бе „току що изгубих 800 лева”. Е, долу горе такъв е принципа на всичките тия дето се изкарват капацитети, а не са нищо повече от дребни тарикати и пресметливи търгаши.

Жалко, че скрити зад названия като „федерация по кинология”, „развъдник”, „развъдчик”, „кинолог” и т.н. спекулират с доверието на хората от една страна и вредят тотално на това, което наистина е кинология.

Хареса ми коментара на Весела, че от незнам си колко години следи състоянието на породата амстаф. Това е похвално, но какво от това, Весела! Със своите знания и информация можеш ли да съдействаш за изринването на всевъзможната паплач, обявила са за развъдчици. Можеш ли да направиш така, че породата, ако не в глобален аспект, поне в границите на страната ни да се развива така, както трябва да се развива всяка една порода. Извинявай, но нищо не можеш да направиш. И няма да можеш, защото ти се една, а те са много. А знаеш ли какво означава обединение на корумпирани некадърници ?!

Членувам в една организация на специалисти по поведение на кучето, която има за една от основните си цели да разкрие какъв мошеник и колко вреден за поведението на кучето е Сизър Милан. Същия този, когото тук 99% издигат в култ. Знаеш ли колко писма от видни зоопсихолози, от пострадали хора и от цели институти по поведение са написани в разобличение на този човек. И в крайна сметка какво? Нищо! Милан си продава книгите, Нешънъл Джеографик му правят филмите, а клетите наивници – да му мислят.

В едни свят, където Ценностната система е „правене на пари” и то на всяка цена, няма механизъм, който да спре тези изродени човешки създания.

Единственият начин е, чрез масово пропагандиране, образование и „отваряне очите” на хората. Но това не става чрез изяви по форумите. Особено, когато един изтъкне порочни факти и веднага куп обединени около правенето на пари некадърници скочат върху него и буквално го „разкъсват” с техните си факти и аргументи.

#67 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 11 November 2011 - 07:58 PM

Kangal, :rc_036: за последния ти коментар(№66)! Дано го проумеят повече хора...

#68 Потребителят е офлайн   sisi99 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 November 2011 - 11:56 AM

Аз Сияна-Алекс имам пълното разрешение от моите родители от снощи да сядам на компютъра и да пускам това писмо отново и отново ...

За това кой се е обаждал и какво са си говорили с мама незнам точно, но вечерта тя каза : „ Това ли ви е БГ кинологията лицемерни и страхливи хора които да ми казват да не сяда детето ми на компютъра, да не ходи на изложби и еди си кой да не му дава куче да извежда...” а татко добави „Ти сега ли разбра това.”

И аз сега искам да благодаря най-вече на господина който направи така че да харесвам и обичам това хоби , благодаря ви и за това че сега ще направя всичко такива като вас да ги няма.

Това ли е Българската кинология – едно име А. П.- ами щом повечето сте на това мнение , благодаря на всички тези на който помагах в ринговете и които уважавах и смятах за достойни хора!

Здравейте, казвам се Сияна-Алекс на 12 год. от гр.София / България. Mоите родители ми купиха през месец февруари шоу клас куче американски стафордшир териер DIANA of ANGEL’S STAFF (Pedigree no. : PK 15739 / 11, Born: 20/11/10, Sire :INT.CH. GALAXY LONG STEP , Pedigree no : JR 78503 Ast HD-B , Dam : INT.CH. OLIMPIA of ANGEL’S STAFF, Pedigree no : PK 05818/06) от развъдник Angels’s staff собственост на Антоанета Пенкова / Попантонова, която е председател на Българският киноложки клуб Американски стафордшир териер (БККАСТ към БРФК) и FCI международен съдия на 2;3;4;8;9 групи.В интернет майката на моето куче беше обявена със здравни данни ето тук : HD-A http://www.pedigreed....html?id=703094

. само че незнайно защо вече не е обявена – нима някой вече се страхува от лъжите си ?, но можете да видите лъжите за ТД в моя феисбук или тук

http://www.pedigreed....html?id=701985

Получихме родословието на моето куче в края на мес. Март и о изненада там вече майката на моето куче беше обявена за HD-C. Сега малко по-късно вече моето семейство разбра , че майката INT.CH. OLIMPIA of ANGEL’S STAFF, Pedigree no : PK 05818/06 не HD-A, не е HD-C, а е със степен на тазобедрена дисплазия HD-D , което автоматично я изключва от развъдна дейност според правилата в кинологията и превенцията на генетично предаваните заболявания. Ще поставя линк какво е това заболяване « Тазобедрена дисплазия» http://amstaff.team-talk.net/t12-topic . В следствие на умишленото заплождане на болно куче резултата е следния :

През месец март (03.2011год.) кучето ми започна да куца със задните крака. Заведохме Диди (DIANA of ANGEL’S STAFF) във Ветеринарен център „Свети Антим” където ветеринарните лекари изказаха съмнения за ТАЗОБЕДРЕНА ДИСПЛАЗИЯ и посъветваха моите родители да се свържат с развъдчика Антоанета Пенкова / Попантонова (развъдник Angels’s staff) и да я попитат къде да бъде снимано кучето. В телефонен разговор между майка ми и развъдчика, Антоанета Пенкова / Попантонова заяви че БГ лекарите не разбират нищо и е невъзможно кучето да е с ТАЗОБЕДРЕНА ДИСПЛАЗИЯ. В отговор на това моите родители взеха решение кучето да бъде снимано във Ветеринарен център „Свети Антим”. На 31.03.2011г. бяха направени ренгенови снимки от които категорично и неуспоримо доказваха диагнозата ТАЗОБЕДРЕНА ДИСПЛАЗИЯ. Развъдчика Антоанета Пенкова / Попантонова не се съгласи с тази диагноза и заяви че кучето още расте и трябва да бъде снимано след като навърши 1год. За да облекчим болките на Диди (DIANA of ANGEL’S STAFF) ни беше предписано мувалис и хранителни добвки съдържащи глюкозамин, хондроитин и зеленоуста мида . През периода от месец март до месец октомври 03-10.2011год. здравословното състояние на Диди (DIANA of ANGEL’S STAFF) е все същото- периодично кучето куца , като в този период се появи куцота и с предна дясна лапа на която беше направена ренгенова снимка във Ветеринарна клиника 101 любимци – становище „ИЗМЕНЕНИЕ НА ЛАКЪТНАТА СТАВА”. На 03.11.2011година моята Диди (DIANA of ANGEL’S STAFF) вдигна ляв заден крак и скимтеше, за това мама и татко я заведоха на лекар във Ветеринарен център „Свети Антим”(там я наблюдават от както сме я взели).Лекарите установиха че има течност в коляното- изтеглиха и изпратиха ставна течност за биопсия на доц. др. В.Манов , също направиха и снимки които показаха , че ТАЗОБЕДРЕНАТА ДИСПЛАЗИЯ прогресира и левия заден крак е с трайни изменения на ставата( вече не може нищо да се направи). Заключението на доц. др. Васил Манов е „ДЕГЕНЕРАТИВНА АРТРОПАТИЯ”. След тези резултати моят баща се обади на развъдчика Антоанета Пенкова / Попантонова а нейните думи бяха: „Вие вместо да му се радвате на кучето му търсите болести ” и разговора прекъсна без да има проблем с нашия телефон.

ДА АЗ ЩЕ СЕ НАУЧА ДА ЖИВЕЯ С БОЛКАТА И РАЗОЧАРОВАНИЕТО , НО КАК ДА ЖИВЕЯ С БОЛКАТА НА ДИДИ, ТА ТОВА Е АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР КАК ДА ПРИЕМА ЧЕ МОЯТА ДИДИ НИКОГА НЯМА ДА ТИЧА И СКАЧА, ДА НОСИ ТОПКА …….ДА ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧА И ДА БЪДА СИЛНА И ЩЕ БЪДА ЗАРАДИ ДИДИ , ЗАЩОТО МНОГО Я ОБИЧАМ.

В резултат на всичко това аз искам да знам :

1. Как FCI изпълнява своята мисия?

• THE FCI cares about all dogs worldwide.

• THE FCI considers the health, temperament and behaviour as the

most important matters in dogs and their Breed Standards.

Копирах това от тук : http://www.fci.be/up...atements_EN.pdf

2. Как FCI контролира интернационалната си развъдна стратегия?

.‘2. Only functionally and clinically healthy dogs, with breed typical conformation, should be used

for breeding; i.e. to only use dogs that do not suffer from any serious disease or functional

disabilities.’

.‘2.2 Mating combinations which from available information increase the risk of serious diseases or

functional disabilities or impairment in the progeny, should be avoided.’”

Това копирах от тук : http://www.kennellii...FB/0/liite6.pdf

3. Как FCI контролира развъдниците?

„‘The FCI hip dysplasia grading system has five classes ranging from A through E, each class having two levels, 1 and 2; A1 indicating no signs of hip dysplasia and E2 indicating severe hip dysplasia. The grades given are based on radiographs of the left and right hips. FCI standards mandate that dogs with hip dysplasia grades of D or E not be bred.’”

4.Как FCI контролира БРФК ?

5. Как БРФК контролира БККАСТ?

Копирам от правилника на БРФК :

„Международният правилник за развъждане FCI и правилника за развъждане на БРФК са задължителни на всички клубове на породни кучета, обединени в БРФК.”

„ Правилника за развъждане способства за развитието на планомерно развъждане на функционално здрави расови кучета”

„ 3. в/ за развъждане недопустими са с ..... доказана ТД „ – и сртификат на който пише OLIMPIA of ANGEL’S STAFF, Pedigree no : PK 05818/06 HD-D не е ли доказателство за ТД?

6. Как БККАСТ контролира развъдчика Антоанета Пенкова ?

Кой и как е разрешил да се заплодят кучета : HD-D + HD-B?

Това ли е Българската кинология – едно име А. П.- ами щом повечето сте на това мнение , благодаря на всички тези на който помагах в ринговете и които уважавах и смятах за достойни хора!

П.П.Дано няма други разочаровани и излъгани от този развъдчик или др. развъдчици в БГ или по света , които си позволяват да развъждат и произвеждат болни кучета. Аз може да съм на 12г. , но с помоща на моето семейство ще направя всичко възможно да се сложи край на безотговорното развъждане и нека всички виновни си понесат последствията .

#69 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 November 2011 - 12:40 PM

Показване на мнениетоsisi99, в 13 November 2011 - 09:56 AM, написа:

Аз Сияна-Алекс имам пълното разрешение от моите родители от снощи да сядам на компютъра и да пускам това писмо отново и отново ...

Сияна-Алекс на 12 год. от гр.София / България.
искам да знам :[/font][/b]

1. Как FCI изпълнява своята мисия?

• THE FCI cares about all dogs worldwide.

• THE FCI considers the health, temperament and behaviour as the

most important matters in dogs and their Breed Standards.

Копирах това от тук : http://www.fci.be/up...atements_EN.pdf

2. Как FCI контролира интернационалната си развъдна стратегия?

.‘2. Only functionally and clinically healthy dogs, with breed typical conformation, should be used

for breeding; i.e. to only use dogs that do not suffer from any serious disease or functional

disabilities.’

.‘2.2 Mating combinations which from available information increase the risk of serious diseases or

functional disabilities or impairment in the progeny, should be avoided.’”

Това копирах от тук : http://www.kennellii...FB/0/liite6.pdf

3. Как FCI контролира развъдниците?

„‘The FCI hip dysplasia grading system has five classes ranging from A through E, each class having two levels, 1 and 2; A1 indicating no signs of hip dysplasia and E2 indicating severe hip dysplasia. The grades given are based on radiographs of the left and right hips. FCI standards mandate that dogs with hip dysplasia grades of D or E not be bred.’”

4.Как FCI контролира БРФК ?

5. Как БРФК контролира БККАСТ?

Копирам от правилника на БРФК :

„Международният правилник за развъждане FCI и правилника за развъждане на БРФК са задължителни на всички клубове на породни кучета, обединени в БРФК.”

„ Правилника за развъждане способства за развитието на планомерно развъждане на функционално здрави расови кучета”

„ 3. в/ за развъждане недопустими са с ..... доказана ТД „ – и сртификат на който пише OLIMPIA of ANGEL’S STAFF, Pedigree no : PK 05818/06 HD-D не е ли доказателство за ТД?

6. Как БККАСТ контролира развъдчика Антоанета Пенкова ?

Кой и как е разрешил да се заплодят кучета : HD-D + HD-B?

П.П.Дано няма други разочаровани и излъгани от този развъдчик или др. развъдчици в БГ или по света , които си позволяват да развъждат и произвеждат болни кучета. Аз може да съм на 12г. , но с помоща на моето семейство ще направя всичко възможно да се сложи край на безотговорното развъждане и нека всички виновни си понесат последствията .

Това ако е писало 12-годишно дете - не е истина.Много е грозно да използвате такива похвати . Точно толкова грозно ,колкото както преди време тогавашната кохорта (сега минала в яростна опозиция) около г-жата Антоанета обвиняваха друго 12-годишно дете ,че било измряло кучилото на кучката на семейството на детето .
Оплачете се в МФК ,имате факти , тука и да ги пускате - файдата - аутодафета и грозни сцени . Ако целокупното насъбрано недоволство беше предприело нещо официално срещу тези хора, а не само драскане по форумите , едва ли щеше да четем такива "писма от деца" ... Даже на мен ми е противно ,дето никога не съм долюбвала фамилията ,но и не съм щъкала по разни агитки с противоположни интереси..Ае аман!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#70 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 13 November 2011 - 12:46 PM

Грозно е наистина първо ''мама и тати'' сега ''аз ама на 12г''.Ясно е че това не е писано от дете.Не изполвайте детето си за да търсите съчувствие или и аз не знам какво.Стигнете до съд,предприемете законови мерки.Но това за мен е наистина грозно и дразнещо да използвате детето си.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2011 - 12:53 PM

Хмм, самата майка забрани на дъщеря си да чете в дог, а сега друг бил забранявал? И откога кинологията е едно име?! Има достатъчно свестни хора в това хоби! Осъдете Антоанета, пишете на висшите инстанции. Колкото и да ви съчувствам за болката и да съм бясна заради случилото се, подобни жалки изказвания само ме карат да се обръщам и срещу вас...
User's Signature

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   sisi99 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 November 2011 - 12:57 PM

Никой не ме е използвал и аз сама съм решила, че за дейноста на този развъдник трябва да научи ако трябва и целия свят.
В момента се подготвят документите за съда.
За писмото по нагоре ми помогна моята братовчетка, и съвсем малко майка ми.

#73 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 November 2011 - 01:00 PM

Показване на мнениетоsisi99, в 13 November 2011 - 12:57 PM, написа:

За писмото по нагоре ми помогна моята братовчетка, а не майка ми.

Ми четете си поне личните постове:

Показване на мнениетоtonkata77, в 08 November 2011 - 05:32 PM, написа:

Да мама ми помогна относно изразяването , но само за това. Моят профил е sisi99 и незнам защо не мога да пускам теми и да мнемния за това използвах профила на родителите ми.

Проблем има и със спекулацията "аз съм на 12 години" отклонявате вниманието в друга посока. Тъпо е.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#74 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2011 - 01:00 PM

Никой не ме е използвал и аз сама съм решила, че за дейноста на този развъдник трябва да научи ако трябва и целия свят.
В момента се подготвят документите за съда.
[

Това е много правилно решение, нередностите трябва да бъдат наказвани!

За писмото по нагоре ми помогна моята братовчетка, а не майка ми.

И все пак звучи прекалено за написано от дете и ефектът, който се желае, надали ще бъде постигнат. Да не говорим, че не някой "кинолог" ти е забранил да сядаш на компютъра и кинологията не се изчерпва с Антоанета не знам си коя вече.
User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   sisi99 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 November 2011 - 01:21 PM

да разбира се , че майка ми ми е помогнала относно изразяването, но най- вече ми е помогнала братовчедка ми, която дори ми помогна да го преведа на английски език.И точно кинолог се обади на мама за да и казва да ми забрани да сядам на компютъра.

#76 Потребителят е офлайн   sisi99 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 November 2011 - 01:26 PM

''кинологията не се изчерпва с Антоанета не знам си коя вече.''

И наистина се надявам кинологията да не е само Антоанета Пенкова.

#77 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2011 - 06:26 PM

Показване на мнениетоsisi99, в 13 November 2011 - 11:56 AM, написа:

мама ..., ... вечерта тя каза : „Това ли ви е БГ кинологията...

Да, това е "българската кинология", но това съвсем не означава, че това е киноЛОГИЯ !

#78 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 13 November 2011 - 07:07 PM

Това е друга Олимпия - http://www.pedigreed....html?id=703094 тя е от кучилото на Атина и Милуоки, починала е съвсем малка. Проблемното кучило е от Атина и Фаун. Това е правилното педигри - http://www.pedigreed....html?id=701985
(току що редактирах педигрито й и вече не пише HD-A.)

http://amstaff.team-talk.net/t12-topic - този форум е правен от мен, но още не съм го пуснала в действие... скоро ще стане. Явно гугъл вече го вади в търсачката.

#79 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2011 - 07:14 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 13 November 2011 - 07:07 PM, написа:

Това е друга Олимпия - http://www.pedigreed....html?id=703094 тя е от кучилото на Атина и Милуоки, починала е съвсем малка. Проблемното кучило е от Атина и Фаун. Това е правилното педигри - http://www.pedigreed....html?id=701985
(току що редактирах педигрито й и вече не пише HD-A.)

http://amstaff.team-talk.net/t12-topic - този форум е правен от мен, но още не съм го пуснала в действие... скоро ще стане. Явно гугъл вече го вади в търсачката.

Успех на форума!
Дано спомогне за намаляване на сляпата доверчивост и пълно разобличаване на безочливите комерсиални "кинолози".

#80 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2011 - 09:05 AM

Показване на мнениетоVesela_5, в 10 November 2011 - 11:59 PM, написа:

Александър Илиев развъжда кучета изключително спрямо функционалност и работни качества, като екстериора не е приоритетен. Доверих се на дългогодишният му опит с тази порода. - http://pet-show.net/...zine/view/45/18
Факта, че той не е произвел дисплазни кучета, които да ходят по болници и да пият обезболяващи, е достатъчен аргумент за доверие.

Снимки за дисплазия се правят през последните 4-5 години, и то не всички развъдници правят такива изследвания. Само, че е по-добре да си признаеш, че не правиш изследвания на ставите, отколкото да си пльоснеш на сайта резултат HD-A, пък той да е C или D.

Той другаде избива :be_107:

крадени снимки от Нутрам
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни