Болонка
Публикувано: 15 April 2008 - 09:09 PM
Публикувано: 16 April 2008 - 11:25 PM
А колко голяма ще стане - не си знае, но едва ли ще порасне страшно много, колко е висока при холката? Моят "болон" на 4 месеца тежеше около 4 килограма, а някъде на 10 месеца достигна окончателното си тегло от 8 кила - основно козина, де. Ама ако е живяла на улицата, всъщност, може и малко да е поизостанала с растежа, и сега да "дръпне" по-бързо.
Публикувано: 30 April 2008 - 10:24 AM
Публикувано: 29 May 2008 - 12:03 AM
Да попитам - вие вашите болонки подстригвате ли ги? И как точно? И, ако ви харесва, къде?
Защото нас направо ни остригаха...Прилагам снимка. Беше си преживяване, свалихме козина като за три-четири нови кучета, изтекоха литри пот-и от нас, и от подстригващия, а горкият Лъки Бой три дни беше безкрайно учуден, какво са му направили...
Ей го на, нещастника. Вече двама-трима съседи ме питаха защо съм с ново куче, а едно детенце си каза направо "предишното си ми харесваше повече"... ;D
Публикувано: 29 May 2008 - 06:41 AM
Публикувано: 13 June 2008 - 10:16 AM
Цитат
Снимките на Роки са супер ;D
Публикувано: 13 June 2008 - 10:46 AM
Аз също си имам болонка - мъжка, на почти 7г. - Кейси :wub:
Представях го, но не в тази тема ...
За лятото го подстригахме ;D
Сега обаче е доста надебелял, т.к. ние винаги си му даваме еднакво количество храна, но тази зима беше почнал да не си я изяжда всичката, но тя си му стоеше само за него или я хвърляхме ...
А сега си имам друго куче бебе (лакомичко) и то редовно му пребърква паницата, ако е останало нещо .... та Кейси започна да си яде всичко и е доста надебелял :(
Нищо, пак си ми е хубав :P
Ето няколко негови снимки от бебе до днес ... с доста лошо качество са - съжалявам :)

Много обича да си спи по гръб и да го милваме по коремчето ;D
Цяла зима си лежа така пред камината ...

Тук се любува на хамстер

Неподстриган

Подстриган на море

И последно една от днес - супер усмихнат ми е ;D :wub: :wub:

Публикувано: 26 June 2008 - 02:44 PM
Публикувано: 26 June 2008 - 02:51 PM
И относно храненето-някой има ли представа болонките до 1г колко тежат по стандарт и каква големина достигат.Дейзи е доста лакомичка и се притеснявам,че ще я прехраня.Милата от нищо не отказва и ми е трудно да преценя колко трябва да и давам.Все пак е и още бебе.
Публикувано: 26 June 2008 - 06:27 PM
По въпроса за кърлежите ще ти предложа нещо, тъй като от няколко години спасявам моята болонка така. Нашият ветеринар ни препоръча преди време да ползваме противопаразитна каишка на Bayer - Killtix. Страшно ефикасна е, лично аз съм доволна от нея, а когато моята Нора я носи няма никакви гадинки. Честно казано от както я използваме кучето ми се чувства чудесно, единственото неприятно нещо е че самата каишка мерише малко неприятно.
За теглото не мога да те посъветвам по-специално, но тъй като болонките са дребни кучета ни би трябвало идеалното им тегло да повече от 10-12 килограма. Нора в момента е на 9 години и през целия й живот съм й поддържала едно и също тегло - 10 килограма. Мисля, че теглото на Дейзи на тази възраст е добро, не я прехранвай и не увеличавай теглото и за тези нейни 3 месеца. Имай в предвид, че са адски лакоми и трябва да се внимава. ;) Но все пак, за твое спокойствие, се консултирай с ветеринарния ви лекар.
Поздрави!
Публикувано: 28 June 2008 - 02:56 PM
Имах болонка преди 8год ,но тя почина на 14год възраст.Дейзи по характер прилича доста на нея,но е много по-любвеобелна и умна.А за лакомост е просто ненадмината и у дома винаги ги строявам да не й дават непрекъснато.Или междинно да е само краставички,ябълки и т.н.
Да са ни живи и здрави пухкавелките!!