- (8 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Несъществуващите породи
Публикувано: 15 June 2006 - 05:59 PM
ЛЮБИМОТО:
Канадски вълк
В 95% от случаите това е голямо, черно овчароидно животно. В около 90% от въпросните 95% си е НОК, ама черна, горе-долу по равно с нормален и с дълъг косъм. В другите 5% от тези 95% е грюнендал - сиреч белгийска овчарка, гледана от неразбирач, понякога омешана и с НОК.
В 3% от случаите е някакво черно, но неовчароидно създание, виждала съм и с клепнали уши, и къдравеляци... варианти всякакви.
В 2% от случаите е не-черно овчароидно същество, което собствениците по неизвестна за мен причина присъединяват към "канадския вълк".
Нема таквоз животно. Или е немец, или е грюнендалка, но не и "вълк".
Вариации:
Сибирски вълк - овчароид, но сив с по-светлобежово, мръснокарамелен цвят или въобще някаква нетипична за НОК разцветка
ХИТЪТ ОТПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ:
Калифорнийска лайка
Това съм го чувала само веднъж... ставаше дума за яко, голямо, черно добиче, най-вероятно смес от лайка и НОК, с щръкнали уши и навита опашка, и с малко беличко тук-там. Защо хората от Благоевград го бяха приписали на слънчевия щат Калифорния - представа нямам...
Няколко идиотски поверия:
ДАТСКИ ДОГ - и таквоз животно няма... дог като дог, англичаните на немския дог му викат great dane, защото договете дошли при тях от Дания, та оттам и името...
КРАЛСКИ ДОГ - и таквоз нема... хубаво голямо догище и толкова. Чувала съм да приписват това име най-често на бракуваните арлекини - онези с черни петна на сив фон.
АНГЛИЙСКИ ДОГ - и таквоз джувотну не съществува... аз лично съм чувала да го приписват на големи хубави черни догища, но нищо чудно и на други разцветки.
Пак в този дух: КРАЛСКИ ПУДЕЛ - и таквоз нема... всеки го приписва на каквото се сети; в повечето случаи е на голямо пуделоидно нещо, в някои - на сребърен и/или черен пудел, а веднъж съм виждала така да казват на двуцветен пуделоид.
Вие сте на ход?

Публикувано: 15 June 2006 - 06:04 PM
Това е всяко едно дребно куче, с повечко козина, щръкнали уши и пухкава опашка, разбира се - жълто.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 15 June 2006 - 06:28 PM
Публикувано: 15 June 2006 - 06:30 PM
Офтопикче (моля после да бъде почистено, става ли?):
Понеже и в темата за непризнатите породи се беше заяждал/а с мен, че пиша глупости, а тук важно-важно "потвърждаваш" казаното от мен... Радвам се, че си начетена, информирана и ровиш усърдно в нета, за да подобриш още повече познанията си и още повече се радвам на извършваната от теб работа по превода на описанията на непризнатите породи. Обаче дали може маааалко по не-императивно да се изказваш? Да приемем, че дори и по въпроса за непризнатите породи, пък и за признатите, съм поне толкова начетена, колкото и ти? Не, че ми пука от презрително-повелителното поглеждане отгоре, но лекинко започвам да се нервирам. Както Анита Блейк е казала, за да гледаш отвисоко се иска голям опит, но цял живот съм била ниска b) и съм свикнала да се оправям в такива ситуации. Коя е Анита Блейк без съмнение знаеш.

Публикувано: 15 June 2006 - 09:06 PM
Цитат
ЛЮБИМОТО:
Канадски вълк
В 95% от случаите това е голямо, черно овчароидно животно. В около 90% от въпросните 95% си е НОК, ама черна, горе-долу по равно с нормален и с дълъг косъм. В другите 5% от тези 95% е грюнендал - сиреч белгийска овчарка, гледана от неразбирач, понякога омешана и с НОК.
В 3% от случаите е някакво черно, но неовчароидно създание, виждала съм и с клепнали уши, и къдравеляци... варианти всякакви.
В 2% от случаите е не-черно овчароидно същество, което собствениците по неизвестна за мен причина присъединяват към "канадския вълк".
Нема таквоз животно. Или е немец, или е грюнендалка, но не и "вълк".
Вариации:
Сибирски вълк - овчароид, но сив с по-светлобежово, мръснокарамелен цвят или въобще някаква нетипична за НОК разцветка
ХИТЪТ ОТПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ:
Калифорнийска лайка
Това съм го чувала само веднъж... ставаше дума за яко, голямо, черно добиче, най-вероятно смес от лайка и НОК, с щръкнали уши и навита опашка, и с малко беличко тук-там. Защо хората от Благоевград го бяха приписали на слънчевия щат Калифорния - представа нямам...
Няколко идиотски поверия:
ДАТСКИ ДОГ - и таквоз животно няма... дог като дог, англичаните на немския дог му викат great dane, защото договете дошли при тях от Дания, та оттам и името...
КРАЛСКИ ДОГ - и таквоз нема... хубаво голямо догище и толкова. Чувала съм да приписват това име най-често на бракуваните арлекини - онези с черни петна на сив фон.
АНГЛИЙСКИ ДОГ - и таквоз джувотну не съществува... аз лично съм чувала да го приписват на големи хубави черни догища, но нищо чудно и на други разцветки.
Пак в този дух: КРАЛСКИ ПУДЕЛ - и таквоз нема... всеки го приписва на каквото се сети; в повечето случаи е на голямо пуделоидно нещо, в някои - на сребърен и/или черен пудел, а веднъж съм виждала така да казват на двуцветен пуделоид.
Вие сте на ход?
имах една Немска Овчарка казваше се Тера сички се я мисляха за Канадски ВЪлк и просто бе6е невероятно досадно тя беше чисто черна и обикновенно хората ме спираха по улицата и викаха че имам много красиво куче.. даже ще сложа и снимка
Прикачени файлове
-
051027_104125_edited.jpg (60.09K)
Брой сваляния: 1684
Публикувано: 15 June 2006 - 09:23 PM
Цитат
Като трябва да се отбележе, че за "плачещи" минават онези смесици от пудели-териери-и-неизвестни-рошави-кученца, които имат постоянно възпалени и сълзящи очи! Велико...
Off topic - Vabank, американците, германците и холандците вече развъждат чрез федерациите си двуцветни и трицветни пудели. Ние дори се замисляме дали да не внесем един такъв. Невероятни са...
pic 1, pic 2, развъдникът, който съм си харесала.
Публикувано: 16 June 2006 - 06:53 AM
Само дето онова, което в България принципиално минава за пудел има около 3% общо с породата в повечето случаи и двуцветността му идва от някой неканен гост сред предците.

Публикувано: 16 June 2006 - 07:45 AM
Цитат
ау l) ама те досущ на цвят като последните ми бебета хъскита сплашчета l) 1super
Публикувано: 16 June 2006 - 02:49 PM
И такова чудо има в градския фолклор. Ще я снимам скоро, само да я мерна и да съм с фотоапарата.
За канадската лисица ...
Първото ми куче се казваше Ричи. Купих го от битака, разхождах се един ден преди много години там и видях едни бебета, малки и рошави. Един дядо ги продаваше, питам - каква порода са ? - Пуделчета. Съжалих малките, купих едното. Мина време, порасна ... ама не приличаше на пудел, ама въобще. Отивам на ветеринар и докато го преглеждаха, питам - Докторе, кажи ми все пак каква порода ми е кучето ? Доктора го гледа, гледа - Ами казвай, че е канадска лисица b)
Публикувано: 19 June 2006 - 08:55 PM
Цитат
да бе наистина що вълчаци съм видял и чул!
По онова време в мойто детство всичко що беще овчароидно си беше вълчак...
даже имам един съсед, който се хавли до ден днешен, как навремто в къща имал "вълчаци".... "е добре де кви бяха тия вълчаци".."ми как, кви...вълчаци, немски овчарки"
Та така, вълчаци бол....
Публикувано: 20 June 2006 - 12:52 PM

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 22 June 2006 - 02:49 PM
Ставаше въпрос , че тази порода е с корени от сибир и в Гренладния/Дания/ е забранен внос на кучета за да се запази породата.
Може би трябваш да се обърна към хората със северните породи!
прлагам и една снимка и ако някой има инфо, да сподели каква порода е това?
ngm.com/0601
Прикачени файлове
-
gallery.jpg (30.21K)
Брой сваляния: 570
Публикувано: 24 June 2006 - 11:54 PM
- (8 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »