Dog.bg Форуми : Болонка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (34 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Болонка

#161 Потребителят е офлайн   dilmana Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 May 2007 - 08:29 AM

Здравейте! d) На 24.05.2007 осиновихме възрастна мъжка бяла болонка, която безпомощно гледаше от една локва на улицата пред блока ни. Кученцето е с кожен нашийник и наскоро фризирано, поне според мен. Никой не може точно да определи на каква възраст е...казаха, че около 10 години. Добричко е, но има един сериозен проблем...изхожда се вкъщи и то не защото не го извеждаме, или защото неволно се изпуска, а съвсем съзнателно уринира и ака навсякъде cl) Ние живеем в боксониера, така че пространството ни е ограничено. През нощта му постиламе вестници, а на сутринта всичко е плувнало в урина, а той спи на напиканите вестници. Няма навик да се разходжа, защото стои на едно място, души по земята, обикаля в кръг и не се изхожда.... Посъветвайте ме как да го отуча да се изхожда вкъщи, защото ние няма дълго да издържим да тичаме след него с парцалите...а иначе имаме желание да го задържим, ако никой не го потърси. Сега му правят изследвания да установят дали има някакви заболявания, но за изхождането за катерорични, че така е научен bl) Ако някой има опит с това, моля да ме посъветва как да постъпя. Предварително ви благодаря :)

Прикачени файлове

#162 Потребителят е офлайн   Miranda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2007 - 03:26 PM

Здравейте, болонисти,
И аз вече съм горд собственик на един двумесечен болон. Мъжка болонка, искам да кажа.
У нас, както правилно отбелязвате, вече е много весело и май тепърва ще става още по-весело. Но тъй като имам опит с две кучета, които умряха на достойна възраст, отдавна не съм гледала бебе кученце и ще си радвам на всякакви съвети.
На първо време искам да попитам специалистите няколко конкретни въпроса:
1. Ветеринарният доктор ме посъветва да изчакам с къпането до 5-6 месец. Вие какво ще ме посъветвате? Предните ми кучета ги изкъпвахме веднага след третия месец, и ги сушахме със сешоар, минаваше без проблеми. Тоест, грешка, първият звяр - порода улична превъзходна го изкъпахме веднага, защото го прибрах от улицата на 40 дена, но нали си беше мелез миличкият, не настина. Вторият, бордер коли, имаше много гъста козина и нямаше да може да изсъхне сума време, та изчакахме да поотрасне. А господин болонезерът какво да го правя?
2. Под очите кученцето има петна от "сълзи" - така го взех, но от очите видимо не тече секрет и няма слепвания. Леко подстригах козината около очите, но с какво трябва да ги чистя, как и на колко време?
3. Рошльото трябва да бъде сресван, но с какво е по-добре - гребен или четка, и кога да започна?

Това е засега, ще бъда благодарна за всякакви съвети. Такова активно бебе не сме имали, играе по цял ден - ей, и на играчки ни случихме, имаме засега три, но тези, които са от плътна гума, специално за кучета, той нещо не ги харесва. Предпочита да гняви нещо мекичко - най-добре човешки крайник, разбира се b)
И за първи път имам куче, което спи по корем, разперило лапите настрани. Изобщо - веселба... b) b)

#163 Потребителят е офлайн   sunysmile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2007 - 11:06 PM

dilmana много е сладичко w) , а относно въпроса - мисля че в "Къщата на кучето" имаше полезно инфо
Miranda честит Ви бебок!Мнооого да ви радва w) А относно въпросите - аз не съм най-компетентната...за къпането - и нас вета ни посъветва така , за сълзичките - доколкото знам при болонките винаги е така , а за сресването - зависи от козинката му...засега като ми е съсичка още не е задължително да се реши често , ама 1 седмично някъде...
това е от мен...дано съм ;помогнала поне малко l) l)
Поздрави от нас r)
User's Signature

Качена снимка

Колкото повече опознавам хората , толкова повече обиквам своето куче ! <3

#164 Потребителят е офлайн   Miranda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2007 - 10:47 PM

Благодаря, sunnysmile - много ни радва, все едно

#165 Потребителят е офлайн   Miranda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2007 - 11:00 PM

Благодаря, sunnysmile - много ни радва, все едно, че бебе има вкъщи - навсякъде играчки, а той ги носи една по една да му ги хвърляш и да ги гони b) Както си беснее, така се изморява изведнъж - като децата и си заспива в колибката - пригодихме му една голяма здрава пластмасова кутия(защото пластмасата на вкус не му харесва, та няма опасност да я изгризе), която много му допадна и освен че спи там, от време на време си примъква някоя играчка, да си я дъвче на спокойствие b)
Даже вече се научи да върши важните работи в банята (поне в повечето случаи), нали още не можем да излизаме на разходка bravoS bravoS
Ама ако се е разграл много, се случва да не усети как прави локвичката. И щом двама доктори така казват, няма да се къпем до шестия месец - не че има особена нужда от къпане де.
И като прочетох внимателно предния пост за намереното куче, се сетих, че аз лично познавам поне двама идиота, които не си разхождат кучетата (при това едното е доста голямо), а ги оставят да вършат всичко в къщи. Така че, колкото и налудничаво да звучи, този болон явно е научен така. Казват обаче, че с малко повече упорство кучето може да се научи да се разхожда като другите, нищо, че е на малко повече години. Така че успех с възпитанието 1super

#166 Потребителят е офлайн   MiSs SuNsHiNe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2007 - 01:41 PM

Моето кученце е кръстоска между болонка и пинчер и е умален модел на истинската болонка,само че е справа козинка d)
User's Signature

Качена снимка

#167 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 24 June 2007 - 10:32 PM

видео
http://www.youtube.c...h?v=8IeOoZByXGo
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#168 Потребителят е офлайн   Miranda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2007 - 10:01 PM

Ето го хубавеца, в деня на първата си разходка...
Много ошашавен беше отначало, че светът е малко по-голям от двустаен апартамент, но доста бързо заприпка като истинско възпитано куче d)
Моля да ни извините, че позираме некъпани, но още не ни дават.
Но той, както беше "кайсиен" на цвят на два месеца, така става все по-бял, вече само ушите и една ивица по гърба са бежови, и може би така ще си останат, за късмет... b)

Прикачени файлове

#169 Потребителят е офлайн   dilmana Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 July 2007 - 09:30 PM

Моля, дайте ми съвет!!!Преди месец писах за намерената мъжка бяла болонка, която приютихме с приятеля ми. Кръстихме го Тервел, накратко Тери. Вече е по-добре, но продължава да се напикава и нааква, а ние едва смогваме да почистим. Навън нищо не прави, като го изведем, души и нищо. Предполагам, че вече е късно да разрешим проблема. Тъй като аз ще заминавам за чъжбина да уча през август, няма кой да се грижи за него, защото на родителите си съм оставила дакела и котарака...а болонецът е възрастен, трябва да приема лекарство за сърце, защото има порок bl) Как мислите, би ли го осиновил някой? На мен сърце не ми дава да го приспя, а ако го оставя в някой приют, мира няма да имам,че ще се мъчи там. Затова ви моля всички вас, любителите на болонки, да ме посъветвате как да постъпя. С мен не мога да го взема, защото дори не зная в какво общежитие ще бъда.Изпращам нови снимки на Тери, вече изглежда много по-добре, отколкото през май. Залитанията намаляха след лечението с Ланитоп за сърце, само не зная защо броди през нощта, а не спи... cl)

#170 Потребителят е офлайн   dilmana Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 July 2007 - 09:35 PM

Затова ви моля, всички вас, любителите на болонки, да ме посъветвате как да постъпя. Изпращам нови снимки на Тери...сега е хубавец, бедният, как да го приспя, дори да е на 16 години?? Някак не успявам да прикача снимки...нека някой ако се интересува, да ми пише на schwann@abv.bg или във форума. Благодаря на всички за вниманието.

Прикачени файлове

#171 Потребителят е офлайн   Miranda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2007 - 08:24 AM

Леле, че красив и лъскав е станал... bravoS bravoS
Само по по-особената форма на очите си личи, че е същото куче от обявите май месец. Дано му намериш дом, изглежда много мил и дружелюбен. 1super

#172 Потребителят е офлайн   sunysmile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2007 - 08:08 AM

Miranda много е красив сладура w) А това кремавкото по ушичките го прави още по чаровен!Пускай моля ти се още снимчици ако имаш r)
katq&siska моля ти се пусни снимчица на бонбона - много ми е интересно да видя как изглежда r) b)
dilmana голям успех си постигнала - изглежда много по-добре сладура.Относно проблема с изхождането - на тази възраст според мен няма как да стане и то не по друга причина , ами просто и като кучето е толкова възрастно то почва да забравя , да не осъзнава кога и къде ходи...моята дакелка въпреки че си ходеше където трябва , като остаря се изпускаше навсякъде из къщата...Относно намирането на дом - разбирам те как се чувстваш...ще се опитам и аз да търся и ти пожелавам успех s) 1super
User's Signature

Качена снимка

Колкото повече опознавам хората , толкова повече обиквам своето куче ! <3

#173 Потребителят е офлайн   dilmana Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 July 2007 - 09:18 PM

Цитат

Miranda много е красив сладура  w)  А това кремавкото по ушичките го прави още по чаровен!Пускай моля ти се още снимчици ако имаш  r)
katq&siska моля ти се пусни снимчица на бонбона - много ми е интересно да видя как изглежда  r)  b)
dilmana голям успех си постигнала - изглежда много по-добре сладура.Относно проблема с изхождането - на тази възраст според мен няма как да стане и то не по друга причина , ами просто и като кучето е толкова възрастно то почва да забравя , да не осъзнава кога и къде ходи...моята дакелка въпреки че си ходеше където трябва , като остаря се изпускаше навсякъде из къщата...Относно намирането на дом - разбирам те как се чувстваш...ще се опитам и аз да търся и ти пожелавам успех  s)  1super

Благодаря за добрите пожелания. Надявам се да намерим на Тери дом и обичливи стопани, защото ги заслужава. Най-добре ще се чувства в градинка, където свободно да тича. Не му харесва в апартамента, бих казала,че има клаустрофобия, защото не може да си намери място, а навън души-ли-души, все по нещо се захласва, изучава, много е любопитен w)

Благодаря на всички ви, които имат желание да се включат в намирането на стопани за Тери. Той също ви е благодарен :)

#174 Потребителят е офлайн   missy Икона

Публикувано: 15 July 2007 - 06:01 PM

Здравейте и от мен! Много искам да си взема мини болонка,търсих,но без успех s) Моля ви,ако някой знае-да каже.А знаете ли този малък сладур каква порода е?
http://img259.images...all1lilivw5.jpg w)

#175 Потребителят е офлайн   Miranda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2007 - 08:46 PM

Без претенции да съм специалист (нали си имам болонка само от месец и половина), мисля, че порода мини болонка няма. Но те изобщо не стават много големи, ама пък са кучета и половина b)
Ако не бъркам, към "Бишоните" - т. е. болонките спадат бишон малтез, бишон болонез, бишон фризе, бишон хаванез, лоучен (който понякога со слагат и при териерите), цветната руска болонка и едно странно явление, наречено Coton de Tulear, което на мен лично не ми прилича много на болонка. Може и да бъркам, но като че ли малтезерите са по-малки на размер и може някой да ги нарича "мини".
Във всеки случай, което и да бъде от тях, болонките са прекрасни, добродушни и интелигентни кучета. Удоволствие е да имаш болонка - само че е сигурно, че като стане дума за игра, ти ще се измориш първа/първи b)

#176 Потребителят е офлайн   Panic#33 Икона

Публикувано: 24 July 2007 - 07:53 AM

Цитат

Цитат

Имате ли скорошни снимки на Рони?Ще се радвам да го видя  w)  w)  w)

Качена снимка

Качена снимка

Здравейте!Имам същото кученце,но малко по-голямо.Спешно му търся дом.Женско е и е на половин годинка.Много е сладка.Обича да си играе и много се привързва към деца и стопаните си.Към нея ще ви дам шампоан,гребен,играчка и храна.Ето една нейна снимка.
Качена снимка

#177 Потребителят е офлайн   eveto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 July 2007 - 12:40 PM

съжалявам за голямата снимка но не можах да я смаля

#178 Потребителят е офлайн   eveto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 July 2007 - 02:49 PM

ето я в по-малък размер

Прикачени файлове

#179 Потребителят е офлайн   eveto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 July 2007 - 11:41 AM

Искам да попитам горе-долу по колко пъти трябва да храня биби която е на 44дни и по колко грама защото аз я храня 4 пъти на ден с по 30-35грама

#180 Потребителят е офлайн   Miranda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2007 - 05:05 PM

Да ти е жива и здрава Биби, много е сладка bravoS

Зависи от вида на храната - дали е суха или някаква друга, грамажът ще е различен. Обикновено пише на кутията или опаковката на храната колко да даваш спрямо теглото на кучето и възрастта.

• (34 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни